www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Cubase


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 adipablo

adipablo
  • Location:Timisoara
  • Nume:Adrian

Posted 05 January 2017 - 03:32 PM

Avind in vedere ca sunt conservator si am folosit ani de zile cubase sx3(am pastrat chiar xp ul pe comp inca 2 ani...sa mearga:),iar acum nu imi mai merge pe 64 biti,stiti pe undeva vreun cubase free sa mearga pe 64 biti,win7?:)



#2 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:-

Posted 05 January 2017 - 04:13 PM

Legal nu gasesti free :) .

La 100 EUR insa poti cumpara Cubase Elements 9, care este mai mult decat suficient pt inregistrari si productie in home studio. Trebuie sa ai in vedere, insa, ca in Cubase 9 nu mai merg decat VSTi-uri pe 64 biti (nu mai are suport pt 32 biti). Eu am facut upgrade de la 8 si le am pe amandoua instalate.


A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#3 adipablo

adipablo
  • Location:Timisoara
  • Nume:Adrian

Posted 05 January 2017 - 07:07 PM

Toontrack ptr tobe merge pe asta?



#4 Adi M

Adi M
  • Location:Buzau sau Bucuresti
  • Nume:Adrian

Posted 05 January 2017 - 09:02 PM

Toontrack ptr tobe merge pe asta?

 

Da. Cred că niciuna din marile firme de instrumente virtuale nu e în urmă cu tehnologia, deci sigur are totul actualizat, ca să funcționeze în ultimele versiuni ale DAW-urilor. În plus, VST pe 64 biți nu-i o noutate, deci sigur s-au adaptat.

 

Confirmarea:

 

Superior Drummer este pe 64 biți: https://www.toontrac...uperior-64-bit/

 

La fel și EZD2: http://www.toontrack...ezdrummer-2-pc/(dă search după 64 în pagină)


Decît mult și fãrã rost, mai bine puțin și prost.


#5 adipablo

adipablo
  • Location:Timisoara
  • Nume:Adrian

Posted 05 January 2017 - 10:17 PM

Nu am intrebat daca toontrack merge pe 64 biti(stiu ca merge) ,am intrebat daca varinta de cubase care o propune colegul deschide toontrack.Multumesc oricum:)



#6 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 06 January 2017 - 05:20 AM

Avind in vedere ca sunt conservator si am folosit ani de zile cubase sx3(am pastrat chiar xp ul pe comp inca 2 ani...sa mearga:),iar acum nu imi mai merge pe 64 biti,stiti pe undeva vreun cubase free sa mearga pe 64 biti,win7? :)

De ce "esti  "  pe 64 biti ?  ramai pe 32  si problema este rezolvata .Nu prea vad cu ce te ajuta 64 bit ?

 

Poate ptr prelucrare  Filme ..cu fisiere mari unde ai nevoie de accesarea "directa" a RAM-ului .

 

Am citit /studiat ..se "zice" ca 4G RAM este minim ca sa functioneze pe 64 bit ..dar nu aduce mai nimic fata de 32 bit in afara de RAM mai mare ."vazut " direct ...viteza de lucru nu creste prea mult ....Nu tin minte toate argumentele din studiul respectiv doar atat ca nu are rost ptr Audio Home Studio .. ptr cateva track-uri audio si MIDI cu VST-uri .Adica cum zicea autorul analizei " Nu are rost sa tragi cu tunul dupa o vrabie "

 

Daca vrei sa folosesti ptr jocuri video este altceva pate acolo ajuta ceva ptr realtime ...dar ptr homestudi acustic ???

 

Eu am ramas cu  PC-ul ptr homestudio pe 32 bit si pe XP .

Este adecarat ca  unele softuri  nu mai au  drivere ptr Win 7-8---10 si viceversa unele  nu au drivere ptr XP .

Softurile noi nu le vad mai bune ..cu nimic ..

