www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am gasit aceasta chitara in urma cu ceva timp , din cate am retinut ar fi undeva in perioada 1940-1950 , nu cred ca e Reghin ,defapt nici nu cred ca e romaneasca. A fost rupt griful la partea de sus si a fost relipit cu clei de oase , lipitura facuta bine insa putin inestetica.

As vrea sa o reconditionez pentru ca are valoare sentimentala , insa intai as vrea sa aflu mai multe despre ea, an. firma, model , materiale , fata pare din lemn solid gen molid/brad .

Starea nu e una foarte buna , ar necesita multa munca insa as fi dispus sa bag niste bani .

Poze in albumul de aici : http://www.flickr.com/photos/89891858@N08/

Chitara e model 3/4 si e extrem extrem de usoara (lemn foarte uscat) spre uimirea mea actiunea e decenta si neckul e aliniat , corzile cu care e nu sunt tensionate si asa a stat de multi ani, fingerboard din rosewood , grifful este extrem de gros , nu am gasit trus rod , deci ma as zice ca e ceva clasica. Astept sfaturi , informatii poate iese ceva frumos in final.

• Like 1
Posted

Am gasit aceasta chitara in urma cu ceva timp , din cate am retinut ar fi undeva in perioada 1940-1950 , nu cred ca e Reghin ,defapt nici nu cred ca e romaneasca. A fost rupt griful la partea de sus si a fost relipit cu clei de oase , lipitura facuta bine insa putin inestetica.

As vrea sa o reconditionez pentru ca are valoare sentimentala , insa intai as vrea sa aflu mai multe despre ea, an. firma, model , materiale , fata pare din lemn solid gen molid/brad .

Starea nu e una foarte buna , ar necesita multa munca insa as fi dispus sa bag niste bani .

Poze in albumul de aici : http://www.flickr.co...s/89891858@N08/

Chitara e model 3/4 si e extrem extrem de usoara (lemn foarte uscat) spre uimirea mea actiunea e decenta si neckul e aliniat , corzile cu care e nu sunt tensionate si asa a stat de multi ani, fingerboard din rosewood , grifful este extrem de gros , nu am gasit trus rod , deci ma as zice ca e ceva clasica. Astept sfaturi , informatii poate iese ceva frumos in final.

Vazusem una identica la cineva, demult tare...Zicea ca o are de la bunici, si este ruseasca, bunicul lui daduse o tuica unor soldati rusi cantonati la el in sat pentru aceasta chitara.

Mi-a atras atentia griff-ul gros, forma corpului (si din cat tin minte corpul era mai subtire decat la o clasica/ acustica actuala), faptul ca era mancata de carii, si era crapat (corpul) in unele locuri.. dar suna, si puteai sa incerci ceva acorduri pe ea.

Cum dreaq de a rezistat atatia ani ?

Posted

A fost a bunicii prietenei mele si ma gandeam ca poate o scot de dupa dulap si fac ceva cu ea, o reconditionez si i-o fac cadou si invatam impreuna chitara, dudule un om de varsta ta se putea lipsi clar de asemenea comentarii deplasate, nu tot ce e vechi e bun insa am mentionat ca are o valoarea sentimentala . Nu stiu nimic de chitara , si nici nu am pe cine sa intreb , tocmai de asta am si postat aici, sunt sigur ca se poate reconditiona ,lemnul principal e intreg , insa trebuie refinisat , lacuit schimbat bidingul , retastat ,alt nut alte chei , e mult de lucru insa ar fi utila o chitara clasica/acustica mai ales ca asta e mai mica 3/4 .

Ma bucur ca va incanta cate un topic de asta , credeam ca v-ati saturat de "ce chitara sa-mi iau " si de ce nu am inaltimea adecvata sa cant la chitara.

• Like 1
Posted

Vazusem una identica la cineva, demult tare...Zicea ca o are de la bunici, si este ruseasca, bunicul lui daduse o tuica unor soldati rusi cantonati la el in sat pentru aceasta chitara.

Mi-a atras atentia griff-ul gros, forma corpului (si din cat tin minte corpul era mai subtire decat la o clasica/ acustica actuala), faptul ca era mancata de carii, si era crapat (corpul) in unele locuri.. dar suna, si puteai sa incerci ceva acorduri pe ea.

Cum dreaq de a rezistat atatia ani ?

singur ti-ai raspuns la intrebare :D

• Like 1
Posted

A fost a bunicii prietenei mele si ma gandeam ca poate o scot de dupa dulap si fac ceva cu ea, o reconditionez si i-o fac cadou si invatam impreuna chitara, dudule un om de varsta ta se putea lipsi clar de asemenea comentarii deplasate, nu tot ce e vechi e bun insa am mentionat ca are o valoarea sentimentala . Nu stiu nimic de chitara , si nici nu am pe cine sa intreb , tocmai de asta am si postat aici, sunt sigur ca se poate reconditiona ,lemnul principal e intreg , insa trebuie refinisat , lacuit schimbat bidingul , retastat ,alt nut alte chei , e mult de lucru insa ar fi utila o chitara clasica/acustica mai ales ca asta e mai mica 3/4 .

Ma bucur ca va incanta cate un topic de asta , credeam ca v-ati saturat de "ce chitara sa-mi iau " si de ce nu am inaltimea adecvata sa cant la chitara.

Lemnul e in stare buna ? nu-i crapat, ceva? in afara de lipitura aia de la head-stock, care se poate finisa, cu siguranta. Parca se observa pe fata corpului o fisura, sau poate mi se pare.

Probabil action-ul acceptabil se datoreaza tocmai grosimii neck-ului, nu stiu...

Niste cheite de astea am eu, nu stiu daca sunt distantele pe sina la fel, dar daca te apuci de reconditionat ti le trimit, completezi de pe ce-ti trimit acolo unde iti trebuie, daca se potriveste melcul, vezi tu.

Caut sa vad daca mai am si un pragus de la calus, nu promit ca-l mai gasesc, dar cheitele le-am vazut chiar zilele trecute.

Daca mai gasesc ceva asemanator cu ce-ti trebuie te anunt.

Bafta si spor.

Posted

s-ar putea sa fie o chitara parlor de productie vieneza mai era una pe okazii doar ca era double neck chitara si harpa. firma e greu de identificat pt ca erau facute in ateliere mici. de lutieri unii mai cunoscuti altii nu, cele mai valoroase indiferent de stare sunt cf martin una asemanatoare post-10272-0-31647800-1356535708_thumb.jpg

• Like 1
Posted

Ma bucur ca gasesc cateva informatii utile , mai caut sa vad ce mai gasesc poate poate gasesc si ceva specificatii pe undeva, pe fata lemnul e crapat dar nu in multe locuri , banuiesc ca se poate umple /repara. Sincer decat sa dau 400 ron pe ceva SH prefer sa merg la risc si sa bag banii in chitara asta, ca va suna ca o tigaie nu conteaza , are ceva ce nu o sa gasesc la un fender cd60 de ex, o bucata de istorie si a fost a unor oameni care pt mine conteaza. Inca nu sunt lamurit ce fel de corzi se pun pe ea (n-am de gand sa-i fac nimic , pana dupa reconditionare).

• Like 1
Posted

... decat sa dau 400 ron pe ceva SH prefer sa merg la risc si sa bag banii in chitara asta, ca va suna ca o tigaie nu conteaza...

Şi-atunci, de ce te-a deranjat când ţi-a zis Dudu că-i bună de căsuţă de vrăbii ? Dacă faci nişte bani la poker online săptămâna asta, pune-o la punct si ţine-o la colecţie !

.

• Like 1