www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

lupul alb

Active Members
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

11 Good

About lupul alb

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

5,076 profile views
 1. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Da, foarte multumit. O am de cativa ani si imi place foarte mult. Suna bine, e facuta bine, griful mi-a placut de cum am pus mana pe ea, acces super facil la tastele superioare... Singurul lucru negativ este ca nu e echilibrata, trage spre headstock, dar am rezolvat-o cu un strap mai aderent. Acum vanez un AR2618, varianta din ani '70 - '80 care are 24 de taste.
 2. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Multumesc mult pentru informatii, dar chitara mea e un Ibanez AR420 care are switchuri separate pentru fiecare doza cu serie-split-paralel. Mai mult nu stiu ce as putea face ... poate sa defazez dozele. Sunt deschis la orice idee.
 3. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Nu am schimbat doza pe circuitul celeilalte doze, am inversat doar legaturile din switch si doza de bridge tot nu mergea. Am masurat dozele si sunt ok. Problema e potentiometrul de volum. L-am scos din schema si acum totul merge bine. Mai putin volumul pe bridge. Acum caut un pot nou.
 4. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Concluzie: bypassat potul de volum -> chitara functionala.
 5. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Daca ar fi de la jack nu ar merge nici doza de neck, dar merge.
 6. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Asta planuiesc sa fac diseara, sa scot din schema potul de volum pentru doza de bridge si sa vad ce iese. Am restrans aria de cautare la potul de volum si switch. Din pacate timpul e limitat.
 7. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Multumesc pentru sfaturi Karpi, o sa mai masor. Am incercat si cu alt cablu, cum am mai spus, dar cu acelasi rezultat. Aseara am inversat conexiunile pe switch si, la fel, doza de neck e ok iar cea de bridge nu.
 8. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Concluzia mea e ca s-a dus pot-ul de volum. Ca si continuitate pare ok, pe 0 piuie intre output si masa iar pe 10 piuie intre input si output. Daaar... am facut niste sonde, adica am legat niste fire de un jack si am testat semnalul in diferite locatii ale curcuitului si nu am niciodata semnal pe output potentiometrului. Pe input am semnal intre 0 si 9, pe 10 se taie. Asa ca... Unde gasesc potentiometre bune de 500k?
 9. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Multumesc tuturor pentru sfaturi. Le incerc si revin.
 10. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Al doilea cablu cu care am testat are mufe drepte. Si problemele de care se plang oamenii pe forumuri cu conectorii la 90 de grade sunt de ordin mecanic. Mie initial nu imi mergeau poturile de ton si apoi, aparent, nu imi merge o doza.
 11. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Dap. Exact asa se intampla. Nu am masurat cu selectorul in mijloc, o sa fac si asta mai pe seara, dar pot sa spun ca sigur nu se aude nimic nici pe mijloc.
 12. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Nu e asta problema pentru ca doza de neck merge. Si am incercat si cu un cablu premade si are acelasi comportament. Am masurat si nu este nici un scurt.
 13. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Nu este un silent switch. Este un jack care atunci cand nu e in chitara leaga varful la masa ca sa poti sa scoti cablul din chitara fara sa opresti volumul. Se lipeste normal, deci nu e nimic de gresit. Si l-am verificat cu multimetrul. http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-and-jacks/silentplug/np2rx-au-silent Eu nu gasesc legatura intre jack, poturile de ton si faptul ca nu mai merge doza de bridge.
 14. lupul alb

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Banuiesc ca te referi la lipiturile din chitara. Sunt cele din fabrica, nu am umblat la ele.
 15. Salutare, Ieri am schimbat jack-ul dinspre chitara al cablului meu cu unul Neutrick Silent. L-am lipit, l-am asamblat, l-am masurat cu un multimetru ca sa fie ok si pana aici toate bune. Cand il bag in chitara ... pot-urile de ton nu merg si se aude ca si cum ar fi pe 0, adica infundat. Am scos carcasa jack-lui, am incercat asa si totul a fost ok, aveam ton. I-am pus din nou carcasa si iar nu au mers pot-urile de ton si se auzea infundat. Desfac jack-ul de tot si refac lipiturile, il asamblez, il masor, il bag in chitara si... acum merge doar doza de neck. Cea de bridge nu scoate nici un sunet. Am masurat cu multimetrul ce am putut (tot la ce m-am putut gandi mai putin direct dozele) si totul pare ok. Precizez ca nu am mare experienta practica in electronica unei chitari, dar stiu cum trebuiesc conectate si de ce. Puteti sa ma ajutati sa fac o legatura intre aceste evenimente? Ce ar trebui sa masor la doza ca sa vad daca e ok? Multumesc.
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.