www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/27/24 in all areas

  1. L-am cantat de vreo 18 ori maxim, e practic nou, a fost luat de nou de fostul proprietar si asa a ajuns si la mine. Chiar am dat eu folii jos de pe el cand a venit. Nu imi trebuie neaparat, l-am luat de curiozitate. Totul functioneaza cum trebuie si suna bine. Trimit cu DPD asigurat pe valoare, plata in avans pe contul meu. Contact: rgc_rz@yahoo.com Sample de fun, filmat doar cu telefonul, basul era in placa de sunet si direct in monitoare Yamah HS-8: Rainy Saturday Bass fun (youtube.com) SPECS: 35" scale length Poplar body Through-body maple neck with graphite reinforcement and scarf joint 12"-16" compound radius bound laurel fingerboard with 24 jumbo frets and white dot inlays Dual passive Jackson medium-output humbucking pickups Volume control (with push/pull selector for active/passive options), blend control, 3-band EQ (active only) and two-way toggle switch (pickup coil split) 2-way toggle switch (pickup coil split) Jackson HiMass™ bridge Jackson sealed die-cast tuners Electric Blue finish with black hardware Unique 3x2 black headstock with "J" logo Made in Indonesia
    3 points
  2. Cred ca colegul de mai sus ti-a spus to ce era de spus, de principiu seriile de Custom Shop sunt similare cu cele din American Vintage, Original etc, dar lucrate mai atent, relicuite, lemne mai atent selectionate, electronica mai buna etc. Daca sunt mai bune sau nu asta poti sa iti dai seama doar dupa ce probezi. Am probat modele cu Custom Shop care nu m-au impresionat si chitari din seria AV sau artist (Eric Johnson de exemplu) care au fost extraordinare. Chitarile se cumpara cu mainile si cu urechile, nu dupa poze, dar daca vrei neaparat sa ai un Custom Shop pregateste-te sa platesti in plus pentru asta. CS nu iti garanteaza un sunet bun, ci doar o sansa mai mare sa gasesti un instrument foarte reusit, la modelele de serie sansele sunt ceva mai reduse, dar sunt. Mie modelele American Ultra nu imi plac, urasc dozele noiseless pe care fender le face, si nu vad pentru ce sa platesc bani in plus pentru ceva care nu folosesc, recomandarea mea este sa te uiti la American Professional/ American Vintage si sa iti alegi un model care iti place de acolo, multe dintre ele suna excelent, poate cu un mic upgrade la doze le poti face mai aproape de gustul tau, asta fara sa cheltui o avere. Daca totusi doresti un Custom Shop ideal ar fi sa probezi cat mai multe ca sa vezi cam ce model iti place mai mult, 50's, eraly 60's, late 60's, etc
    2 points
  3. Vand combo chitara full lampa Vox ac15, stare foarte buna, functioneaza perfect. Vine si cu husa originala Vox. Este mult mai bun la sound decat modelul actual care se fabrica...si care costa pe thomann aproape 3600 lei. Pretul meu este gata negociat la 1800 lei
    1 point
  4. Vand Ibanez SA160QM fabricat in 2003 in Korea. Chitara am primit-o cadou prin facultate si nu am mai cantat la ea de cativa ani, aduna praf in casa... I-am facut un set-up cu un set de corzi Elixir 10-46 ieri, chitara se simte foarte bine. Am gasit putine exemplare scoase la vanzare, toate intre 200-300 EUR, deci as spune ca 1000 e un pret corect.
    1 point
  5. ^^ Asta sau https://www.thomann.de/ro/fender_63_strat_nos_gyw_hss_fr.htm dai un ban dar știi că nu-l mai ai 🙂
    1 point
  6. Dacă nu ții la firmă, îți recomand un partcaster la nivel de custom shop. Corp MJT nitro + gât All Parts Nitro/Musicraft/USACG și hardware ales de tine, ieși la o treime din prețul unul CS, și sigur va suna pe măsura unui CS.
    1 point
  7. @bach Bene trebuie să precizez că mie personal mi-e arhisuficient și un Squier mai reușit, la cât slop trei mâini stângi mai dau eu ocazional acasă și ce am acum e un H1 cu gât de performer mai bibilit și deci taste med-jumbo, upgradat la trem cheițe prăguș. Între ăsta și AVRI-ul ăla văd clar diferența la calitate, chit că nu mă afectează 🙂 Poate cum ziceam merită o excursie unde găsești mai multe, există și clone de strat de la alții, Maybach whatever care pot fi experimentate pe viu și atunci altfel poți decide pe bune cât are sens să investești și în ce marcă și model, că fiecare e diferit la buget și gusturi. CS până la urmă e doar o etichetă, dacă îți cade cu tronc un anume specimen de mexican care a nimerit lemne bune și sună/ se simte cumva mișto nu e nimic în neregulă cu asta și economisești o grămadă de bani. Nu cred că între 3-5-10 exemplare care sunt pe hârtie la fel din orice, că e Suhr, Fender CS, PRS Private Stock, Squier Bullet, nu găsești un specimen anume care să-ți placă ție mai mult, așa că dacă ești nemulțumit de ce ai sau vrei să compari cu altceva, iei chitara la un magazin mare și vezi singur.
    1 point
  8. La fel ca si colegul @apocapsile am ajuns la concluzia ca un AVRI este arhisuficient, am avut in paralel un CS 60s nos, AVRI 57 si AVRI 70s cu rosewood fretboard, CS-ul fiind o chitara care valora cat ambele AVRI asteptarile mele realiste erau sa simt o anumita diferenta intre ele dar nu a fost cazul. Eu personal ma multumesc cu AVRI-uri ca top end stratocaster si pot spune ca am avut o experienta suficienta cu stratocasterele (am avut si schimbat pana in prezent vreo 11-12 bucati, de la mexic, japan, usa la us signature models, un 79 si acel 60 NOS CS). Singura "problema" cu AVRI e ca sunt cu vintage specs, radius 7,25", original synchronized trem etc (pt mine astea sunt chestii pro/necesare).
    1 point
  9. Din punctul meu de vedere, custom shop poate fi impartit in 3 categorii: custom build printr-un reseller ce colaboreaza direct cu fender custom shop: ajungi sa intri in contact cu un cs builder, si ii spui tu ce specs vrei. ajungi sa dai bani seriosi si ai si timp de asteptare (luni bune) custom shop de "serie" reissue: cum a mentionat si @Blackthorn 50s 60s. aici ai 2 subvariante: Relic/Heavy relic- forjate sa redea mai mult sau mai putin o chitara din era respectiva - cantata, sau NOS (new old stock) finish "nou" custom shop de "serie" post modern/deluxe : varianta "next" level a pro/deluxe/elite/ultra standard fender Diferenta de pret merita daca nu stai in banii aia si vrei next level. Un exemplu daca mergi pe "clasic" cu pret exponential: N-ai bani de Fender : Iei un Squier Clasic Vibe N-ai bani de Fender American: Iei Mexican Vintera N-ai bani de Custom Shop: Iei American Vintage Reissue/Original series 50s 60s N-ai bani de Fender real-deal din anii 50/60: Iei Custom Shop Personal, am avut strat mexicam din 93 cu doze texas special (mult mojo in ea), american pro 2, american ultra(nici mie nu mi-au placut dozele noiseless - lipsea vibe-ul ala bluesey), ca intr-un final sa am ocazia sa trec la un Custom Shop 60s. Toate au fost luate seccond, ceea ce mi-a permis sa explorez si sa-mi dau seama ce imi place. Inainte sa iau cs 60s, stiam clar ca imi doresc un custom shop cu specsurile respective, varianta relic. am asteptat, am invartit, pana am obtinut. Sunt fericit cu varianta aleasa si nu am nici un motiv sa o vand. Pentru mine a meritat sa trec la un strat custom shop. A se mentiona : NU mi-au crescut skillurile () cu x% cand am facut saltul, dar m-a facut sa iau chitara mult mai des in mana (ceea ce intr-un final mi-a adus o placere mai mare la cantat si un improvement pe parcurs) Acum... dupa ce m-a convins CS strat, am zis ca pe viitor vreau si un telecaster custom shop NOS (nocaster sau un 51/52). Intre timp, printre niste schimburi, am obtinut un telecaster american original 50 series. M-a convins ca e "close enough" to custom shop si mi-a potolit dorinta de a mai da extra bani pe inca un custom shop. Concluzie finala: nu exista un raspuns concret. totul tine de context. Exploreaza, incearca si CUMPARA SECOND. Daca ai ocazia, testeaza prin magazine ca sa-ti dai seama de specs-uri. Apoi cauta pe piata ceva asemanator. Cant-o o perioada si vezi cum te atasezi de ea. In caz ca nu s-a legat nimic... o pui din nou pe piata si in felul acesta, nu iesi pe pierdere.
    1 point
  10. Salut, Depinde ce aspect te intereseaza cel mai mult la o chitara (functionalitate, ton, aspect, brand, etc). Exista diferente sesizabile intre modelele standard si cele custom shop, in special in ceea ce priveste aspectul, tipul de finisaj utilizat cat si calitatea lemnului, a componentelor si a executiei in sine a chitarei. Daca e justificata diferenta de pret?! Cel mai probabil in mana unui chitarist priceput si o chitara de 200$ va suna bine, dar un Stratocaster Custom Shop se simte diferit fata de unul standard. Chitarele Custom Shop de obicei isi mentin valoarea de revanzare mai bine decat cele standard insa daca ai buget apropiat de cel al unui American Profesional sau Ultra eu zic ca te poti orienta si catre modele AVRI mai vechi sau japoneze (eu iti recomand din perioada 1982-1984, chiar si sub brand Squier care de fapt sunt tot Fender).
    1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.