www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Schimbare Cheite Epiphone Les Paul Special Ii


aleexrobin
 Share

Recommended Posts

Salutare , detin o chitara Epiphone Les Paul Special II si nu de mult a inceput sa imi bazaie cheita de la coarda G , ce as putea sa ii fac? Sa schimb cheitele? Este destul de enervant , se aude in AMP bazaitul ala.  Am incercat sa le strang dar invurt de suruburi si se invurt in gol... tot asa face..Ce cheite mi-ati recomanda? Stiu ca nu este cine stie ce de chitara si nu ar mai trebuii sa bag bani in ea ...

 

Astept sfaturile voastre.

Edited by aleexrobin
Link to comment
Share on other sites

De acord cu @Crypto, nu te apuca de upgrade-uri ca nu merita. Adu-o pe linia de plutire cu niste cheite ieftine si mai trage de ea pana ai posibilitatea sa o schimbi. Daca nu te grabesti gasesti pe ebay niste chinezarii cu 10-15 dolari setul.

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xguitar+tuning+keys+lp.TRS0&_nkw=guitar+tuning+keys+lp&_sacat=0

Link to comment
Share on other sites

S-a largit gaura la suruburi in headstock? Mai bine cauta ceva lemn de esenta mai tare (nu brad ca se slabeste iar in 3 saptamani) scoate cu cutitul niste aschii fine, demonteaza cheita, baga in gaura aschiile si incearca sa strangi din nou. Sa cauti niste holtsuruburi cu pasul o idee mai mare e destul de greu, si oricum gaura e largita deja.

Daca zbarnaie mecanismul in sine, e nasol, nu se pot face prea multe lucruri. Nu am idee cum sunt cheitele la LP special, pune macar o poza.

 

LE

Acu am vazut o poza cu headstock-ul la un LP special, posibil sa se fi slabit surubul care rigidizeaza axul pe care se infasoara coarda, sa ajungi la el trebuie sa dai capacul la cheita jos. Incercarea moarte n-are...

Ce e ciudat e ca sustii ca se aude in amp, asta inseamna ca ori ai si vreun fretbuzz pe undeva, ori coarda nu se rezeama pe nut suficient si rezoneaza pana la cheita, la coarda libera. In cazul asta trebuie sa reinfasori coarda in partea de jos a axului cheitei, daca headstock-ul nu are inclinare suficienta sa preseze eficient coarda pe nut.

Edited by olgutza34
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Cum spune si @olgutza34...      

nu poti avea mare problema ...

 

ceva este slabit in angrenaj , nu stiu ce tip de chei ai ..numai cele de tip vechi "bazaiau" 

 

deci 

1-rotita dintzata joaca pe capatul tijei

rezolvare....se  strange surubul si este OK

 

2-:" melcul " poate sa ramana "in gol"  .

-.tija  pe care este coarda  se "blocheaza"   datorita tensiunii exercitate de coarda

iar daca  acordezi "in jos" ( cea ce este gresit )  melcul  nu mai este apasat de  rotita dintzata de la capatul tijei ,,deci se misca liber cat ii este permis de distanta intre dinti si melc  ...si o sa zbarnaie ..

 

rezolvare ...se acordeaza intodeauna catre "sus"  si niciodata nu se acordeaza fin lasand "in jos  tonul .." caci ajunge la faza cu zbarnait ...PLUS ,,cand tragi de coarda aceasta ve trage de tija gripata soi o misca/roteste  pana se rezeama pe rotita dintzata ...acu nu mai zbarnaia dar este dezacordata coarda ,,

 

Deci acordaj numai "in sus "..daca ajungi prea sus cu tonul ...dezacordezi sub ton si iarasi "tragi in sus " pana la inaltimea de ton corecta .

 

3-in caz de alta problema*( o componenta distrusa ..etc )..aici am vazut ....dar poti sa comanzi si altele decat ce au pe site ...

http://www.soundcreation.ro/piese-de-schimb-pentru-chitara-si-bas-cid450_1964-page2/

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am strans surubul de la mecanismul cheitei dar vad ca tot face asa , am schimbat si corzile .. La fel m-am uitat si la bridge tot nimic ,cred ca este de la surubul ala , se slabeste . De la lemn sigur nu e ca se aude exact din cheita se vede ca are joc, o sa incerc sa gasesc niste chinezarii si sa le inlocuiesc.

Multumesc mult de sfaturi.

Edited by aleexrobin
Link to comment
Share on other sites

O sa revin cu o poze si o sa înregistrez chitara, sa va faceți o idee

 

Nu te obosi că nu rezolvi nimic cu înregistratu', n-o sa prinzi tu zbârnîitul ăla în înregistrare !

 

Tu ai o problemă în termenii folosiți în exprimare, cred eu ! Cheița e una, tunerul e altceva, șurubul ăla [ de care cred că zici tu ] ține tunerul întreg nu cheița, aia e fixată în interiorul [ capsulat ] al tunerului.

 

Ca să fie oablă treaba, fă o poză cu cartofu' la tuner și trage-n Paint naibii o săgeată și zi "ĂLA-I !"

 

PS : Pân-acuma Vintage-urile erau "șefi" la cheițe zbârnîitoare ! Au acaparat și asta cei de la Epi !

 

Epiphone sucks , man ! :)

 

..

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.