www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Alegem O Chitara Electrica Sau Bas?


Recommended Posts

Guest yurarusanovskii
Posted

Dragii mei colegi chitaristi si basisti, cum alegem o chitara electrica sau bas?

 

Exista citeva reguli foarte importante de care trebue sa tinem minte cind alegem un instrument:

 

  • Nu cumparati chitara pina nu tii in mina ca sa intelegi a ta e sau nu.
  • Lemnul din care e fabricat instrumental, ce soi de lemn? Fiecare bucata de lemn are sunetul sau, char daca e din acelas soi sau char din acelash copac. Fiecare chitara are sunetul, caracterul, tonul sau. Nu exista doua chitari cu sunet identic char din aceiasi serie! Nu cumpara pina nu o testezi!

 

Mic dictrionar (soiurile de lemn din care se fac chitarile ):

 

 

Ash = Frasin (Fender, Ibanez)

 

Maple = Arțar ( 99% din toate chitarile de pe piatza au griful din artzar)

 

Alder = Anin ( Ibanez , Fender)

 

Poplar = Plop ( lemn foarte pretentios exista chitari cu sunet dragut din plop, dar deobicei din plop se fabrica chitari din clasa de jos, nu recomand desi daca iti place cum suna de ce nu.. )

 

Basswood = lemn de bas(glumesc desigur) - Tei ( Ibanez, Jackson)

 

Mahogany = Mahon ( Gibson, Ibanez, Washburn din seriile scumpe si foarte scumpe)

 

Rosewood = Palisandru (tastiera grifului)

 

Ebony = Abanos (tastiera grifului)

 

Walnut = Nuc ( chitari acustice)

 

Spruce,Fir = Molid, brad (chitari acustice)

 

Agathis = Agathis ( toate chitarile pentru incepatori nu recomand nimanui!!! )

 

 

Lemnul din care e facuta curpul chitarii joaca un rol foarte important! Tineti minte! Sunetul chitarii in primul rind depinde din ce lemn e facuta chitara si doar dupa de ce fel de doze ai pe ea!

 

 

Steve Vai Ibanez JEM – Anin

 

Joe Satriani Ibanez JS1000 - Tei

 

Nuno Bettencourt Washburn N4 – Anin sau Frasin

 

Ingwie Malmsteen Fender Strat – Anin

 

Kirk Hammet ESP KH2,3,4 – Anin

 

James Hetfield ESP JH – Mahon

 

John Petrucci Ibanez JPM100, Music Man JP – Tei si Frasin

 

Dimebag Darrell Washburn Dime3 – Mahon

 

 

Mahon- Se intilneste pe teritoria Africii, cu sunet plin, carnos, coios si sustain foarte bun dar sunet nu prea citabil fain pentru ritm si genuri de muzica mai grea.

 

Artzarul si frasinul – au sunet foarte clar, sticlos – nisipos darn u prea au sustain. Cele mai melodioase si citabile modele Fender sun facute anume din frasin. Din artar Washburn x10, x11, x12… si desigur Godin Canada. Chitarile din artar si frasin sunt pentru blouse, jazz, soft rock, rock and roll.

 

Anin si Tei – parerea mea cel fain material pentru chitara, se afla direc la mijloc intre mahon si artzar, frasin au sustain destul de bun si sunet foarte citabil.

 

 

  • Nu va aruncatzi dupa chitari din seria pentru incepatori dar cu nume pe piatza ( Ibanez Gio, Fender Squier, Gibson Epiphone etc.) de ce? Toate sunt din Agathis made in China! Suna ca din butoi am avut eu un Ibanez din agathis nici nu imi vine sa cred ca am scapat de el J !
  • Din cite bucatzi de lemp e facut corpul chitarii? foarte important! Cu cite mai multe bucati de lemn cu atit mai surd e instrumentul.

Exemplu - Gibson Les Paul deobicei se fabrica din 4 bucatzi: 2buc deca – mahon

 

2buc top - de artar, cu o mica perna de aer intre ele ce ii da inconfundabilul sunet. Chiar daca Les Paul a proectat acest instrument pentru jazz, majoritatea muzicienilor il folosesc pentru stiluri mai dure.

