katurev Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Scriu topicul asta ca un advertisment pentru ceilalti incepatori si pentru a auzi parerea celor "batrani". Deci 2 saptamani am cantat la chitara in fund si cu capu sucit, adica aplecat in fata sa pot vedea bine corzile. Doamne deci azi ma luat o durere de gat incredibila si nu ma mai lasa... ma avertizat cineva de chestia asta. Dar nu credeam. O sa iau pauza cateva zile 2-3 sper sa imi treaca. Voi ce parere aveti de chestia asta?
stratosaurus Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Scriu topicul asta ca un advertisment pentru ceilalti incepatori si pentru a auzi parerea celor "batrani". Deci 2 saptamani am cantat la chitara in fund si cu capu sucit, adica aplecat in fata sa pot vedea bine corzile. Doamne deci azi ma luat o durere de gat incredibila si nu ma mai lasa... ma avertizat cineva de chestia asta. Dar nu credeam. O sa iau pauza cateva zile 2-3 sper sa imi treaca. Voi ce parere aveti de chestia asta? Da cu ben gay, tre' sa te mai lase durerea... Corzile se pot privi cel mai bine de la vreo 10-20 cm maxim, intradevar, daca distanta e mai mare nu se mai pot distinge foarte clar. "Advertismentul" e foarte bun, si pentru incepatori, si pentru batrani. Edited November 14, 2012 by stratosaurus
Borsec Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Cred ca asta ar fi pozitia corecta. mai ales pentru incepatori. http://www.google.ro...29,r:0,s:0,i:67 Edited November 14, 2012 by Borsec 2
Ironside Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Pai parerea mea e ca tu te-ai ales cu o durere de ceafa iar ceilalti incepatori vor tine cont de sfatul tau cind or zbura porcii. Stii, poti face intindere la git si cind stai la trecerea de pietoni si intorci capu' sa te uiti daca vine vreo masina, sau cind te uiti dupa p**de. Te poti trezi soimanit si din cauza pernei, poti sa dai de dracu chiar si din cauza pozitiei in care stai, de exemplu, la calculator. Ma rog, daca esti tu convins ca din cauza "la chitara" esti paradit, nu-mi ramine decit sa te cred pe cuvint si sa-ti recomand insanatosire grabnica si putere de exercitiu. Bafta! 2
ramurel Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Deci 2 saptamani am cantat la chitara in fund si cu capu sucit, adica aplecat in fata sa pot vedea bine corzile. Doamne deci azi ma luat o durere de gat incredibila si nu ma mai lasa... ma avertizat cineva de chestia asta. Dar nu credeam. O sa iau pauza cateva zile 2-3 sper sa imi treaca. Voi ce parere aveti de chestia asta? Nu existã ! Ai tras curent sau ceva... Poziția normalã a elevului, pâna la 24 de ani, când termina facultatea de exemplu, este în ºezând (**) cu capul aplecat peste mânã, ca sa vezi ce scrii, dar n-am avut ºi nici n-am auzit de "dureri incredibile" de gât... În altã ordine de idei, pauzele în studiul chitarei sunt ok ( "Pauzele lungi ºi dese / Cheia marilor succese" ). ** M-am amuzat maxim la prima lecturare, vãzând cã tu "cânți la chitara în fund ºi cu capu' sucit"... Perversule ! .
katurev Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 are logica si ce spui tu cu elevul ) ca sta cu capul aplecat ... eu totusi tind sa cred ca este de la chitara.. din fericire durerea a persistat toata ziua aceea , tot cu durerea aia mam culcat ( fara perna ) sa stau cu gatul drept ) si mam trezit ok. Totusi 2-3 zile o sa o las mai moale cu chitara
Guest Razorkiss Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Daca ai stat cu capul coborat prea jos e posibil sa fie de la coloana. In general nu ar trebui sa ai dureri asa mari decat daca ai avut probleme cu coloana inainte. Foarte tare topicul:))
Doctor X Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Vezi ca exista niste punctulete pe gatul chitarei, special facute sa nu-ti rupi gatul. Bine, asta presupune sa stii la ce naiba folosesc.
barbarossa Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 ia o pauza de la chitara, eventual citeste o carte de gramatica, ceva... 1
TheZKD Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 (edited) 2 saptamani am cantat la chitara in fund Edited December 18, 2012 by TheZKD 1
demiicaros Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Vezi ca exista niste punctulete pe gatul chitarei, special facute sa nu-ti rupi gatul. Bine, asta presupune sa stii la ce naiba folosesc. Nu cred ca cineva dupa 2 saptamani de cantat la chitara ajunge la statiul sa foloseasca "punctuletele" Cred ca el deocamdata se uita pe ce coarda sa-si aseze degetele...
Doctor X Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 In loc sa-si rupa gatul, mai bine inclina un pic chitara, daca vrea sa vada toate corzile. Parerea mea.
Recommended Posts