Guest Craftsmanship Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Sal eu sunt la un cult care se canta la intrumente in biserica si vreau sa cant in biserica la mine la chitara ca nu are cine. Oamenii de acolo vor sa cant dupa note imi da o carte cu taburi cred.. Eu stiu notele stiu sa cant dupa taburi ce ar trebui sa mai stiu ca sa cant acolo? Si e bine sa cant doar eu cu chitara?
Guest oZz the little guitarist Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 @ Craftsmanship Salut, M-ai nimerit bine,si eu cant intr-o biserica,cam de 6 luni. Nu cred ca se canta dupa taburi cantecele...ci mai degraba dupa acorduri(suna si mai frumos si e si mai usor),cel putin asa cant eu la mine la biserica Pai...daca chiar o sa-ti dea taburi...ca sa canti in biserica,credca trebuie sa cunosti umpic fiecare cantare ca sa te poti gandi cum so infloresti mai mult:D Orchestratia bisericii noastre de la Hunedoara este formata din mine la chitara acustica,si un prieten care canta la orga..,mai baga el si tobe de la orga...da asta e alta poveste! Deci uita-te peste ce-ti dau ei si pune-te pe treaba! Te-am salutat! oZz
apocalipsa Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 si eu as vrea sa cant intr-o biserica dar una nepoluata.
Guest radutrif Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 @ Craftsmanship Salut, M-ai nimerit bine,si eu cant intr-o biserica,cam de 6 luni. Nu cred ca se canta dupa taburi cantecele...ci mai degraba dupa acorduri(suna si mai frumos si e si mai usor),cel putin asa cant eu la mine la biserica Pai...daca chiar o sa-ti dea taburi...ca sa canti in biserica,credca trebuie sa cunosti umpic fiecare cantare ca sa te poti gandi cum so infloresti mai mult:D Orchestratia bisericii noastre de la Hunedoara este formata din mine la chitara acustica,si un prieten care canta la orga..,mai baga el si tobe de la orga...da asta e alta poveste! Deci uita-te peste ce-ti dau ei si pune-te pe treaba! Te-am salutat! oZz si eu conduc lauda si inchinarea in biserica. de obicei cand dupa acorduri, prea putin pe note, mai ales ca este mai greu si cele mai multe cantece suna mai bine cantate pe acorduri. cand canti pe note, canti ca chitara secundara, de acompaniament. chitara este un instrument pentru ritm
Guest oancius Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 (edited) iti trebe putina cunostinta desapre o gama ma rog in mare fiecare fret e un semiton daca stii notele pe portativ si ce interval e intre ele un semiton sau ton(2 semitonuri) si stii din ce pleaca fiecare coarda nu e greu sa cantu dupa partituri ma rog eu asa am cantat in 2 ani de curs iar pentru acorduri care pe partituri or sa fie puse ca niste note cu "etaj" de obicei au si deasupra litera care indica acordul (tonica acordului) ma rog o sa caut ceva pe net si o sa atasez replyului ceva de genu dar fara tab jos si o lista cu majoritatea acordurilor des folosite Edited August 25, 2010 by oancius
onrewind Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 am incercat si eu, mi s-a parut iritant. daca orga e electronica, tot e bine, ca e temperata. eu am incercat in paralel cu o orga pe tuburi si a fost fail, ca... temperamentul era facut dupa urechea unui nene de 60 de ani. o alta problema a fost cu... cantatul cu restul corului. din cauza ca e biserica, everyone's welcome si se canta dupa ureche, si dupa cum simte fiecare ritmul. si se taraganeaza, ca sunt multe babe care vor sa isi onduleze vocea. muzica litugica se bazeaza destul de mult pe improvizatie, oricat de ciudat ar parea. din cauza ca sunt momente liturgice care pot fi mai lungi sau mai scurte, trebuie sa fii in stare sa opresti o fraza sau sa bagi de la tine chestii ca sa te potrivesti acolo. @ecco. judas priest nu suna cine stie ce intr-o biserica. am incercat.
John Petrecce Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 si eu conduc lauda si inchinarea in biserica. de obicei cand dupa acorduri, prea putin pe note, mai ales ca este mai greu si cele mai multe cantece suna mai bine cantate pe acorduri. cand canti pe note, canti ca chitara secundara, de acompaniament. chitara este un instrument pentru ritm Dupa mine asta cred ca e o postare record in ce priveste nr de aberatii/nr de cuvinte folosite de cand ma aflu pe rgc
karpi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dupa mine asta cred ca e o postare record in ce priveste nr de aberatii/nr de cuvinte folosite de cand ma aflu pe rgc e incepatorii ... mai iaste o varianta!: se canta pe note pe acorduri si pe bani . dar se mai canta si pe langa note si pe langa acorduri cum s-o nimeri . La o biserica ar trebui sa fie macar un "cantor"( sef cu muzica) de la care sa invete restul lumii .
maur Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 si eu conduc lauda si inchinarea in biserica. de obicei cand dupa acorduri, prea putin pe note, mai ales ca este mai greu si cele mai multe cantece suna mai bine cantate pe acorduri. cand canti pe note, canti ca chitara secundara, de acompaniament. chitara este un instrument pentru ritm 1. acordurile sunt formate si ele tot din note...deci canti si tu pe note. 2. initiatorul topicului se referea la citirea partiturii. 3. esti sigur ca este doar pt ritm? cred ca satriani, timmons, santana, vai, etc...sunt de alta parere. Dupa mine asta cred ca e o postare record in ce priveste nr de aberatii/nr de cuvinte folosite de cand ma aflu pe rgc lol am crezut ca doar mie mi se pare.
Razvan S. Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dupa mine asta cred ca e o postare record in ce priveste nr de aberatii/nr de cuvinte folosite de cand ma aflu pe rgc Nu nu, a existat odata ,,The Moan'' Nu cantati in biserica, decat pt bani
Eldrian Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 ce ar trebui sa mai stiu ca sa cant acolo? "Jesus saves" de la Slayer.
Ecco Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 "Jesus saves" de la Slayer. +1. si aia de la south park cu i love you jesus
Guest oancius Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 aa cred ca eu am fost singurul care ia dat caeva informatii folositoare )
karpi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) aa cred ca eu am fost singurul care ia dat caeva informatii folositoare ) Da tu esti un fenomen !!! Mai da-i niste sfaturi cum se face educatia unui copil in perioada de pubertate ... Nou Venit Group: Newcomers Posts: 1 "......salut eu sunt la un cult care se canta la intrumente in biserica si vreau sa cant in biserica la mine la chitara ca nu are cine. Oamenii de acolo vor sa cant dupa note imi da o carte cu taburi cred.. Eu stiu notele stiu sa cant dupa taburi ce ar trebui sa mai stiu ca sa cant acolo? Si e bine sa cant doar eu cu chitara? '.....'' Si acum sa-ti traduc : Deci EL este un cult .Care se canta la instrumente (UNDE?)....in biserica . Vrea sa cante in biserica la el ca nu are cine. Oameni de acolo vor ca el sa cante dupa note ( si nu inainte de note sau pe langa note ) ... ( cineva ) Ii da o carte... crede el ca e de tab-uri. Stie notele , stie sa cante dupa tab-uri .Mai intreaba ca ce ar mai trebui sa stie ..........pai cred ca pe preot ar mai trebui sa-l stie ...sau macar pe cantor . Si mai intreaba daca-i bine sa cante doar el la chitara ? E foarte bine ca nu are concurenta ...de ce sa mai cante si altul la chitara? Despre asta era vorba . Edited August 26, 2010 by karpi
Guest oancius Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 (edited) nu dar macar nu iam sugerat sa cante slayer in biserica stiu ca era o gluma dar totusi pe langa gluam aia puteau fi adaugate si ceva info solositoare Edited August 26, 2010 by oancius
Ecco Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 nu dar macar nu iam sugerat sa cante slayer in biserica stiu ca era o gluma dar totusi pe langa gluam aia puteau fi adaugate si ceva info solositoare Da.Alte trupe sau mai mult Slayer
Guest Craftsmanship Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Multumesc pentru sfatur baieti O sa cant pana la urma pe acorduri da nu stiu cum o sami dau seama ce acorduri o sami trebuiasca pentru o cantare care nu o stiu. Si am intrebat daca e bine sa cant doar eu sa stiu daca se aude bine doar cu un intrument si cu vreo 50 de batrani.
