ScreamStar Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Ok, se da o pereche de doze active emg, nefolosite de mai bine de 3-4 ani aproximativ. In vremea ei, chitara canta ca o privighetoare, nu era niciun singur lucru de reprosat la ea. Dupa o foarte lunga depozitare, schimbat baterii, schimbat corzi, curatat pot-uri, schimbat jack-ul mama... pauza output semnal. Outputul exista, am un half stack randall de 120W, iar cu volum la 9-10 se aude... Ca si cum as canta pe o chitara la 0.9 volum din Master. Avand in vedere ca in Bistrita nu exista niciun "electrician" specializat in asa ceva, nu as trimite chitara cine stie pe unde, asta daca ar fi o problema minora care se poate rezolva acasa. Are cineva vreo idee despre ce e vorba? Daca se poate rezolva in apartament? :)). Multumesc anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 (edited) Ai încercat chitara în alt amp sau ampul cu altă chitară? Also, poate ar trebui să vezi dacă nu s-a bulit vreun fir când te-ai jucat la ea, în special alea care leagă bateria la ansamblu. Verifică să fie ok și switch-ul de doze. Also: https://www.emgpickups.com/media/productfile/p/o/powertips_tricks_0230-0190c.pdf Edited October 16, 2019 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebh Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Daca ai semnal foarte slab suna a problema de alimentare. Posibil sa fie de la output jack - verifica sa fie firele legate cum trebuie pe jack-ul stereo (are +9v, semnal si -/ground comun). Ce poti sa mai verifici ar fi sa nu fie mufa conectata 'invers' in doza. In doze nu prea are ce sa se strice ca sunt cu totul in epoxy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 (edited) Tocmai, e era vorba că unele foarte vechi pățeau să se strângă epoxy-ul în timp și să preseze spirele cumva, dar dacă nu-s extra vechi nu prea cred că e ăsta cazul. @ScreamStar Ia încearcă să vezi ce sunet ai și cu bateria deconectată complet. Dacă e la fel, nu alimentează cum trebuie deci check wiring. Edited October 16, 2019 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 5 hours ago, ScreamStar said: [1]schimbat baterii, [...] [2]curatat pot-uri, schimbat jack-ul mama [1] verifica bateria noua sa nu fie tot veche [2] verifica wiringul, in special jackul nou 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 4 hours ago, ebh said: Daca ai semnal foarte slab suna a problema de alimentare. Posibil sa fie de la output jack - verifica sa fie firele legate cum trebuie pe jack-ul stereo (are +9v, semnal si -/ground comun). Ce poti sa mai verifici ar fi sa nu fie mufa conectata 'invers' in doza. In doze nu prea are ce sa se strice ca sunt cu totul in epoxy. La jack se conecteaza minus 9v, semnal si GND. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 (edited) Trebuie sa existe si in Bistrita electronist . Cauti unul si ar trebui sa masoare daca intra ceva curent in doza .Adica sa masoare curentul consumat din baterie /sursa .Trebuie sa consume cativa " mA ( miliAmperi) " . Cine a schimbat jackul de iesire ? daca se alimenteaza prin cabdu /priunn acel jack la montarea noului jack mama poate este legat gresit . Semnal foarte mic la dozle pasive de obicei se datoreaza intreruperi bobinajului , astfel capacitiv /inductiv mai scoate ceva semnal slab ... Oricum prima data se masoara curentul ca sa vezi daca consuma curent .. Atentie la polaritate ! probabil este cum scrie @picnic ...dar este bine daca ai gasi date tehnice pe net cu Google .