www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

... cartoane de oua colorate?

:lol: Mă tot uitam ca prostu' şi nu pricepeam ce legătură e între sala de repetiţii şi ouăle colorate de Paşte...

Sorry !

Baftă cu amenajarea !

LE : Dacă tot am deschis gura... Rolul e numai pentru a nu deranja vecinii ? Sau e absorbant pentru un sound mai bun ?...

Că m-am gândit că acolo unde mi-am dus eu sculele toţi pereţii sunt cu polistiren expandat... Reverbul e naşpa... Condenserul, situat la vreo 2 metri de difuzor prelua de tot rahatul sunetul.

Am văzut că se mai practică ( nu ştiu dacă în acelaşi scop ) şi compartimentarea încăperii cu panouri mobile, între scule...

.

Edited by ramurel
Posted
Rolul e numai pentru a nu deranja vecinii ? Sau e absorbant pentru un sound mai bun ?

Vezi thread-ul cu antifonãri și ține minte diferența dintre antifonare și tratament acustic. Pentru prima sunt absolut inutile cartoanele, pentru difuzarea reflexiilor la frecvențe relativ înalte pot fi utile. Deci 24fret pare a fi confuz.

Se poate observa cã forma aduce puțin cu cea a pereților unei camere anecoide. Nu sunt nici pe departe la fel de eficiente, desigur, dar și prețul e pe mãsurã. O pãturã sau mochetã ar fi probabil o alternativã superioarã. Un burete special, cu atât mai bine.

Posted (edited)

Mare grădina și pe Softpedia :)

Mi-am amintit că această carte are un capitol (cca. 50 de pagini) numit Studio Acoustics and Design. Oferă atât o bază teoretică clară cât și exemple de aplicații. E foarte utilă pentru cei ce lucrează în sau vor să-și dezvolte un studio sau altfel de spațiu acustic controlat.

Se poate găsi și în format PDF, e.g. de la mine.

Edited by FiveseveN
Posted (edited)

Asa asa :)

Tratament acustic vrem sa facem, nu ne intereseaza antifonarea.

cea mai simpla metoda, dar nu si suficienta uneori : diy bass trap (a se cauta pe google)

www.basstraps.net/DIY-BASS-TRAPS-MADE-EASY.pdf

si solutia QRd diffuser

Edited by boc