FiveseveN Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 9 V / 10 KOhm = aproape 1 mA maxim. O baterie mediocră oferă să zicem 500 mAh, deci 500 de ore. 500 h / 2 h pe zi oferă răspunsul final: minim 250 de zile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan_cl Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 O alternativa este bf256b,l-am folosit fara probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Foarte fain articol . Kudos for you ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 dozele alea sunt destul de vechi si erau folosite la chitarile romanesti mai vechi si chiar au output foarte mic asa ca nu te mai complica cu ele Daca ai posibilitatea schimba-le Am avut si eu pe vremuri o chitara de reghin si am desfacut ambalajul de pe doze, am desfacut firul si am mai bobinat cateva sute de spire, cred ca peste 1000, dupa care chitara a sunat cristal. Daca aveti chitari de genu', puteti incerca si asta, ca e mai ieftin si ramane utilaju' original. E vorba de chitari care, asa cum au fost ele, dar au facut istorie pe la noi, ca nu aveai de unde sa faci rost de altele. Bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 (edited) nene tranzistorul ala j201 , n fet cum ziceti voi parca e de negasit , eu ce am gasit ii un p fet 2sj201 si e un p fet de putere mare si capsula mare , in jur de 16 , 20 A , in loc de j201 descris de dvs , am folosit bf245a si nu e silentios deloc , adevarul e ca amplifica dar am zgomot destul de mare , asa ca m-am cam impotmolit cu montajul Tranzistoarele din clasa C au zgomot de fond mai mic. Nu recomand utilizarea celor din clasa A sau B. Deci incearca sa-l schimbi cu un bc245c (in caz ca mai ai montajul si in ziua de azi ) Edited January 13, 2013 by transilvanpop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Schema unui buffer pretabil pentru orice chitara/pedala/aplicatie. Se folosesc ambele jumatati ale operationalului in paralel, pentru a suplini un curent de iesire mai mare. Alimentarea se poate face cu orice tensiune intre 9v si 30V, iar ca IC se poate folosi orice operational dublu (XX4558, NE5532, TL072, TL082 etc.) Schema este indeajuns de simpla pentru a fi construita pe o placuta de vero sau perfboard. Enjoy! Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 (edited) Dacă vrei să dublezi curentul la ieşire (ca să nu rămînă nefolosit al doilea operaţional din cip), pinul 5 din IC1B trebuie legat la pinul 1 al IC1A. Eu aş mai pune o rezistenţă de circa 10k între C1 şi masă, ca să nu ai pocnete la conectarea ieşrii. Ar mai trebui şi o decuplare. Adică aşa: Edited January 14, 2014 by ratza_sb Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Dpdv rezistenta pe iesire da, am uitat de ea (eu la-m folosit intr-o alta aplicatie in care ramane tot timpul in circuit). Decuplarea pe partea de alimentare ... isi are rostul daca ai o sursa zgomotoasa (dar da se poate face si acest lucru for best practice). Multam fain de completari. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Decuplarea pe alimentare nu e doar pentru alimentări zgomotoase, în zilele de azi aerul e plin de RF de toate felurile (GSM, WiFi etc). Chiar dacă nu le auzim, perturbă destul de mult funcţionarea Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Ok, nu tin sa ma contrazic vis a vis de stabilitatea unui operational in domeniul audio Vs. stabilitatea unui operational in domeniu RF (tocmai am recunoscut mai sus ca este best practice sa se faca asa ceva) si nici nu am postat schema de mai sus pentru a naste polemici vis a vis de acest lucru.Am postat pentru a mai "revergora" sectiunea care se pare ca e cam moarta de la un timp Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Nu sînt polemici, ci discuţii la obiect Intenţia mea nu a fost de a critica schema, ci de a-i aduce îmbunătăţiri şi pentru explica motivul pentru care sînt folosite piesele într-o anume configuraţie. Şi, pentru că mă plictisesc cumplit, voi face şi cîteva versiuni de cablaj: perfboard, normal şi SMD (care iese cam cît o unghie de cocalar). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Eu il facui cablaj normal (smd nu prea vad lumea care sa se inghesoaie ) si cablaj normal a iesit de 1x2cm Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound PS: Unghia de cocalar cred ca e ceva mai mare de atat ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 cablaj normal a iesit de 1x2cm Facem concurs? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Bre! Ce am zis eu: IC neapart IC si facem si concurs daca vrei dar cu cablaj normal nu SMD Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Facem concurs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Băi, nu mă provocaţi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Dublu placat se pune? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Nu. conditiile sunt: - simplu placat - se folosesc elemente THD - bufferul este cu IC (8pin) - nu se folosesc rezistente mai mici de 0.25w Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 (edited) Dublu placat, cu 0805, 1206 şi SOT23-5 a ieşit de 12x10mm. Urmează versiunea THD. EDIT: Acum văd că nu e voie nu semedee sau cu dublu placat. Sînteţi profesionişti sau ce dreacu'? Edited January 14, 2014 by ratza_sb Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 ratza_sb, vreau sa il vad realizat in regim DIY... ca asa cu 10 via si trasee de 0,1mm nu e chiar cusher pentru cei de acasa. Hai sa tinem chestia asta la un nivel abordabil nu doar de dragul frumusetii. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Se face acasă fără probleme. Traseele sînt de 0,4mm şi via se fac simplu: dai o gaură şi lipeşti o sîrmă. E pentru ăştia mai avansaţi, ce-i drept, dar nu imposibil. O să revin cu cel utilizabil, THD. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 (edited) Nu. conditiile sunt: - simplu placat - se folosesc elemente THD - bufferul este cu IC (8pin) - nu se folosesc rezistente mai mici de 0.25w Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound IC cu ce " capsula " , caci sunt cateva tipuri cu 8 pini . Rezistenta mica este in domeniul Ohmilor ...de diferite "puteri" si acestea de mai multe tipuri /gabarit . Daca nu faci in serie mare nu are sens sa proiectezi cablaj este OK o placa de test ..mai ales ptr un circuit atat de simplu . Asa de amorul artei se poate dar ar trebui sa va intreceti cu un circuit complex .. Buffer de linie si de banda larga ptr chitara ? nu prea ii vad rostul . Este indicat sa se limiteze banda de trecere la cea utila si sa nu treaca frecvente ce numai incurca .. Daca avem un amplif in plus/liber ( nu avem nevoie de "putere mai mare ") acesta se poate utiliza pentru un filtru ..(??.) Edited January 15, 2014 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Asa de amorul artei se poate Asta era toată ideea . Este indicat sa se limiteze banda de trecere la cea utila Este, dar aici prioritatea e să fie simplu (și compact). Până acum n-am avut probleme cu lățimea de bandă, și având în vedere că e limitată în efecte și amplificator n-ar trebui să fie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 (edited) YEY hai sa fim ceva mai catolici "decat" papa si sa scriem de amorul artei (ia sa vedem noi daca intrebam pe aici cati o sa se gandeasca la alta capsula cu 8 pini in afara de cea DIP(DIL)-DualInLine) Deci ca sa il gadilim pe Karpi la coarda o sa scriu asa: - capsula DIP-8 (DIL) - rezistente 0.25w (am pus si mai sus) standard 6mm (Industry standard 1/4W resistor size 6.5 x 2.3mm.) Daca nu ii vezi tu rostul nu este nici o problema, ii vad altii rostul (s-a mai discutat si para discutat pe aici). Vrei ca semnalul de impedanta mica sa fie nealterat de buffer ca sa fie alterat de lantul de pedale/efecte in care este pus (astia se chinuie sa faca un buffer cat mai transparent dar de fapt nu au nevoie de el) Si in ultimul rand valoarea postului tau, Karpi, este 0 barat, nu ai adus nici un plus valoare la acest subiect ci doar ai ocupat spatiul de stocare pe server de pomana. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound PS: are sens sa proiectezi cablaj atata timp cat nu vrei sa arate ca un maldar de fire. Proiectatul pe perf si vero board este ok pentru prototipizare in nici un caz pentru o serie fie ea si mica (orice depaseste un numar de 3-4 merita sa faci cablaj) Edited January 15, 2014 by AnalogSound Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Eu prefer cablaj si pt un singur exemplar. Exceptie ampurile facute point to point pe barete. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Domnilor, nu vã certați. Scopul unui buffer e sã trimitã semnalul cum l-a fãcut mã-sa, nealterat în niciun fel (cît mai transparent, adicã), sã aibe impedanțã mare de intrare ºi micã de ieºire. Drept urmare, a ieºit ce vedeți mai jos. Pentru cei care vor sã-l facã am ataºat PCB-ul în PDF, scara 1:1. Placa are 27x18mm. În schema asta, impedanța de intrare e de 500kOhmi. Formula de calcul e (R1*R2) / (R1+R2). Cum rezistențele ar trebui sã fie egale, ca sã fie o excursie simetricã a tensiunii la ieºire, formula se simplificã la R/2, unde R=R1=R2. preu.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Nu ma cert ratza_sb ca nu prea am cu cine... si mai ales de ce. Fiecare pasare pe limba ei piere. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound PS: ramane asta pentru concurs sau vrei sa incerci sa faci unul mai mic :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Dacă-l fac mai mic nu mai iese frumos şi tre' să pun alt operaţional. Sau pot alege orice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Orice atata timp cat este DIP. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratza_sb Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 (edited) Pot folosi jumperi? EDIT: Nu are rost să mă mai chinui. Sub 3cmp oricum nu iese. Edited January 15, 2014 by ratza_sb Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Normal ca da :)atata timp cat stam in zona single side este perfect legal. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts