www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alexandru Pitac

Active Members
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    38

Alexandru Pitac last won the day on July 23

Alexandru Pitac had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Recent Profile Visitors

14946 profile views

Alexandru Pitac's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

304

Reputation

  1. Ibanez RD828LE Detalii: Body type: Solid body Body material: Bass wood Neck joint: Bolt-on Bridge: Accu-cast BII (19mm string spacing) Knob style: rubber Hardware color: Chrome Neck type: RD neck Neck material: 3-piece maple Scale length: 864mm / 34" Fingerboard material: Rosewood Fingerboard inlays: Sharktooth Frets: 22 Machine heads: Gotoh Electronics/ StringsBridge pickup: Lo-J active Neck pickup: Lo-P active Electronics: EQ B-II Controls: Master volume / balancer / EQ Treble / EQ Bass Este un bass produs doar intre 1989-1990 si era varful de gama al celor de la Ibanez, foarte rar, mai ales avand culoarea aceasta. Este perfect functionala, foarte versatila, se vinde cu hardcase.
  2. Oakland Stratocaster Detalii: Chitara este produsa in anii 70, in Japonia. Au fost fabricate de catre Suzuki sub acest brand ce era de fapt un importator de chitare japoneze pentru piata europeana (Germania/Franta in special). Este o chitara entry-level, usoara si rezontanta. Gatul are profil carnos si este foarte confortabil. Partea electrica este compusa din 3 doze ceramice generice, 1xVolum 2xTon. Chitara a fost retastata. Tastele originale erau foarte subtiri si incastrate in lacul de pe tastiera. Din aceasta cauza a fost indepartat lacul de pe tastiera si a fost refinisata cu Nitorlack Relic Patina pentru a avea un aspect de uzura. Actiunea este joasa (1mm la tasta 12 pentru orice coarda), sta bine in acordaj si are ton specific de Stratocaster. Este o chitara decenta, cu mult peste actualele modele entry level produse de Squier si este perfect functionala.
  3. Fender Stratocaster ST57 Detalii: Body: 2xpcs Ash, Fiesta Red nitrocellulose laquer Neck: 1xpiece Maple, nitrocellulose laquer Radius: 7.25" Pickups: 3xBlack bobbin Fullerton USA pickups Controls: 1xVolume CTS 250k + 2xTone CTS 250K, USA 5-way switch Hardware: 6-in line vintage style tuners, Original tremolo with Fender saddles Frets: 21 Hosco mediu jumbo Japan made Weight: 3.4 kg. Chitarele din seria "JV=Japanese Vintage" produse de Fender in Japonia la inceputul anilor 80' sunt destul de faimoase printre colectionari. Istoria lor este bine documentata si poate fi regasita pe site-ul 21frets.com Pe langa calitatea executiei si a lemnului folosit, sunt cautate pentru dozele fabricate in USA prezente pe primele modele AVRI. Chitara de fata a fost produsa in 1983 si prezinta toate caracteristicile modelelor fabricate in acea perioada (gatul cu data marcata cu creionul, marcajul "EX" din neck pocket ce indica faptul ca modelul a fost destinat exportului, serial number-ul cu indicativele "JV" ale neck plate-ului, dozele fabricate in USA, sticker-ul cu marcajul "PICK UP MADE IN USA"). O curiozitate este faptul ca desi chitara este un reissue al modelului 57 ea are gauri date si pentru pickguard-ul modelului 62 (pe 21frets.com apar ca fiind cazuri particulare cand anumite corpuri au fost modificate pentru a acomoda alte neck-uri sau configuratii). Componentele schimbate sunt: potentiometrele ce au fost modificate cu unele Fender USA recente (tot subansamblul), tastele inlocuite cu unele Hosco medium jumbo. In trecut a fost modificat hardware-ul si a fost transformat in auriu, probabil fostul proprietar a dorit sa fie mai apropiat de chitara folosita de Hank Marvin. Finish-ul nitro indicat faptul ca modelul a fost varianta "85", ceea ce inseamna ca dozele erau Fullerton iar potentiometrele erau japoneze, switch-ul era DM-30, din pacate componentele originale nu le mai detin. Chitara este in stare buna, nu prezinta defecte. Este foarte usoara si rezonanta, are taste noi si actiunea este joasa si comoda. Suna fix cum trebuie un strat bun sa sune. In zona nut-ului are o reparatie ce se poate regasi in fotografii. Am verificat zona insa nu poate influenta functionalitatea chitarei, e doar de ordin estetic. Se vinde impreuna cu hardcase-ul din imagini care e de productie japoneza insa nu e hardcase-ul original. Pretul il consider decent avand in vedere ca in mod uzual modelul ST57-85 se vinde peste 2000 EUR iar modelele AVRI ce au aceleasi doze cu +4000 EUR. PS: motivul vanzarii este faptul ca nu ma pot acomoda cu radius-ul de 7.25" asa ca accept un eventual schimb tot cu un strat de configuratie cu radius 9.5"-12" si de preferat cu tastiera din palisandru.
  4. Gibson ES335 Detalii: Body: Laminated maple Neck: 1-piece mahagony neck Fretboard: Bound rosewood fretboard with perloid DOT-Inlays Hardware: Stop-tailpiece, Gibson Nashville Tune-O-Matic Bridge Pickups: 2x orig. Gibson Pat.Nr.stamped "Tim Shaw" Electronics: 3-way toggleswitch/2xVolume/2xTone Tuners: 6x orig. Grover tuners Greutate: 3.6 kg. Chitara este in stare foarte buna. Nu prezinta defecte sau reparatii. Tastele sunt in stare perfecta si nu necesita absolut nicio interventie. Este o chitara foarte bine realizata, cu un ton pe masura, actiune joasa, gat comod si sustain suficient. Chitarele din perioada aceea sunt recunoscute pentru calitatea executiei si a lemnelor utilizate, eu as zice ca sunt cel putin echivalentul modelelor Custom Shop actuale. Se poate vinde si insotita de Bigsby + Vibramate. Vine insotita de hardcase-ul original.
  5. Framus Hollywood 5/130 Detalii: Chitara a fost fabricata in 1962 in Germania. Corpul este alcatuit dintr-un cadru din lemn solid si constructie de tip hollow-body cu double-cutaway. Gatul este din artar cu tastiera din palisandru Datorita constructiei chitara este foarte usoara si rezonanta. Cantareste 2.2 kg. Componentele chitarei sunt preponderent originale. Doza si potentiometrele sunt cele originale, la fel si tailpiece-ul + bridge si cheile de acordaj. I-am schimbat wiring-ul cu cabluri textile vintage si inlocuita intrarea originala cu un jack Switchcraft. Doza poate glisa insa datorita varstei unghiul dintre corp si gat este acum aproape 0 si nu poate fi folosita doza in pozitii aproape de bridge pe tastele superioare. Aproximez ca poate fi folosita cam pana la jumatatea distantei dintre neck si bridge. Se poate folosi si in pozitia bridge insa trebuie modificata actiunea. Chitara a fost retastata cu taste noi Fender si are instalat truss rod modern cu actiune duala. Actiunea este medie (1.75 mm la tasta 12 pentru Mi gros si 1.25 mm la tasta 12 pentru Mi subtire). Este o chitara cu un sunet distinct, sta bine in acordaj si este foarte rezonanta. Pentru mai multe detalii folositi modalitatile de contact.
  6. H.S. Anderson Strider Detalii: Acest model a fost produs in Japonia intre anii 1975-1977 de catre Morris (Moridaira), cei ce au fabricat si celebrul Mad Cat al lui Prince. Reprezinta un model mai recent din seria Strider (headstock-ul este modificat si nu mai respecta formatul Fender, lipseste serial number-ul de pe spatele headstock-ului). Este o chitara rara, foarte bine realizata, din punctul meu de vedere mult peste un Stratocaster modern fabricat in USA/Mexic. Chitara are taste noi Fender medium jumbo, actiune joasa, profil al gatului tip D foarte confortabil si este foarte rezonanta. Cantareste 3.7 kg. Toate componentele sunt cele originale si in urma reconditionarii i-a fost refacuta cavitatea dozei neck ce era modificata pentru a acomoda humbuckere si a fost retastata. Dozele sunt originale si confera un ton tipic de Stratocaster, foarte echilibrat iar datorita constructiei de tip neck-through sustain-ul este pe masura. Pentru detalii suplimentare folositi modalitatile de contact.
  7. Ibanez RG370AHMZ Detalii: Forma Corp: RG Freturi: Jumbo Tip Gat: Wizard III Scala: 25.5 in Gat: Artar Imbinare Gat: Bolt-On Tastiera: Artar Numar Taste: 24 Corp: Frasin Culoare: Blue Moon Burst Finisaj: Lacuit Electronica: Pasiva Configuratie Doze: H-S-H Doza Bridge: Quantum (H) Doza Neck: Quantum (H) Doza Middle: Quantum (S) Model Doze: Ibanez Bridge: Edge-Zero II w/ZPS3Fe Tip Bridge: Double Locking Tremolo Culoare Hardware: Cosmo Black Chitara este ca noua, vine insotita de gigbag Ibanez.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.