Shobytza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 (edited) Vreau sa ma apuc de facut o cona de soldano Hot Rod 50 , momentan detin un tube amp de 18w facut de domnul Vaska . Inca nu m-am decis sa ma apuc de el pt ca sunt incepator in electronica si din cate stiu de la domnul vaska se lucreaza cu tensiuni mari 300v .. etc. Buget 2500ron. Astept propuneri. Am desenat fata / spatele dupa gustul meu , si da fac faceplates custom. Edited November 7, 2011 by Shobytza
viobio Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Vreau sa ma apuc de facut o cona de soldano Hot Rod 50 , momentan detin un tube amp de 18w facut de domnul Vaska . Inca nu m-am decis sa ma apuc de el pt ca sunt incepator in electronica si din cate stiu de la domnul vaska se lucreaza cu tensiuni mari 300v .. etc. Buget 2500ron. Astept pareri. Am desenat fata / spatele dupa gustul meu , si da fac faceplates custom. un sfat daca tot te apuci de munca ,fa cite un corector de ton pentru fiecare canal lipsa corectoarelor de tot pe fiecare canal este un neajuns major al acestor amplificatoare mare atentie ca nu este asa de simplu de construit ,mai ales daca este incepator succes
ggg Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 (edited) Trebuie avut grija cu plasarea semi-reglabililor pt bias dar si a punctelor de masura . Parerea mea este sa-l rogi pe Vaska sa te asiste . Pt bugetul alocat de tine, ar trebui sa iasa ceva ok . Ai grija ce OT-uri iti cumperi . Traful de alimentare este la fel de important ca si cel de iesire . Edited November 7, 2011 by ggg
Shobytza Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Trebuie avut grija cu plasarea semi-reglabililor pt bias dar si a punctelor de masura . Parerea mea este sa-l rogi pe Vaska sa te asiste . Pt bugetul alocat de tine, ar trebui sa iasa ceva ok . Ai grija ce OT-uri iti cumperi . Traful de alimentare este la fel de important ca si cel de iesire . Notat si retinut un sfat daca tot te apuci de munca ,fa cite un corector de ton pentru fiecare canal lipsa corectoarelor de tot pe fiecare canal este un neajuns major al acestor amplificatoare mare atentie ca nu este asa de simplu de construit ,mai ales daca este incepator succes Notat si retinut
Shobytza Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 (edited) Vreau sa ma apuc de facut o cona de soldano Hot Rod 50 , momentan detin un tube amp de 18w facut de domnul Vaska . Inca nu m-am decis sa ma apuc de el pt ca sunt incepator in electronica si din cate stiu de la domnul vaska se lucreaza cu tensiuni mari 300v .. etc. Buget 2500ron. Astept propuneri. Am desenat fata / spatele dupa gustul meu , si da fac faceplates custom. Am modificat spatele era prea incarcat ... imediat ce fac sasiul ma apuc de treaba Edited November 9, 2011 by Shobytza
George Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 un sfat daca tot te apuci de munca ,fa cite un corector de ton pentru fiecare canal lipsa corectoarelor de tot pe fiecare canal este un neajuns major al acestor amplificatoare Indraznesc sa te contrazic. Mie nu mi s-a parut o problema, nici macar n-am remarcat ca ar fi o nevoie sa fie separate. Mi se pare un eq foarte bine gindit dealtfel. Nu stiu cit ai avut la dispozitie un HR50, dar eu am avut in posesie si am avut cintari cu SLO, HR50 (am vindut unul apoi m-am razgindit si am mai cumparat unul), Reverb-O-Sonic. Am avut si GTO, dar ala n-are EQ TMB.
viobio Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Indraznesc sa te contrazic. Mie nu mi s-a parut o problema, nici macar n-am remarcat ca ar fi o nevoie sa fie separate. Mi se pare un eq foarte bine gindit dealtfel. Nu stiu cit ai avut la dispozitie un HR50, dar eu am avut in posesie si am avut cintari cu SLO, HR50 (am vindut unul apoi m-am razgindit si am mai cumparat unul), Reverb-O-Sonic. Am avut si GTO, dar ala n-are EQ TMB. am voie sa am si eu o parere? am construit citeva amplificatoare avind ca inspiratie schemele de la HR50 si SLO100,primele cu EQ comun pentru ambele canale dupa un timp proprietarii au cerut sa le modific ,adica sa aibe corectoare separate pentru clean si overdrive tine de preferintele fiecaruia eu ramin la parerea mea de ce sa nu ai reglaje in plus? pentru un releu,trei poturi ,o rezistenta si trei condensatori?! daca omul vrea un anumit reglaj de ton pe clean si un alt reglaj de ton pe overdrive , cu ce il face daca are corector de ton comun??? eu nu cint la chitara eu am dat un sfat din prisma constructorului si a unui care discuta cu destui chitaristi majoritatea celor cu care am discutat sunt de parere ca cel mai ok este sa ai corector pe fiecare canal in parte
Shobytza Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Salut , am o mica problema ... luni dau sasiul la facut .. dimensiunii.. gauri etc... daca detine cineva AMP Slo 100 sau 50 ma intereseaza cu exactitate dimensiunile sasiului: Latime , Inaltime , lungime ms.
Shobytza Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 (edited) Ok luni se face cabinetul si sasiul am terminat de facut cotele pt sasiu si cab Edited November 11, 2011 by Shobytza
Variant Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 (edited) Probabil n-o sa-ti placa ce spun, dar daca tu, incepator in electronica cum zici, nu mai zic de amplificatoare de chitara cu lampi, o sa te apuci din prima de Soldano de 50W ... e nasol tare. Din toate punctele de vedere. Ia-o incet, ca toata lumea, si o sa fie mult mai bine, pentru tine in primul rand. Edited November 12, 2011 by pfr
florinmarinoiu Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ar fi bine sa te asiste cineva cu experienta in ale tuburilor. Bugetul pe care il ai este suficient(posibil sa mai si ramana ceva daca administrezi bine). Ideea cu atasarea unui corector de ton o gasesc binevenita.Cu cat mai multe reglaje,cu atat mai bine plus ca nu este mare lucru sa o faci. Spor la lucru. Numai bine, Florin.
AnalogSound Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Parerea mea total neavenita este sa folosesti schema originala. Cu respect, Gabriel Tudoran Analog Sound
Shobytza Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 (edited) Luni sper sa fie gata sasiul tocmai ce am terminat de proiectat sasiul, dimensiuni .. garuri tuburi + transformatoare . Poza este un pic eronata , transformatoarele trebuie sa faca schimb de locuri am si varianta buna pt autocad . Edited November 13, 2011 by Shobytza
viobio Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Luni sper sa fie gata sasiul tocmai ce am terminat de proiectat sasiul, dimensiuni .. garuri tuburi + transformatoare . Poza este un pic eronata , transformatoarele trebuie sa faca schimb de locuri am si varianta buna pt autocad . o sugestie schimba locul potentiometrelor de gain preamp cu cele de master,daca le lasi in aceasta pozitie o sa fii nevoit sa faci legaturi cu cabluri destul de lungi preul avind amplificare mare risti sa ai zgomot mare ce traf de iesire o sa pui??
garantwerke Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 man, ce vrei tu sa faci e de fapt o replica de slo100 in preamp , cu un etaj final de 50w , ptr.ca originalul hot rod 50 ,sau varianta 50 +,au alta configuratie a schemei electrice , iar ce gasesti pe net are citeva greseli intentionate ... http://www.c3amps.com/picturedetail100.htm aici ai sasiul cu dimensiuni , la tine e pe dos ..oricum mare entuziasm pe tine ...!
Shobytza Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 (edited) Gata am refacut ordinea butoanelor si am trimis varianta finala. Sasiul va avea dimensiunea originala, am optat intrun final pt slo 100 clone 50w ( Preamp 5x 12AX7 , PowerAMP 2x 5881). Transformatoare Power / Output : http://www.inmadout....pdf/TASLO50.pdf , http://www.inmadout....pdf/TUSLO50.pdf Edited November 14, 2011 by Shobytza
Shobytza Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 (edited) Astept comada de pcb de la c3amps si ma gandesc sa ridic bugetul la 35 sau chiar 40 in functie de unele chesti pe care o sa le scot la vanzare. Edited February 26, 2012 by Shobytza
Recommended Posts