Popular Post viobio Posted May 8, 2013 Popular Post Share Posted May 8, 2013 (edited) Deschid acest topic, cu speranta ca ,poate vor fi destui interesati de ce o sa se scie pe aici. Eu o sa pun poze aici cu ce trece prin mina mea,ampuri,pedale,surse,etc,parerile mele despre diferite scule vor fi cit se poate de obiective,nu am nimic cu nici o firma sau marca. sa incepem Mesa Boogie 5+ plus componente de calitate construit in USA minus foarte ingramadita in interior depanare greoaie a ajuns la mine pt ca nu mai functiona reverbul,o rezistenta intrerupta merita banii Bogner Alchemist Combo plus componente de calitate buna construit in Korea minus pentru a inlocui aproape orice componenta trebuie demontate modulele cu care e construita manopera mare cablaj imprimat dublu strat, negru,se observa cu greu traseele,conceput pt electronisti sado-maso a ajuns la mine pt ca nu mai functionau efectele,V4 12AX7 defect,alt amp a ajuns pt ca se dezlipise puntea redresoare care alimenteaza filamentele tuburilor din preu,puntea se incalzeste foarte tare,de preferat schimbarea ei cu o punte de 25A,lipiturile sunt realizate in baie de aliaj,pot aparea lipituri reci merita banii astept poze si cu interiorul sculelor voastre Edited May 8, 2013 by viobio 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_resident Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 hehe, cool .. uite un Frontman 15G, pro, la banii astia ii mega ok scula, are un sunet extrem de placut contra, se vede in poze, piulite de plastic execrabil, mufa pcb care se duce dupa scurta vreme, eu am schimbat-o cu una de metal "romaneasca", hehe, interiorul cam muci now you know Si un Jackson Js30DK pe care l-am desfacut pt. ca nu statea gatul drept pro, o chitara foarte buna si cool pt. persoana mea, imi pare rau ca am dat-o dar aveam prea multe si "needed $" contra, as fi vrut sa fie putin mai atenti indienii montatori, era fain sa nu aibe mizeriile alea dupa gaurire si sa stea gatul drept din fabrica si un amp Soundking de 30W cu dif de 50W pe asta l-am defacut din curiozitate : ) daca imi amintesc bine, pro, avea un sunet foarte fain, dar cam moale, mai mult pt, folk and stuff like that, contra, nu stiu.. cam nimic, e un amp de 100 lei Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 (edited) Combo EPIPHONE VALVE SPECIAL Produs in China .Echipat cu tuburi Sovtek 1xEL84&2X12AX7 (probabil tuburile au fost schimbate). Un combo care merita banii,cel din imagine a costat 580lei,a fost cumparat de pe ebay. Lucrat curat,usor de depanat. Merita banii Edited June 2, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 (edited) VOX AC30CC1 Produs in China 3X12AX7(ECC83)& 4XEL84 Lucrat curat,destul de complicat atunci cind trebuie depanat,multe etaje sunt construite cu AO,ampul e un hibrid. Cred ca este ultima varianta constructiva de AC30 Merita banii Edited June 2, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_resident Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Cam asa arata in interior un compressor Behringer CL9, l-am desfacut pt. ca am fost bou si din graba am bagat in el curent alternativ whohooo! noroc ca avea o dioda ca si protectie, na ma rog.. e up and running, personal sunt multumit de el, nu face miracole nici pizza, dar am dat sub 50 lei cred ca pe el si personal sunt satisfacut de el. asteptam alte disectii la scule Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted July 5, 2013 Author Share Posted July 5, 2013 (edited) Putere Mesa Boogie 90 - 90 Fabricata in USA Marca spune aproape totul... Parerea mea puterea este construita cu componente de cea mai buna calitate,dar....greu de umblat in ea,pentru reparatie se ajunge la demontarea aproape totala,e munca de sisif. A ajuns la mine pentru ca un "meserias' a incercat sa schimbe potentiometrele dar nu a mai stiut sa puna firele la loc. Tuburile din puterea ajunsa la mine nu ereau cele originale,ereau JJ ,8X 6L6 & 3X12AX7. Am constatat ca