Alexandru Pitac

Active Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  100%

Alexandru Pitac last won the day on April 26

Alexandru Pitac had the most liked content!

Community Reputation

93 Excellent

About Alexandru Pitac

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Other Information

 • Gear
  Duesenberg Double Cat 2009
  Squier JV Telecaster 1984
  Hagstrom Viking I 1968
  Framus 5/167 1969
  DeArmond JetStar 1998
  Meazzi Jupiter Acoustic 1964

Recent Profile Visitors

6,694 profile views
 1. Alexandru Pitac

  vând Diverse componente chitara (Doze, bridge, potentiometre, etc)

  Salut, am masurat cu micrometrul filetul si are 4.70mm
 2. Alexandru Pitac

  vând DeArmond Jet Star by Guild 1998 Made in Korea

  Revine la 1400lei
 3. Alexandru Pitac

  vând DeArmond Jet Star by Guild 1998 Made in Korea

  Reducere de pret pana pe 12.09 - 1000lei
 4. Alexandru Pitac

  vând Framus 5/167 Strato de Luxe Series 1969 - Made in Germany

  Reducere de pret pana pe 12.09 - 2000lei
 5. Alexandru Pitac

  vând Framus 5/167 Strato de Luxe Series 1969 - Made in Germany

  Un , sa zicem, demo cu Framus-ul: https://vocaroo.com/i/s1vBupICHw5q E tras cu o saracie de Fender Mustang, calitatea inregistrarii tehnica cat si interpretativa nu e grozava insa chitara are potential. Sound specific, pe alocuri se poate auzi si treble booster-ul. Anul viitor implineste 50 de ani si inca nu vrea sa se pensioneze. Daca sunt doritori, se poate proba in Bucuresti cu mare drag. Cu ocazia asta poate vede si ea niste maini dibace. Eu nu prea am timp de chitara si deja am multe care stau si depoziteaza praf. Zi buna RGC!
 6. Alexandru Pitac

  vând DeArmond Jet Star by Guild 1998 Made in Korea

  1300lei
 7. Alexandru Pitac

  vând Diverse componente chitara (Doze, bridge, potentiometre, etc)

  Doza Gibson s-a dat, raman disponibile celelalte
 8. Alexandru Pitac

  vând Diverse componente chitara (Doze, bridge, potentiometre, etc)

  Doza Gibson are update de pret: 200lei
 9. Alexandru Pitac

  vând Duesenberg Double Cat 2009

  Duesenberg Double Cat Detalii: Neck: Neck Joint: Set-in Wood: 1-piece maple Width (6-string): 42,5 mm, 52 mm (12th fret) Width (12-string): 45 mm, 54 mm (12th fret) Shape: D Fingerboard: Indian rosewood, radius 305 mm / 12" Inlays: Pearloid dots Frets: 22 Jumbo 2,8 x 1,0 mm Scale length: 648 mm / 25.5" Trussrod: Steel dual-action Headstock: Black veneer. Body: Body Type: Solid American alder with sound chambers Top: Laminated maple Size: 47 x 34 cm Height (sides): 4.5 cm Binding: Cream with 3-layer purfling Tuners: Duesenberg Z-Tuners, "Art Diego" buttons (6-string) Bridge: Duesenberg steel saddle bridge Tremolo: Duesenberg Deluxe Tremola Electrics Pickup (neck): Duesenberg Domino P90 Pickup (bridge): Duesenberg GrandVintage Humbucker Wiring: 1 volume, 1 tone, 3-way pickup selector Chitara este in stare foarte buna atat tehnic cat si estetic. Este o chitara echilibrata si versatila, de departe cea mai buna chitara pe care am pus vreodata mana. Acordajul se mentine perfect chiar si cu utilizarea tremolo-ului. Tastele nu prezinta uzura. Are cateva defecte optice pe spate datorate curelei (se pot observa in fotografiile atasate). Demo: https://www.youtube.com/watch?v=ZRq9_IFXtSk Nr. contact:0752917690.
 10. Framus 5/167 Strato de Luxe Series Detalii: Chitara este fabricata in 1969 in Germania. Conform celor de la Framus Museum este o versiune custom-made a seriei Strato intrucat acest tip de doze si pickguard nu s-a folosit pentru seria Strato. Dozele sunt proiectate de Billy Lorento (Bill Lawrence) si au inceput sa fie folosite pe chitara semnatura Billy Lorento BL-15 din anul 1970. Nu exista niciun exemplar in arhiva acestora in aceasta configuratie. Prezinta zgarieturi si fisuri in lac caracteristice varstei, ce se pot regasi in fotografii. Chitara este retastata recent (taste vintage-style Fender) si i-au fost schimbate cheile originale cu unele Kluson. Partea electrica este perfect functionala si are toate componentele originale. Cele 3 doze au intrerupatoare on/off la partea superioara si un potentiometru de ton si volum. Suplimentar are montat un circuit activ de treble-booster ce se activeaza printr-un switch on/off, plus potentiometre de ton si volum situate langa jack. Actiunea este joasa, fara fretbuz, trus rod-ul este functional. Spre deosebire de alte chitare produse in acea perioada pe care le-am avut, aceasta este comparabila cu orice chitara moderna si a trecut cu brio testul timpului. In afara de cheile de acordaj, are toate componentele originale (detin si cheile originale in caz ca e cineva interesat). Se poate proba in Bucuresti. Nr contact: 0752917690
 11. DeArmond Jet Star Detalii tehnice: Body: Mahogany (2 pcs) Neck: Mahogany Fretboard: Rosewood Nr. Frets: 22 Scale: 24.625" Radius: 12" Tuners: Chrome Die Cast Bridge: Tune-O-Matic Pickups: 2xDeArmond Gold Tone, USA Made 3 way Toggle Switch, 2xVolume, 2xTone Color: Trans Red Chitara este bine construita, mahon solid, gat confortabil, rezonanta buna si sustain suficient. Este fabricata in 1998 in Korea, in scurta perioada in care s-au comercializat chitare sub brand-ul DeArmond de catre Fender, imediat dupa preluarea Guild. Tastele nu prezinta uzura, truss rod-ul funtioneaza, cheile de acordaj mentin bine acordajul, actiunea este joasa fara fret-buzz. Dozele DeArmond Gold Tone sunt fabricate in SUA. Este un set de doze de buna calitate, ce nu se mai produce de cativa ani. Pretul lor variaza intre 140-200$/set. Din punct de vedere estetic prezinta ceva zgarieturi insa nu are portiuni de vopsea ciobita/sarita ci doar zgarieturi la nivelul lacului. Chitara a avut o fisura la imbinarea dintre gat si fretboard, insa gatul si fretboard-ul nu au fost fisurate, ci doar imbinarea dintre ele. Reparatia a fost facuta profesional insa a ramas cu cateva "cicatrici" la nivelul finish-ului ce se pot regasi in fotografii. In urma reparatiei i-a fost schimbat nut-ul, a fost setata, curatat si hidratat fretboard-ul. Butoanele potentiometrelor au fost schimbate cu unele Gibson intrucat cele originale erau de proasta calitate, in rest totul este original. Chitara se poate proba in Bucuresti. Contact: 0752917690.
 12. In acea perioada (daca vorbim de sfarsitul anilor 60' si anii 70') foarte multe din componentele chitarelor din Europa erau similare. Cheile, bridge-urile, dozele, potentiometrele erau produse cam de aceleasi fabrici. Cred ca un bridge de acest tip este potrivit pentru chitara ta: Daca gasesti vreun bridge de archtop facut de Hofner, Framus, Hopf, Eko, Isana, Klira, etc, este foarte probabil sa fie acelasi cu cel pe care chitara ta l-a avut initial.
 13. Salut, De-a lungul timpului m-am pricopsit cu tot felul de piese de la chitarele pe care le-am avut. Nu le mai gasesc utilizare, asa ca poate ajuta pe cineva. Doza de pe o chitara Orfeus Hebros. Grila este gaurita si are o fisura intr-un colt, doza in schimb este functionala. Pret: 0 lei. Doza Gibson 490R. Perfect functionala, inclusa grila. Pret: 220lei Tremolo bar Stratocaster. Bara este de la un Squier Classic Vibe. Pret: 20lei Tailpiece Teisco. Este nou, am vrut sa il montez pe un Teisco Tulip insa intre timp am vandut chitara. Pret: 20lei Bridge Schaller din anii 60'. Bridge-ul este de pe o chitara Hopf, acesta tip s-a folosit in acea perioada pe chitarele Hopf, Dynacord, Wilson. https://reverb.com/item/5745505-wem-wilson-hopf-1960-s-chrome-guitar-bridge Pret: 150lei Slide on-off switches, potentiometru 250K, 5-way switch. Pret: 10lei/buc.
 14. Update: 2400lei
 15. Alexandru Pitac

  vând [EXPIRAT] DeArmond Jet Star 1998 Made in Korea

  Up: 1200lei