Guest arosulescu Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Pentru cã începe sã mã prindã tot mai mult lumea tuburilor...
ramurel Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 How's the weather there in Tubeland ? Poza din stânga seamănă foarte mult cu harta cartierului meu. Eu locuiesc pe lângă condensatoru' ăla... De pe Bvl. Valderama, la dreapta, pe lângă rezi aia de 470 şi la prima intersecţie faci stânga... Glumesc ! Eşti prins fără scăpare văd ... Io sunt curios să ştiu ce e cu mufele alea două RCA ... Unde ? Ce ? Cu cine ? Câţi W scoţi din el ?? .
Variant Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Io sunt curios să ştiu ce e cu mufele alea două RCA ... Unde ? Ce ? Cu cine ? Câţi W scoţi din el ?? . N-auzi ca e Hi-Fi, Ramurele ? nu e de chitara, RCA-urile sunt canalele Left si Right, scoate omu' muzica din pisi si asculta in boxe (cu SPL mare, evident ...) Probabil 2x3-4W, cam asa, ca sa nu aiba distorsiuni.
Magic Mushroom Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Felicitari! Se poate folosi si ca amplificator pentru niste monitoare pasive de studio?
AnalogSound Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Da, daca se constata ca are o liniaritate destul de ok pe toata plaja audio - se poate liniariza de asemenea si printr-o configuratie Ultra Liniara cu piza pe traful de iesire. Felicitari pentru realizare Andrei! Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
ggg Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Pentru că începe să mă prindă tot mai mult lumea tuburilor... Felicitari!!! si la mai multe. Acum, ca a intrat "febra" in tine, numai ai scapare Edited January 13, 2012 by ggg
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Hai salut. Mi-a plăcut gluma cu schema electronică văzută ca o hartă. îmi plac oamenii care ştiu să şi glumească. Înţeleg că ţi se aprinde cam des lampa Mulţumesc pentru încurajări. Eu nu sunt electronist şi nu am pretenţia unor realizări de mare artă. Fac pentru că îmi place să construiesc, să repar, să îmi bat capu cu tot felu de chestii fără a avea pretenţia perfecţiunii. Mă încarcă pozitiv aceste activităţi în vederea singurului obiectiv cu adevărat serios pentru mine... chitara şi muzica în general. Dacă pe lângă mine se mai bucură şi alţi oameni de aceste modeste jucării... este perfect. Edited January 13, 2012 by arosulescu
overdrive Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Montajul suna de exceptie daca traful este facut cum trebuie.Cautati pe net 3-5 w mullard.O configuratie in aceeasi idee este si un 20W tot proiectat de firmele amintite mai sus este cea cu EF86,ECC83 si 2xEL34 in push-pull clasa AB2,care iarasi are un sunet exceptional. Edited January 13, 2012 by overdrive
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Felicitari! Se poate folosi si ca amplificator pentru niste monitoare pasive de studio? eu exacat pentru asta îl folosesc... nu ştiu ce e aia liniaritate , priză mediană pe trafu de ieşire...etc... sună bine în orice caz, şi am să îi pun cândva şi nişte trafuri de ieşire bune şi mă gândesc că în momentul respectiv va fi foarte mişto
overdrive Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 eu exacat pentru asta îl folosesc... nu ştiu ce e aia liniaritate , priză mediană pe trafu de ieşire...etc... sună bine în orice caz, şi am să îi pun cândva şi nişte trafuri de ieşire bune şi mă gândesc că în momentul respectiv va fi foarte mişto
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Configuratia este veche de cind se tragea cu arcul.Firma Philips impreuna cu Mullard au facut un amplificator cu cuplaj direct intre preamp si final inca din anii 50,cu diferenta ca la intrare este folosit un EF86.Montajul suna de exceptie daca traful este facut cum trebuie.Cautati pe net 3-5 w mullard.O configuratie in aceeasi idee este si un 20W tot proiectat de firmele amintite mai sus este cea cu EF86,ECC83 si 2xEL34 in push-pull clasa AB2,care iarasi are un sunet exceptional. desigur, este loc de mai bine oricând... sunt 3-4 w dar nu pot da nici la jumătate volumul. Până şi Platon şi Aristotel sunt tot de pe vremea când se trăgea cu arcul dar... ce e bun e bun ..asta e (aşa cum ai subliniat şi tu )
overdrive Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 desigur, este loc de mai bine oricând... sunt 3-4 w dar nu pot da nici la jumătate volumul. Până şi Platon şi Aristotel sunt tot de pe vremea când se trăgea cu arcul dar... ce e bun e bun ..asta e (aşa cum ai subliniat şi tu ) Absolut de acord !
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Felicitari!!! si la mai multe. Acum, ca a intrat "febra" in tine, numai ai scapare da....deja mă gândesc la următorul... cred că încep să am o problemă
overdrive Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 da....deja mă gândesc la următorul... cred că încep să am o problemă Incearca mullardul de 20w.O sa ramii traznit.In sensul bun...
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Incearca mullardul de 20w.O sa ramii traznit.In sensul bun... de ce mă instigi? şi aşa ultimii bani mi-i bag în chestiile astea... vrei să mă vezi falimentar? În altă ordine, mă întreba cineva pe privat de ce cei doi condensatori din catodul pentodei vin în bucla de reacţie negativă şi nu la masă cum se face în general ? M-am grăbit să îi răspund foarte doct "habar n-am ..sunt pasta la electronică" aşadar ..dacă cineva ştie care e schepsisul să ne spună şi nouă vă rog. Edited January 13, 2012 by arosulescu
overdrive Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 de ce mă instigi? şi aşa ultimii bani mi-i bag în chestiile astea... vrei să mă vezi falimentar? Falimentat dar fericit....Nu stii ce pierzi...
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Falimentat dar fericit....Nu stii ce pierzi... ok..dacă găsesc schema pe net promit să mă apuc de ea.
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 felicitari !! sigur urmeaza un PP ,NU?? da ..vreau să încerc mullardul de 20 de w dar am văzut că e cu el 34 şi tare mă sperie lampa asta (e tensiunea prea mare pe acolo...poate o adaptare la el 84? ) Sunt nesimţit dacă te rog să mă ajuţi cu o schemă? Şi punem trafurile tale alea faine!
ramurel Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 N-auzi ca e Hi-Fi, Ramurele ? nu e de chitara... Ah ! My bad ! N-am observat ! N-am fost atent la titlu... Aşa e ! Hi-Fi ... Ba, am văzut, dar oricum tot aia aş fi întrebat, că nu ştiam asta cu Hi-Fi. Acuma ştiu !... [ Paranteză : Trei fete la bârfă . -Prietenul meu o are de 7 cm. -Hi,hi ! -Proastelor ! Nu "Hi" !... "Fi" !... ] . ... îmi plac oamenii care ştiu să şi glumească. Înţeleg că ţi se aprinde cam des lampa N-am fost cu lampa la verificat deci nu ştiu dacă se-aprinde, însă de filat, sigur filează, din ce mi s-a mai spus... Mă bucur pentru tine că-ţi face plăcere şi văd că te descurci destul de bine... Baftă-n continuare ! .
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 ampli-ficatul participă la metabolismul lucidelor şi pro-tainelor, descompune emoglobina în cazul muzicanţilor emo şi autoreglează cumulul de vitamine C, D, E , F, G, A şi chiar B...AŞADAR ÎL RECOMAND!
ramurel Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 ... C, D, E , F, G, A .... La naiba ! Ăsta ce tuning e, că n-am mai auzit ?... .
viobio Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Ah ! My bad ! N-am observat ! N-am fost atent la titlu... Aºa e ! Hi-Fi ... Ba, am vãzut, dar oricum tot aia aº fi întrebat, cã nu ºtiam asta cu Hi-Fi. Acuma ºtiu !... [ Parantezã : Trei fete la bârfã . -Prietenul meu o are de 7 cm. -Hi,hi ! -Proastelor ! Nu "Hi" !... "Fi" !... ] . N-am fost cu lampa la verificat deci nu ºtiu dacã se-aprinde, însã de filat, sigur fileazã, din ce mi s-a mai spus... Mã bucur pentru tine cã-ți face plãcere ºi vãd cã te descurci destul de bine... Baftã-n continuare ! . in amp se poate introduce semnal din pedala sau procesor,este un etaj final de iesire ,clasa A /SE el amplifica ce primeste in fata,se poate folosi si ca amp de chitara DAR sa introducem in el un semnal mai mare uite schema e simpla si mataraia schema a fost conceputa de Willi Studer ,adica seful de la Revox acest amp se folosea ca monitor de studio,prin anii 60 Edited January 13, 2012 by viobio
Guest arosulescu Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) mulţumesc. Am sa ma apuc de ea probabil in vacanta de Pasti Edited January 13, 2012 by arosulescu
Recommended Posts