 

Deci daca vrei home studio tii un PC dedicat doar ptr acest lucru ...

Personal vreau sa   pun si Win 98SE  ca sa tilizez   programel ce nu mai functionau cu XP .

 

Totu-i o afacere ( murdara)  Home PC urile respectiv OS-urile nu sunt  ptr homestudio / muzica ..

 

Ar trebui un OS ..Homestudio standalone ..

 

Pune inca doua HDD -uri unul  cu soft de 64  si altl cu 32 .

 

  Softul ( nu-mi amintesc  numele pe moment ) ptr instalat peste/in Win 7 -8 --10 alt OS de la Win 3 la Win 98 SE , XP , Linux si altele permite sa  fie 32 bit "host"-ul

 

Am si instalat pe Win7-64 bit   un XP cu 32 bit si functiona perfect ..dar apoi am instalat doar XP Professional   ce nu vede doar 3G RAM  dar este suficient ..Am instalat doar XP caci mi se parea ca cel sub Win 7 face figuri ..dar acum vad ca Cubase face figurile  si pe doar XP ...credeam ca nu functioneaza  bine XP sub Win 7  dar tot un drac ..OK se poate ca   VST-urile fac figura de fapt .. in unele cazuri cand apas prea repede intortocheat  niste comenzi in timp ce ruleaza  mai multe canale MIDI si Audio ...se reseta Cubase ..rezolvarea ..dau comenzile mai linistit ..hhehe ..nu ca la pacanele .


Edited by karpi, 06 January 2017 - 05:23 AM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#7 Adi M

Adi M
  • Location:Buzau sau Bucuresti
  • Nume:Adrian

Posted 06 January 2017 - 06:30 AM

Nu am intrebat daca toontrack merge pe 64 biti(stiu ca merge) ,am intrebat daca varinta de cubase care o propune colegul deschide toontrack.Multumesc oricum:)

 

Răspuns afirmativ și pentru asta. Orice DAW, oricît de "dumbed down" ar fi versiunea, primește plugin-uri (VST/VSTi/AU/AAX/RTAS). Eu, unul, încă nu am auzit de vreun exemplu care să nu poată.


Decît mult și fãrã rost, mai bine puțin și prost.


#8 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:-

Posted 06 January 2017 - 08:50 AM

Merg fara probleme VST-urile de la Toontrack pe Cubase 9.

Pe de alta parte, sunt foarte multe VSTi-uri mai vechi, care nu au versiune de 64 biti. De ex. cele de la Korg (acum au scos ceva 64 biti la Legacy, dar eu pentru Korg Krome nu am suport 64b), VSTi-urile de la Arturia, B4II de la Native Instruments si mai sunt. Ce e drept, ele pot fi usor inlocuite cu instrumente din Omnisphere, Kontakt.

Pe Cubase 8 merg toate.

Legat de RAM si sistem de operare in 32/64b, in momentul in care incarci un VSTI de pian acustic de 2-3 GB, sau un patch multilayer din Omnisphere, sau macar 2-3 instante de Kontakt, o sa simti foarte repede cat de mult iti trebuie minim 8Gb si un procesor sanatos. Sa luam de ex, o piesa in care folosim tobe, pian si ceva elemente de orchestra (strings + brass) si vrem sa sune asa cum trebuie. Toontrack-ul foloseste appx. 450 - 500mb, Pianul va manca in jur de 1.2 gb (sa zicem ca folosin The Grandeur din Kontakt,  instrumentele cu corzi cam 600-800mb folosind Session Strings din Kontakt iar alamurile inca vreo 800mb, folosind Session Horns. Numai de aici strangem cam 3gb de RAM. Daca mai pui si ceva efecte realtime in consola de mixaj, e jale. 


