www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Diy Marshall Shred Master


Liviu.Pop
 Share

Recommended Posts

Daca tot mi s-a resuscitat microbul din tinerete si mi s-a pus pata pe facut pedale, dupa un chorus si un delay reusite (multumesc lui Gotham pt ajutorul cu cablajele) m-am apucat si de un "tocator" Marshall.

Am luat o schema cu ceva modificari post-23591-0-11662400-1374748571_thumb.jpg, dar care nu mi se par prea utile, voi elimina comutatoarele si setul de diode cu germaniu si voi merge pe varianta standard.

Azi m-am apucat de facut cablajul post-23591-0-81563900-1374748645_thumb.jpg Nu am mai facut modificari in el, voi face direct la montaj. L-am printat invers cu un printer laser pe o coala lucioasa dintr-o revista, apoi imaginea printata am transferat-o cu fierul de calcat incins la maxim pe placuta pentru cablaj (procedeul complet aici).

A urmat corodarea, spalarea si gaurirea cablajului. post-23591-0-24210700-1374748688_thumb.jpg.

Am reusit sa nu rup niciun burghiu. post-23591-0-01535900-1374748755_thumb.jpg

O sa ma apuc mai tarziu de plantat piesele. post-23591-0-11488400-1374749027_thumb.jpg

Sa vedem ce iese.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gata post-23591-0-29856100-1374827140_thumb.jpg am pornit tocatorul, sunaaaa :wee: Foarte fain distorsor, mult mult gain. Imi place, desi eu nu-l voi folosi la capacitate maxima.

Totusi ceva inca nu e ok. Daca am gainul sau nivelul de iesire prea mare, țiuie ceva insa nu datorita distantei fata de amp. Țiuitul asta își modifica "frecventa de lucru" odata cu cursorul potentiometrului. Tre' sa o iau babeste sa vad ce nu e OK. Daca are cineva vreun hint e binevenit, insa pana atunci ma holbez pe circuit.

 

Am incercat si o schimbare de integrate, am pus 4558 (folosit in Tube Screamer-e) insa aici e mai potrivit TL072-ul, suna mai "gras". 4558-ul are gain ceva mai mic parca. Oricum, pastrez varianta originala cu TL072.

 

Cred că-l termin azi, e simplu.

 

Apreciez efortul, insa crezi ca merita? E totusi vorba de timpul tau. Multumesc.

Edited by transilvanpop
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Din cîte văd, alimentarea nu e diferenţială, iar potenţiometrul de volum e legat între ieşire şi punctul virtual de masă. Asta înseamnă că tensiunea de referinţă e afectată în mod direct de ieşire, ceea ce cauzează oscilaţii. Dacă masa virtuală ar avea impedanţa mai mică, nu s-ar mai întîmpla aşa. Încearcă să micşorezi R1 şi R2 la 1k, chiar dacă înseamnă mai mult curent mîncat din baterie.

 

EDIT: Bineînţeles că merită, eu îmi exersez abilităţile, iar tu primeşti un PCB.

 

EDIT2: Mufe de 3,5 sau de 6,3? Sau tragi fire din placă spre mufe?

Edited by ratza_sb
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Oh, boy, de cate ore te chinui? Mai ai rabdare? Probabil ca nu doar eu iti voi ramane recunoscator. Suntem deja cel putin 2 care ne apucam sa facem drujba asta. Deja am dat comanda pentru socluri on board.

Cred ca trebuia deschis un alt topic. Uite-l aici: http://forums.rgc.ro...-bottle-rocket/

 

Hai sa mutam discutiile despre drujba MESA acolo, ramane aici doar tocatorul Marshall ;)

Urmeaza sa revin cu niste sample-uri. Cutie nu ii fac deocamdata, o sa il pun la "groapa comuna" cu alte cateva efecte, adica intr-o cutie mai mare, ca multiefect :P

Edited by transilvanpop
Link to comment
Share on other sites

Vreo două ore am lucrat la el, cu schemă cu tot. E o schemă simplă, dar pretenţioasă la partea de masă. Acolo voi avea mult de furcă, dar îi vin eu de hac. Traseul de masă arată oribil în prezent, e ăla care face un X în mijlocul imaginii. În orice caz, de azi sînt în concediu şi mîine plec la munte, aşa că abia săptămîna viitoare cred că-l termin. Eu aş zice să aşteptaţi răbdători varianta finală, ca să nu aveţi parte de brum şi altele.

 

Desigur, dacă mai e vreunul care vrea un cablaj pentru o schemă care nu are, mă ofer voluntar, în limita timpului liber disponibil.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

[...] Daca am gainul sau nivelul de iesire prea mare, țiuie ceva insa nu datorita distantei fata de amp. Țiuitul asta își modifica "frecventa de lucru" odata cu cursorul potentiometrului. Tre' sa o iau babeste sa vad ce nu e OK. Daca are cineva vreun hint e binevenit, insa pana atunci ma holbez pe circuit.[...]

 

Țiuitul este o oscilație care apare deoarece semnalul de ieșire gãsește o cale sã intre din nou în circuit. Încearcã sã separi și sã scurtezi sârmele de semnal cât mai mult, folosește fire ecranate pentru secțiunea de intrare sau pentru toate sârmele de semnal, pune condensatoare ceramice de 100n între pinii de alimentare ai fiecarui integrat, cât mai aproape fizic de pini - chestiile obișnuite pentru circuitele cu amplificare mare.

Încearcã un buffer (de ex. orice pedala Boss pe bypass) înainte de pedalã, ar trebui sã omoare țiuitul. Existã un motiv pentru care nu sunt multe distorsiuni extreme cu true-bypass.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.