finalele sunt destul de dezechilibrate si un 12AX7 avea diferente de 40% intre caracteristicile triodelor,oricum de mult nu mai recomand nimanui marca de tuburi JJ,sunt cele mai ieftine si cele mai slabe calitativ,personal am avut numai surprize proaste cu aceasta marca,in special cu tuburi de putere,EL43,6L6,de aproximativ trei ani nu am mai cumparat tuburi JJ. Merita banii . Edited July 5, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 La indemnul lui Vio, postez si eu aici una alta:Sa o luam cu grelele intai, si dupa cu usoarele A venit la mine in reparatii minore un H&K Triamp MK1 de 120wMI-a placut ca a fost structurat pe parti, fx loop, reverb, etc. Se puteau scoate separat si repara usor.In afara faptului ca a trebuit sa schimb si una alta de pe placa principala...si a trebuit sa dau jos totul, a pain.Erau vreo 18 conectori si a trebuit sa marchez/fac poze peste tot TrafurilePlaca principala fara moduleSpatele la moduleModulele=========================================================================================Suprem Full Tube 1967 German Amp 50W, modificat de Dan ,,Overdrive'' ParaschivescuNu aveam deloc canal de od, vroiam macar a light crunchIl folosesc impreuna cu preampu ce il postez mai jos facut de Dan intr-o carcasa de Mesa Triaxis(110v)=========================================================================================Overdrive Amps Full Tube Rack Head Class A/AB (10/15W)Un one off facut de Dan ,,Overdrive'' Paraschivescu, 4 canale, suna a shred dala bun pe canalu 4Features midi switching and stuff.=========================================================================================Preamp Full Tube facut de Dan ,,Overdrive'' Paraschivescu, intr-o carcasa originala de Mesa Triaxis preamp,pastrand o parte din partea MIDI de switching, dar modificand total soundul, practic e refacut 90% din interior(la 110v) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted July 25, 2013 Author Share Posted July 25, 2013 (edited) Mesa Boogie Triple Rectifier Marca si numele spune totul... . Lucrat cu piese de cea mai buna calitate,la ce uzina este acolo e foarte inghesuita,acces destul de greu in cazul unei depanari.Tuburile originale ,fabricate in Rusia,mai putin o finala 6L6GC ,care fusese inlocuita ,tot cu una ruseasca. Ampul din imagini a ajuns la mine defect,ardea siguranta cind se cupla tensiunea anodica. Defectul,o finala cu scurt intre catod si anod,se observau urme de flama pe soclu,am inlocuit soclul,si rezistenta din G2,am pierdut mult timp cu demontatul si montatul placilor care au toata conectica de pe spatele ampului si tuburile finale,cu aceasta ocazie am schimbat si suportul de siguranta ,pt sigurante scurte ,se gasesc mai usor. merita banii P.S. Dupa reparare am pus de test 6 finale rusesti 6P3C-E !!! sunet extraordinar de bun,canalul clean are sunet mult mai cald,cu toate ca ampul nu e de blues. Edited July 25, 2013 by viobio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 (edited) Marshall JCM900 - 4100 Dual Reverb Ampul a fost modat si iarasi modat,a trecut pe la citiva proprietari ,a ajuns la mine pentru aducerea in starea originala. Datorita deselor modificari ,are zone cu cablajul imprimat exfoliat si un humm foarte mare. Ampul este construit in UK, cu cap,acces facil la cele doua placi cu componente,componentele pasive puteau fi de calitate mai buna. Azi am "defrisat" miine montez componentele cu valorile din schema initiala, Este un amplificator hibrid,preul contine OA si doua tuburi,tuburile sunt cam degeaba,sunt puse "sa fie ampul si cu tuburi,etajul final este clasic si arhicunoscut,cu posibilitatea reducerii puterii de iesire,tuburile finale se comuta in configuratie trioda. E pentru iubitorii de Marshall,ca marca. Edited August 5, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 CORNFORD 50H MK II Ampul este construit point to point,extrem de usor de depanat sau de modificat. Sunet extraordinar de bun pe