Guest Johnny I Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 hmmm... inaltzatorul la unele chitari este stramb (adik nu este perpendicular pe directzia griffului) este ceva normal
Guest dark_loving_heart Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 (edited) |--------------||-------------------------------------|--------------------|| |--------------||o------------------------------------|-------------------o|| |--------------||-------------------------------------|--------------------|| |--------------||-------------------------------------|--------------------|| |--------------||o-------0---------0------------------|-------2-----------o|| |---0---0---1--||--2----------2----------2----2----1--|-0----------0---1---|| lumeeee...ce reprezinta liniutele verticale care impart corzile in 3? dar cerculetele?cine ma ajuta si pe mine sa citesc tabul asta...chiar numi dau seama...plz...aveti mila ... Edited December 30, 2005 by dark_loving_heart
Guest dark_loving_heart Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 oh..........come on...nu stie nimeni sa-mi explice si mie tabul anterior? ...wth? sunt convinsa k stitzi...plz...i really need help ...multumesc anticipat
Guest fluffyone Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Acuma nu sunt eu expert in taburi da aia e sigur bara de repetat. Se canta de doua ori bucata dintre linia dubla cu bulinute. Uite ce se intampla cand amesteci partiturile cu taburile..
Moisoiu Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 ala e intro-ul de la "come as you are".nu se repeta nimic,acolo + ca sfarsitul e gresit.
Cosu Posted December 30, 2005 Author Posted December 30, 2005 Fluffy a zis bine. Alea sunt semne de repetare. Nu discutam corectitudinea tabului aici
Guest dark_loving_heart Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 da...asa e...este come as u are....habar nam dak e gresit sau nu ...k io lam luat de pe net....mc oricum all
Guest dark_loving_heart Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Intro: e:---------0------------------------0----------------- B:-----------0--------------------1---1------------0-- G:-------0-----2----------0-----0-------0--------2---- D:-----2---------2------0-----2-----------2----2------ x6 A:---2----------------2-----3----------------0-------- E:-0----------------3--------------------------------- lume...asta cum o cant?????....ce poate fi asta? k arata tare ciudat ...de ce-s alea inclinate?park-s scari ...loooooooolz...come on...so complicated...wtf?
dalv Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 e|----------0--------------------------0-----------------| B|------------0----------------------1---1------------0--| G|-------0------2-----------0------0-------0--------2----| D|-----2----------2-------0------2-----------2----2------| x6 A|---2-----------------2-------3----------------0--------| E|-0-----------------3-----------------------------------| asa, sa arate mai mumos acele "scari" is acorduri care in forma asta se canta arpegiat(tii toate notele unui acord cu stanga iar cu dreapta le dai pe rand, in ordinea scrisa acolo)
izua Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 (edited) Intro: e:---------0------------------------0----------------- B:-----------0--------------------1---1------------0-- G:-------0-----2----------0-----0-------0--------2---- D:-----2---------2------0-----2-----------2----2------ x6 A:---2----------------2-----3----------------0-------- E:-0----------------3--------------------------------- lume...asta cum o cant?????....ce poate fi asta? k arata tare ciudat ...de ce-s alea inclinate?park-s scari ...loooooooolz...come on...so complicated...wtf? cred ca poate fi angels fall first - nightwish incearca sa o iei pe bucati.. cam...asa.. E||----------------------| B||----------------------| G||-----------------0----| D||------------2---------| A||-------2--------------| E||--0-------------------| (tine mijlociul pe A si inelarul pe D, apoi cipuesti corzile pe rand) schimba in urmatoarea pozitie, mutand degetele cu o coarda mai jos (aratatorul pe D si inelarul