 

De ce dau ca exemplu Gibson foarte simplu. Gibson si Fender doua companii din USA care pe drept pot fi numite Pionerii chitarii electrice si bas! Restul au aparut dupa si nu au adus nimic nou pe piatza ci doar copiaza chitarile lor. Ibanez nu a facut nimic mai mult decit a incercat sa combine aceste doua chitari (Stratocaster si les paul) si a iesit bine!

 

  • Desigur mare atentzie la grif sa fie drept. Strunile nu trebue sa bata de ladurile vecine Nu vreau sa descos tema asta pentru ca despre griful chitarii siguri ati auzit toti plus nu prea am intilnit probleme de genul acesta. Atentie! Daca lemnul din care e facut griful are cioate laso balta! Mai bine alege alta chitara.
  • Lemnul trebue sa fie bine uscat desi vei intzelege cind o vei testa daca instrumentul e cam surd, sigur calitatea lemnului lasa de dorit. Probati chitara la rece apoi prin combo fara effect si dupa si un pic de gein. Daca instrumentul suna bine la rece va suna fain si prin combo!
  • Bridge! Daca vrei sa iti iei un instrument ieftin si bun nici intrun caz nu cumpara chitara cu tentative de floyd rose (licentza de floyd rose) sau chiar western tremolo sun din material foarte prost, ai sa iti scuipi zilele… mai bine ia ceva cu bridge fix.
  • Despre cheitze pot sa spun doar un singur lucru daca chitara nu se dezacordeaza super nu schibale pe ceva mai bun
  • Dozele depinde ce iti place mai mult Singlecoil sau Humbucker

Dozele se impart in doua categorii magnetice si piezo:

 

 

Piezo la chitari electrice si bas sint montate in bridge (Fishman) miam bagat eu pe chitara (Fishman Power Bridge) suna fain foarte clar si curat da is si scumpe a dracului. Si mai sunt in forma de pastila sau bridge pentru chitari acustice.

 

Doze magnetice Active si Pasive

 

 

Active (cu sursa electrica baterie krona 9 V) de obicei 90 % au electronica active iar dozele sunt pasive. Doze cu adevarat active si care isi merita pretzel EMG 81, 85, 89, 90 Sau dozele companii Shadow. Au magnit ceramic. Spre deosebire de electronica pasica nu tae din frcventza inalte etc ci le adauga.

 

 

Dozele pasive

 

Toate chitarile de serie au doze cu magnit ceramic! Dozele cu magnit ceramic au cel mai puternic semnal la iesire (metal, rock) numa numa! J

 

Dozele de elita au magniti Alnico (aluminiu nichel cobalt) 2, 3, si 5

 

Alnico 2 – cu semnal mai slabut foarte fain pentru blouse, jazz

 

Alnico 3 – lafel ca si alnico 2 dar un pic mai puternice deobice in pozitzie neck (linga grif)

 

Alnico 5 – cu semnal foarte puternic (desi mai slabutze decit dozele ceramice) la iesire in pozitie bridge. Doze cu magniti alnico foarte bune si ieftene fac Coreenii (Artec seria Giovanis)

 

Despre doze am incercat foarte pe scurt, daca vreti sa afle mai multe scrietzi si va voi raspunde (cere siti se va da) voi aborda doar subectul doze J

 

Un singur lucru! Nu va aruncati dupa doze Seymour Duncan sau Dimarzio. Sunt niste mincinosi, plini de aere si baga o groaza de bani in reclama! Tzinetzi minte exisa doze active vrei sa ai o chitara cu sunet borate bogat iatzi doze active nu conteaza ce brand oricum vor suna mult mai fain decit dozele passive singura problema sa nu te lase bateria pe scena ca ai puso!!)))

 

 

  • Cel mai important Pretul ))))))) Ai lovele iati Fender sau Gibson )))

Daca nu ai… cauta si vei gasi ))))

 

Glumesc desigur, chitari destul de dragutze ca sunet si cu pretz pentru un bugrt mai mic

 

Washburn (seria x, rx si WI suna chiar fain), OLP by Music Man (folosesc lemn de calitate),

 

Fernandes (suna lafel de bine ca Fender), Godin (putin mai scumpe dar sunt fabricate in Canada si suna foarte bine! Cu adevarat instrument professional la pret mediu) desigur exista si alte chitari cu un nume mai putin cunoscut care merita a fi probate (cauta si vei gasi).

 

 

Succese in cautarea ;)

 

Rusanovschi Iurie

 

 

 

Posted

Sunt multe gãuri în discursul tãu. E o lipsã generalã de argumente dar hai sã tratãm mai întâi erorile mai pregnante:

 

99% din toate chitarile de pe piatza au griful din artzar

Statisticã scoasã din buzunar, demonstrabil falsã.

 

Chitarile din artar si frasin sunt pentru blouse, jazz, soft rock, rock and roll.

Vezi discuțiile despre ideea de "chitarã pentru blues", "chitarã pentru metal" etc..

 

Suna ca din butoi am avut eu un Ibanez din agathis nici nu imi vine sa cred ca am scapat de el J !

Experiența ta personalã e doar atât. Ai avut o chitarã din aghatis care nu ți-a plãcut. Din asta ai concluzionat cã toate chitarele din aghatis sunt proaste. Pe lângã faptul cã "nu ți-a plãcut" nu e echivalent cu "prost", faci o eroare logicã evidentã: http://en.wikipedia.org/wiki/Hasty_generalization

 

Cu cite mai multe bucati de lemn cu atit mai surd e instrumentul.

Din nou, generalizezi fãrã dovezi. Și criteriul "surd" ce implicã?

 

cu o mica perna de aer intre ele ce ii da inconfundabilul sunet

Pe asta ai scos-o direct din burtã. Dacã ar exista perne de aer între top și restul corpului ar avea mari probleme.

 

Restul au aparut dupa si nu au adus nimic nou pe piatza ci doar copiaza chitarile lor.

Mai studiazã istoria și taxonomia chitarei electrice.

 

Ibanez nu a facut nimic mai mult decit a incercat sa combine aceste doua chitari (Stratocaster si les paul) si a iesit bine!

1. De când e un Superstrat un hibrid de Strat și LP?

2. Ibanez au fãcut alte chitare timp de 30 de ani înainte sã scoatã pe piațã superstrat-ul.

 

de obicei 90 % au electronica active iar dozele sunt pasive

Nu știu ce ai vrut sã spui. Methinks something got lost in translation.

 

nu tae din frcventza inalte etc ci le adauga

Nu adaugã nimic. Existã mai multe thread-uri unde s-a explicat exact ce fac dozele active.

 

Toate chitarile de serie au doze cu magnit ceramic! Dozele cu magnit ceramic au cel mai puternic semnal la iesire (metal, rock) numa numa!

Altã generalizare, urmatã de cum hoc ergo propter hoc.

 

 

Apoi existã tendința atât de întâlnitã de a promova valorile estetice proprii la nivel universal: "exista chitari cu sunet dragut din plop", "sunet foarte citabil", "suna fain foarte clar si curat" etc. Cum ai ajuns la concluzia cã ce e "fain" pentru tine e "fain" și pentru alții?

Problematica evaluãrii unui instrument a tot fost dezbãtutã pe aici, nu e nimic nou. Uitã-te la thread-urile precedente unde se discutã pe larg asemenea aspecte.

 

Întrebãri?

  • Like 3
Posted

 

 

  • Nu va aruncatzi dupa chitari din seria pentru incepatori dar cu nume pe piatza ( Ibanez Gio, Fender Squier, Gibson Epiphone etc.) de ce? Toate sunt din Agathis made in China! Suna ca din butoi am avut eu un Ibanez din agathis nici nu imi vine sa cred ca am scapat de el J !

 

Da ... si marmota invelea ciocolata in staniol.

 

Guest yurarusanovskii
Posted

Da ... si marmota invelea ciocolata in staniol.

 

 

Griful Chitarii electrice se fabrica din artzar sau din mahon stitzi voi alte materiale din care se fabrica? sa nu vorbim despre grifurile din carbon... de ce? fiindca nu au sunet natural

 

 

Guest yurarusanovskii
Posted

Ce soi de lemn e agathisul? lemn ieftin care creste in Aziai si ca sunet cica seamana putin cu sunetul lemnului de mahon da oricum nui mahon. Si e folosit doar din cauze economice

Guest yurarusanovskii
Posted (edited)

Adica vreti sa spunetzi ca Gibson si Fender copiaza ibanezu si nu invers? sau poate Ibanez au aparut inaintea lor si au adus ceva nou pe piatza? Eu nu am spus nimic despre superstrat eu am un superstrat cu bridge fishman si electronica activa piezo si activa pasiva la doze magnit.

Dozele active au cimp magnetic foarte slab, si il mareste bateria de 9 v

Dozele pasive cu electronica pasiva taie din frecventze inalte

Dozele pasive cu electronica activa deoicei cu functzie push-pul(activ-pasiv) adauga inalte bas midl au EQ activ lafel ca si la dozele active.

 

Apropo iesti sigur ca Epiphone- ul ala e din maho? doar agatisul este considerat ca mahon ieftin

 

Apropo iesti sigur ca Epiphone-ul ala e din mahon? ahathisul e din aceiashi clasa cu mahonul si multi producatori vind chitari din agathis specificind ca e mahon.

Edited by yurarusanovskii
Posted

Adica vreti sa spunetzi ca Gibson si Fender copiaza ibanezu si nu invers? sau poate Ibanez au aparut inaintea lor si au adus ceva nou pe piatza? Eu nu am spus nimic despre superstrat eu am un superstrat cu bridge fishman si electronica activa piezo si activa pasiva la doze magnit.

Dozele active au cimp magnetic foarte slab, si il mareste bateria de 9 v

Dozele pasive cu electronica pasiva taie din frecventze inalte

Dozele pasive cu electronica activa deoicei cu functzie push-pul(activ-pasiv) adauga inalte bas midl au EQ activ lafel ca si la dozele active.

 

Apropo iesti sigur ca Epiphone- ul ala e din maho? doar agatisul este considerat ca mahon ieftin

 

Apropo iesti sigur ca Epiphone-ul ala e din mahon? ahathisul e din aceiashi clasa cu mahonul si multi producatori vind chitari din agathis specificind ca e mahon.

 

Eu n'am vazut sa fi spus cineva treaba asta. Colegii doar ti'au sugerat ca subiectul e discutat demult si e discutabil...asa va si ramane oricum.Ai incercat sau citit tu poate niste chestii dar nu poti sa generalizezi cum ti'au mai spus si cativa colegi, iar parerile tale, ale mele sau ale oricui raman de obicei subiective pentru alti. In plus pe forumul asta de multi ani s au scris poate sute de pagini pentru subiecte gen:lemn;doze;producatori;etc; poti sa rasfoiesti si vei gasi.

De exemplu eu as fi mai interesat sa ne povestesti ce mai au rusii de gand sau cand ne mai inchid robinetu :D ..avand in vedere locatia in care vad ca te afli. Sper ca nu te superi pe mine,

Seara faina :)

  • Like 1
Guest Frets_on_fire
Posted

Dragii mei colegi chitaristi si basisti, cum alegem o chitara electrica sau bas?

 

Exista citeva reguli foarte importante de care trebue sa tinem minte cind alegem un instrument:

 

  • Nu cumparati chitara pina nu tii in mina ca sa intelegi a ta e sau nu.
  • Lemnul din care e fabricat instrumental, ce soi de lemn? Fiecare bucata de lemn are sunetul sau, char daca e din acelas soi sau char din acelash copac. Fiecare chitara are sunetul, caracterul, tonul sau. Nu exista doua chitari cu sunet identic char din aceiasi serie! Nu cumpara pina nu o testezi!

 

Mic dictrionar (soiurile de lemn din care se fac chitarile ):

 

 

Ash = Frasin (Fender, Ibanez)

 

Maple = Arțar ( 99% din toate chitarile de pe piatza au griful din artzar)

 

Alder = Anin ( Ibanez , Fender)

 

Poplar = Plop ( lemn foarte pretentios exista chitari cu sunet dragut din plop, dar deobicei din plop se fabrica chitari din clasa de jos, nu recomand desi daca iti place cum suna de ce nu.. )

 

Basswood = lemn de bas(glumesc desigur) - Tei ( Ibanez, Jackson)

 

Mahogany = Mahon ( Gibson, Ibanez, Washburn din seriile scumpe si foarte scumpe)

 

Rosewood = Palisandru (tastiera grifului)

 

Ebony = Abanos (tastiera grifului)

 

Walnut = Nuc ( chitari acustice)

 

Spruce,Fir = Molid, brad (chitari acustice)

 

Agathis = Agathis ( toate chitarile pentru incepatori nu recomand nimanui!!! )

 

 

Lemnul din care e facuta curpul chitarii joaca un rol foarte important! Tineti minte! Sunetul chitarii in primul rind depinde din ce lemn e facuta chitara si doar dupa de ce fel de doze ai pe ea!

