cearny Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 In general la chitara clasica macaralele vin oarecum de sub chitara inspre in sus. La cea western/cu corzi de metal, in general macaralele vin lateral (dreapta, stanga). Bine, asta e o indicatie slaba. Mia conteaza si cum arata griful. La chitarele clasice griful este in general mai lat si mai 'carnos'.
Guest cealicu_ca Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 hmmm tapping = sololul de la ThunderStruck de exemplu?!? bare? am inceput de vreo luna, cu mici pauze (in unele zile chiar nu am cum sa cant la chitara). corzile cred ca sunt bune, suna foarte bine. nu le-am luat prea subtiri (moi) ci ceva mediu... in fine, ideea e ca F suna bestial acum... ca iau si primele doua corzi asa... si nu numai, noul G e tare rau de tot in rest... ma bag si eu la niste solouri, nu de alta dar m-a obsedat multa vreme thunderstruck si cand mi-a iesit prima oara am simtit nevoia de un paharel de whiskey... pentru solouri, daca stie cineva, un link ceva... neste sfaturi, lectii, piese...
Guest Alexandru Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Daca F si G ti se par foarte mishto -mai exerseaza -nu te gandi la solo acum- fara suparare! mai aia pana acolo!
Guest Lightbringer Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Originally posted by cearnyIn general la chitara clasica macaralele vin oarecum de sub chitara inspre in sus. La cea western/cu corzi de metal, in general macaralele vin lateral (dreapta, stanga). Bine, asta e o indicatie slaba. Mia conteaza si cum arata griful. La chitarele clasice griful este in general mai lat si mai 'carnos'. Merci...oricum cam asa banuiam si eu.Daca sunt suficiente indicatiile astea inseamna ca cei de la reghin vand chitari clasice cu corzi metalice(mai bine zis sarme reghin)...sau e deja o chestie consacrata?
Guest cealicu_ca Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 ma refeream ca suna la fel si totusi oarecum altfel decat clasicul Sol Major :-D si totusi, ce e tapping? cat despre solo... nu stiu ce sa zic... nu cred ca a "exersa" este cuvantul potrivit pentru ce fac eu... pur si simplu cant ca sa ma simt bine... orice... dau de pe net saptamanal 1 sau 2 taburi si din cand in cand mai fac si eu cate ceva (ma prostesc mai mult)... :-P ideea e ca uneori vreau si altceva decat fingerpicking sau acorduri clasice... si asa e... ignorance is bliss ;-)
Guest Alexandru Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Originally posted by cealicu_cama refeream ca suna la fel si totusi oarecum altfel decat clasicul Sol Major :-D si totusi, ce e tapping? cat despre solo... nu stiu ce sa zic... nu cred ca a "exersa" este cuvantul potrivit pentru ce fac eu... pur si simplu cant ca sa ma simt bine... orice... dau de pe net saptamanal 1 sau 2 taburi si din cand in cand mai fac si eu cate ceva (ma prostesc mai mult)... :-P ideea e ca uneori vreau si altceva decat fingerpicking sau acorduri clasice... si asa e... ignorance is bliss ;-) Tapping - atunci cand lovesti corzile(de obicei cate o nota pe rand) cu degetele mainii drepte(asta daca nu esti stangaci) pe griff si nu deasupra cutiei de rezonanta sau a dozelor ex: cu aratatorul mainii stangi tii nota SI(coarda si pozitia 12) iar cu aratatorul mainii drepte lovesti(nu ciupesti) nota re#-sa zicem-(coarda si pozitia 16)
Stefan Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Cearny stiu ca esti destul de ocupat. dar ai zis mai sus ceva de niste exercitii pe care le-ai facut tu pentru degete. poate daca le mai ai poti sa le pui si aici, ca tare-s curios. mersi mult P.S. Si pentru cei pe care ii cheama Ion, Ioan a big Happy Birthday guys, sa aveti sanatate si tot ce v-a doriti voi ( chiar si un Les Paul, prietenii stiu de ce;) ). Happy rocking guys, see ya
cearny Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Uite aici o melodiutza-exercitiu. Chestiunea este luata dintr-o metoda de chitara clasica, dar cred ca suna bine si pe western. Cititi instructiunile va rog.
Slowhand Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 pt: vladxus inceark intai sa faci cateva ex. pe coardele libere (fara acorduri) astfel o sa te obisnuiesti cu ciupitul corzilor mi-e greu sa-ti explic dar poate iti pun attachment . sau pana atunci face altcineva acest lucru!!!
Mihai_N_ Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 A incercat cineva lectiile de la Riff interactive?am vreo 8 si mi se par chiar utile.iti maresc viteza si te invata cum sa apesi corect pe freturi, cum se tine pana, si apoi solouri improvisare, si multe chestii....
Susceptor Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 @mihai_n: eu am destule lectii de la riff interactive; singurul motiv pt care imi ocupa spatiu pe hdd este ca imi trebuie minim 2 gb de lectii de chitara ca sa stau pe un anumit hub...concluzia o tragi tu..
Guest M0rPhEuS Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Am cautat cu search dar nu am gasit. Ce-i ala un flagiolet si cum se obtine? Si cu acordatu in flagioleti.. Total pe dinafara..
Vladxus Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 pt: vladxus inceark intai sa faci cateva ex. pe coardele libere (fara acorduri) astfel o sa te obisnuiesti cu ciupitul corzilor mi-e greu sa-ti explic dar poate iti pun attachment . sau pana atunci face altcineva acest lucru!!! Acum am vazut ca "mi-ai" scris. Mersi de sfat dar intrebarea era pusa de mult . Intre timp am evoluat si eu (foarte putin intradevar) si reusesc sa fac acordurile cu barre . Ce mai, imi trebuie un profesor sa ma puna pe calea cea buna.
Guest ilinka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 (edited) Salut ! Am o mare nelamurire: melodia Adei Milea_Colind I( NINGE ) arata asa: A E Ninge-asa frumos afara D A Lumea s-a inchis in casa A E Si infipta in mancare D A E mai grasa, mai frumoasa Acum intreb pe cineva care stie melodia: Literele: A, E, D, A, A, E, D, A reprezinta corzile pe care tre' sa le ciupesc, dar doar atat fac? doar acele corzi? si gata? Edited December 18, 2005 by ilinka
Guest Steven Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Salut ! Am o mare nelamurire: melodia Adei Milea_Colind I( NINGE ) arata asa: A E Ninge-asa frumos afara D A Lumea s-a inchis in casa A E Si infipta in mancare D A E mai grasa, mai frumoasa Acum intreb pe cineva care stie melodia: Literele: A, E, D, A, A, E, D, A reprezinta corzile pe care tre' sa le ciupesc, dar doar atat fac? doar acele corzi? si gata? Literele reprezinta acordurile pe care trebuie sa le iei(fie ciupite, fie cu bataie)
Guest M0rPhEuS Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 (edited) Asta cum o cantam? -----------------Am-------------Dm---------- G----------- *---- E|-------0-------------1---------------3-----------------------| B|---------1---------3---3---------------3---------------------| G|-----2-----2-----2-------2---------0-----0-------0-----0-----| D|---2---------0-0-----------------0-------------0-----0-------| A|-0-------------------------0---2-----------0-3-----2-----3-2-| E|-----------------------------3-------------------------------| Ce is cu acordurile alea deasupra ca nu inteleg. Ar trebui cantate notele normal sau acordurile respective? Sau? Edited December 20, 2005 by M0rPhEuS
Eugen D Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Asta cum o cantam? Ce is cu acordurile alea deasupra ca nu inteleg. Ar trebui cantate notele normal sau acordurile respective? Sau? pai ceea ce vezi in tab ..reprezinta chiar acordurile kre le vezi mai sus.. . luate in ciupeli sau arpegii . daca esti atent la fiecare parte a tabului ai sa vezi ca regasesti acordurile kre sunt mai sus.. le canti asa cum iti arata in tab .. .notele..in ordinea de acolo....acordurile de sus...sunt..k sa iti dai seama.. ce canti ..in cazul in care nu reusesti sa iti dai seama...in timp ce canti .. 1
Guest M0rPhEuS Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 A, deci practic pot sa ignor acordurile de sus?.. in sensul ca pot citi doar notele. Acordurile is puse doar de orientare? Adica o sa imi fie mai simplu daca pun acordu, si arpegiez corzile, schimb si iara tot asa..?
