www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificatoare Kustom


Guest STH
 Share

Recommended Posts

In acest topic as vrea sa aud parerile voastre despre amplificatoarele celor de la Kustom.Pe Thomann am vazut ca sunt destul de ieftine,iar pe youtube am vazut ca suna chiar bine,dar din pacate nu am avut ocazia sa testez unul pentru ca nu sunt comercializate in Romania.De asta as vrea sa vad voi ce parere aveti.:)

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de informatii baieti dar am vazut ca daca as aduce unul de pe Thomann tot as iesii mai ieftin:)).In continuare va astept parerile despre amplificatoarele Kustom!:)

Link to comment
Share on other sites

Si eu ma gandeam sa imi iau un Double Barrel,Alin.Mi-ai putea da mai multe informatii despre el te rog?:)

 

Cu toate ca nu imi era adresat mie:

 

Este un amp solid state,de 30 de wati,doua difuzoare de 12”.Prezinta doua canale: Lead si Clean si are urmatoarele knoburi: GAIN,VOLUME(pentru canalul lead),Volume(pentru clean),Bass,Middle si Treble(Eq comun deci).Are si 3 efecte digitale: Chorus,Reverb si Delay,acestea actionandu-se din acelasi knob,fiecare cu cate un switch.In spate are mufe pentru: Speakers out,Line Out,Headphone si CD/Tape input,nu are FX Loop.

 

- Cum suna / Cum se comporta - cum vi se pare produsul in momentul utilizarii, ce reusiti sa faceti cu el

 

Amplificatorul suna foarte ok dupa gusturile mele,imi place sa zic ca(,) cleanul suna destul de “lampos”.E bogat in miduri,scoate foarte frumos in evidenta frecventele prin folosirea cu cap a knoburilor,acestea avand o “plaja” foarte larga de tonuri(de la 0 la 12,gradatiile sunt prin niste linii impartite in 6 grupe).Canalul de lead,nu este chiar cel mai reusit,nu o sa ma leg de el pentru ca nu il folosesc(in fata lui folosesc RP255).Pot spune doar ca avand gainul pe la a4-a linie(din 6) poti scoate ton de Ac/Dc.Cu boost pe inalte si cu volumul peste jumate,déjà este alta treaba(in bine vorbind).Efectele sunt ok.Chorusul si reverbul foarte ok,delay-ul e cam ciudatel pentru mine,nu prezinta o versatilitate prea mare.Din nou nu ma leg de asta pentru ca nu ma incomodeaza cu nimic la modul in care il folosesc.Se impaca foarte bine cu digitech rp255,la fel si cu rp55 pe care l-am avut inainte(folosit in combinative cu hellbabe wah).Difuzoarele stock sunt surprinzator de ok,in ciuda pretului ampului.

 

- Parti bune / Parti rele - ce (nu) va place, ce va nemultumeste

 

Parti bune:Raportul calitate/prêt e foarte bun,calitate foarte buna,prêt surprinzator de mic;

 

Clean frumos;

 

In ciuda celor 30w,urla ca un animal!L-am folosit in aer liber si in Sali de spectacole si mai mari si mai mici,niciodata cu volum la maxim,dar a facut fata intotdeauna;

 

Chorus si reverb foarte ok dupa cum am zis.

 

Parti rele: Lipsa FX loop-ului

 

DIstors destul de moale pana la un anumit volum(pentru unii e un lucru bun);

 

Delay…sa ii zic ciudat;

 

Are un volum si o masa destul mare(in jur de 21 kg),dar stiti vorba aia “Ce grea e muzica!”.

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

In plus fata de ce a spus si Radu, eu as mai adauga urmatoarele:

+ Delay, Reverb si Chorus analogice (nu digitale) - vezi si specificatiile de pe site-ul oficial http://www.kustom.com/product_detail.aspx?TypeID=7&FamilyID=109&ProductID=174 ;

+ Poti conecta la amp alt cabinet, de ex. un 4x12 (are iesire speciala) si vei experimenta ceva extrem de placut :) ;

+ Face fata cu brio in sala de repetitii;

+ Am reusit sa scot din el (combinat cu un Digitech DF7 si un Boss GT8) tonuri extrem de variate, plecand de la blues si clean-uri super ok, pana la super heavy stuff (Primal Fear - atat cu Ibanez-ul cat si cu Hamer-ul sau Godsmack - cu Hamer-ul)

- nu are un footswitch si nici nu poti pune unul separat - ar fi fost interesant, desi canalul de lead nu e cine stie ce...

- nu prea poti canta pe el in casa :)

 

sper sa iti fie de folos,

Alin

Link to comment
Share on other sites

+ Delay, Reverb si Chorus analogice (nu digitale) - vezi si specificatiile de pe site-ul oficial http://www.kustom.co...9&ProductID=174 ;

 

 

Sunt analogice?In manual parca citisem ca sunt digitale.Oricum reverbul nu e pe arc in niciun caz(l-am desfacut mai demult cand am vrut sa ii adaug footswitch:D.

Edited by radu_guitar96
Link to comment
Share on other sites

Salut! Acum un an am avut 4 half satck-uri de chitara Kustom. Head Kustom QUAD100 si cabinet 4x12". Unul din cabinete era dotat cu Ceslestion G12P80, si suna brici. Atat headurile cat si cabinetele sunau excelent avand in vedere cat au costat. Insa headurile aveau probleme de fiabilitate, in sesnul ca partea de proiectare era beton dar manopera in asamblare lasa de dorit. Chinezii si-au batut joc de ele. Toate cele 4 headuri erau diferite intre ele, adica nici unul nu era montat la fel, unuia ii lipsea ceva altuia altceva si asa mai departe. Problema cu fiabilitatea s-a putut rezola relativ simplu, s-a schimbat etajul final cu un alt etaj cu tranzistori, astfel incata am obtinut un sunet cu balls iar headurile au devenit indestructibile sa zic asa, adica se pot forja o viatza intreaga fara sa pateasca nimic. Idea e ca m-am folosit cu spor de ele si datorita lor am reusit sa evoluez cu sala spre amplifuri de chitara full tubes.

 

In concluzie parerea mea este ca cei de la Kustom fac treaba buna, la partea de proiectare, problema e cu chinezii care le asambleaza aiurea, pana si la cositorit se zgarcesc. Daca aveti un amplif Kustom sau vreti sa va cumparati unul sfatul meu este sa il duceti la un specialist, sa vada ce poate imbunatatii la el si nu in ultimul rand sa recositoreasca, sa nu aveti surpize. Nu are rost sa va bazati pe garantiile oferite da magazin si sa nu va fie teama sa il desfaceti doar din considerentul ca e nou.

 

P.S. unul din headule ce le-am luat nu avea nici macar impamantare :death:

Link to comment
Share on other sites

Si dusul la specialist nu le creste pretul?

 

:angry: Asa am patit eu cu Fender Champ. Lampile si speakerul standard sunt crap. Nu-l pot folosi decat pe post de 'head'

 

Poi normal ca le creste pretul, orice are un pret pe lumea asta. Insa specialistul cel mai probabil iti va face o lucrare care daca o gasesti intr-un amplif din magazin gata facuta sigur acel amplif costa mai mult decat ce vei obtine dintr-un Kustom modificat......parerea mea. Zic asta fara sa compar un Kustom cu un Marshall sau un Laney sau altceva.

 

De exemplu eu am cumparat headul QUAD100 cu vro 11 mil de pe Senia, l-am modificat (nu mai stiu cat m-a costat lucrarea) si acuma il vand cu 700 de lei, deci clar ies in pierdere. Cu toata obiectivitatea sunetul care il scoate acum valoreaza mult mai mult decat 700 de lei, sunt nevoit sa le vand pt ca momentan am nevoie de bani, altfel nu le-as da. :blush: Oricum nu pot cere mai mult pt ca daca stau bine sa ma gandesc scrie totusi Kustom pe el, nu Marshall sau Laney, de cele mai multe ori si marca vinde produsul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.