 

 

Steve Vai Ibanez JEM – Anin

 

Joe Satriani Ibanez JS1000 - Tei

 

Nuno Bettencourt Washburn N4 – Anin sau Frasin

 

Ingwie Malmsteen Fender Strat – Anin

 

Kirk Hammet ESP KH2,3,4 – Anin

 

James Hetfield ESP JH – Mahon

 

John Petrucci Ibanez JPM100, Music Man JP – Tei si Frasin

 

Dimebag Darrell Washburn Dime3 – Mahon

 

 

Mahon- Se intilneste pe teritoria Africii, cu sunet plin, carnos, coios si sustain foarte bun dar sunet nu prea citabil fain pentru ritm si genuri de muzica mai grea.

 

Artzarul si frasinul – au sunet foarte clar, sticlos – nisipos darn u prea au sustain. Cele mai melodioase si citabile modele Fender sun facute anume din frasin. Din artar Washburn x10, x11, x12… si desigur Godin Canada. Chitarile din artar si frasin sunt pentru blouse, jazz, soft rock, rock and roll.

 

Anin si Tei – parerea mea cel fain material pentru chitara, se afla direc la mijloc intre mahon si artzar, frasin au sustain destul de bun si sunet foarte citabil.

 

 

  • Nu va aruncatzi dupa chitari din seria pentru incepatori dar cu nume pe piatza ( Ibanez Gio, Fender Squier, Gibson Epiphone etc.) de ce? Toate sunt din Agathis made in China! Suna ca din butoi am avut eu un Ibanez din agathis nici nu imi vine sa cred ca am scapat de el J !
  • Din cite bucatzi de lemp e facut corpul chitarii? foarte important! Cu cite mai multe bucati de lemn cu atit mai surd e instrumentul.

Exemplu - Gibson Les Paul deobicei se fabrica din 4 bucatzi: 2buc deca – mahon

 

2buc top - de artar, cu o mica perna de aer intre ele ce ii da inconfundabilul sunet. Chiar daca Les Paul a proectat acest instrument pentru jazz, majoritatea muzicienilor il folosesc pentru stiluri mai dure.

 

De ce dau ca exemplu Gibson foarte simplu. Gibson si Fender doua companii din USA care pe drept pot fi numite Pionerii chitarii electrice si bas! Restul au aparut dupa si nu au adus nimic nou pe piatza ci doar copiaza chitarile lor. Ibanez nu a facut nimic mai mult decit a incercat sa combine aceste doua chitari (Stratocaster si les paul) si a iesit bine!

 

  • Desigur mare atentzie la grif sa fie drept. Strunile nu trebue sa bata de ladurile vecine Nu vreau sa descos tema asta pentru ca despre griful chitarii siguri ati auzit toti plus nu prea am intilnit probleme de genul acesta. Atentie! Daca lemnul din care e facut griful are cioate laso balta! Mai bine alege alta chitara.
  • Lemnul trebue sa fie bine uscat desi vei intzelege cind o vei testa daca instrumentul e cam surd, sigur calitatea lemnului lasa de dorit. Probati chitara la rece apoi prin combo fara effect si dupa si un pic de gein. Daca instrumentul suna bine la rece va suna fain si prin combo!
  • Bridge! Daca vrei sa iti iei un instrument ieftin si bun nici intrun caz nu cumpara chitara cu tentative de floyd rose (licentza de floyd rose) sau chiar western tremolo sun din material foarte prost, ai sa iti scuipi zilele… mai bine ia ceva cu bridge fix.
  • Despre cheitze pot sa spun doar un singur lucru daca chitara nu se dezacordeaza super nu schibale pe ceva mai bun
  • Dozele depinde ce iti place mai mult Singlecoil sau Humbucker

Dozele se impart in doua categorii magnetice si piezo:

 

 

Piezo la chitari electrice si bas sint montate in bridge (Fishman) miam bagat eu pe chitara (Fishman Power Bridge) suna fain foarte clar si curat da is si scumpe a dracului. Si mai sunt in forma de pastila sau bridge pentru chitari acustice.

