www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dragos_007

Active Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dragos_007

  1. Salutare! Cant la chitara acustica si de curand m-am gandit ca n-ar fi rau daca mi-as acompania singur cantecele, adica sa-mi compun un negativ cu diverse instrumente, peste care sa vin eu cu chitara...ca si cum ar fi o formatie. Daca stiti, va rog sa-mi recomandati ceva profi, care sa nu ma limiteze peste ceva timp. Pe net am gasit ceva gen Studio one si Cubase, insa nu stiu daca astea ar fi tocmai ce caut eu.
  2. Salutare! Cum miroase a iarna, cum intru si eu pe aici. Am deja un alt profesor de chitara, ne-a dat cateva colinde sa le invatam, insa eu urmaresc un tip pe yt care canta supe tare. Cel putin colindele renumite o sa incerc sa le cant pe ale lui. Hrusca ramane in continuare favoritul meu nr. 1. Din pacate, autograful lui s-a sters de pe chitara mea. Ce chitara electro-acustica imi sugerati? Momentan am aceeasi chitara clasica de la Ibanez si mi-ar placea sa fie tot aceeasi marca. Ce ziceti de Ibanez TCM50-VBS ? Poate citeste tata si ii transmite un mesaj lui mos Craciun.
  3. Multumesc. Mai tarziu dar e bun si-asa.
  4. Da, am gresit eu. Inseamna ca am gresit mai multe: Sol major,La major, Re major se canta in pozitia 2. Corect?
  5. Pana acum am facut chitara clasica 4 ani si momentan am chitara clasica. Faza e ca mi-ar placea sa cant cantece mai moderne si daca va fi cazul voi trece pe chitara acustica sau electroacustica (am un amplif. Peavy pe care nu l-am testat inca). Una peste alta, vreau sa studiez orice, profesorul a cam batut pasul pe loc si nu am invatat cat trebuia.
  6. Pentru mine cel mai simplu e cum am scris mai sus.
  7. Ehee, ce simplu era asa...dar nu prea e. Link-ul respectiv l-am gasit si eu dar nu e bun fiindca are doar primele 10 pagini, iar cartea e destul de groasa. Tot acum am vazut ca si cartea indicata de tine in link (Metoda de chitara/Maria Boeru) are lipsa foarte multe pagini: din 77 pagini sunt doar 28.
  8. Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu Metoda de chitara a lui Matteo Carcassi, format pdf ?Eu o am in engleza dar nu sunt familiarizat cu limba.
  9. Iti multumesc foarte mult! Este exact ce voiam sa aud. Acordurile au legatura cu pozitiile? Adica se canta in anumite pozitii? Eu am invatat cateva acorduri pe care le cant doar in pozitia 1 (Do major, Sol major, La major, La minor, Re major). Multumesc foarte mult pentru manual, mi se pare foarte interesant. De maine ma pun pe studiat. Ai cumva si manualul lui Matteo Carcassi, in limba romana? Eu am manualul in lb engleza dar nu prea ma descurc.
  10. Salut. Am tot cautat pe net dar nu gasesc nicaieri pe net pozitia degetelor de la mana stanga pentru cele 12 pozitii. Ma poate ajuta cineva sa aflu? Multumesc.
  11. Multumesc pentru ajutor Mr. Nu stiam ca efectul se numeste fretbuzz. Chitara am primit-o de la cineva, avea coarde lipsa si uzate si tatal meu le-a schimbat pe toate 6. O sa studiem problema mai cu atentie si revin cu detalii. Totusi, ce inaltime trebuie sa fie intre coarde si tastiera? E posibil ca inaltimea sa fie mai mica decat trebuie si sa am buzz-ul ala? Tastiera nu pare sa fie deformata, poate ca doar trebuie sa fiu mai atent la anumite detalii.
  12. Bravo! Hai sa ne bagam in seama...
  13. Salutari! Am o chitara electro-clasica Hohner si de la o vreme constat ca pe tasta 11 cam zbarnaie coardele, dar parca coarda B (Si) mai mult decat celelalte. Imi poate spune cineva ce inaltime trebuie sa fie intre coarde si tastiera? Ce anume trebuie sa mai verific la ea ca sa fie totul bine? Chitara nu am folosit-o pana acum prin amplificator fiindca are doza pasiva si nu se aude tare in boxe.