Eugen D Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 pai da...alea sunt puse acolo . k sa stii ce canti ..in cazul in care esti incepator . .. presupun k o sa canti tabul ala..pe clean .. deci poti sa'l arpegieze fara probleme.... insa nu merge pe un distors..pt k nu o sa se inteleaga in sensul . k acele corzi libere or sa sune ff murdar. deci.. ai putea sa ignori acordurile si sa faci tabul asa cum il vezi .acolo
Cosu Posted December 20, 2005 Author Posted December 20, 2005 Acordurile puse acolo iti dau o idee si despre digitatia mainii stangi
Guest M0rPhEuS Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Deci cel mai corect ar fi sa pun mana stanga in acordul respectiv si sa arpegiez, schimb, arpegiez mai departe.. Eu zic ca e bine ca le-au pus, macar asa ma agit sa invat acorduri noi (pt. ca DA, nu le stiu ) Merci de raspunsuri. M-am lamurit
Guest dark_loving_heart Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Riff 1 e-------------------------------------------------- B-------------------------------------------------- G-------------------------------------------------- D--2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2------------------------- A--2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-2-2-2-2-2-2-0-0-0-0-0-0- E--------------------------3-3-3-3-3-3-2-2-2-2-2-2- OMG....what the hell does this mean? stiu k cifrele reprezinta fretul in care tre sa apas....da uite k sunt de mai multe ori...2-2-2-2-2-2-2-2...etc..c fac? apas pe fretu 2 coarda D si lovesc coarda de 12 ori? sau c? k nu ma prind la chestia asta...lolz....a si ink o chestie...ce e cu ordinea?stiu k ati mai postat despre ordine da nu ma prind de o faza....cum fac? intai execut c scrie la coarda D si dupa trec la A si tot asha? sau le iau de sus in jos? hello????????? can u help me, plz.....
Eugen D Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Riff 1 e-------------------------------------------------- B-------------------------------------------------- G-------------------------------------------------- D--2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2------------------------- A--2-2-2-2-2-2-3-3-3-3-3-3-2-2-2-2-2-2-0-0-0-0-0-0- E--------------------------3-3-3-3-3-3-2-2-2-2-2-2- OMG....what the hell does this mean? stiu k cifrele reprezinta fretul in care tre sa apas....da uite k sunt de mai multe ori...2-2-2-2-2-2-2-2...etc..c fac? apas pe fretu 2 coarda D si lovesc coarda de 12 ori? sau c? k nu ma prind la chestia asta...lolz....a si ink o chestie...ce e cu ordinea?stiu k ati mai postat despre ordine da nu ma prind de o faza....cum fac? intai execut c scrie la coarda D si dupa trec la A si tot asha? sau le iau de sus in jos? hello????????? can u help me, plz..... pai uite...cand iti apar mai multe pe aceasi linie...adik una sub cealalta..inseamna k trebuie sa le lovesti pe amandoua in acelasi timp . nu pe rand. cand ele se repeta.. lovesti cele doua corzi A si D de cate ori iti apar .de 12 ori..sau cat sunt acolo . vezi k la un moment dat pe A se schimba...apare 3 in loc de 2 ..iar acolo unde apar 3 note una sub cealalta.. le lovesti pe toate 3 . E ,A ,D
Guest dark_loving_heart Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 aaaa....adevarat...acum mai are sens mersi mult evilpath...ai dreptate...sarumana
Guest dark_loving_heart Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 (edited) lume...o sa pun si io o intrebare poate pt voi stupida ...e posibil sa paraie unele corzi dak chitara e neacordata? k de expl. mie imi parie fff urat coarda La cand apas pe tasta 2....c puteti sami spuneti? multumesc anticipat Edited December 27, 2005 by dark_loving_heart
Eugen D Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 asa.. tot eu sa-ti explic .. iti paraie ..pt k iti atinge o tasta pe undeva... saau . mai exista posibilitatea sa ai macarale mai vechi . si sa fie vre-un surub putin iesit pe acolo..si din cauza vibratziilor corzilor sa-ti paraie .. dar eu cred k atinge o tasta pe undeva..
Guest Johnny I Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 fretbuzz... corzi vechi sau grif un pic stramb... asta in cazul unei acustice... sau pragus mancat copt, etc... sper sa nu ma insel. dak da, rog corecturi
Guest dark_loving_heart Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 mah chitara nu e veche k am luat-o sambata ...grifu nu mi se pare stramb...in schimb ceea c e cu adevarat stramb, am remarcat e inaltzatorul(cred k asha se numeste ...obiectul ala deasupra cordarului...care desparte corzile...lolz)...so? asha tre sa fie sau e vreo defectiune? .............
Recommended Posts