 

Doze magnetice Active si Pasive

 

 

Active (cu sursa electrica baterie krona 9 V) de obicei 90 % au electronica active iar dozele sunt pasive. Doze cu adevarat active si care isi merita pretzel EMG 81, 85, 89, 90 Sau dozele companii Shadow. Au magnit ceramic. Spre deosebire de electronica pasica nu tae din frcventza inalte etc ci le adauga.

 

 

Dozele pasive

 

Toate chitarile de serie au doze cu magnit ceramic! Dozele cu magnit ceramic au cel mai puternic semnal la iesire (metal, rock) numa numa! J

 

Dozele de elita au magniti Alnico (aluminiu nichel cobalt) 2, 3, si 5

 

Alnico 2 – cu semnal mai slabut foarte fain pentru blouse, jazz

 

Alnico 3 – lafel ca si alnico 2 dar un pic mai puternice deobice in pozitzie neck (linga grif)

 

Alnico 5 – cu semnal foarte puternic (desi mai slabutze decit dozele ceramice) la iesire in pozitie bridge. Doze cu magniti alnico foarte bune si ieftene fac Coreenii (Artec seria Giovanis)

 

Despre doze am incercat foarte pe scurt, daca vreti sa afle mai multe scrietzi si va voi raspunde (cere siti se va da) voi aborda doar subectul doze J

 

Un singur lucru! Nu va aruncati dupa doze Seymour Duncan sau Dimarzio. Sunt niste mincinosi, plini de aere si baga o groaza de bani in reclama! Tzinetzi minte exisa doze active vrei sa ai o chitara cu sunet borate bogat iatzi doze active nu conteaza ce brand oricum vor suna mult mai fain decit dozele passive singura problema sa nu te lase bateria pe scena ca ai puso!!)))

 

 

  • Cel mai important Pretul ))))))) Ai lovele iati Fender sau Gibson )))

Daca nu ai… cauta si vei gasi ))))

 

Glumesc desigur, chitari destul de dragutze ca sunet si cu pretz pentru un bugrt mai mic

 

Washburn (seria x, rx si WI suna chiar fain), OLP by Music Man (folosesc lemn de calitate),

 

Fernandes (suna lafel de bine ca Fender), Godin (putin mai scumpe dar sunt fabricate in Canada si suna foarte bine! Cu adevarat instrument professional la pret mediu) desigur exista si alte chitari cu un nume mai putin cunoscut care merita a fi probate (cauta si vei gasi).

 

 

Succese in cautarea ;)

 

Rusanovschi Iurie

 

 

 

 

topicul este extrem de inexact...

de cand si pana cand o doza activa e mai buna decat una pasiva sau invers ? fiecare are defectele si calitatile ei

nu gasesti defecte pentru doza activa ? iti dau eu unul : bridge-ul flotant si vibratiile acestuia care pot fii captate de doza

cat despre pasive : mai usor de instalat , mai clare la volum si gain mai mare , mai putin sensibile (nu-ti capteaza vibratii nedorite , pickingul si micile greseli la fel de mult ca dozele active) , mai putine interferente (dozele pasive de calitate)

 

SD si DiMarzio mincinosi ? toate firmele baga si niste strambe in reclame

dozele SD si DiMarzio sunt extrem de bune! am cantat pe multe chitari ale unor conostinte care aveau doze DiMarzio si SD

 

legat de Ibanez , zi-mi tu mie de la cine a copiat Ibanez seriile Xiphos , Glaive , Falchion , Iceman si Halberd

iar cu chitarile Hollow-Body Ibanez cum ramane ?

 

ce am scris eu este pe langa ce a scris 57 care e Minitehnicusul forumuluirespect.giflaugh.gif si care cred ca ti-a explicat majoritatea greselilor din topicul tau

Posted (edited)

Griful Chitarii electrice se fabrica din artzar sau din mahon stitzi voi alte materiale din care se fabrica? sa nu vorbim despre grifurile din carbon... de ce? fiindca nu au sunet natural

90% se fabrica din PALTIN ...si inca din lemn ieftin debitat din parti "nasoale" ale busteanului .

 

Nu ma leg de convingerile tale tehnico stiintifico fabulistice o sa le tot comenteze altii.

