baltazar181 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Azi am gasit ceva interesant si as vrea o parere daca e posibil asa ceva sau nu. Din cate am inteles eu acesta schema atasata e o schema de amplificator de chitara pe lampi de 100w insa finalele sunt neoane de 40w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Parerea mea ii ca te complici cu asemenea chestii exotice. In general cele functionale apar pe net in mai multe variante constructive cu documentatia de rigoare. Daca vrei sa investesti bani si timp intr-un amp pe lampi fa-ti unu' corect (sau imi vinzi mie un 12AX7 pt. o pedala OD ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 15, 2014 Author Share Posted October 15, 2014 ) nu am vrut sa-l fac doar a fost o intrebare unii zice ca Marshall si firmele mari au platit foarte mult bani sa nu iasa la iveala acesasta schema eu cred ca e doar un mit dar cine stie. Si eu am nevoie de 2 buc 12ax7 imca o precizare ca L1 si L2 tre sa fie de 0,09 si nu 0,9 cum scrie in schema Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Pai 1500 de spire cu 0.09 nu-i amuzant deloc in regim DIY fara scule adecvate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 daca imi explica si mie cineva cum functioneaza neon-ul ala ca o lampa, chiar sunt foarte curios (principiu si implementare, mai ales terminalele) ... mai ales ca din desen eu inteleg altceva, care e mult mai amuzant, dar las pe altii sa-si dea cu parerea Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 15, 2014 Author Share Posted October 15, 2014 Pai eu nu m-as pune sa-l testez. Poate spune cineva ceva, Vio sau GGG maistrii lampilor Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Functionarea se bazeaza prin modularea fluxului de plasma din interiorul unui neon care mai departe este captat de catre primarul trafului de iesire. In acelasi mod(aprox) functioneaza si dufuzoarele cu plasma - probabil ca o sa ai un raspuns in inalte foarte bun, dar o sa lipseasca cam cu desavarsire basii. Si nu prea are legatura cu lampile, are legatura cu putina fizica de clasa a-11-a. Cu respect, Gabriel Tudoran 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 misto ideea, ca asta mi s-a parut amuzant si pe desen, ca era un modulator in jurul neonului dar ca putere ... la cat sa ne asteptam de la un neon? sau pasam toata "sarcina" traf-ului? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 ca putere ... la cat sa ne asteptam de la un neon? Dacă tubul fluorescent suportă 40 W, nu-i pasă că e curent continuu, 50 Hz sau întreg spectrul audio. Nu-mi imaginez însă ce liniaritate și impedanță are un astfel de tub, nu e un subiect foarte discutat în cercurile audio . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 (edited) Functionarea se bazeaza prin modularea fluxului de plasma din interiorul unui neon care mai departe este captat de catre primarul trafului de iesire. In acelasi mod(aprox) functioneaza si dufuzoarele cu plasma - probabil ca o sa ai un raspuns in inalte foarte bun, dar o sa lipseasca cam cu desavarsire basii. Cu certitudine pt o astfel de aplicatie nu se pot folosi neoanele din comert . Nu stiu cum naiba ar trebui sa lumineze neonul ala pt a reda frecvente din tot spectrul AF . Neonul ar trebui sa fie multicolor . Iti faci un amp d'asta si numai ai nevoie de lumini Edited October 15, 2014 by ggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Nu-mi imaginez însă ce liniaritate și impedanță are un astfel de tub, nu e un subiect foarte discutat în cercurile audio . Oricum, probabil o sa licureasca frumos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 totusi tind sa cred ca o sa conteze ce tip de semnal e (DC, AC ca sa nu zic AC/DC ) mai ales pt ce au spus si colegii mai sus ... si anume ma gandesc la spectru ... teoretic purtatoarea poate fi orice, ca modulatia e modulatie, deci da, nu ar conta ... dar daca pe lampi si tranzistori se face atat circ, nu vreau sa stiu cum ar suna discutiile privind demodularea semnalului si cum se iubesc ionii din plasma si fac sunetul sa fie nush cum cald, dulce, etc. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 (edited) Poate e atât de cald și dulce încât chiar ar da faliment Marshall și celelalte firme mari . Glumesc, dar chiar am devenit curios acum. Dacă găsesc timp poate fac niște teste la scară mică măcar. PS: am un prieten care studiază fizica plasmei, presimt o discuție lungă în viitorul apropiat. Edited October 15, 2014 by FiveseveN 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 daca studiaza fizica plasmei poate-l rogi sa ne dea macar niste ecuatii de baza ale miscarii ionilor, undeva intre mecanica fluidelor si teoria de camp ... nu de alta dar le putem aplica misto la simulatoarele de lampi, cu toate ca aparent n-au nicio legatura ca n-am mai gasit de mult timp pe net ecuatii caracteristice ale tuburilor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 (edited) dacă vrei, se poate... Edited October 15, 2014 by Cryptopsy 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 16, 2014 Author Share Posted October 16, 2014 oricum ar fi misto ca atunci cand dai cu pana pe coarda sa se faca lumina in sat ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 sau sa pice lumina in sat 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 (edited) ba, daca functioneaza schema aia, sa dea dracii daca nu trecem instant la amplificatorul cu lampi pe gaz, ce poate fi mai vintage? Edited October 16, 2014 by Pava 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 lumanarea! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 16, 2014 Author Share Posted October 16, 2014 (edited) Lumanari pentru botez alea mari de 2m )cu transformator din ceara de albine si papirus primarul infasurat din matase si secundarul din panza de paianjen de 40 de ani de pe podul unei biserici Edited October 16, 2014 by baltazar181 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 organic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 cam asa? 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 daca ar merge as fura toate neoanele din bucatarie Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Din bucataria cui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 A sotiei sau de la mama Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Parere mea este urmatoarea: decat sa umblati la cautarea calului verde de pe perete mai bine puneti mana si construiti un amp cu tuburi... ala clasic, stiti voi ala ca foloseste tubul vidat cu emisie catodica. "Ca cam" demulticel s-a aberat cam mult pe topicul asta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Parere mea este urmatoarea: decat sa umblati la cautarea calului verde de pe perete mai bine puneti mana si construiti un amp cu tuburi... ala clasic, stiti voi ala ca foloseste tubul vidat cu emisie catodica. "Ca cam" demulticel s-a aberat cam mult pe topicul asta.... de ce ne strici petrecerea?... rusine Dinu Patriciu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 Am deja unul pt chitara pe lampi si acuma e in fbricatie celalalt pentru Hi Fi. Vreau sa aud soundul neoanelor ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Am deja unul pt chitara pe lampi si acuma e in fbricatie celalalt pentru Hi Fi. Vreau sa aud soundul neoanelor ) ai sa vezi, o sa sune muuult mai luminos... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 sigur nu o sa sune prea cald ... se vede si din spectrul luminii ... neonu'i albastrui, lampa rosiatica ... crek asta pe neoane mere mai bine pe metale 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts