Guest TheBeginer Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Salut. Dupa cum imi scrie numele sunt un incepator in ale rock-ului, dar as dori sa stiu mai multe. Spre exemplu minimul de cultura pe care ar trebui sa-l am sa nu ma fac de ras cand stau de vorba cu unu mai experimentat si alte de astea. Trupe, melodii, celebritati...this kind of stuff. Merci si fiti intelegatori cu mine...pls. Postati si tehnicile explicate pls, sectiuni de tab gen 8~/~ si alte de astea.
gadjo Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 du-te pe allmusic.com si ia-i la rand.. un rocker mai trebuie sa stie ca rockul nu este culmea culturii muzicale si daca stii led zep si pifi nu esti acoperit pe viata
Cristian Stefan Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Nu cred ca trebuie sa sti anumite lucruri , asculta ce iti place , citeste despre ce vrei. Eu spre exemplu inainte sa ascult un artist pe care il descopar , incerc sa caut interviuri sa citesc despre el , fac asta pt ca vreau sa vad de unde a plecat etc. De curand am aflat de pe forum de woodstock din 1969 , citeste si despre asta e interesant. http://en.wikipedia.org/wiki/Woodstock_Festival Nu cred ca te faci de ras daca nu sti x , sau y , daca nu sti ceva , cauti si citesti , nu e o drama.
eduard.alexandru Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Scoate-ti parintii din casa, ia-ti un bax de bere, da muzica tare si mediteaza mai atent pe tema asta.
Guest Noxified Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Scoate-ti parintii din casa, ia-ti un bax de bere, da muzica tare si mediteaza mai atent pe tema asta. +1
SfantuJimmy Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Nu cred ca te faci de ras daca nu sti x , sau y , daca nu sti ceva , cauti si citesti , nu e o drama. +1 . daca vb cu cineva care stie mai multe ca tine inveti de la respectivul cand incepeti sa povestiti
Adi91 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Putin background history nu strica niciodata, asta daca vrei sa iei muzica rock SI ca si fenomen social. In fond nu-i musai sa stii nimic... da in cazu asta sa nu faci greseala sa incerci sa dai impresia ca stii. Atat.
CernoBill Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Un rocker trebuie sa stie cine ar cistiga un meci de wrestling dintre Dumnezeu si Lemmy. cine mai sunt si astia...? ai putea sa cauti pe Wiki ceva informatii despre rock...trupe, subgenuri, si orice te-ar putea interesa despre acest subiect
ramurel Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 sa fie destept. De exemplu ?... Eu cred cã ar trebui sa cunoascã, la fel ca orice alt muzician, noțiuni despre genurile muzicale care sunt în jurul lui, nu doar sã repete ca un papagal "urãsc pe maneliºti ºi cocãlari" ºi sã scuture din cap pânã intrã în transã psichedelicã sau sã facã din degete semne ºi simboluri "sataniste" . Totuºi , cred cã pentru a fi rocker, ca stare de spirit, trebuie sã ai coaie ( apare în DEX ), pentru cã rocker nu e doar rock. Cred cã prietenul nostru se referea la cântãreț de muzicã rock. Probabil, un rocker ar trebui sã ºtie sã prepare un "cocktail Molotov"... Mã gândesc eu...
Burb Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 un rocker trebuie sa stie sa nu isi asculte gagica cand ii zice ca a baut prea mult
Riccardo Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Dupa parerea mea, sa asculti cat mai mult si variat. Sa stii cum suna blues-ul, jazz-ul, rock-ul, metal-ul si subgenurile fiecaruia. Sa stii cum suna doom metal-ul si death metal-ul, etc. Devine chiar mai interesant sa incerci sa canti de toate la chitara. De asemenea, istorie. Sa stii de unde se trag toate genurile, pentru ca si metal-ul se trage tot din blues . Altfel, singura chestie importanta e sa asculti cu placere pentru ca, altfel, nu vei digera niciodata rock-ul.
SfantuJimmy Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 metal-ul se trage tot din blues Metal-ul nu se trage din muzica clasica?
ramurel Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ce a fost si ce a ajuns rgc-ul Ai dreptate. Odatã se vindeau ºi manuale ºcolare pe-aici...
vldmlt Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Scoate-ti parintii din casa, ia-ti un bax de bere, da muzica tare si mediteaza mai atent pe tema asta. +1 asculti ce trupe rock iti plac , nu asculti...de ex Iron Maiden pentru ca asta asculta rockerii .ca altfel "nu vei digera rockul", cum spune si Riccardo
Burb Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 aa si am uitat... in primul , dar in primul rand , un rocker trebuie sa stie sa nu puna intrebari gen acest topic sau gen ce trebuie sa stiu /fac sa fiu rocker
Guest Cvi Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Potrivit era un titlu de genul "Minimul pe care trebuie sã-l știe un rocker care nu vrea sã se facã de râs". Asta pentru cã "tot ce trebuie" este cam mult. Uite aici o istorie distilatã http://www.scaruffi.com/history/index.html și o listã de albume (unele mai esențiale decât altele) http://www.fastnbulbous.com/best_since_1965.htm Singurul meu sfat: nu uita de clasici. Vei fi subiect de miștouri dacã venerezi formații precum Slipknot/Linkin Park/Green Day etc. și nu știi cine au fost The Who sau King Crimson ș.c.l. Nu e musai sã-ți placã toate, doar trebuie sã știi de ele.
Guest Simon Munteanu Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Muzica diversa (ai nevoie)! Youtube poate fii cel mai bun prieten in legatura cu muzica.
caius Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 (edited) asa vorbim de parca ne-am boteza intr-o noua religie sau am vrea sa intram in ceva organizatie oculta secreta ) --- Si topicul trebuie mutat de aici cat mai REPEDE ! Edited June 29, 2010 by caius
Guest TheBeginer Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Dupa parerea mea, sa asculti cat mai mult si variat. Sa stii cum suna blues-ul, jazz-ul, rock-ul, metal-ul si subgenurile fiecaruia. Sa stii cum suna doom metal-ul si death metal-ul, etc. Devine chiar mai interesant sa incerci sa canti de toate la chitara. De asemenea, istorie. Sa stii de unde se trag toate genurile, pentru ca si metal-ul se trage tot din blues . Altfel, singura chestie importanta e sa asculti cu placere pentru ca, altfel, nu vei digera niciodata rock-ul. Multumesc tuturor pt replay. Chiar sunteti tari...apropo...explicati-mi si mie cum sta treaba cu subgenurile....diferemte, trupe. cum deosebesti punkul de rock.(chiar as vrea sa stiu). danke pt trupe...postati si linkuri...as fi ideal. aa si am uitat... in primul , dar in primul rand , un rocker trebuie sa stie sa nu puna intrebari gen acest topic sau gen ce trebuie sa stiu /fac sa fiu rocker burb imi cer scuze pt acest topic...doar k amvrut sa stiu mai multe si nu stiam de unde si ce sa caut...dak tu consideri k topicul nu trebuie sa fie aici atunci vb cu admin sa-l stearga...eu doar vreau sa stiu. atat.
Riccardo Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Multumesc tuturor pt replay. Chiar sunteti tari...apropo...explicati-mi si mie cum sta treaba cu subgenurile....diferemte, trupe. cum deosebesti punkul de rock.(chiar as vrea sa stiu). danke pt trupe...postati si linkuri...as fi ideal. burb imi cer scuze pt acest topic...doar k amvrut sa stiu mai multe si nu stiam de unde si ce sa caut...dak tu consideri k topicul nu trebuie sa fie aici atunci vb cu admin sa-l stearga...eu doar vreau sa stiu. atat. Daca ti-as spune direct, care ar mai fi farmecul? Wikipedia, metal archives plus alte siteuri. Incearca doar "metal genres" pe google, pe wikipedia gasesti "list of power metal bands", de exemplu. Iei trupele de acolo si le asculti pe youtube ca sa iti faci o idee cum suna. Happy rock session
Guest Cvi Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 (edited) Morala: wikipedia + youtube (+ http://rateyourmusic.com/ + http://www.last.fm/ + http://allmusic.com/ ). Altfel ne asteaptã un topic de zeci de pagini. O dilemã: câti ani ai si ce formatii îti plac? Edited June 29, 2010 by Cvi
Reckless Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 (edited) Salut. Dupa cum imi scrie numele sunt un incepator in ale rock-ului, dar as dori sa stiu mai multe. Spre exemplu minimul de cultura pe care ar trebui sa-l am sa nu ma fac de ras cand stau de vorba cu unu mai experimentat si alte de astea. Trupe, melodii, celebritati...this kind of stuff. Merci si fiti intelegatori cu mine...pls. Postati si tehnicile explicate pls, sectiuni de tab gen 8~/~ si alte de astea. fi tu insuti, fati un stil propriu si distreazate Edited June 29, 2010 by Reckless
vlad_cozma Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Un rocker trebuie sa stie cine ar cistiga un meci de wrestling dintre Dumnezeu si Lemmy. Pentru cei care nu stiu ... Lemmy IS GOD.
SfantuJimmy Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Pentru cei care nu stiu ... Lemmy IS GOD. Defapt e bassistul de la Motorhead...dar ii se zice si GOD
lupul alb Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Pentru cei care nu stiu ... Lemmy IS GOD. Si eu care stiam ca defapt Clapton is God.
Guest EvilCat Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Asta este un topic amuzant. De topicuri de genul are nevoie rgc-ul ca sa nu devina plictisitor: Iauzi cica tot ce trebuie sa stie un rocker. Da deci sa scrie rock pe google si sa descarce toate formatiile pe care le gaseste, sa se apuce de bere. fumat, cantat la chitara, comportament de penibil, sa se imbrace numa in negru, sa mearga prin cimitire, sa nu suporte lumina zilei si nici pe altii decat pe cei de seama lui si...multe altele. Acesta este portretul pe care trebuie sa-l reproduci.
Guest Beorn Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 In primul rand,scrie Beginer cu doi de "n". Si referitor la subiect,important e sa nu te "fortezi" sa ajungi rocker,daca ajungi sa fi e bine,daca nu e tot bine,inseamna ca nu e de tine... spre exemplu nici eu nu ma pot considera rocker,nu am stilul de viata respectiv dar ascult si cant rock. Important e sa fi tu insuti,cum a zis colegul de mai sus. Rock on!
Recommended Posts