 

DAR !!

 

Intra incepatorul ( despre el este vorba caci cine deja cunoaste a luat bacu "webcam girl" deci nu mai are nevoie de indreptar ).

 

asa ,1/. intra incepatorul in magazin ... si ...vede chitara ....vede defecte ....nu mai cumpara nimic deoarece nu mai au inca o chitara in magazin ...au doar una singura .

 

2/.Are chitara in brate o simte !!! dar nu are cu ce sa compare ...sa vada daca e mai surda sau mai vioaie decat ????CE??.

 

Pana si cei mai versati experimentati muxicieni au memoria auditiva aprox cateva ore , incepatorii au memoria auditiva foarte scurta ....deci ce auzi nu poti sa compari cu ce ai auzit la o alta chitara undeva inainte /mai devreme cu 1 ora .

 

Deci fara comparatii pe viu cu scule super nu ai cum sa alegi "un sunet" ..sa nu mai intram in alte povesti de acustica..

 

-Pana acu vre-o 3 ani toate vibratoarele tip Floyd ..erau licente !!! Firma FR nu facea si nu vindea vibratoare !!

 

- nu se dezacordeaza chitara nici cu cele mai nasoale chei(itze)

 

- doze .ce am incercat personal doze active ...au dinamica redusa ...mai exact nu pot sa redea dinamica corzilor .Am mai discutat cu /despre dinamica nu mai scri inca odata .....unele au un fel de compresor ....nu am mai incercat de mult caci "nu au viata" .

 

Idea si rabdarea de a scrie acest "indreptar " este frumoasa ..DAR ....documenteaza -te in prealabil ...

 

GOOGLE ..........si gasesti aticole peste articole ....

 

sau :

 

Edited by karpi
  • Like 1
Posted

Nu imi vine sa cred. Sincer. Nu-mi vine sa cred ce mi-a fost dat sa citesc in seara asta. Doamne Dumnezeule! Drace! Ma simt ca si cum as fi prins intr-o avalansa de imbecilitati si oricit as incerca sa-i sar la git autorului, nu ma simt in stare. E prea mult, frate... prea mult.

Am impresia ca domnul yura a invatat sa arunce in sus cu kakat, dar a uitat ca dupa aia tre' sa se fereasca. Printr-o singura miscare ne-a umplut pe noi de cretinisme si pe el insusi de kakat.

  • Like 1
Posted (edited)

Alo domnu, da de amplificatoare nu ziceti nimic? :lol: sau CHITARELE alea scumpe vor da tonul lor magnific de scump, cu eter.

 

Daca pe una ieftina nu ,,sunati'' si nu va e ok, inseamna ca aveti o problema.

 

Eu va pot contrazice la capitolul acesta :)

 

O mână bună + o chitara proasta , poate sa dea un sunet acceptabil si sa fraiereasca multa lume.

 

O mână incapabila, proasta, neantrenata, care nu poate sa ,,sufere'' low end-uri va suna prost pe orice high end; mai ales pe alea construite profi incat sa se auda accentuarile, in acest caz, prost din cauza mâinii.(spun asta la mod general, nu personal)

..........................................................................................................................................................................

 

Sau.... pe acest thread se mere dupa sloganul:

 

128898866840179431.jpg

Edited by Razvan S.
  • Like 1
Posted

Nu imi vine sa cred. Sincer. Nu-mi vine sa cred ce mi-a fost dat sa citesc in seara asta. Doamne Dumnezeule! Drace! Ma simt ca si cum as fi prins intr-o avalansa de imbecilitati si oricit as incerca sa-i sar la git autorului, nu ma simt in stare. E prea mult, frate... prea mult.

Am impresia ca domnul yura a invatat sa arunce in sus cu kakat, dar a uitat ca dupa aia tre' sa se fereasca. Printr-o singura miscare ne-a umplut pe noi de cretinisme si pe el insusi de kakat.

Nu fi chiar asa de suparat ...

 

Nou venit vrea si el sa impartaseasca ce cunosate , ceva ce poate alti prieteni ai sai nu conosc si s-a gandit sa posteze si aici pe forum..

 

Trebuia sa citeasca pe forum sa vada cam ce si cum a fost discutat de la inceputuri pana in 05.08.2011

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.