EugenRo2001 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 RGC-ul e plin de oameni glumeti Serios vorbind, cred ca iti va fi de ajutor asta: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=7708 Bisericile au acustica buna, cred ca o sa faci fata singur.
onrewind Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 (edited) Bisericile au acustica buna, cred ca o sa faci fata singur. nu si cele ale cultelor, care sunt nou construite si nu sunt proiectate ca biserici, ci mai degraba ca sali multifunctionale. Edited August 27, 2010 by onrewind
Guest Craftsmanship Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 RGC-ul e plin de oameni glumeti Serios vorbind, cred ca iti va fi de ajutor asta: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=7708 Bisericile au acustica buna, cred ca o sa faci fata singur. Ma ajuta sa gasesc acrodurile la o melodie ?
karpi Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ma ajuta sa gasesc acrodurile la o melodie ? Melodiile respective tin de un repertoriu de cantece bisericesti .Exista undeva carte sau revista cu acele cantece . Acolo trebuie sa ai armonia scrisa cifrat si textul plus linia melodica . De fapt sunt piease foarte simple ce sa canta in biserica ca sa poata canta oricine. Intre timp te duci si iei niste ore de muzica , macar despre forma unei piese, structura si sa poti face o transpozitie simpla daca trebuie . Daca este un muzicant mai in varsta roaga-l sa-ti scrie acordurile , sa nu faci pe "stie tot" nu-i rusine sa nu stii ceva ..intreaba si invata.
Guest Craftsmanship Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 (edited) Melodiile respective tin de un repertoriu de cantece bisericesti .Exista undeva carte sau revista cu acele cantece . Acolo trebuie sa ai armonia scrisa cifrat si textul plus linia melodica . De fapt sunt piease foarte simple ce sa canta in biserica ca sa poata canta oricine. Intre timp te duci si iei niste ore de muzica , macar despre forma unei piese, structura si sa poti face o transpozitie simpla daca trebuie . Daca este un muzicant mai in varsta roaga-l sa-ti scrie acordurile , sa nu faci pe "stie tot" nu-i rusine sa nu stii ceva ..intreaba si invata. Am vreo sansa sa invat acordurile de pe net? Edited August 29, 2010 by Craftsmanship
AnotherOne Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 (edited) @ Craftsmanship daca ai da un search pe google sau si aici pe forum sigur ai gasi acordurile de care ai nevoie.... in loc sa vb atata mai bine ai pune mana pe chitara, ca postand aici, nu inveti nimic Edited August 30, 2010 by AnotherOne
Concordis Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Prietene,aici ai cateva cantari cu acorduri http://www.cantari.ro/cantari_crestine_acorduri_chitara.php .Eventual in librariile crestine poti sa ti gasesti alte carti tiparite special pentru slujirea in biserica
Ironside Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Am vreo sansa sa invat acordurile de pe net? nici macar una. acordurile se transmit din tata-n fiu.
karpi Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 nici macar una. acordurile se transmit din tata-n fiu. Nota 100000 ...hahahahaahah Pai depinde ce acorduri cu cine vrea sa faca acord...cine ii acorda un acord pe internet ? Am vreo sansa sa invat acordurile de pe net? Forumul rgc.ro este pe net !!! In postul #5 aici mai sus ai aproape toate acordurile ce le-ai putea folosi in muzica bisericeasca. "Sho pa iele" si invata.
Razvan S. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 (edited) http://www.chordie.com/chords.php daca dai pe fiecare, ai si variatiuni Edited September 7, 2010 by Razvan S.
apocalipsa Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 in cavou a incercat careva? cred ca se sparge tot ecoul de pereti.
Recommended Posts