( poate are protectie la tensiune si nu este o catastrofa ) Nu are si posibilitate de baterie in chitara ? Daca mai desfaci vre-o scula electronica sa facxiu inainte de orice interventie poze cu telefonul sau aparat foto , sau la o treaba atat de simpla un desen pe care sa scrii insemnezi ce si unde a fost legat dupa culorile firelor pozitia terminalelor ..etc Edited October 16, 2019 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamStar Posted October 17, 2019 Author Share Posted October 17, 2019 (edited) Va multumesc tuturor pentru sfaturi, am sa le iau pe rand. p.s. Cu bateriile deconectate, suna exact la fel. Nu e nicio diferenta, iar la doze nu s-a umblat deloc. Nu s-a "atins" nimeni de ele pana acum. Iar cu amp-ul... Merge perfect cu alte chitare. Deocamdata nu am pus chitara in cauza prin alte amp-uri. Edited October 17, 2019 by ScreamStar Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Deci e de la alimentare. Cablul ce-l bagi în chitară are jack mono sigur? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 (edited) 9 hours ago, ScreamStar said: Va multumesc tuturor pentru sfaturi, am sa le iau pe rand. p.s. Cu bateriile deconectate, suna exact la fel. Nu e nicio diferenta, iar la doze nu s-a umblat deloc. Nu s-a "atins" nimeni de ele pana acum. Iar cu amp-ul... Merge perfect cu alte chitare. Deocamdata nu am pus chitara in cauza prin alte amp-uri. Dude, ai zis că ai schimbat jack-ul!!! Îți trebuie jack stereo pentru EMG. Al tău e stereo? Cred că aia e problema. Vezi diferența? Dacă ai jack ca în stânga, nu e bun pentru EMG. trebuie ca în dreapta. Mai jos ai instrucțiunile în link. Mai jos doar ca să vezi cum arată jack-ul stereo, nu te lua după ce scrie la conexiuni dar observă că are mai multe puțe Pentru wiring kit solderless EMG: http://www.emgpickups.com/media/productfile/h/_/h_b245_0230-0106re.pdf Găsești kituri pe net. Pentru wiring "tradițional" cu cositor: Edited October 17, 2019 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 7 minutes ago, apocapsile said: In poza asta positive = hot = semnal, nu se refera la baterie, doar iti arata cum trebuie legata o mufa stereo pentru chitara (eg daca n-ai una mono disponibila). Ultima poza e cea corecta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 (edited) Da i-am dat-o doar ca să vadă cum arată jack-ul de care are nevoie. Sunt 1000% sigur că omul a pus mono... fanii ăștia "The Mono Jacks" Edited October 17, 2019 by apocapsile 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamStar Posted October 18, 2019 Author Share Posted October 18, 2019 (edited) Jack-ul nu a fost schimbat cu altul, a fost dat jos, curatat de toate impuritatile (rugina s.a.) si lipit inapoi. M-am exprimat eu gresit probabil, imi cer scuze pentru asta. Iar la imaginea cu wiringul, am 2 baterii de 9V, nu una si 2 volume pe fiecare doza si un ton. Deocamdata inca nu am avut timp pentru a ma uita peste legaturi, desi am desfacut o odata si toate firele erau legate unde trebuie. Ma voi uita in detaliu cand voi avea putin timp liber. Edited October 18, 2019 by ScreamStar Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 29 minutes ago, ScreamStar said: t inapoi. M-am exprimat eu gresit probabil, imi cer scuze pentru asta. Iar la imaginea cu wiringul, am 2 baterii de 9V, nu una si 2 volume pe fiecare doza si un ton. Deocamdata inca nu am avut timp pentru a ma uita peste legaturi, desi am desfacut o odata si toate firele erau legate unde trebuie. Ma voi uita in detaliu cand voi avea putin timp liber. 18v mod! Uite cum e corect să fie legate împreună cele două baterii. Și vezi să aibă zeamă amândouă 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Nu conteaza cate "celule" ai, tot o "baterie" formeaza Wiringul este acelasi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScreamStar Posted October 21, 2019 Author Share Posted October 21, 2019 Problema rezolvata, am gasit nenorocirea. Acea "talpa" care se lipea peste plusul si minusul bateriei de 9v, era pe duca. Va multumesc tuturor pentru sfaturi! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts