www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Homemade Footswitch


SolDiez
 Share

Recommended Posts

De 100 de apasari cu piciorul nu cred ca trece dar este amuzant. Am lipit intrerupatorul de la baie intr-o cutie de axe si a iesit asta:

Close enough!

 

:lol:

Mă eşti o figură, însă e şi o parte inovativă acolo. E un led acolo şi când eşti pe scenă şi-ţi bate reflectoru-n ochi şii mii de fani urlă ca descreieraţii, ştiind ca urmează un solo demenţial, tu, dintr-o privire ai şi localizat unde tre' sa apeşi cu picioru' :P

 

Cam ca noaptea, când tre' sa te duci la budă pă-ntuneric... :P

 

 

Late edit: Încearcă şi invers, adica să pui pedala la întrerupătoru' de la budă şi când te duci să vorba-aia intră scoica-n distors-overdrive-flanger... Sau wah-wah... [ Stai pe budă si auzi de sub tine "wah-wah" ]...

 

.

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Ok, e un footswitch... pentru ce amp, ce face etc

 

Pentru un Marshal JCM800. Schimba intre canalul 1 si canalul 1. Amp-ul este programabil midi, ai de ales intre no-reverb, no-delay si no-phaser. Si mai are un efect bonus, daca apesi de 2 ori intrerupatorul, egalizatorul ramane setat exact ca inainte sa-l apesi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De 100 de apasari cu piciorul nu cred ca trece dar este amuzant. Am lipit intrerupatorul de la baie intr-o cutie de axe si a iesit asta:

 

post-2272-0-79636400-1328097117_thumb.jpg

 

Close enough!

 

Ma da pe spate estetica ...hahaha,,,,,dar daca-si face treba dupa un timp de probe /rodaj faci tu o cutie estetica.

 

 

La prinul distors p ecare l-am construit mi-am dat seama ca am nevoie de "true bypass" ( pe atunci cu tranzistoarele cu Germaniu neselectate ce mai gaseam /primeam nu putem sa facem impedamnta de intrare de 1MOhm asa ca influenta puternic timbrul saoundul .

Asa ca de la un simplu switch am ajuns la trei comutatoare de veioza .Le-am montat si eu pe o cutie de unt din plastic in care am introdus si distorsul Fuzzbass ...figura era ca trebuia sa apas cu talpa toate trei deodata in timpul cantatului ,,,acestea nu cuplau intotdeauna daca nu erau apasate cumn trebuie ( cu piciorul si cu bocanci ...hehehe ) asa ca cuplau aiurea ..era destul ca un singur comutator sa nu comute .....apoi urma faza cu "decodificarea" ....care din cele trei in ce pozitie o fi ?..si treceau cateva minute pana gaseam combinatia ca sa sune clean sau distors .Mai tarziu am pus comutator cu 6 contacte de la schimbatorul de unde de la careva tip de radio de pe atuncea .

Asa ca asa se incepe si poti ajunge Jim Marshall ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.