www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Procesor Vs. Amplificator Si Efecte


Gungnir
 Share

Recommended Posts

Dupa o experienta de 6 luni cu chitara acustica, as dori sa trec pe o chitara electrica. As dori sa interpretez "cate un pic din toate" stilurile muzicale. Intrebarea mea este daca sa imi iau un amplificator si efecte separate sau sa imi iau direct un preocesor. Care ar fi cea mai ieftina varianta?

 

Si...fiind destul de nou in acest domeniu,v`as intreba daca sa imi iau chitara cu configuratia dozelor HSS sau HSH.De asemenea,as dori sa stiu care este cea mai buna firma de chitari.Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

cea mai ieftina este sa iti iei un Vox Amplug AC30. Cu el poti canta multe stiluri de muzica. Are si avantajul de a avea intrare pt mp3 player cu care sa canti. Daca vrei sa canti cu trupa iti trebuie un amplificator. Daca sound-ul la care visezi este complex si are efecte multe dar nu vrei sa cari si sa conectezi si sa le intretii sa le selectezi cu atentie in functie de ceea ce vrei de la ele iti trebuie un procesor care face din toate binisor. Daca vrei ca soundul tau sa fie viu, prezent, puternic, expresiv sa iei in considerare un amplificator bun si o boxa cu 2 pana la 4 difuzoare de calitate. Chitaristii cu experienta folosesc cabinete de 4x12 inch cu spate deschis sau inchis (suna diferit) si combina difuzoarele, monteaza doua de un fel doua de alt fel si astfel nuantele sonore sunt mai bogate. Cu stima, Alex

Link to comment
Share on other sites

Cu siguranta procesor.

Pentru a interpreta "cate putin din toate stilurile muzicale", ar trebui sa versi o groaza de bani pe pedale.

Nu-ti lua chitara dupa configuratia dozelor si nici dupa "cea mai buna firma", nu exista asta ceva.

 

Cu Vox Amplug 30 poti sa obitii vreo 3 tonuri, cu un procesor cateva sute. Fa tu calculele...

Link to comment
Share on other sites

In limita bugetului, de care am aflat acum o jumatate de ora ca mi s`a restrans de la 600 la 350 de euro, m-am hotarat sa-mi cumpar un "pack", fiind mai avantajos.M-am hotarat asupra pachetului Yamaha ERG121C Gigmaker.

http://www.fly-music.ro/seturi-chitare-electrice/2292-set-chitara-electrica-yamaha-erg121c.html

Am mai cumparat de pe acest site, sunt oameni seriosi,dar mai am o nelamurire.Ce primesc cu chitara este procesor sau amplificator?

Link to comment
Share on other sites

In limita bugetului, de care am aflat acum o jumatate de ora ca mi s`a restrans de la 600 la 350 de euro, m-am hotarat sa-mi cumpar un "pack", fiind mai avantajos.M-am hotarat asupra pachetului Yamaha ERG121C Gigmaker.

http://www.fly-music...ha-erg121c.html

Am mai cumparat de pe acest site, sunt oameni seriosi,dar mai am o nelamurire.Ce primesc cu chitara este procesor sau amplificator?

Mai bine mergi pe ceva second de la mica publicitate . Iesi cu scule mai bune la bani mai putini .

Eu cel putin daca asi dispune de 1000 de lei nu asi merge pe pachetul acela .

Oricum spuneai ca ai 350 E . Ai putea sa iti iei de pe forum un Vintage V100 (pe la 1000 de lei gasesti lejer ), mai strangi ceva bani si iti iei un cub cat de cat decent . Ar trebui sa profiti de faptul ca poti sa iei scule second la preturi bune .

 

deci este doar amplificator,nu are efecte?

Nu are efecte . Are un canal de distors .

Pentru efecte - ori procesor , ori pedale sau poate gasesti un amp cu efecte . De ex - Vox valvetronix .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Chiar am vazu un Fender standard strat mex cu doza din neck schimbata la 900 lei . Si it mai raman aproximativ 600 lei de care iti poti lua un combo decent sau un procesor . Da un ochi pe la mica publicitate dar cel mai important , informeaza-te un pic despre scule ca sa stii ca iei decizia corecta .

Eu cel putin cand mi-am luat prima chitara electrica am studiat ofertele timp de vreo 3-4 luni pana am stiut exact ce imi trebuie .

Mai citesti , mai te uiti pe la mica publicitate , te descurci tu . Bafta :rokon::therethere:

Link to comment
Share on other sites

Guest DanyelLOVEmusiC

Eu pe scurt,ti-as recomanda la banii aia, un FENDER FRONTMAN cam de vreo 15W , un SPIDER IV de la LINE6 tot de 15W, dar care are câteva facilităti,adică are ceva efecte incorporate: echo, flanger, phaser, chorus etc. si pe lângă asta, ceva procesor de la BOSS, un DD-1,DD-3 sau un CRY BABY, acum depinde pe ce variantă de WAH mergi,ceva automat sau numai la apăsarea pedalei! Ceva de la VOX, un VOODOO CHILD!Ca să nu plătesti asa mult poti merge pe varianta de analoage!La chitară ti-as zice de un HARLEY BENTON HB sau ceva de tip FENDER SQUIRE BULLET STRAT, asta in caz ca nu vrei să mănânci multi bani cu ceva mai scump!Tu alegi!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest DanyelLOVEmusiC

Poate ca par a fi nimic, din moment ce suma de bani care o dă le clasifică ca un nimic!Poate că sound-ul lor nu este unul care să satisfacă pe toată lumea si nu sunt de invidiat ca si VOX-urile,MARSHALL-urile,ARTEC-urile, FENDER-urile s.a.,dar punctez si tin la ideea că si eu mi-as dori efectele lui STEVE VAI sau a altor artisti renumiti,dar e cam criză si fiecare se gândeste la economii!Nu poti mânca in fiecare muzică pe pâine, muzica nu e un fel din masa de la amiază ce este o artă!Nu mi-am dat login pe site-ul ăsta ca să mă fac Confucius al muzicii sau alti întelepti sfătuitori, dar tind să punctez că, oricât de prost spuneti că ar suna un instrument , un efect sau un amp; gânditi-vă că cineva s-a stresat să iasă ceva bun din el zi si noapte...pentru ca mai apoi să venim cu intrigi si păreri ,de bine sau de rău!Câti neuroni ii mor unui astfel de om!Este bine să-ti dai cu părerea, dar nu să te joci cu buzunarul pe jumătate gol al cumpărătorului, care de multe ori se gândeşte să achizitioneze un echipament cât de cât functionabil!Si eu as dori să am mii de bascule de PEAVEY-uri, VOX-uri ,poate ceva mai cu dif CELESTION, dacă se poate să fie inseriate in USA! Nu sunt nici eu fiu de Gigi Becali să-mi permit dif-uri de LANEY sau altele...!Fiecare echipament audio a fost făcut după un standard, că-i de buzunar, că-i gigantic, toate respectă un ISO sau un STAS!Eu v-am respectat in fiecare secundă care mi-am petrecut-o aici pe site!Toti sunteti de treabă, fiecare cu o anumită inclinatie spre ceea ce-i place! De când mi-am luat chitară si cub(nici unul nou), ore în şir le petrec alături de acest instrument drag, că-i MADE IN CHINA...putin imi pasă, că-i la second...chiar deloc nu-mi pasă asa că mai bine ati întelege ce vreau să punctez!

Link to comment
Share on other sites

Pai tu ai punctat ca ar trebui sa dea bani pe un amp care poate tine loc de procesor si pedale, dar totodata sa mai dea bani si pe un procesor (care ar putea sa tina loc de pedale) si sa mai dea bani si pe niste pedale.

Si dupa ce da pe sculele astea cateva mii de lei, sa isi ia o panarama de chitara.

@bossulet - te invit odata la mine, vad ca suntem din acelasi oras, am un combo si cateva pedale si o sa am si un procesor. Scule ieftine, dar iti faci o idee. Te joci oleaca cu ele si vezi cam care e treaba.

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

Guest DanyelLOVEmusiC

Ziceam să-si mai ia ceva pedală sau procesor,in caz de neajuns,faza cu amp-ul care tine loc de procesor e cam aiurea si in acelasi timp bună;poti folosi preseturile din amp!Am punctat asa pentru că el avea de gand să-si ia ceva VOX WAH-WAH şi am scris alea,altfel nu-mi iroseam timpul aiurea!Apropo, care combo-uri sunt mai bune,cele pe lămpi sau pe tranzistori si in acelasi timp să fie si

rezonabile la pret?

Link to comment
Share on other sites

N-a zis nimeni nimic de wa-wa.

Ideea este ca, la inceput e foarte ok un amp digital cu efecte. Pe viitor, daca iti place amp-ul si sa zicem, nu-ti place distorsul lui, iti poti lua o pedala de distors si rezolvi buba. Iar, daca nu-ti place amp-ul de nici o culoare, il vinzi pe tot si nu stai sa plimbi un an pe la mica publicitate, un amp, un procesor si 7 pedale.

 

Despre intrebarea ta... Crezi ca ai primi un raspuns concret daca ai intreba pe un forum culinar care este cea mai buna mancare?

E bun ala pe care ti-l permiti si care iti place tie. Ca idee generala, la combo-urile ieftine te uiti sa aiba difuzor cat mai mare. Daca dai un ban si vrei sa stai in fata, te intereseaza mai multe aspecte, ce lampi foloseste, puterea, etc.

 

Sper sa nu inceapa iar o discutie lampi vs tranzistori.

Link to comment
Share on other sites

Guest DanyelLOVEmusiC

In fine wah newah, multumesc de 'ospitalitatea' cu care ai răspuns si scuză-mă că am postat întrebarea in topicul ăsta!Deci ce lămpi sunt mai bune,numai să aibă difuzoare CELESTION sau să fie cabinete mari?

Link to comment
Share on other sites

..

 

Ramai la chitara acustica .

 

Cu un microfon piezo de la "tuner electronic " se gaseste si separat din acel acu clama se prinde de chitara in "soundhole" ) poti trece semnalul dela chitara prin efecte ale placii de sunet sau efecte soft ( vezi ca pe aici foloseste lumea "guitar rig" ce functioneaza in realtime , sau post recording poti aplica orice efect .

 

Problrmr cu o acustica ar fi ca intra in rezonanta ( feedback ) dar daca folosesti casti este OK .

Deci prima data ar trebui sa inveti sa cantio la chitara , apoi sa inveti sa utilizezi efectele sa vezi care la ce este bun cum se seteaza ce face de fapt .Aceste lucruri implica un timp de studiu de aprox 2-3 ani ca sa ajungi incepator-mai avansat .

 

Aa ca nu are rost sa cumperi atat de vreme o chitara electrica doar ca sa arunci banii .

 

Prima data inveti tot ce face nenea astala acustica ....apoi poti trece si la ce face la electrice si tot asa ...

 

 

 

Rabdare si tutun +++++ multa munca ,studiu ..

 

De statie vei avea nevoie mai incolo .. + procesor .

 

Deci o sa ai nevoie si de statie si de procesor .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Prima data inveti tot ce face nenea astala acustica ...

 

 

De obicei nu ma bag, dar nu ma pot abtine. Mi se pare extrem de exagerat sfatul tau si total irealist. Sper ca ai glumit :)

@Bossulet

Ca sa fiu util (cel putin sa incerc), am fost in aceeasi situatie ca si tine insa nu dupa 6 luni, ci dupa 5 ani de acustica. Dar daca chiar vrei electrica si nu te poti decide la amplificator (sau procesor), varianta unuia mic cu efecte incorporate, luat de pe forum de la mica publicitate, merita luata in considerare (din seria Roland MicroCube sau VOX DA5). Eu asa am procedat si nu regret deloc.

Link to comment
Share on other sites

De obicei nu ma bag, dar nu ma pot abtine. Mi se pare extrem de exagerat sfatul tau si total irealist. Sper ca ai glumit :)

 

Nu glumesc de loc .

 

La ce ai nevoie de o chitara daca nu ptr cantat ?.

 

1/.Deci primul pas este sa inveti sa canti .

2/.Amplificarea este ptr ca sa te auda lumea ce incerci sa canti pe scena.

3/.Efectele sunt ( in cazul chitarei )ptr a inbogatii sunetul si ptr a mai schimba cate ceva la culoare /sonoritate diferirtelor piese extinde /completeaza expresivitatea sonora )

 

Dar si efectele se utilizeaza la cantat .

 

Deci pana nu stii sa canti nu are rost sa-ti cumperi submarin si nava spatiala .

.

De ce crezi ca faptul ca ar fi bine, sa inveti sa canti ca Tommy Emmanuel ar fi o gluma ?

 

Eh ! daca esti colectionar de instrumente si accesorii este altceva ..cumperi ce este ieftin acum si o sa vinzi scump cand ajung unicate ....poti face si o expozitie ...etc...

 

 

Toti marii chitaristi stiu sa cante supaer si la chitara acustica .

Nu mai pun linkuri cauta singur la diferite expozitii de scule sa vezi metalisti cum rad la acustica ,la clasica si la acustica frettless de ramai gura casca !

 

Daca nu stii sa canti la acustica nu vei putea sa canti bine nici la electrica.

Nu prea pot sa cant acasa la acustica caci este prea tare si deranjez , dar cant la "rece" pe electrica ce nu-i acelasi lucru dar ca si o rezolvare de nevoie merge .Deci cine nu are acustica sa exerseze pe electrica la "rece" .

 

Iata inca un nenea care canta si la acustica .

 

 

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.