Dragos_007 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 (edited) Buna seara. Astazi a sosit chitara comandata de tata. Este exact asta http://www.mcmusic.r...-ga3njp-am.html Am acordat-o cu acordorul Ibanez cu care a venit chitara, am verificat si cu alt acordor pe care il aveam deja, s-a acordat bine dar cu toate astea coardele zdrangane/zbarnaie destul de deranjant. Abia joi merg la cursul de chitara dar parca nu mai am rabdare si vreau sa stiu unde e problema. Chitara este clasica,arata impecabil si nu pare sa aiba vreun defect. Nu folosesc pana. Am cumparat de rezerva si corzile astea http://www.mcmusic.r...8511102001.html Edited November 15, 2013 by Dragos_007
ramurel Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 ... s-a acordat bine dar cu toate astea coardele zdrangane/zbarnaie destul de deranjant. Păi nu mai da cu pana-n ele, bre, că le strici de tot ! Tre' să fii mai specific ! Nu cred să fi înțeles cineva la ce anume te referi... . 1
Dragos_007 Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 (edited) Nu folosesc pana, zgomotul se aude de parca coardele se ating deranjant de griff sau barele metalice, cam asa ceva. Totodata, am senzatia ca se dezacordeaza foarte repede si coardele parca sunt prea slabe. Nu stiu cum sa explic... Edited November 15, 2013 by Dragos_007
EugenRo2001 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 O chitara clasica se dezacordeaza mai usor. Corzile de chitara clasica sunt moi, mai putin tensionate in comparatie cu cele de otel, de acustica. Daca esti incepator este foarte probabil ca zbarnaie din cauza tehnicii tale deficitare.
Dragos_007 Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 Sunt incepator, in al 2 lea an de chitara clasica, la Palatul copiilor. Pana acum am folosit o Hora marime 3/4 dar nu am sesizat probleme de genul asta.
Deenman Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Daca ai posibilitatea sa faci niste poze clare si sa le postezi sa vedem si noi oarecum distanta dintre corzi si gat, si altele te rog sa le postezi. Eu banuies ca e vorba de un setup prost, sau ma rog lipsa unui setup (este destul de frecvent intalnit la comenzile din magazine). Totodata daca postezi poze cu ea si observam ceva defect, ai posibilitatea sa o returnezi in decurs de 10 zile fara motiv. Succes.
vektor Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Vag related : de banii aia iti puteai lua o Hora ECO 1
Dragos_007 Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 (edited) Am atasat o inregistrare de sunet cu telefonul mobil.si cateva poze. dragos .rar New folder (2).rar Edited November 15, 2013 by Dragos_007
dgeekoo Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Corzile noi de nylon se stabilizeaza mai greu. DUpa 2-3 zile si 10 reacordari vor "sta". Poti sa grabesti procesul intinzandu-le manual dar este riscant daca nu stii cat de tare sa tragi. Pare actiunea cam mica - se rezolva prin inaltarea calusului. Daca era prea mare nu prea aveai ce-i face. Mai bine asa. Cred ca ar fi bine sa inlocuiesti si pragusul si calusul cu unele de calitate din alt material decat plastic. Vei creste calitatea sunetului neasteptat de mult. Pe de alta parte un pragus ajustat si instalat manual este cel putin 50 lei. La fel si un calus de calitate. Asta majoreaza cam mult pretul chitarei.
Dragos_007 Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 Deci nu mai bag niciun ban in ea.Probabil ca intr-un finaal o voi schimba dar mi-e teama sa nu fie si cealalta la fel, poate mai proasta. In magazin nu am cum sa ajung, deci tot prin curierat vom face treaba. Ce pot sa verific la ea, pentru inceput?
Dragos_007 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 (edited) Se pare ca problema dispare; am sunat la magazin si tipul de acolo mi-a explicat cum sa folosesc inbusul din dotare pentru modificarea curburii chitarei. Am rasucit surubul in sens invers acelor de ceasornic si problema se pare ca a disparut. Voi mai face reglaje si teste in weekend si revin cu pareri. Oricum, daca vreau sa o schimb, o pot schimba fara probleme, imi dau si banii inapoi dar eu vreau chitara. Edited November 16, 2013 by Dragos_007
ramurel Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 ....am sunat la magazin si tipul de acolo mi-a explicat cum sa folosesc inbusul din dotare pentru modificarea curburii chitarei. .... Voi mai face reglaje si teste in weekend si revin cu pareri .... Oricum, daca vreau sa o schimb, o pot schimba fara probleme, imi dau si banii inapoi dar eu vreau chitara. Uşurel, man ! Dacă nu ai experienţă şi greşeşti ceva, adio garanţie ! Ai mai reglat până acum aşa ceva ? Un reglaj prea rapid poate distruge chitara !!! Ţi-a dat ceva link de pe youtube, ceva, de unde să te inspiri sau cum ? Ce ţi-a zis omu' ? .
Dragos_007 Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Miscarea a fost foarte scurta, in jur de jumatate de tura, in sensul invers acelor de ceasornic si asta am facut-o la indicatiile telefonice ale tipului de la magazin, acelasi de la care am comandat-o telefonic.
Deenman Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Uşurel, man ! Dacă nu ai experienţă şi greşeşti ceva, adio garanţie ! Ai mai reglat până acum aşa ceva ? Un reglaj prea rapid poate distruge chitara !!! Ţi-a dat ceva link de pe youtube, ceva, de unde să te inspiri sau cum ? Ce ţi-a zis omu' ? .
Recommended Posts