Vince Windrider Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Exista vreo metoda(alta decat slefuirea plana) de a scapa de aceste denturi? Sunt la limita cu cota deci slefuirea este din start exclusa,chituirea la fel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Epoxy transparent + praf de lemn sau mai riscant, carpa umeda + fier de calcat. Cu siguranta ai sa primesti raspunsuri mai avizate, dar am vazut tehnicile astea aplicate pe youtube. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Merge si cu super glue plus praf de lemn. Needs testing. Epoxy cu praf : best cred. Inlay? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Daca sunt lovituri, deci fibra îndoită se repara cu șervețel ud și ciocanul de lipit. Daca este ruptura, lemn lipsă, doar umplere cu chit sau derivate. Asta doar daca va fi vopsit pentru că reparația va fi vizibilă. Se mai poate freza și incrusta o bucată de lemn din aceeași bucată cu fibra potrivită . Sau placarea cu furnir, headstock veneer. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Adeziv cu praf de lemn, si o pensula fina cu niste vopsea de ulei ca sa re-desenezi fibra Marii restauratori au facut asta timp de secole, deci e testata :D 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted August 14, 2019 Author Share Posted August 14, 2019 (edited) Multumesc pt sugestii.Cum am spus mai sus chituirea de orice fel(inclusiv transparenta)este exclusa pt ca nu il vopsesc opac ci doar bait si lac. Ideea cu servetelul/carpa udapare cea mai buna .Eugen,imi poti da mai multe detalii te rog? Edited August 14, 2019 by Vince Windrider Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Acum 21 ore, Vince Windrider a spus: Multumesc pt sugestii.Cum am spus mai sus chituirea de orice fel(inclusiv transparenta)este exclusa pt ca nu il vopsesc opac ci doar bait si lac. Ideea cu servetelul/carpa udapare cea mai buna .Eugen,imi poti da mai multe detalii te rog? Da, bre, si io tot finisaj transparent folosesc, shellac. Nu prea see vede cu titebond sau epoxy plus praf. Cu epoxy iti iese Mai bine culoarea poate. Mai Poti sa ii pui in furnir peste. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted August 15, 2019 Author Share Posted August 15, 2019 Se pare ca o sa fiu nevoit sa folosesc si epoxi.Faza e ca e foarte posibil sa nu se baituiasca portiunile umplute cu epoxi si asta e o mare pb. Pe partea din fata s a aschiat la frezare destul de urat,nu stiu daca se vede in poza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 "furnir" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Doc Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Praful de lemn sa fie din acelasi lemn.....parerea mea, indiferernt de liant. Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted August 16, 2019 Author Share Posted August 16, 2019 Furnirul mi e teama ca o sa se cunoasca pe margini,iar praful de lemn cu epoxy nu cred ca se poate baitui...O sa incerc astazi cu fierul de calcat poate le mai aduc la fata cat sa pot slefui putin in plan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted August 16, 2019 Author Share Posted August 16, 2019 ps:n am rez nimic cu fierul si carpa uda..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 "o sa se vada pe margini" ... and ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 praful de lemn cu aracet/epoxy se amesteca in prealabil cu bait :) astfel dupa baituire nu se observa trust me- la prima chitara ce am facut-o, la un moment dat a zburat o bucata de lemn de vreo 4 cm patrati din corp (am dat impotriva fibrei cu dalta si BAM!), am lipit-o la loc si am facut trickul cu chit colorat si bait.... nici eu nu mai stiu unde a fost problema daca ii dai si un bait visiniu sau maro inchis, nu o sa stie nimeni :P- iarasi, lacul cum ii da luciu/reflexii, chiar nu o sa se vada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts