www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alexandru Pitac

Active Members
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3
 • Feedback

  100%

Alexandru Pitac last won the day on May 25

Alexandru Pitac had the most liked content!

Community Reputation

134 Excellent

About Alexandru Pitac

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Gear
  Duesenberg Double Cat 2009
  Squier JV Telecaster 1984
  Hagstrom Viking I 1968
  Meazzi Jupiter Acoustic
  Framus 5/167 1969

Recent Profile Visitors

7,337 profile views
 1. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  Update de pret:4500lei
 2. Update de pret:3500lei
 3. Meazzi Jupiter Acoustic Detalii: In anii 50-60 Meazzi a fost unul dintre cei mai mari producatori de instrumente muzicale din Italia, modelul de fata fiind fabricat de Polverini Bros., Castelfidardo, Sicilia dupa ce Meazzi a incheiat colaborarea cu celebrul fabricant de chitare Wandre Pioli. A aparut prima data in cataloage in anul 1962 si reprezinta gama de varf a chitarelor hollowbody produse de Meazzi. Din informatiile mele s-au fabricat pana in 1965. Intrucat nu am gasit niciun serial number, nu am putut-o data exact. Este un model foarte rar, mult mai rar decat varianta solidbody, ultimul model pe care l-am vazut pe reverb s-a vandut cu 1200 €. Tipic producatorilor italieni din acea perioada, are tot felul de elemente extravagante si originale. Chitara a fost reconditionata recent de catre dl. Eugen Cretu, proces ce a durat aprox. 1an prin care s-au inlocuit tastele, s-a ajustat fretboard-ul, s-a reparat o fisura veche din spatele gatului (modalitatea de imbinare a gatului cu headstock-ul e destul de ciudata pentru acest model, din aceasta cauza multe dintre chitare au necesita dezlipirea bucatilor si relipirea), s-a reparat o parte unde lipsea binding-ul, s-a ajustat bridge-ul. Corpul chitarei este facut din artar laminat, gatul este din 2 bucati de artar si una de palisandru (partea de palisandru nu este de tip "skunk stripe" ci este o bucata de lemn solid lipita de lateralele din artar), tastiera din cocobolo (nu foarte uzual folosit in acea perioada). Poate parea ciudat ca gatul a fost vopsit negru pe spate, insa asa a fost realizata din fabricata, lucru confirmat in timpul procesului de restaurare pentru ca am insistat sa se verifice acea zona. Avand in vedere varsta, >50ani, are tot felul de zgarieturi si ding-uri, am incercat sa surprind in fotografii toate defectele optice majore. In ciuda aspectului, chitara este perfect functionala, fara defecte ascunse, sparturi, crapaturi, fisuri, etc. Chitara are sunetul specific, nu suna "ca altceva". Este foarte rezonanta atat amplificata cat si la rece. Gatul este drept, actiunea este potrivita (2mm Mi gros/1.5 Mi subtire), foarte usoara si comoda. Dozele suna foarte interesant. Circuitul are la baza un patent din anii 60' a celor de la Meazzi, avand un selector rotativ, mixand doza de neck cu cea din bridge (legata la un pre-amp, bateria se afla sub sigla "Hollywood") + potentiometrii de ton si volum. Cupland doar doza din bridge + pre-amp obtii un ton twangy iar pe masura ce deplasezi selectorul catre doza din neck se adauga un plus de medii si joase, pana la un ton foarte cald si jazzy al dozei din neck. Tremolo-ul este functional, cheile mentin inca bine acordajul. Este o chitara interesanta, cu sunet specific, design unic si aproape de varsta de pensionare . Nu intentionam sa o vand, insa detin mai multe chitare si trebuie sa plece o parte din ele. Accept si un eventual schimb cu un Gibson Junior/Special/Less Plus/Standard/Classic 2015. US3291888A.pdf
 4. Alexandru Pitac

  vând Squier JV 52' Telecaster MIJ 1984

  Ma intereseaza si un eventual schimb cu Gibson Junior/Special/Traditional 2015/Standard.
 5. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  Ma intereseaza si un eventual schimb cu Gibson Junior/Special/Traditional 2015/Standard.
 6. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  4800lei
 7. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  5200lei
 8. Alexandru Pitac

  vând Squier JV 52' Telecaster MIJ 1984

  1000€
 9. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  Update de pret: 5800lei.
 10. Alexandru Pitac

  vând Squier JV 52' Telecaster MIJ 1984

  Update de pret: 5000lei.
 11. Alexandru Pitac

  cumpăr Charvel Surfcaster

  Vrei ceva hollowbody sau vrei inca o chitara cu acel tip de tremolo? Charvel-urile Surfcaster au luat-o in sus rau cu preturile de cativa ani, probabil si calitatea dicteaza in acest sens. Eu am avut o chitara Fenix ST20 cu acel tip de tremolo. Exista si modele mult mai misto ca ST40 si TM40 care au acest tip de tremolo iar preturile sunt undeva sub 500 €.
 12. Alexandru Pitac

  cumpăr Charvel Surfcaster

  Salut, Intamplarea face sa stiu unde este aceasta chitara insa nu cred ca proprietarul o va vinde foarte curand. Este o chitara de exceptie, face parte din prima serie produsa de Charvel, iar cu siguranta daca ar vinde-o nu cred ca ar face-o sub la un pret sub 1000 €. Nu stiu ce inseamna pret decent, incearca pe reverb/ebay desi ultima pentru care am licitat pe ebay s-a vandut cu 1450 €.
 13. Squier 52' JV Telecaster 1984 Detalii: Chitara se afla in stare foarte buna atat tehnica cat si estetica. Prezinta cateva defecte optice ce se pot regasi in fotografiile atasate, insa nimic problematic. Este fabricata in Japonia in 1984 si face parte din seria "JV" de chitare produse de Fender in Japonia (Fuji Gen Gakki). Acest model este unul rar, fabricat doar intre anii 1982-1984, fiind o copie 1:1 a Telecaster-ului 52, considerat de multi cea mai buna varianta a Fender-urilor Pre-CBS. Este marcata cu litera "C" in neck pocket, ceea ce inseamna ca hardware-ul si dozele sunt produse in SUA, potentiometrele si switch-ul produse in Japonia si finish poly. Toate componentele sunt originale, circuitul este cel clasic de pe Telecaster-ul 52', finish-ul original a fost indepartat si refinisata in configuratia actuala. Tastele sunt in stare foarte buna, nu prezinta uzura, actiune joasa, gat foarte confortabil. Seria JV este foarte apreciata pentru calitatea instrumentelor, valoarea acestora crescand considerabil in ultimii ani. Despre acest model se pot regasi mai multe informatii pe site-ul: http://www.21frets.com/ Vine insotita de hardcase. Demo:
 14. Alexandru Pitac

  vând Ibanez Musician MC300DS MIJ 1979

  Ibanez Musician MC300 DS Detalii: Neck-thru construction with walnut body-wings, 3-piece maple neck-thru construction, Brass-bone nut, Ebony Fretboard with 24 Frets and real african abalone dot-inlays, 2x Ibanez Super 88 humbucker PU´s, 2x Volume, 1x Tone, 2x Trisound Selector, 1x PU-select, 6-way Varitone sound-switch, Gold hardware, 6x Ibanez locking tuners, Adjustable bridge with 6 adjustable saddles, Chitara este fabricata in Japonia in 1979. Este o chitara destul de rara, in aceasta configuratie fiind produse doar intre 78-80. Se afla intr-o stare foarte buna, avand in vedere varsta, prezinta cateva ding-uri care se pot vedea in fotografiile atasate, perfect functionala si cu toate componentele originale. Chitara ofera o paleta larga de tonuri, avand un 3 way switch, 2xTrisound Selector si 1xVaritone (in genul circuitului de pe "Lucille"). Cheile mentin foarte bine acordajul, tastele nu prezinta uzura, nut-ul este unul interesant fiind o combinatie de alama cu os. Sustain suficient in special datorita constructiei de tip neck-thru, un pic cam grea datorita elementelor metalice (brass block in care se fixeaza bridge-ul, protectii metalice sub fiecare doza, capacele cavitatilor metalice). Chitara este foarte bine construita, atentia la detalii fiind exemplara. VIne insotita de hardcase-ul original si se poate proba in Bucuresti. Pentru orice detalii, nu ezitati sa ma contactati. Demo:
 15. Alexandru Pitac

  vând [EXPIRAT] Duesenberg Double Cat 2009

  5300lei + hardcase pe care am omis sa il declard
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.