Draykor Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Salutare, am si eu o doleanta, am comadat recent de pe un site din Anglia un articol in valuare de 145 de lire, si imi fac griji pentru vama...Ma tot uit pe site-ul lor dar sa mor daca inteleg, aici zic ba ca sunt scutit de plata, dincolo ca nu, ca daca valoarea depaseste 150 euro trebuie sa platesc TVA (what!? daca vine din UE parca nu trebuie sa platesc TVA). Stie cineva exact ce si cum? Eventual din proprie experienta. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Tot ce vine din UE este scutit de taxe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyky Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 nu este taxa din ue implicit din anglia nu este taxa stai relaxat am testat treaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 nu sunt ei in partea cu Euro, dar sunt in UE, deci se aplica regula cu tax free. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Nu se vămuiesc coletele ce tranzitează doar spaţiul UE. Din Marea Britanie, doar din zonele ce aparţin coroanei ai fi nevoit să plăteşti taxe vamale, acestea nefiind membre ale UE. În rest, nu îţi sunt solicitate taxe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draykor Posted January 31, 2014 Author Share Posted January 31, 2014 Multumesc frumos pentru raspunsuri, pot sa stau relaxat acum 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Statul sigur ar vrea sa vamuiasca, ca asa e el, pervers, dar din fericire cine aduce din uie e scutit. Am adus si eu de vreo 2000+ si ... nimic. Bafta la targuieli! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Daca marfa vine spre un cumparator persoana juridica va fi facturata fara TVA, si acesta se va plati la primire de catre destinatar la nivelul taxei din Romania (24%). Daca destinatarul este persoana fizica se factureaza inclusiv TVA (sau cum i-o spune aluia englezesc) si la primire nu mai ai de platit nimic. In mod normal nu trece nici prin vama ci iti vine acasa printr-un curier sau posta regulata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts