www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se Construiesc Chestii Pe Strada Mea Si O Iau Razna


comanel
 Share

Recommended Posts

Wa, 

 

De 2 luni s-au inceput doua mari santiere la mine pe strada, se construiesc doua case cu 3-4 etaje. In fine, ideea e ca ma trezesc in zgomot de ciocane si de drujbe, ajung acasa de la munca in zgomot de ciocane si de drujbe, care se duce inspre ora 22-23. Nu as fi fost atat de sictirit daca n-ar fi fost in weekend, insa in weekend coane, rup astia norma de la 7 dimineata.

 

Stiu ca sun ca un bosorog dinala dar incep sa ajung la capatul rabdarii. Nu poate omu sa traga o chitara, ca se aud drujbe pe fundal... Any ideas?

 

Perfect pentru mine ar fi sa inceapa la 8:30 am si sa se opreasca la 18:30. 

Am tot incercat sa caut norme legislative si mai stiu eu ce-uri pe net, dar nu dau decat de dinalea de "cand is ore de liniste in bloc"

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Un amic si-a cumpărat un apartament intr-un bloc nou, în lucru încă si, intr-o Sâmbătă, am fost cu el sa îmi arate cum merg lucrările, etc și nu era decât paznicul.

 Nu era nimeni pe șantier pentru că, din ce povestea paznicul, au apărut mașinile de la ANAF [ plus alții, nu știu, poate ITM-ul ] și băieții , Sâmbătă fiind, aveau probabil dificultăți cu pontajul la suplimentare și zile de weekend și s-au împrăștiat care încotro, la comandă... 

 

 Acuma, mai departe, nu știu ce să zic, ți-ar trebui ceva curaj să mergi la ei să-i intrebi despre programul de lucru, iar dacă e cazul, poti reclama aspectul ăsta, că despre orele de liniște... Mi se pare că s-au tot jucat cu legislatia pe orele de liniște, ba e, ba nu e, deci nu mai știu între cât și cât e orarul ăsta de liniște.

 

.

Edited by ramurel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 La mine la fel. Mansardeaza blocu' de vis-a-vis, dupa un schimb de noapte ii minunat cand incep baietii sa cante la deujbe si flexuri. Din fericire eu nu trag chitari, in general imi bag p*la si ma duc in oras la o cafea cu o mecla de alcoolist ce a bagat rotund toata noaptea.

 

 In principiu nu mai exista exista "ore de liniste", poti sa suni cand doresti, dar politia nu o sa le faca mare lucru, cu atat mai mult cu cat iti pui santieristii pe cap, in general baieti finuti cu multa scoala. Ai trei variante: integrezi drujba in piesa; incerci sa tragi piesa cand ii vezi pe baieti la pauza de shaorma; iti aprinzi o tigara, te gandesti la "happy place" si asculti piesa aia cu "Macarale, se inalta-n soare, in zori de zi ".

 

 Edit: am uitat, pe langa mansardarea blocului de vis-a-vis mai lucreaza si astia de la drumuri/Vital la asfaltu'/tevile/etc...

Edited by edy_wheazel
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96, din 7 februarie 2014.

 

Art. 1. - Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.

Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
 
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
 
 
la art.3 gasesti si sanctiunile care se aplica unor astfel de contraventii
 
uite si doua link-uri utile referitoare la masurarea nivelului zgomotului si cine se ocupa cu asta
 
 
si un link legat de ce mai zice lumea si pe cine sa chemi ca sa-i sanctioneze pe cei care fac zgomot:
 

 

Succes!

 

P.S.

 

suna la politia locala a orasului/sectorului in care locuiesti - ei au in atributie chestia asta - si cheama-i la fata locului

 

http://www.plmb.ro/serviciul-ordine-si-liniste-publica

 

P.P.S.

 

Solidarizeaza cu vecinii tai. Fa o plingere comuna si roaga-i s-o semneze si ei.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

La mine astia lucreaza de cand ai meu inca mai intretineau relatii fizice amoroase.

-linia lui 41.

-strada reabilitata.

-metrou Dr. Taberei. (sa ii f-t).

-vecinii care isi doresc slabirea rezistente cladirii in care supravietuiesc eu si familia mea.

-vecinii care doresc slabirea nervilor mei, ascultand manele la un volum si o claritate HD, incat formatia Pink Floyd m-a sunat ca sa ma intrebe daca pot si ei sa inchirieze PA-ul pentru un concert la Woodstock.

-copilul de la etajul superior care o da parte in parte cu Sf. Gheorghe si Balaurul, sau varianta mai probabila: este invadat de turci, ca la cum tropaie si alearga prin casa, nu stiu ce sa mai cred.

-vecinul de langa mine care ba o f-te pe vecina, ba o bate (am facut diferenta deoarece la fiecare doi pumni, ii baga o injuratura adresata familiei si defunctilor ei).

 

Nu pe langa casa, dar m-au deranjat zilnic:

-metrou Dr. Taberi (spre centru).

-pasaj Piata Presei (sa ii f-t).

-reabilitare zona Berzei.

 

A ajuns sa ma enerveze pana si gemetele concubinei, mai nou ii bag doua dej'te in gura, ca sa isi faca de treaba si sa nu mai tipe.

Nu imi mai aduc acum aminte, dar mai sunt cu siguranta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Au lasat-o mai moale de cand cu caldura, plus ca au trecut la lemnarie. Acu nici nu prea am mai stat pe acasa, ieri a fost chiar prima zi dupa o saptamana si ceva de umblat. 

 

E mai bine ca e doar cu cuie si ciocane. Iar azi dimineata au ars-o la cafele in cerc pana sa apuc sa plec eu la servici. Viata...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.