  14. Azi am comandat asta http://magazinulrapsodia.ro/chitare/accesorii-piese/doza-chitara-fishman-aero Sper sa fi ales ceva de calitate.
  15. Ma gandesc la asta:http://www.musicandmore.ro/chitare/echipamente-si-accesorii-chitara/doza-chitara/preamplificator-chitara-acustica-sau-clasica-belcat-elan-4.html
  16. Nu am cutiuta de iesire cu jack, am doar mufa jack metalica si atat. Iar in partea de sus este cutiuta asa ca in poza de mai sus si nu are nicio clapitza pentru baterie. Nu cred ca nemtii s-au gandit sa schimbi bateria desfacand cutiuta din cele 4 surubele.
  17. Buna ziua! Mi-a dat cineva o chitara electro-clasica Hohner HC06E dar se aude foarte incet prin statie.Profesorul de chitara zicea ceva de un preamplificator care s-ar putea monta in chitara, cu alimentare de la o baterie. Voi ce parere aveti? Sa fie chitara defecta sau chiar ii mai trebuie ceva? Ce pot face sa cant si eu prin statie? Acasa, daca o cuplez la combina, abia se aude desi dau la maxim. La chitara nu s-a umblat si nu s-a schimbat nimic. Ce ziceti de astea: http://www.musicandmore.ro/chitare/echipamente-si-accesorii-chitara/doza-chitara/preamplificator-chitara-acustica-sau-clasica-belcat-elan-4.html http://www.senia.ro/pedala-efect-behringer-tm300/18168-1 http://www.harmonsmusicshop.com/products/VOX-Lead-amPlug-Headphone-Mini-Guitar-Amp-APLD-5837.html http://www.musicandmore.ro/chitare/echipamente-si-accesorii-chitara/doza-chitara/preamplificator-chitara-acustica-belcat-bg-3tn.html Cele pentru acustica merg si pe clasica?
  18. Salutare! In curand vin sarbatorile de iarna, cele mai frumoase din an. Incepand cu luna decembrie o sa revin cu cateva colinde inregistrate si filmate si poate gasesc cativa prieteni aici care sa ma sustina. Nu stiu daca v-am spus dar am deja pe chitara autograful lui Hrusca care a cam inceput sa se stearga. Poate anul asta revine iarasi la noi in oras si reusesc sa-l reinnoiesc.
  19. Multumesc domnul Liviu. Asa este, acum am intrat iarasi pe forum, sa mai vad ce si cum... Cat despre studiu, eu zic ca merge treaba, acum ma pregatesc pentru sarbatorile de iarna si am de studiat cateva colinde noi, pe care le voi canta impreuna cu clasa, la diverse serbari.
  20. Gata, doar ce am sosit de la ora de chitara. Am inteles si acordurile alea incalcite. Va multumesc celor care m-ati ajutat, mai ales Stratman, care s-a implicat mai mult. Daca va fi cazul, o sa mai revin.
  21. Mi-a placut chitara si i-am rugat pe parinti sa-mi cumpere una. Am mers cu tata la Palatul copiilor sa ma inscrie la chitara si asa a inceput totul. Profesorul, singurul de acolo, preda chitara clasica. In 2 ani de zile am schimbat 3 chitare, acum am un Ibanez. Cunosc bine notele, stiu sa cant dupa portativ.Acum am inceput cu acordurile, in mare parte le-am inteles, dar am si cateva pe care nu le inteleg si le-am pus aici. Am remarcat ca par a fi diferente intre chitara clasica si cea acustica, profesorul imi da numai cantece vechi (Caruli si Carcassi) si eu as vrea sa cant si cantece mai noi, moderne, dar cred ca el nu stie decat de-alea vechi. Oare chitara acustica e mai buna decat cea clasica a mea? Eu pe viitor nu as vrea sa mai cant cantece vechi, care credeti ca sunt criteriile pentru care alegi intre cele 2 tipuri de chitare? Vreau in primul rand sa invat teorie fiindca cred ca este comuna pentru ambele chitare si apoi sa vad daca trec la alt fel de chitara. Mi-ar placea si chitara electrica dar cred ca mai e pana acolo. Voi cum ati ales tipul de chitara?
  22. Imi pare rau, n-am vrut sa supar pe nimeni. Am avut impresia ca pot intelege inainte sa-mi explice profesorul, dar se pare ca m-am inselat. guitar88, care este regula? Se poate scrie regula asta ca s-o citesc si sa o aplic?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.