www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Consum Pedale


sam

Recommended Posts

Intrebarea e adresata mai mult celor care construiesc pedale/surse si au studiat problema. Pot lua de bune valorile de aici?

 

http://www.harmonycentral.com/forum/forum/guitar/acapella-29/1687263-

 

Ma intereseaza consumul orientativ pentru a-mi putea face niste calcule legate de puterea sursei, nu conteaza daca valorile sunt cu +/- 10-20mA, in mare sa fie pe-acolo.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Par a fi, in mare, valori corecte. Poate poti spune mai precis ce fel de efecte ai sau planuiesti sa alimentezi pe viitor?

AnalogSound avea 2 tipuri de surse - Red Dragon daca nu ma insel era numele celei mai puternice; il poti contacta pe el pentru o proba.

 

Edit: Red6 Juice e pedala. Detalii tehnice nu mai tin minte sa iti spun. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1469303866637295&set=pb.100006730863050.-2207520000.1412150632.&type=3&theater

Edited by Capitanul_Nam
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri. O parte din pedale le am deja, altele urmeaza sa achizitionez. Problema este ca am intrat in posesia unui pedalier cu tot cu sursa care desi este cat China (80x50cm) are doar 400mA ceea ce mi se pare foarte putin, mai ales in cazul unor pedale cu consum mai mare.

Voi vedea cum ma descurc si in functie de necesitati voi regandi situatia.

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca sunt separate sau nu galvanic, si cu ocazia asta poate imi explica cineva si ce inseamna asta ca orele de fizica le-am cam facut prin carciuma :)

 

Sursa are 5 x 9V si 1 x 12V insa 400mA mi se pare ridicol, mai ales la dimensiunile astea. Asta e modelul: http://www.rock-gear.de/en/Cases/Cases-for-effects/Rockcase-RC-23130-B.html

Link to comment
Share on other sites

La ce gen de posibile probleme/conflicte ar trebui sa ma astept? Sau intre ce si ce?

Unele pedale digitale pot injecta zgomot în alimentare, care poate deranja în situațiile obișnuite high-gain sau poate interacționa cu alte pedale digitale (prin heterodinare).

Personal am întâlnit problema asta doar cu un controller MIDI.

PS: dacă ai doar o pedală de genul ăsta o poți alimenta singură separat, nu-i nevoie ca toate să fie izolate, doar să fie izolate de ea.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Daca sunt cazuri rare si daca pana acum n-am primit 100 de exemple concrete inseamna ca nu-i dracu' atat de negru. Oricum pana una alta o sa-mi fac treaba cu sursa aia. E ok ca are indicator de overload si deci imi spune singura cand vrea s-o vand :)

 

Altfel ma gandisem sa-i fi montat un ampermetru d-ala cu 3 digiti in carcasa sursei sa stiu cum stau deoarece cu siguranta configuratia pedalelor si numarul lor se vor tot modifica pana voi ajunge la un rezultat.

 

Multumesc inca o data pentru raspunsuri.

 

Ah, si inca ceva. In general pedalele au protectie la inversarea polaritatii? N-am incercat niciodata sa alimentez una invers si parca nici n-as vrea, dar cred ca e bine de stiut totusi :)

Link to comment
Share on other sites

Altfel ma gandisem sa-i fi montat un ampermetru d-ala cu 3 digiti in carcasa sursei sa stiu cum stau deoarece cu siguranta configuratia pedalelor si numarul lor se vor tot modifica pana voi ajunge la un rezultat.

 

Nu merita. LED-u' ala de overload iti spune cand este depasit consumul, probabil sursa are si protectie.

 

 

 

Ah, si inca ceva. In general pedalele au protectie la inversarea polaritatii? N-am incercat niciodata sa alimentez una invers si parca nici n-as vrea, dar cred ca e bine de stiut totusi :)

 

In mod normal protectia aia ii o dioda ce costa cativa banuti. Putini. Personal o pun in pedale, m-a salvat de vreo doua ori.

Link to comment
Share on other sites

@57: In general in sensul de majoritatea, imi dau seama ca sunt si facaturi care nu au.

 

Referitor la sursa mea, am citit pe net ca LED-ul de overload ar avea doua functii:

1. de consum depasit

2. de polaritate inversata (lucru confirmat si de fostul proprietar al pedalboardului care a testat fara sa vrea si functia asta).

 

Doar ca n-am prea inteles cum functioneaza treaba , respectiv daca pedala n-are protectie, de unde stie sursa ca tensiunea e inversata?

Link to comment
Share on other sites

400mA , ar trebui sa fie suficienti ptr  pedale cu consum mic .

 

Dar de ex ecoul  Zoom508 consuma vre--o 250-300mA ,daca mai achizitionezi  doua trei pedale din acestea cu consum, mare ( de obicei cele cu circuite digitakle ( logice ) cu circuite mai vechi ) demodate ce se folosesc ca-s ieftine p[tr ei .

 

Exact ca si in cazul a CPU-rilor din PC-uri ...poate sa consume 60W sau 10W   ptr aceiasi putere de lucru.dar pretul difera .

 

Ce consum are fiecare pedala , se poate verifica pe site-urile  firmei ..in foaia de  prezentare .datelor tehnice .

Sau se masoara .

Cele cu tranzistoare nu prea consuma .la acestea .mai mult consuma LED-urile .

 

In caz de pobleme cu  "bucla de masa "  in cazul ca nu ai iesirile separate galvanic se pot rezolva prin inversarea /schimbarea ordini cabluirilor de alimentare ..se poate sa dispara "reactia" prin circuitul de masa comun

In unele cazuri se poate incerca rezolvarea si cu filtru trece jos (RC) ce un electronist stie sa-l faca .eventual si un inductor ( inductanta  mai ales in cazul circuitelor logice/digitale ...ecou,chorus, flanger ,ocataver ,etc,,, ale caror impulsuri pot sa "radieze" si sa ajunga accidental prin alimentare la circuitele analogice si se poate intampla "intermodulatia " ( heterodinarea) .

Normal; aceste erlemente ar trebui sa fie in pedale dar unii fac economie la componente ca sa tina cat mai jos pretul de productie ..

Doar o singura data am avut problema ..functionarea unui  chorus BOSS ,,,miorlaia .in alte pedale ...schimband, cabluri intre ele si alta iesire de la alimentator nu a ajutat asa ca am alimentat cu baterie ..

 

Este bine sa poti alimenta si cu baterie in caz de probleme , deci pedalierul trebuie sa fie astfel conceput ca sa poti accesa usor locasul bateriei ..

Aaa , si bineinteles un adaptor separat  face  treaba .

 

Adaptoarele moderne sunt mici si usoare ., doar ca se comp[lica treaba ...

 

Acasa nu-i problema , pe scena ar putea fi dar acolo de obiceim  nu folosesti atatea efecte si poti renunta la cea care face figuri ..mai ales daca se utilizeaza 'scurt ' doar ici-colo .

 

In studio apare problema daca e noapte si nu mai ai unde sa cumperi baterie sau nu mai au libera o sursa sepatrata .:

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.