www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Inregistrare In Windows 7 64Bit


Recommended Posts

De curand am achizitionat un sistem pe baza de i5 si am fost nevoit sa instalez windows 7 64bit. Problema a aparut in momentul in care am vrut sa inregistrez chitara direct in calculator prin placa de sunet incorporata in placa de baza, respectiv, am o latenta foarte mare.

Pe de alta parte, programele in care inregistram pana acum, Sonar 8 sau Cubase nu recunosc intrarile audio ale placii de sunet, respectiv nu pot selecta de unde sa inregistreze. Am achizitionat si am testat diverse placi de sunet (produse de Creative) si m-am lovit in primul rand de incompatibilitati cu driverele pentru windows 7 64bit si de aceiasi latenta.

 

Intrebarea la care caut raspuns este: Exista o placa de sunet ieftina care sa fie compatibila cu windows 7 64bit la inregistrare, adica cu cele 2 programe de mai sus sa inregistrez o amarata de chitara fara sa am latenta? Daca da, as dori sa imi recomandati ceva placi de sunet dar numai daca aveti experienta directa cu ele. Nu vreau chestii din auzite, vreau sa stiu cu ce inregistrati voi acasa chitara.

 

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Trag cu un Edirol UA-25 USB (am cumparat-o cu 350 de lei SH de pe Okazii). Latenta e insesizabila.

Folosesc Reaper, laptop cu i3 si 3 GB RAM.

N-am incercat (inca) sa trag direct in placa de sunet onboard.

Daca vrei o placa de sunet PCI poti incerca variante ieftine de M-Audio, cu conditia sa aiba drivere pentru Windows 7 64bit.

Link to comment
Share on other sites

Mai apare o discutie, daca folosesti un DAW pe 64bit si plugin-uri pe 32, ele nu vor putea

rula decit intr-un proces separat (ceea ce induce o oarecare crestere a latentei). Atit timp

cit si DAW-ul si plugin-urile sint pentru aceeasi arhitectura (le poti rula pe toate in 32bit,

pe WIndows 7 64bit), e totul ok.

 

Nu prea folosesc plugin-uri, vreau doar sa pot inregistra in regim de multitrack fara latenta si fara mari pretentii la calitate.

Link to comment
Share on other sites

Stimabile, se poate si fara placa.. e dificile, dar nu impossible..

 

Cum fac eu la laptop, tot win7 pe 64 bit cu Cubase5 pe el.

 

II bagi un Asio4all (driverul saracilor). Dupa instalare te intreaba cum vrei sa ruteze intrarile si iesirile -> te prinzi care-i treaba acolo, ca-i intuitiv.

Audio properties (langa ceasul din taskbar) ii dai recording device si selectezi preferred device de preferinta line in (cu gaurica de culoarea respectiva) - la mine spre ex. e rosu.

 

Deschizi cubase, new project - add track (mono).

La meniul tools - preferences/properties... imi scapa exact ce si cum se cheama... ai un submenu de unde selectezi preferred input device, anume Asio4all.

 

La track selectezi Asio4all in (L sau R), armezi track-ul si apesi pe *

 

And there you go !

 

Boost de calitate daca folosesti un preamp sau o pedala pe 0 pe post de preamp.

Link to comment
Share on other sites

Boost de calitate daca folosesti un preamp sau o pedala pe 0 pe post de preamp.

 

Am un amp fender mustang cred care are niste simulari pe el. O sa incerc cu asio4all cum ai spus tu. Mercic mult!

 

Placa de baza este asta: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3795#sp

 

Treaba e ca desi windows vede ca am conectat ceva pe line in sa zicem, in sonar 8 si cubase nu-mi vede porturile alea care apar conectate in windows.

Link to comment
Share on other sites

Eu am rezolvat treaba cu M-audio Fast Track USB. Chiar daca setez bufferul foarte mare si am latenta, are si un buton de "direct monitoring". Chestia asta ma ajuta sa aud chitara procesata direct prin placa de sunet. Asta inseamna ca o aud fara lanteta. Chiar daca folosesc plugin-uri care imi ofera o anumita lantenta, aud si chitara clean. Lucru care mi se pare foarte util.

Nu mi s-a intamplat sa am latenta si am folosit tot Windows 7 pe 64 de biti, placa de sunet on-board. Software-ul pe care l-am folosit a fost Reaper. De asemenea poti sa incerci si Audacity. Amandoua software-uri sunt mai "light" decat Cubase. Incearca sa inregistrezi, doar de proba, cu windows recorder. Daca si la ala ai latenta, ma gandesc ca mai trebuie sa mai gadili putin driverii placii de sunet.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Am si eu o problema similara pe win 7 x64, dar inca nu am incercat sa inregistrez ci doar sa cant. Mi-am schimbat recent pc-ul cu unu mai bun (dar nu nou) si de cand l-am luat nu am reusit sa ii dau de cap si sa fac sa se auda cum trebuie chitara. Cam astea ar fi problemele pe care le intampin:

 

1. Am lag cand incerc sa cant (fara sa inregistrez) atat in mufa de microfon cat si in mufa line in.

2. Se aude doar intr-o parte (adica in partea stanga) si pe line in si pe microfon.

3. Sunetul este amplificat foarte tare. Am un procesor DigiTech RP90 iar daca dau bypass la procesor in loc sa fie clean sunetu are gain.

 

Pe pc-ul vechi nu am avut niciodata probleme de genul asta desi placa de sunet era mai slaba decat cea pe care o am acum. Ma gandesc ca ar putea fi din cauza faptului ca este o placa de baza mai veche totusi si nu e 100% compatibila cu win 7. Am aceleasi rezultate atat cu driverul generic de la windows cat si cu driverul placii de sunet. Am sa bag si un Ubuntu pe pc, poate am mai mult succes cu el...

 

 

Placa de baza: http://www.asus.com/.../P5W_DH_Deluxe/

Edited by Allu
Link to comment
Share on other sites

Eu momentan nu i-am dat de cap si m-am lasat pagubas. Cert este ca placile Creative au un suport ffff prost pentru windows 7. Mi-am propus achizitionarea unei placi Delta LT1010 pe viitor pentru ca deja problema asta devine frustranta. O alta solutie este sa instalez pe alt hard windows xp, dar nu sunt 100% sigur ca este compatibil cu noul sistem.

Link to comment
Share on other sites

Eu momentan nu i-am dat de cap si m-am lasat pagubas. Cert este ca placile Creative au un suport ffff prost pentru windows 7. Mi-am propus achizitionarea unei placi Delta LT1010 pe viitor pentru ca deja problema asta devine frustranta. O alta solutie este sa instalez pe alt hard windows xp, dar nu sunt 100% sigur ca este compatibil cu noul sistem.

 

M-am gandit si la varianta asta, mai am inca hdd-ul de la pc vechi si as putea sa bag un xp daca nici cu Ubuntu nu se rezolva problema.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

cred ca nu faceti ceva cum trebuie:) intrarile si iesirile ar trebui sa apara fara probleme, poate doar daca nu ai instalat bine drivere la placa de sunet dar nu cred ca e cazul.

 

Poti incerca un soft mai mai noi d ex sonar x1 sau ca sa nu te complici trage reaper. poti instala asio4all dar in reaper mai bine folosesti WASAPI. Daca ai facut tot si nu se aude nimic e posibil sa nu fi pus trackul pe care e chitara pe monitorizare in sonar sau alt soft.. cauta un tutorial pe youtube despre basic recording in reaper ca sa vezi cum faci trakuri cum pui inputuri outputuri la track etc.

2. dupa ce selectezi wasapi sau asio pune ceva d gen 512 sau 256 samples pt o latenta cat mai mica, vezi cat te tine calculatorul.

3. pentru Allu: la track in ce daw folosesti pune la input left chanel nu stereo pt ca chitara trimite mono numai pe left channel sau fa track mono si pune left DAR daca zici ca scotzi din proc atunci lasa stereo dar inseamna ca nu ai scos pe mufa buna.

Nu scoate in comp prin mufa prin care bagi in amp. Verifica prin ce mufa scotzi din procesor scoate prin line sau casti si baga in line in si nu in mic (pentru ca mufa d mic are preamp). deasemenea verifica cu ce volum scotzi din procesor seteaza volumul la procesor si volumul la line in ca sa nu-ti faca clipping.

 

Am avut si eu o placa Creative mai veche augidy 1 parca si aveam probleme p windows 7 dar cu onboard nu ar trebui sa aveti probleme doar daca aveti o palca d baza antica, cum spuneai ca ti-ai luat i5 nu cred ca e cazul.

Deasemenea nu lasa ambele placi active pot aparea probleme daca vrei sa lasi creative da disable din bios la placa onboard daca nu scoate din calculator placa d sunet si lasa numai onboard.

 

Recomand wasapi in shared mode pt ca pt a folosi asio4all cel putin la mine trebuie sa dai right click pe volum dai playback devices si dai disable la realteck high definition audio sau ce ai tu, si apoi pornesti dawul cu asio. pt ca nu merge in shared mode ca in xp. deasemenea in asio 4 all pornesti din tray control pannelul lui dai pe cheitza aia ca sa te bage in advanced mode si selectezi de acolo ce input activ vrei sa ai. Se poate el sa nu-ti puna nici unul si d asta sa nu-ti apara in daw inputurile. Dupa ce selectezi inputul dai un restart la DAW

Edited by Xpiral
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tot nu i-am dat de cap atunci, la mine mai este si chestia ca, placa mea de baza nu are drivere de win7... pe Ubuntu n-am nici pic de lag. Dar avand in vedere ca sunt obisnuit cu programe pe Windows, ca si un "hotfix" am facut un dual boot win7 cu xp si n-am nici o problema :)

Asta-i ! Drivere ptr Win 7 ..nici ..pe 32 bit nu prea am gasit ...

 

ASIO4ALL +WIN7 + AC97 HD (onboard ) => BLUE SCREEN

 

Korg midi drumpad cu Ezdrumer are latenta mare ....si cam atat am putut sa fac Blue Screen

 

Am instalat driverul Korg pe un PC muuuult mai slabut ,,,cu WIN XP ,....MERGE STRUNA ...!!

 

 

Cumpara Win 8 poate e mai OK dar nu cred ....am inteles ca au redus de toate pe partea media probabil ca sa se vinda separat ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest antony

Problema se poate rezolva usor si asa http://forums.rgc.ro/topic/74177-guitar-link-interfata-audio-chitara/

merge cu drivere de la behringer http://www.behringer.com/en/Products/UCG102.aspx

 

USB Audio Driver

placeholder_DownloadNow.jpg

64-bit USB ASIO driver:

  • Adapted for all BEHRINGER USB audio hardware –except C-1U, BCD2000 and BCD3000!
  • Running on Windows 7 (64-bit)
  • Supporting ASIO and WDM driver models

Numai bine

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.