Guest just_m3 Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 ce sa aleg: Aria Mac 30 sau 40? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dafy Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 ce sa aleg: Aria Mac 30 sau 40? eu as lua Aria Mac 55 - pentru ca nu are tremolo- http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=971 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 ce sa aleg: Aria Mac 30 sau 40? Aria sunt intr-adevar chitari exceptionale pentru pretul lor. Daca pe Mac 55 am cantat destul de mult si pot spune ca e o chitara bine construita, calitatea prelucrarii este peste GRG, GIO sau alte lopeti de la Ibanez care costa mai mult decat Aria. Daca nu vrei chitara cu cordar ia fix, macar sa fie cu floyd: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=970 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=977 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=975 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Daca nu vrei chitara cu cordar ia fix, macar sa fie cu floyd: Ãsta e sfat din înțelepciunea olmecilor sau ce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Aria sunt intr-adevar chitari exceptionale pentru pretul lor. Daca pe Mac 55 am cantat destul de mult si pot spune ca e o chitara bine construita, calitatea prelucrarii este peste GRG, GIO sau alte lopeti de la Ibanez care costa mai mult decat Aria. Daca nu vrei chitara cu cordar ia fix, macar sa fie cu floyd: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=970 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=977 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=975 Tu ai ceva cu ibanez ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Ibanez fac chitari foarte bune, dar alea ieftine is sub orice critica. Ãsta e sfat din înțelepciunea olmecilor sau ce? Am avut chitara cu "vintage tremolo", am chitara cu floyd. Floyd-urile se dezacordeaza mult mai greu decat celelalte, fapt care pentru un incepator ar putea fi un plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 7, 2010 Author Share Posted March 7, 2010 draugr incearca sa o lasi mai moale cu afirmatiile categorice. Chitara cu floyd e o idee relativ proasta pentru un incepator pentru ca schimbatul corzilor e dificil, reglatul poate sa fie o provocare, etc. Ajungi mai mult sa mesteresti la chitara decat sa canti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest just_m3 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 (edited) eu am mai cantat pe acustica, dar pe electrica sunt intradevar incepator trecand peste dificultatea setupului: care se dezacordeaza mai putin? am vazut ca cea de 7 jumate are la nut acolo ceva ce blocheaza corzile Edited March 8, 2010 by just_m3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Chitara cu floyd e o idee relativ proasta pentru un incepator pentru ca schimbatul corzilor e dificil, reglatul poate sa fie o provocare, etc. Ajungi mai mult sa mesteresti la chitara decat sa canti. Aici recunosc ca ai dreptate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest just_m3 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 ma intereseaza care e diferenta dintre cele doua(presup ca la 30 e vintage si la 40 floyd :-?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 (edited) Pe 40 e floyd, pe 35 e vintage/strat style. La ambele trebuie sa fii atent cand acordezi chitara. La floyd se regleaza mai greu intonatia, dar nu cred ca te va interesa asta in primul an de cantat pe electrica.Gandeste-te bine daca chiar ai nevoie de tremolo: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=971 Edited March 8, 2010 by draugr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest just_m3 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 (edited) la care tremolo e mai durabil/rezistent /....sa nu se dezacordeze? EDIT: ce inseamna "Heel-less Joint", "Quilted Gravure" de la mac 50? ca nu vad diferenta intre mac 30 si mac 50 :-? in afara de pretul de 100 Ron? Edited March 8, 2010 by just_m3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Prima se refera la prinderea dintre gat si corp, care e la fel la toate chitarile din seria MAC. "quilted gravure" se refera la vopseaua transparenta prin care se vede lemnul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest just_m3 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 deci la care e riscul mai mare de a se dezacorda/uza in timp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 deci la care e riscul mai mare de a se dezacorda/uza in timp? Doar de ce crezi ca iti recomandam floyd??? Doar ca la floyd se regleaza mai greu intonatia (dar asta e ceva ce se face o data pe an sa zicem plus ca nu e ceva important pentru un incepator), dar pe de alta parte e mult mai comod cand vine vorba de palm-mutting. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted March 10, 2010 Author Share Posted March 10, 2010 Doar de ce crezi ca iti recomandam floyd??? Doar ca la floyd se regleaza mai greu intonatia (dar asta e ceva ce se face o data pe an sa zicem plus ca nu e ceva important pentru un incepator), dar pe de alta parte e mult mai comod cand vine vorba de palm-mutting. De ce e mai comod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 De ce e mai comod? Poti trece pe sadle fara sa te deranjeje suruburile sau sa inclini bridge-ul. Sadle-urile fiind altfel la floyd, iti permiti sa folosesti mai multe "grade" de palm-mutting. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Doar de ce crezi ca iti recomandam floyd??? Doar ca la floyd se regleaza mai greu intonatia (dar asta e ceva ce se face o data pe an sa zicem plus ca nu e ceva important pentru un incepator), dar pe de alta parte e mult mai comod cand vine vorba de palm-mutting. pai e si asta destul de important.cu intonatia aiurea si cel care invata isi formeaza urechea gresit,nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest just_m3 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 am urechea deja formata ma intereseaza care din cele doua in timp nu se va uza/dezacorda am tot cautat si n-am gasit nicaieri (:| Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 am urechea deja formatama intereseaza care din cele doua in timp nu se va uza/dezacorda am tot cautat si n-am gasit nicaieri (:| Modificarea tensiunii unei corzi le afecteaza si pe celelalte, deci trebuie sa revii de mai multe ori aceasi coarda cand acordezi (valabil la ambele tipuri de bridge). Din proprie experienta, spun sa mergi pe floyd, mai ales daca are si locking nut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Valek Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Ea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 am urechea deja formatama intereseaza care din cele doua in timp nu se va uza/dezacorda am tot cautat si n-am gasit nicaieri (:| era vorba de un incepator,pentru care zicea ca nu e important;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Pãrerea mea este cã o punte tip Floyd la acest preț este un mare fâs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Revin cu niste mici intrebari. Deci...bugetul e cam 700 lei cu indulgenta. Cerinte: -electroacustica -corzi de metal -grif cat mai lat (chiar si cat cel de clasica, nu ma deranjeaza) -evident...sa fie cat mai buna -cutway Deci...cam ce as putea alege? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 (edited) Mie o Fender CD-60CE mi se pare decentã. Edited March 11, 2010 by Baumwolle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 (edited) Acum intrebarea este..cam cat de lat e griful? am spus ca as vrea cat mai lat . Poate sa fie si electro-clasica...numai sa pot pune corzi de metal pe ea. Edited March 11, 2010 by Gady_paul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Dacã îi zice clasicã, atunci nu-i fãcutã pentru corzi de metal. Grif lat gãsești la double-six-uri, însã la banii ãștia nu sunt multe opțiuni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Mi-ar place ceva in genul la ce are el: acum...nu ma deranjeaza daca griful nu e chiar cat la o clasica...dar am spus sa fie mai lat un pic... Cand mai multe genuri de muzica...de la rock la clasica si mi-e foarte usor pe un grif de clasica...dar in acelasi timp imi plac corzile de metal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Revin cu o mica intrebare: la specificatii scrie scale... De aici deduc ca ar fi latimea grifului...dar unde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Scale=distanta de la pragus la cordar (lungimea de vibratie a corzii). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts