www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Un Mic Ajutor

ursu.grizley

Recommended Posts

salutare, ma chinui de ceva timp sa achizitionez lemn pentru confectionarea unei chitari si nu am gasit nici un depozit de lemn care sa-mi dea placaj mai subtire de 4 mm si nici un lutier care sa-mi vanda vreun pont in acest sens.Daca stie cineva de unde pot achizitiona placaj de mahon shi molid mai subtire de 4mm in Bucuresti ii multumesc anticipat

Aici ar trebui sa gasesti http://www.fablab.ro...emn-de-balsa/#1

Astia vand materiale pentru industria publicitara, n-ai ce sa faci cu ei. Cum ti-a spus si lefmir, lemnul de balsa e cam la fel de rezistent precum cartonul si foarte usor, il rupi cu mana fara efort la o grosime de 3-4 cativa milimetri. E un lemn gol, sec, am lucrat si eu cu el la machete, are alte aplicatii.

Edited by sam

La Holver gasesti lemn exotic,eu m-am uitat la zebrano,furnir ce ''aroma '' vrei,cam tot ce iti tre pt chitara doar ca e brut.

Iti trebuie un atelier de tamplarie bun si dotat.Au pretul la metru cub,si nu e tocmai 'eftin',in Euro.Le au la palet dar iti vand si o singura scandura doar ca nu o taie,tre sa gasesti una adecvata,ma refer lungime,latime,grosime sa se incadreze in planul tau.

Unul dintre angajatii de la vanzari are cont aici,isi mai face reclama din cand in cand,da nu mai stiu userul,incearca sa cauti Holver ori ceva de genul.Is foarte de treaba si iti raspund la orice,ori pe mail ori in showroom.

Da sincer e mai ieftin si mai putina bataie de cap,daca ai belit lemnu si e foarte probabil dace e prima data cand faci asta,sa cauti pe Ebay ori body ori blank gata rutat si ii dai ce forma vrei.

nu ma intereseaza sa-mi iau rosewood brut, bridge si fretboard-ul le gasesti pe ebay sau stewmac. Pe mine ma intereseaza mahon si molid pt o acustica

tot acolo gasesti si mahon si molid dar nu va fi mai subtire de 4mm, va trebui sa il aduci la grosimea dorita fie cu rindeua fie cu o masina de slefuit la grosime.

Edited by EugenRo2001

eugen am si eu o mica interbare, pentru inceput m-am gandit sa fac o chitara clasica din cires, si anume, spate, lateral si neck(cires), fata si interior (molid), bridge si fretboard( rosewood), crezi ca ar merge? pentru ca ce am vazut la astia de la reghin ei folosesc pentru neck si bridge lemb de paltin si pentru fretboard salcam

Merge.... Reghin folosesc lemn exotic pe modelele mai scumpe

Dar sa nu crezi ca la final vei avea o chitara buna la pret mic.

Vei avea nevoie de multe scule, ai nevoie de un atelier unde umiditatea sa fie controlata, mentinuta constanta la o valoare de ~40%rH altfel chitara facuta se va deforma sau va crapa.

• Like 1