pe G) E||--0-------------------| B||-------0--------------| G||------------2---------| D||-----------------2----| A||----------------------| E||----------------------| muta inelarul pe E (tasta 3) si aratatorul pe A (Tasta 2) E||----------------------| B||----------------------| G||-----------------0----| D||------------0---------| A||-------2--------------| E||--3-------------------| smecheria aici e ca trebuie sa tii inelarul pe E ca sa poti cobori acum o coarda mai jos, si sa pui aratatorul pe B tasta 1, cam asa (ciupesti pe rand corzile 5,4,3,2,1,2,3,4,5 - u get the idea ) E||----------------------|--0-------------------| B||-----------------1----|-------1--------------| G||------------0---------|------------0---------| D||-------2--------------|-----------------2----| A||--3-------------------|----------------------| E||----------------------|----------------------| pt ultimele trei note, muti inelarul de pe A (tasta 3) pe pe G(tasta 2) si ridici degetul aratator de pe B (tasta 1).. si apoi poti sa incepi An angelface smiles to me Under a headline of tragedy That smile used to give me warmth.. hihi hope it helps.. 'celea sunt acorduri, apasa intai pe freturile repsective cu degetele, si apoi ia corzile la ciupit, tehnica se cheama aperpegiatto EDIT: am editat ca nu se vad inclinate versurile ^^ lol.. Edited January 1, 2006 by izua
Guest dark_loving_heart Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 lume...care aveti tabulaturi de la odyssey? da trupa romaneask, cei din suceava.... plz...dak aveti postati....mersi
Guest incepatorul Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 (edited) Cu ceva exercitiu, poti face cu degetele multe chestii pe care multi altii nu pot sa le faca decat cu pana Plus, daca chiar iei lectii de clasica/fingerpicking o sa vezi ca : 1) Nu poti simula sunetul de degete folosind pana - cam ca direfenta dintre bas cu si fara pana, dar oarecum mai subtila 2) Sunt niste limitari de stil - asculta sa vezi ce poate Eric Sardinas ca sa intelegi la ce ma refer... Exemplu clar: inceputul de la Nothing Else Matters. Daca tin bine mine, nu exista momente in care trebuie sa ciupesti concomitent corzi mai distantate, dar tot e dubios sa incerci s-o canti cu pana si chiar sa sune. Sau Kansas - Dust in the wind. Sau exercitiul asta: e----------0-----------------0------- B------1-------1---------1-------0--- G----2---2---2---2-----2---2---2---2- D------------------------------------ A--0-----------------0--------------- E------------------------------------ Sunt sigur ca poti sa bati un cui si cu barosul - dar mai bine incerci cu ciocanul, sau te scarpini la spate si frecandu-te de un bambus, dar e mai simplu sa folosesti o mana, ca doar ai mai multa flexibilitate... if you catch my drift. Chitara clasica se face incepand din liceu. Am facut eu meditatii si nu a trebuit sa merg la Conservator. A, da, si Bruce Lee il bate pe Van-damme © ok,si care e ordinea notelor? A0 dupa care G2 ... B1 ... G2 ... E0 ... G2 si asa mai departe? am inteles bine? si inca ceva,da-mi un exemplu pentru rifuri...,alea cum se citesc/executa? ms. Edited January 20, 2006 by incepatorul
TB_TM Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 (edited) E|----------------------------------------------------------------------------- B|------------------------------------------------------------------------------- G|--5-5-5-5-5-5-5-5----------------------------------------------------------- x 2 D|--5-5-5-5-5-5-5-5----7-7-7-7-7-7-7-7------2-2-2-2-2-2------------------- A|--3-3-3-3-3-3-3-3----7-7-7-7-7-7-7-7------2-2-2-2-2-2------------------- E|---------------------5-5-5-5-5-5-5-5------0-0-0-0-0-0------------------ Ai aici un exemplu de riff... (Him - The Sacrement). Trebuie sa lovesti simultan corzile de pe aceeasi coloana... adica A3 D5 si G5... s.a.m.d. (Nu te obisnui sa notezi cum tocmai am facut "A3 D5... "... nu-i corect) In legatura cu prima chestie... ai intels bine Edited January 21, 2006 by TB_TM
Guest Baumwolle Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Btw, Tibi, faza e de fapt C5, A5, E5...
TB_TM Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Btw, Tibi, faza e de fapt C5, A5, E5... da, nene bumbacel, stiu. Asa e corect ... Cvintele lui Do, La si Mi... dar notand cum am facut-o am continuat pe stilul lui Incepatorul care nota de ex. a 3-a tasta de pe coarda A cu A3; am si specificat ca nu-i corect
Victor Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Un link util pt incepatori http://www.iplaymusic.com/
Guest dark_loving_heart Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 cine ma ajuta si pe mine putin? care imi spune si mie notatiile acordurilor? sau poate aveti vreun link ceva? de expl acordul La minor cum il hasesc in taburi?Am sau cum? si celelalte?plz....really need `em....thanx
izua Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 cine ma ajuta si pe mine putin? care imi spune si mie notatiile acordurilor? sau poate aveti vreun link ceva? de expl acordul La minor cum il hasesc in taburi?Am sau cum? si celelalte?plz....really need `em....thanx e simplu.. C=Do, D=Re, E=Mi, F=Fa, G=Sol, A=La, B=Si. Litera mare e major, litera mica sau "m" langa inseamna minor. notatia cu C,D,E e notatia tipic americana, pe langa care mai exista notatia germana care noteaza cu H pe si (parca ). In afara de asta mai exista notatia franceza care are Ut in loc de Do, si notatia psaltica-bizantina de care chiar nu vrei sa afli
Guest dark_loving_heart Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 (edited) Dm C Dm 1.La marginea pantei abrupte Bb C Dm La un han s-a oprit un strain Bb C Dm Era trist si avea hainele rupte Bb C Dm Si pe masa o cana cu vin. asta cum il cant lume? banuiesc k Dm=re minor, C tre sa fie Do da am o intrebare: nu indica dak e major sau minor... cum fac?.....si ce inseamna Bb???????????????????????? plz...help Edited February 5, 2006 by dark_loving_heart
Vladxus Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Dm-Re minor; C - Do major (daca nu scrie nici o alta litera pe langa el inseamna ca e major); Bb - Si minor
Guest dark_loving_heart Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 aaaa....deci Bb e si minor...eu ma asteptam sa fie Bm....cu m de la minor....looolz....multzam frumos
izua Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Bb e Si bemol major sau nu vad eu bine? b = bemol, m=minor, (sau litera mica). nu?
Guest dark_loving_heart Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 iertatzi-mi intrebarea...dar ce inseamna bemol?
TB_TM Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Bemol... adica cu un semiton mai jos decat nota respectiva. De exemplu... re bemol = do#
Cosu Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 Bemol... adica cu un semiton mai jos decat nota respectiva. De exemplu... re bemol = do# Corect PS(sa nu o derutam pe dark loving heart): vezi ca nu e intotdeauna asa. Ce zici tu e valabil doar pentru instrumentele temperate (cum e chitara de exemplu) http://en.wikipedia.org/wiki/Equal_temperament
Guest Arty Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 (edited) Salut... Ma numesc Arty.. Am 22 de ani. Am cantat cand eram mic 2-3 ani vioara, 1-2 pian... Au trecut vreo 10 ani de atunci... Vreau sa invat chitara(rece) pt mine (nu ma tenteaza in nici un fel chitara electrica). Vreau doar sa ma relaxez, si binedispun in putinele momente in care am timp liber... Nu stiu daca intelegeti ce aberez eu aici... Ideea era ca nu am chitara... Am petrecut vreo 4 ore citind pe aici... Nu stiu cat m-am lamurit... Daca a inteles cineva cam ce vreau eu, il rog sa imi recomande cam ce sa imi iau... Multumesc mult... Edited February 17, 2006 by Arty
Guest Baumwolle Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Daca nu te deranjeaza lipsa dozei, intreapta-te catre Fender DG5 fara nici un fel de rezerve. Aaaaaa....si chiar daca te deranjeaza.
mc.chiken Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Observ ca se tot vorbeste de acest Fender DG5. As vrea sa-mi iau si eu unu' ca Hora mea... ma intelegeti. Gasesc la muzica?
Recommended Posts