www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Salut! 

Ce as putea sa iau într-un buget de 700-800 lei care sa se apropie cât de cât de decent în materie de entry-level? 

Fiind începător, ma gândeam sa iau ceva la mana a doua, astfel poate găseam ceva care în mod normal ar fi costat mai mult, dar fiind sh sa se încadreze în bugetul meu. Dar am vorbit cu un tovarăș (al cărui frate ar o trupa deci speram ca poate se pricepe cât de cât), iar el mi-a spus ca nu ar fii ok o chitara sh deoarece cel mai probabil e foarte uzata sau cu diferite probleme. 

Deci, aveți ceva recomandări? Sunt destul de putini bani dar totuși nu vreau cea mai slaba posibila. 

Ar întra în 800 de lei o chitara și un amplificator ambele sh și cât de cât decente?  Am văzut ceva kit-uri noi dar mi se par ca lasă de dorit... 

Mulțumesc! 

Posted (edited)

N-aș vrea să fac presupuneri hazardate, dar pe undeva ideea cum că ceva la mâna a doua are în mod necesar probleme ascunse sau nu e îngrijit denotă mai degrabă modul în care le vinde pe ale lui cel care ți-a zis chestia asta. Ok, poate au fost și pățanii.

Ideea e că:

1. Nu toți sunt nesimțiți. Uneori iei o chitară și te saturi de ea, vrei altceva sau nu te înțelegi cu forma gâtului, nu-ți convine naiba știe ce la ea și o vinzi în stare bună, mai ales dacă ești genul care are grijă de lucruri.

2. Cu siguranță ieși mai bine second când ai buget mic, dar trebuie să iei de la careva de încredere, cu rating-uri bune și multe pe aici, preferabil, că nu se ferește lumea să zică de rău când face careva porceli.

3. E foarte mic bugetul și orice ai lua, ar trebui să vadă un setup decent de la cineva care le face bine, deci mai bagi niște bani - depinde ce nimerești.

Aruncând o privire mai repede, în funcție de ce-ți place, ar fi mai ieftinuțe și drăguțe astea cred:

sau

și probabil un microamp de căști (VOX Amplug) sau ceva gen Blackstar Fly sau BOSS Katana Mini ca să te poți auzi prin ceva.

E microscopic bugetul tău, sincer, nu că nu poți lua chestii chiar decente, dar greu și chitară și amp. Alea două pe care ți le-am dat mai sus par în stare ok și destul de sigure ca alegeri pentru început (nu au tremolo, din imagini cel puțin par setate în regulă și construite ok, dacă au mici chestii de reglat, nu sunt complicate, vin cu doze acceptabile etc. bla bla bla).

Edited by apocapsile
  • Like 2
Posted

Salut! Vreau sa achizitionez prima mea chitara si aceasta mi-a atras atentia. Puteti sa ma ajutati cu o parere despre chitara si pretul ei?

Marca este Johnson , din poze pare sa fie in stare destul de buna, iar vanzatorul sustine acelasi lucru. Pretul dupa cum e vizibil in imagini e 350 lei. O sa las si un link in caz ca vreti sa vedeti mai multe poze.

Multumesc!

https://www.olx.ro/oferta/vand-chitara-electrica-johnson-stratocaster-IDcl57E.html

,image.thumb.png.8d5fbf9ac3ea2614cbb8ac9b81f0c184.png

image.thumb.png.945ed7fd4fad602d7ed91deec3050b0a.pngimage.thumb.png.2317a1a0418f948e95c1f160d400d7f8.png

Posted (edited)

Îți dai seama că majoritatea celor de aici nu au pus mâna pe o copie de strat "celebră" ca Johnson.

Mie mi se pare că nu merită nici să pui un set de corzi nou pe ea dacă e precum ce am văzut la altă ilustră marcă, Delson sau așa ceva. Poate nu e.

Cele mai ieftine straturi ok sunt Squier, SX, Vintage V6 și Ibanez. Harley Bentonurile mai noi iar pot fi foarte ok aparent. Cort, poate. De ce ai lua ceva obscur, nu înțeleg, în afară de preț. Doar că la astea ieftine uneori se dublează calitatea odată cu prețul ceva mai mare. Citește și tu despre ele pe net, că nu te doare . În general, cât dai, atâta face, dar eu sub 5-6-7-800 de lei nu prea am văzut nimic decentuț.

Edited by apocapsile
Posted
Acum 7 ore, apocapsile a spus:

Îți dai seama că majoritatea celor de aici nu au pus mâna pe o copie de strat "celebră" ca Johnson.

Mie mi se pare că nu merită nici să pui un set de corzi nou pe ea dacă e precum ce am văzut la altă ilustră marcă, Delson sau așa ceva. Poate nu e.

Cele mai ieftine straturi ok sunt Squier, SX, Vintage V6 și Ibanez. Harley Bentonurile mai noi iar pot fi foarte ok aparent. Cort, poate. De ce ai lua ceva obscur, nu înțeleg, în afară de preț. Doar că la astea ieftine uneori se dublează calitatea odată cu prețul ceva mai mare. Citește și tu despre ele pe net, că nu te doare . În general, cât dai, atâta face, dar eu sub 5-6-7-800 de lei nu prea am văzut nimic decentuț.

Am cautat pe net despre marca ''celebra'' :)), si am gasit pareri impartite, de aceea am zis sa pun o intrebare si aici. Am cautat ceva cat se poate de ieftin pentru ca nu vreau sa dau o suma mai mare,  fiind prima data cand as pune mana pe o chitara. Multumesc mult pentru ajutor ! O sa ma orientez spre ce mi-ai recomandat . 

Posted

Vezi că sunt și aici seconduri ok la vânzare. Pe la 5-600 ai opțiuni bune și durabile față de aia.

Vezi mai sus că am dat de exemplu un Ibanez roșu îngrijit pe la 550 de lei și sunt și altele, foarte ok.

Nu are rost să iei no name pentru diferență de 2-300 de lei, aia zic.

Posted
Acum 59 minute, apocapsile a spus:

Vezi că sunt și aici seconduri ok la vânzare. Pe la 5-600 ai opțiuni bune și durabile față de aia.

Vezi mai sus că am dat de exemplu un Ibanez roșu îngrijit pe la 550 de lei și sunt și altele, foarte ok.

Nu are rost să iei no name pentru diferență de 2-300 de lei, aia zic.

Ma poti ajuta cu o parere la asta?

https://www.olx.ro/oferta/vand-chitara-electrica-inanez-gio-grx40-IDc0EnG.html#88edf842ab

Posted
7 minutes ago, Roman Paul said:

Sincer, în zona aia ai pe forum asta:

Mi se pare în stare foarte bună, foarte cool și nu ai complicația unui tremolo, care dacă ești la început cel puțin cu electrica, nu cred că-ți trebuie. Vorbește cu omul. Plus, după mine, arată beton pentru o chitară atât de accesibilă. Eu spre asta m-aș orienta.

Posted
Acum 10 minute, apocapsile a spus:

Sincer, în zona aia ai pe forum asta:

Mi se pare în stare foarte bună, foarte cool și nu ai complicația unui tremolo, care dacă ești la început cel puțin cu electrica, nu cred că-ți trebuie. Vorbește cu omul. Plus, după mine, arată beton pentru o chitară atât de accesibilă. Eu spre asta m-aș orienta.

multumesc de sfaturi!

• Like 1
  • 4 weeks later...
Posted

Salut, da nou pe aici si cu dorinta de a invata sa cant la o chitara acustica. Si acum teribila intrebare...ce chitara sa imi iau? Buget 500 ron, am zis ca daca ma prinde o sa investesc mai mult dupa ce prind ceva experienta. Din ce am vazut/citit pe vastul net, am inteles ca este bine sa o cumperi din magazin, desi fara experienta, nu vad cum m-ar ajuta sa nu iau o chitara proasta.Ok, astept niste propuneri de la voi si va multumesc anticipat pentru implicare !

• 4 weeks later...
Posted

Salut! 

As putea găsi o chitara second ok într-un buget de 1000 de lei?... 

Bugetul e clar minuscul, dar sper ca pot găsit ceva apropiat de decent. Care ar fi cele mai bune mărci care se încadrează în suma? Am o mica obsesie pentru Ibanez, se poate? Sau măcar alte mărci cât de cât ok precum HB, Esp, Bullet?... 

Multumesc! 

Posted (edited)

Salutare, 

Vreau sa imi cumpar prima chitara electrica. Din ce am citit pe net m-am hotarat la Yamaha Pacifica 112V plus amp Blackstar fly 3 cu extension cabinet. Toata treaba ajunge la 1500 lei. 

Credeti ca de suma asta as putea gasi ceva mai bun? Daca da, astept sugestii.

Am vazut ca multi recomandati si SH insa majoritatea cu precizarea "daca nimeresti una buna". Nu am de unde sa stiu cum e una buna asa ca nu as vrea sa iau in calcul SH.

Chitare similare ca pret am mai gasit Squire Affinity stratocaster HSS, Ibanez GSA60 sau Ibanez SA160.

Ca si genuri, ma intereseaza cel mai mult blues si rock, de asta am mers pe configuratia HSS. Am inteles ca e mai versatila decat 3 single.

Accept orice sfat si sugestie. N-as vrea sa dau gres cu prima chitara pentru ca e posibil sa imi taie tot elanul.

Multumesc!

Screenshot_20190817-153302.jpg

Edited by Radubradu
Posted

Nu và mai luați, bă, chitare şi ampuri, luați-vă case şi maşini!

Posted

Yamaha Pacifica 121 vs Ibanez RG421-EX BKF vs Ibanez GRG121-BK? 

Pe care o recomandați? Din ce ați folosit, care din ele suna mai bine și e mai comoda? 

Am fost ieri într-un magazin și am luat pe rand în mana cele doua chitare Ibanez, sunt începător și nu știu la ce sa ma astep de la o chitara în materie de sunet, dar ca feeling Ibanez GRG121-BK m-a lăsat plăcut impresionat de cum se tine, asa ca as înclină spre aceasta. 

De la yamaha nu mi-a trecut nimic prin mâini, mi-a spus un prieten ca el pe asta a început și ca e foarte bună... Acum sunt cam indecis. Din ce ați avut/testat, care ati fi ales-o și de ce? 

Posted
Acum 7 minute, vektor a spus:

RG421 e din o clasa peste celelalte 2

Și bănuiesc că și în sunet își face simțită prezenta acea " clasa superioara", nu? 

Deci, RG421 o sa fie prima mea chitara :)

, mulțumesc! 

Dar ca o mica paranteza, din cele doua ramase care ar superioara una celeilalte? 

Posted

Nici cea amai vaga idee, ambele sunt din cea mai low/entry grupa (si dintre toate astea, parca as alege un squier)

RG421 este .. minimalista. Nu are nimic in plus, nici macar culori. 

Btw, daca nu iti este comod RG-ul, NU il lua. E mai important sa iti placa decat sa aiba "specificatii mai bune"

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Ma intereseaza sa achizitionez un strat, oarecum de buget, iar variantele care le-am gasit ar fi urmatoarele: un MIM, Player Series ( care am inteles ca e varianta moderna MIM ) sau Pacifica ( 112 sau 212 cel mai probabil ).

MIM-ul ar sari intr-o oarecare masura din ecuatie, din cauza ca nu-s foarte multe de vanzare in RO si vreau sa fie intr-un anumit finish.

Ar ramane Player Series sau Pacifica, iar aici intervine si intrebarea: este o diferenta atat de mare intre ele incat sa justifice pretul ( luate de nou ) mai mult de dublu ? Mai ales ca in viitor pot upgrada Yamaha-ul daca va fi cazul.

N-am inclus Squire Classic Vibe pentru ca n-am gasit in finishul pe care-l caut.

Edited by SudenUni
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Va salut pe toti membrii acestui forum !

E prima mea postare deci am rugamintea sa fiti ingaduitori daca nu ma exprim ca un cunoscator .

Pe scurt nu pot sa ma numesc nici macar incepator si la o varsta la care extrem de putini s-ar mai apuca de studiat ceva .

Am vrut sa ma apuc de chitara de mai multe ori in viata dar niciodata nu am gasit momentul optim din lipsa de timp .

Citesc de mai mult timp acest forum(+altele) si mi-am facut o idee preliminara despre ceea ce vreau .

Imi doresc :

- o chitara de calitate care sa ma tina multi ani chiar daca voi ajunge la un nivel mediu

- sa fie electroacustica desi nu cred ca voi folosi mult partea de ''electro'' , e bine sa fie acolo

- dupa sute de filme vazute pe youtube am decis sa fie Taylor si noua , am subliniat asta de la inceput pentru ca nu cumpar nimic SH

Initial am fost setat pe marca Fender in variantele de CD-60 apoi am ajuns la Taylor GS mini , apoi la Academy 10 , apoi la Academy 12 si in prezent sunt setat pe Taylor 114ce Walnut . Acum ma gandesc si la o Taylor 214ce Koa .

Cu 214 deja depasesc cu mult bugetul initial propus si am rugamintea sa-mi spuneti daca diferenta de calitate justifica si diferenta de bani . In plus nu stiu nimic despre diferentele de Walnut si Koa .

Edited by Guest
Posted (edited)
33 minutes ago, Arcteryx said:

Va salut pe toti membrii acestui forum !

E prima mea postare deci am rugamintea sa fiti ingaduitori daca nu ma exprim ca un cunoscator .

Pe scurt nu pot sa ma numesc nici macar incepator si la o varsta la care extrem de putini s-ar mai apuca de studiat ceva .

Am vrut sa ma apuc de chitara de mai multe ori in viata dar niciodata nu am gasit momentul optim din lipsa de timp .

Citesc de mai mult timp acest forum(+altele) si mi-am facut o idee preliminara despre ceea ce vreau .

Imi doresc :

- o chitara de calitate care sa ma tina multi ani chiar daca voi ajunge la un nivel mediu

- sa fie electroacustica desi nu cred ca voi folosi mult partea de ''electro'' , e bine sa fie acolo

- dupa sute de filme vazute pe youtube am decis sa fie Taylor si noua , am subliniat asta de la inceput pentru ca nu cumpar nimic SH

Initial am fost setat pe marca Fender in variantele de CD-60 apoi am ajuns la Taylor GS mini , apoi la Academy 10 , apoi la Academy 12 si in prezent sunt setat pe Taylor 114ce Walnut . Acum ma gandesc si la o Taylor 214ce Koa .

Cu 214 deja depasesc cu mult bugetul initial propus si am rugamintea sa-mi spuneti daca diferenta de calitate justifica si diferenta de bani . In plus nu stiu nimic despre diferentele de Walnut si Koa .

Salut si bine ai venit!

Nu prea le am eu cu acusticele, dar o sa iti dau un sfat pe care mi l-as fi dat mie acum aproape 10 ani cand am pus prima oara mana pe chitara: nu te uita numai la branduri al' de Taylor/Gibson/Martin, poti sa gasesti o chitara care sa iti placa mult mai mult la mult mai putini bani. Probabil marketingul pentru brandurile astea e mult mai puternic decat pentru altele, dar incearca sa arunci un ochi si la Takamine, Guild, Yamaha sau Seagull. (astea sunt branduri de top chiar, daca vrei sa fii satisfacut ca chitarist 'mediu' eu zic ca si un Epiphone ar merge, dar probabil difera conceptia noastra asupra ideii de  mediu). Mie imi plac de mor brand-urile astea, si e probabil sa sfarsesti cu o chitara mult mai de calitate pentru aceeasi bani.

Other piece of advice, daca zici ca nu o sa folosesti partea de electro, eu, personal, mai degraba as investi intr-o acustica, sau macar intr-o electro-acustica fara cutaway. Probabil nu e sesizabil la cineva fara ureche formata (si in cazul meu probabil este Placebo), dar parca cutawayul ala fura o idee din rezonanta chitarii. 

Cat despre diferenta dintre Koa si Walnut, Youtube's your friend:

https://www.youtube.com/watch?v=rD6CxL5yf3I

Sau du-te la GuitarShop, unde ai exemplare in carne vie, si pune mana pe ele, vezi ce iti place mai mult, intreaba pe acolo, chiar ia un prieten chitarist cu tine sa vezi cum le compara el.

Spor la cautari si succes in alegere!

Edited by Gungnir