ambele canale, am fost incintat de canalul OD, are un sunet foarte bine definit ,fara a intra in saturatie,sound de anii 80,cu cit se "da mai tare ampul" cu atit se "umfla" sunetul. Componente fara pic de fita,exact ce tot sustin eu,nu trebuie sa folosesti "componentele lui peste prajit" ca un amp sa sune bine. Un amp de nota 10+ Merita toti banii 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bach Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 CORNFORD 50H MK II Ampul este construit point to point,extrem de usor de depanat sau de modificat. Sunet extraordinar de bun pe ambele canale, am fost incintat de canalul OD, are un sunet foarte bine definit ,fara a intra in saturatie,sound de anii 80,cu cit se "da mai tare ampul" cu atit se "umfla" sunetul. Componente fara pic de fita,exact ce tot sustin eu,nu trebuie sa folosesti "componentele lui peste prajit" ca un amp sa sune bine. Un amp de nota 10+ Merita toti banii Super, exact astea le urmaream zilele trecute sa vad la ce preturi se invart prin europa, un amp superb (parerea mea), norocos omu ce-l are! Ps. Ar trebui copiata schema !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 (edited) O copiezi degeaba . Te rog sa ma crezi ! In Europa se gaseste (nou) la un pret care variaza intre 1700-2000 Euro P.S. Este amplifcatorul lui Adriano . Edited August 24, 2013 by ggg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted August 24, 2013 Author Share Posted August 24, 2013 Super, exact astea le urmaream zilele trecute sa vad la ce preturi se invart prin europa, un amp superb (parerea mea), norocos omu ce-l are! Ps. Ar trebui copiata schema !! Schema se poate scoate foarte usor dar.... mai avem o necunoscuta,traful de iesire!!!! nu suna ca cel original daca nu avem traf de iesire exact ca cel din ampul original,ochiometric am cam observat topologia schemei,e banala. Eu unul nu as clona ampul asta,din fair play pentru cei de la Cornford,tot respectul meu pentru ei . O copiezi degeaba . Te rog sa ma crezi ! In Europa se gaseste (nou) la un pret care variaza intre 1700-2000 Euro P.S. Este amplifcatorul lui Adriano . Adriano are un amp identic,cel care a fost la mine nu este a lui Adriano,altcineva este proprietarul. Ai observat cu ce componente este construit?? Sunt sigur ca ai auzit un asemenea amp,eu am ramas uimit de sunet,ca sound este unul din preferatele mele. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Ai observat cu ce componente este construit?? Sunt sigur ca ai auzit un asemenea amp,eu am ramas uimit de sunet,ca sound este unul din preferatele mele. Ce fineturi ai in tine !!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bach Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Schema se poate scoate foarte usor dar.... mai avem o necunoscuta,traful de iesire!!!! nu suna ca cel original daca nu avem traf de iesire exact ca cel din ampul original,ochiometric am cam observat topologia schemei,e banala. Eu unul nu as clona ampul asta,din fair play pentru cei de la Cornford,tot respectul meu pentru ei . Stiu, vechea poveste cu traf-ul..... Adriano are un amp identic,cel care a fost la mine nu este a lui Adriano,altcineva este proprietarul. Ai observat cu ce componente este construit?? Sunt sigur ca ai auzit un asemenea amp,eu am ramas uimit de sunet,ca sound este unul din preferatele mele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) HUGHES&KETTNER TRIAMP MKII Super amp,in interior este uzina dar conceput cu cap,acces destul de facil,unele module se demonteaza foarte usor. Componente de calitate Cel din imagine a ajuns la mine pentru ca a sucombat o finala si a facut oarece"deranj" prin etajul final. Merita banii....e pentru cei cu dare de mina. HUGHES-KETTNER-TRIAMP MK II -schematic.pdf Edited September 13, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 That is what i said too haha! Am desfacut si io unu, e super misto de reparat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Vio o chestie nu inteleg...e al 3-lea sau 4-lea MK I sau II de care aud ca au probleme cu finalii..care o fi faza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Vio o chestie nu inteleg...e al 3-lea sau 4-lea MK I sau II de care aud ca au probleme cu finalii..care o fi faza? Nu e nici o faza,finalele sau redresoarele se duc cel mai repede,e pura intimplare. Eu le explic la multi un lucru,la anumite perioade sa verifice tuburile finale,pe catometru,eu am catometru(sunt printre putinii),cu "sculaul" pot verifica multe caracteristici ale tuburilor,inclusiv starea izolatiei dintre matele tampii,unele tuburi fac scurt intre catod si filament . Inca ceva ,am cumparat si eu tuburi noi noute ,unele sunt defecte din fabrica sau au defecte ascunse si se prajesc in citeva ore,acum nu prea se mai fabrica tuburi la calitatea celor din anii de glorie adica 30..70 . Cel care a ajuns la mine avea tuburile de cind a fost fabricat,cam 4 ani vechime,a fost forjat aproape zilnic,cit sa tina si finalele? Edited September 13, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 FENDER VIBROLUX REVERB Ampul a fost fabricat in U.S.A. in 1972 (e mai mic decit mine cu un an ) O placere sa depanezi asa ceva. Avea o functionare intermitenta. Ampul arata impecabil pt virsta lui,in timp au mai fost schimbati doi condensatori de cuplaj,eu am gasit doua rezistente cu functionare intermitenta ,citeva lipituri reci si trei condensatori de filtraj devalorizati si cu urme de scurgeri, Am verificat toate tuburile pe catometru si am reglat si biasul,e bine sa se faca reglajul biasului cam la 3..6 luni in functie cit de des se cinta pe amp si cit de tare se cinta pe amp. MERITA FIECARE BANUT 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Blues Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Eu sunt posesorul Vibroluxului. Lucrul pentru care apreciez cel mai mult RGC-ul este ca mi-a dat posibilitatea sa cunosc oameni priceputi, oameni cu bun simt, oameni care-ti pot rezolva probleme sau de la care ai premanent de invatat cate ceva. Am avut problema cu ampul si-s foarte multumit ca exista Viorel care a rezolvat-o foarte rapid. THNX! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 (edited) Eu sunt posesorul Vibroluxului. Lucrul pentru care apreciez cel mai mult RGC-ul este ca mi-a dat posibilitatea sa cunosc oameni priceputi, oameni cu bun simt, oameni care-ti pot rezolva probleme sau de la care ai premanent de invatat cate ceva. Am avut problema cu ampul si-s foarte multumit ca exista Viorel care a rezolvat-o foarte rapid. THNX! Ampul in probe dupa reparatie Edited September 22, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 (edited) PEAVEY VT100 Un amp cu destule facilitati,puternic(100w),usor de depanat,acces facil la componente Parti "nasoale",componente ieftine si de calitate indoielnica,ma refer la in special la condensatorii electrolitici,potentiometre,cel care a ajuns la mine avea intrerupt circuitul de filamente pt tuburi. Puntea redresoare in scurt,4X1N4007,sundimensionate ca intensitate suportata(parerea mea) filamentele sunt in curent continuu,tensiune este de 32V!,condensatorii de filtraj de pe acest circuit sunt de 35V!!,trebuiesc inlocuiti cu unii care lucreaza la tensiune mai mare,sunt 5 astfel de condensatori care trebuiesc schimbati .Am montat 4 diode de 4A si un cond de 2200microF/50V. Tuburile din amp sunt chinezesti dar bune ,marcate RUBY. Schema este acea din pdf. La cit costa un asemenea amp e pomana,se poate imbunatati cu o suma modica Merita cumparat de cei care sunt loviti de criza. peavey-valveking-100-212.pdf Edited October 2, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 (edited) MESA 20 - 20 Putere de rack,foarte compacta,la fel ca surorile mai mari de 50/90/100W.Acces dificil in cazul unei depanari Sunt uimit cit de mici sunt trafurile de iesire,dupa reparatie o sa masor si puterea de iesire,taaaaaare sunt curios daca ajunge la 20W pe