A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#9 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:-

Posted 06 January 2017 - 10:27 AM

Pagina Cubase Elements: https://www.steinber...e_elements.html


A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#10 adipablo

adipablo
  • Location:Timisoara
  • Nume:Adrian

Posted 06 January 2017 - 04:46 PM

Multumesc de sfaturi:)Credeam ca sfatul lui Karpi e cel mai bun,sa ramin pe 32 biti cu tot conservatorismul si sa imi mearga toate softurile vechi cu care m am rasobisnuit(cu toate ca imi vede doar 3,5g de ram).Acu ca zici de vsturi mari care suna tare(si ezdrums inghite niste resurse);nu stiu nici eu c um e mai bine.am incercat reaper dar mi se pare rudimentar,vad ca nu vede toate vsturile cind ii dau scan si nu are scribalau de midi,tre sa scriu tobe   si altele in alta parte,eventual pe finale cu toata orchestra:))Nu stiu ce sa fac,tocmai acum cind aveam vise marete sa fac toate anotimpurile de vivaldi metal,nu doar vara si alte prelucrari dupa classica:)Tre sa apara ceva simplu,de inregistrat chitara,de deschis vsturi si de scris midi,altceva nu imi trebuie.



#11 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:-

Posted 06 January 2017 - 07:47 PM

Mie Cubase mi se pare simplu si foarte eficient si nu am reusit neam sa ma mai imprietenesc cu alt DAW. Scrii midi usor, avand chiar si un editor special pt track-urile midi de tobe (nu l-am folosit, dar stiu ca il are); mixezi usor; incarci usor VST-uri. In Elements, primesti si vreo 3 VST-uri gratis, plus vreo 40 de efecte pentru mix. 

 

Acum legat de inregistrari, depinde exclusiv de exigenta ta legata de cum vrei sa sune piesele. VST-urile vechi nu au cum sa sune ca unele noi cu librarii de zeci de Gb de esantioane. Daca as face anotimpurile de Vivaldi in varianta metal, as folosi cele mai tari VST-uri pe care as putea pune mana :). Obligatoriu trebuie sa mergi pe un expansion Metal de la Toontrack :) si aclea consuma mai multe resurse. Daca folosesti Superior Drummer cu Metal Foundry, ti-a papat ramul instant :) . Metal Machine-ul din EzDrummer are 500Mb, dar daca adaugi elemente de orchestra, e greu cu 4GB. 

 

Mai ai varianta in care tragi un track midi cu VST, il transformi in wav si in importi in canal audio. Inchizi VST-ul si eliberezi din resurse.


A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#12 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 08 January 2017 - 12:39 AM

"Sonar"  are MIDI Pianoroll   cu posibilitati mai OK   dar am trecut pe Cubase din comoditate deoarece in Sonar nu am avut  VST  direct ...trebuia acel DirectXiser    ..etc etc  ..poate de atunci au   suport de VST  ,

incorporat ..

 

Este adevarat ca aceste   instrumente " DVD "    incarca RAM-ul ( cam degeaba  respectiv  ptr bani catre producatorul de PC ..RAM etc  plus "reinnoirea software " continua  si iaca asa  curg banii ...  )

 

Tu trebuie sa faci un bilant  vezi daca ai nevoie sau nu de peste 3-4G RAM ..

 

Pana nu ajungi  mare audio-maestru de studio  si nu castigi bani multi nu prea este rentabil sa investesti in nu stiu ce scule ce dupa 2 ani sunt vechituri   .

 

..Daca  planifici sa lucrezi produci  muzica   simfonica cu ditamai orchestra  cu soundfont SF2 si SF3  dinamice de inalta fidelitate si calitate  care sa raspunda /redea si dinamica instrumentelor reale  presupun ca este nevoie de RAM suficient pe 64 bit ca sa  functioneze totul "lin" .

 

 Dar    ptr   5 chitare  , o garnitura de tobe VST , cateva sintetizatoare  VST si  doua trei canale de voce ..3-4 G este OK . ..ce deja depaseste  "necesarul "  muzicii rock ...abea de ocupa 400-500 M cu tot cu programul Cubase si cu Windows  cam 1G-1,2G  si nu prea am trecut de 20% CPU Usage 

 

Ptr cei resurse ( CPU ..RAM ) mai modeste  calea  de rezolvare este "downmix" intermediar /de lucru ,

faci un track stereo cu  trackurile cu instrumentele deja oarecum mixate i

Opresti trackurile si lasi doar acest "mixdown " stereo  ce pe playback nu mai consuma aproape nici o resursa .

Acum  "deschizi" un instrument VST  mai mancator de resurse ce va avea toateresursele la dispozitie

inregistrezi , setezi /efecte etc ...cand esti multumit faci un audio mixdown la acest canal VST apoi mixezi in audio .

De multe ori oricum fac mixdown din MIDI in Audio ..sau mixdown al sesiunii ca sa vad cum suna de fapt ...niciodata nu suna la fel ce se aude in mixer cu rezultatul ce se aude in  mixdown ..Degeaba suna perfect in mixer  cand dupa mixdown  pe un Stereo track suna altfel ...deci oricum ...ajungi sa faci mixdown ..

Sunt diferente intre DAW-uri in sensul ca fiecare altfel    nu suna la fel materialul in mixer cu downmix-ul .

Asta trebuie sa experimentezi  tu pe sculele tale , sau daca deja ai experienta  faci bilantul amintit .

 

Bineinteles ca ar fi OK un studio super .care sa raspunda in realtime perfect  ........dar acesta costa $$$$$$$ si ptr homestudio de amatori ??


Edited by karpi, 08 January 2017 - 01:26 AM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#13 adipablo

adipablo
  • Location:Timisoara
  • Nume:Adrian

Posted 08 January 2017 - 09:56 AM

Da,ptr partea de classica exista finale care converteste usor din midi wawe si invers,e bun ptr practice cu orchestra si..scris partituri:)

In cubase folosesc toontrack ptr tobe,un ***** de vst ptr bass care nu mai stiu cum ii spune dar suna surprinzator de bine(bas miriit ,nu boncanit)

La clape cel  mai mult imi place nexus(care ingite resurse,dar are avioane cit cuprinde),korg si niste orchestrale no name care iara,suna surprinzator de bine.

In anii trecuti am avut gr 55 si imi faceam toate instrumentele direct pe chitara,dar...are latenta si putine clape simulate acolo suna bine,butonezi de te saturi.

Deci,la ce imi trebuie mie,e ok si asa,pe 32 biti,totusi as instala in paralel si versiunea pe 64,pe un alt hard,dar nu stiu daca merge,sa le folosesc alternativ.

Si da,nu sunt proiecte marete la mijloc,fac doar ce imi place,iar combinatia classica metal ma ajuta sa invat,sa prind firul si feelul pentru chestii prog care stau undeva la pinda de ani de zile in imensa mare de inspiratie:),dar nu se concretizeaza...inca.

Multumesc:)


Mix down am folosit si folosesc,bag midiuri in reason,scot doar toba,o mut in toontrack,o fac wawe,tot felul de manevre,am folosit chiar si band in a box,ptr unele chestii. sau cool edit cind vreau sa normalizez rapid un wawe,deci posibilitati sunt multe.Dar parca tot mai mult imi plac softurile vechi,care ingit putine resurse si totusi poti face un sunet decent cu ele,in fond si sunetul de live e...simplu,si as vrea sa imi simplific viata cit mai mult:)



#14 Alin Rosulescu

Alin Rosulescu
  • Location:Pitesti
  • Interests:Music
  • Nume:Alin Rosulescu
  • Trupa:-

Posted 09 January 2017 - 08:29 AM

Pentru synth-uri, Omnisphere mi se pare net superior Nexus-ului (chiar si Nexus 2). In plus, poti incarca in Omnisphere si libraria de la Trilian (VST de bas), care suna de rupe. Korg Legacy sunt ok, iar pt orchestra ai alternative Miroslav Philharmonik sau East West Symphonic Orchestra. Eu acum folosesc mai mult Yamaha MX si Korg Krome, care ma lasa sa trag midi in Cubase cu tonurile din synth.

Legat de mixdown-uri, ai tot ce iti trebuie in Cubase (chiar si versiunile mai vechi). Nu trebuie sa te complici cu "n" daw-uri.

Incarci midi in proiectul Cbase (file/import), stergi ce canale nu vrei sa pastrezi iar pe cele ramase incarci VST-uri fara probleme. Faci mixdown pe fiecare canal midi dupa ce esti multumit de ton, reincarci in wav si editezi in consola de mixaj (eq, compresie, modulatii, reverb, etc...). Poti edita fiecare canal audio si poti adauga procesari (normalizare, fade in / fade out, tot ce vrei).


A.R.
https://soundcloud.com/rosulescu-alin

https://www.facebook...280230865323547

https://www.facebook.com/RoMotorizer

http://www.youtube.c...u?feature=guide


"The questions I seem to be asked the most are about my equipment! So here is a rundown of what I use, live and in the studio. But a quick disclaimer of sorts: While I love beautiful guitars and amps as much as everyone else, they're still just the tools to make music, which is what this is all about! Tone starts with your own concept of it, and how you approach, touch, and play the instrument in the first place." - Matt Schofield

#15 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 10 January 2017 - 01:10 AM

Cubase acestea de dupa "4"   au efecte ptr MiDI  , in Sonar tin minte ca deschideam un canal Audio ptr efecte ce apoi le foloseam ptr canalul MIDI ..dar poate si in Cubase ..nu mai stiu exact caci de cand sunt efecte VST ptr MIDI nu m-am mai complicat .

Apoi am utilizat mult timp un "tracker " ce are si  sitetizatoare si efecte etc ..foarte multe optiuni ..in care utilizam "Wav" mono sau stereo asa ca mult timp nu am folosit MIDI . doar acum cativa ani cand au aparut SF2 playerele si VST am ajuns iar in "pianoroll" ...si foloseam soundurie de la Drumkit from Hell si Bigkit7 SF2 ..si ale instrumente   "reale " ..

 

 

O intrebare ptr cei ce au lucrat mai mult cu MIDI .

 

Am un soft "Xing " .standalone MIDI Player de prin '98 cu tot felul de optiuni "preset " al bancului de sunet ce Are o biblioteca vasta de piese  de la country, salsa , cha-cha .., rock ... la muzica classica ., foarte multe  frumos lucrate ..extrem de utile studentilor de la conservator de ex ...

 

Acesta (Xing)  are un sound-bank extins  complet cu tobe si sounduri foarte bune   vre-o patru seturi .In Win98  puteam sa utilizez eceste sunete si in allte "scule " , dar cand am fost nevoit sa trec pe XP  am constatat ca nu mai vede alt soft aceste bank-uri .am cautat sa vad daca in fisierele instalate in Xing  gasesc ceva , nu am gasit unde este sound-bankul ., este cumva inglobat in exe file ...

 

 

Important era ca acste sunee MIDI sunt complete , au inglobat chorus , wah, pitch wheel,pitch  ,glide/slide ..., si altele ce se  pot regla/automatiza  cand sa se schimbe la nevoie  in Cubase in  fereastra   de sub pianoroll unde "by defoult " este pe "volum /velocity ".astfel poti sa faci automatizarea efectelor ce sunt incluse in bancul d e sunete .

 

Deci ramane intrebarea .. am cautat dar nu am gasit explicatii si nici vre-un sound bank asemanator  si daca exista cum se poate  adaugii la un alt MIDI player /editor ...

 

Acesta ar fi unul din motive sa instalez si un Win 98SE daca altfel nu merge .


Edited by karpi, 10 January 2017 - 01:19 AM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users