canal Cea din imagine e cam bolnava,diferenta de putere intre canale. Merita banii Edited November 2, 2013 by viobio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 PEAVEY 5150 Merita tuning cu componente de calitate mai buna. Vreau sa pun mina pe un asemenea amp si sa-i schimb unele componente, in primul rind sa schimb placa pe care sunt montate tuburile finale. La cit costa puteau sa folosesaca componente mai de calitate Merita banii....daca se schimba unele componente,pentru fiabilitate in timp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 MESA 20 - 20 Putere de rack,foarte compacta,la fel ca surorile mai mari de 50/90/100W.Acces dificil in cazul unei depanari Sunt uimit cit de mici sunt trafurile de iesire,dupa reparatie o sa masor si puterea de iesire,taaaaaare sunt curios daca ajunge la 20W pe canal Cea din imagine e cam bolnava,diferenta de putere intre canale. Merita banii hai vio, ai masurat? ai scos tu vreodata 20 w din pp el84? tot mesa avea un combo, pe la 30 w, tot cu doua el84. dar mesa are watii mai mici, o fi din cauza fusului orar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 hai vio, ai masurat? ai scos tu vreodata 20 w din pp el84? tot mesa avea un combo, pe la 30 w, tot cu doua el84. dar mesa are watii mai mici, o fi din cauza fusului orar NICIODATA nu am vazut 20W din doua EL84/6P14P ,si la 16..17W se fumeaza repede. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted November 8, 2013 Author Share Posted November 8, 2013 (edited) VOX NIGHT TRAIN 15 Un amp compact si lucrat cu simt de raspundere,piese de calitate. Foarte bun pentru cei care vor sa se relaxeze cu o chitara electrica si nu cauta toate fitele de pe lume,mare atentie ampul e mic dar face o mare galagie. A ajuns la mine pt montarea unui loop serie. Merita toti banii Vox Night Train 15.pdf Edited November 8, 2013 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
freelancer Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 MESA 20 - 20 Putere de rack,foarte compacta,la fel ca surorile mai mari de 50/90/100W.Acces dificil in cazul unei depanari Sunt uimit cit de mici sunt trafurile de iesire,dupa reparatie o sa masor si puterea de iesire,taaaaaare sunt curios daca ajunge la 20W pe canal Cea din imagine e cam bolnava,diferenta de putere intre canale. Merita banii Puterea Mesa 20/20 a fost reparata. Traful a fost refacut de Ing. Lazaroiu, absolut perfect, identic cu cel original. A fost masurat de Vio, pus pe osciloscop, nicio diferenta fata de cel de la Mesa. Dupa probe s-a dovedit ca sunt identice cele doua canale, o treaba excelenta. Ba, in plus, ampul are o dinamica mai buna, mai mult punch. Cat despre putere, la masurari a reiesit un max 15 W pe canal, dar cu suficient headroom sa para cel putin 25-30 pe canal, oricum suficient pentru ce a fost proiectat si la ce este folosit. Apropo, pentru cine mai are probleme cu traful de iesire de la Mesa 20/20. Viorel mai are unul gata facut de dl Lazaroiu, la un pret cu mult mai bun decat achizitionarea unuia nou de la Mercury Magnetics, singura firma pe care am gasit-o ca ofera ca piesa de schimb un astfel de traf. Personal nu cerd ca e nicio diferenta de calitate intre produsul dlui Lazaroiu si cel de la MM. Un up pentru o echipa de profesionisti Vio & Lazaroiu. Mersi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 (edited) deunazi un amic mi-a adus un combo peavey valveking 112, dorind o transformare - canalul clean sa sune "fenderish" , iar cel de lead ca si mesa boogie double rectifier. ocazie cu care pun si o poza cu interiorul e adevarat dupa modificare. componentele originale ca de "ric", deobicei folosite in pedale de duzina. am atsat o foto cu componentele scoase - chestiile alea mici, bej, sunt condensatoare de cuplaj sau folosite in corectorul de ton. parere despre amp? merita sa-l iei, pentru a fi modificat Edited December 2, 2013 by sorin65 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts