Vali184 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Care e diferenta dintre overdrive si distors? Multumesc.
Radu Burcea Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Care e diferenta dintre overdrive si distors? Multumesc. http://wiki.rgc.ro/Overdrive http://wiki.rgc.ro/Distortion
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 si ce pedala sa imi iau? overdrive sau distors?
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 eu vreau sa schimb rapid de pe clean pe distors/overdrive. care face asa?
Radu Burcea Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 (edited) eu vreau sa schimb rapid de pe clean pe distors/overdrive. care face asa? orice pedala cu bypass(adica mai toate). Edited June 13, 2010 by radu_guitar96
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 si sunetul e asemanator? eu vreau sa cant pop rock, punk rock, funk etc.
Radu Burcea Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 si sunetul e asemanator? eu vreau sa cant pop rock, punk rock, funk etc. cred ca un overdrive e mai bun pentru ce vrei tu;).
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 multumesc mult. boss sd-1 e buna pentru inceput?
Cosu Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Sunt sute/mii de sampleuri pe youtube cu diverse pedale. Macar asa iti faci o idee ...
FiveseveN Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Nu mai pãcãliți bãiatul cu jucãriile astea. Orice chitarist care se respectã o sã-ți spunã cã sunetul bun îl poți scoate doar cu o chitarã buniºoarã (peste 1000 EUR) într-un amplificator pe lãmpi, de preferințã Marshall.
Razvan S. Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Nu mai pãcãliți bãiatul cu jucãriile astea. Orice chitarist care se respectã o sã-ți spunã cã sunetul bun îl poți scoate doar cu o chitarã buniºoarã (peste 1000 EUR) într-un amplificator pe lãmpi, de preferințã Marshall.
Guest Noxified Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 (edited) Nu ba.Lasa-l sa-si faca o idee.Lasa-l sa incerce.Lasa-l sa vada pe pielea lui,cu urechile lui. Are sample-uri de youtube,poate are posibilitatea,sa incerce,sa mearga la un magazin de muzica,n-are decat. Daca-i dati mura-n gura la orcine,nu mai invata nici-o data. Lasa-l sa googaleasca,si sa se duca la ore de chitara daca vrea sa invete.Daca nu se chinuie nu retine nimica. So.Ai youtube,ai link`uri de wikipedia,ce mai vrei,pisi? Edited June 13, 2010 by Noxified
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 am youtube, am linkuri, am detoate, da' nu le stiu denumirile la toate si nu am o gramada de bani.
Radu Burcea Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Nu mai pãcãliți bãiatul cu jucãriile astea. Orice chitarist care se respectã o sã-ți spunã cã sunetul bun îl poți scoate doar cu o chitarã buniºoarã (peste 1000 EUR) într-un amplificator pe lãmpi, de preferințã Marshall.
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 (edited) mai am o nelamurire. imi pot duce amplificatorul meu sa testez efecte in magazin? dupa ce mi se raspunde la intrebare, puteti inchide topicul sau sa il stergeti. Edited June 13, 2010 by Vali184
gadjo Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 pt ei nu ar trebui sa fie o problema. mai greu pt tine cu transportul..
karpi Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Care e diferenta dintre overdrive si distors? Multumesc. Amandou sunt overdrive , elementul activ de amplificare dus in "limitare" ...dar overdrive se refera la smooth overdrive iar distrtion se refera la hard overdrive ( jargon) Amandoua sunt distorsiuni . De fapt cu aceiasi pedala sau amplif se pot realiza mandoua "efecte" dar se fac bani mai mulyi daca vinzi pedale intregi care sunt de fapt "preseeturi" diferite de cele mai multe ori. Overdrive=supramodulat in amplitudine deci distorsiune ..
Razvan S. Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Amandou sunt overdrive , elementul activ de amplificare dus in "limitare" ...dar overdrive se refera la smooth overdrive iar distrtion se refera la hard overdrive ( jargon) Amandoua sunt distorsiuni . De fapt cu aceiasi pedala sau amplif se pot realiza mandoua "efecte" dar se fac bani mai mulyi daca vinzi pedale intregi care sunt de fapt "preseeturi" diferite de cele mai multe ori. Overdrive=supramodulat in amplitudine deci distorsiune .. +1 asa este, ma mir ca a scris asta cineva deabia acum. @Vali184 Singura diferenta notabila este cantitatea de clipping, cel mai putin notabil intre produsele aceleasi firme(sd1 si ds1) este voicingul pedalei; setate cu gain cam la fel, diferentele/ subtilitatile! ca sa zic asa a pedalelor nu se aud asa bine, poate raspunsul este diferit. Compresia este parca totusi mai audibila la un overdrive(si spun asta ca se aude, nu ca am citit pe net,pentru ca sincer nu m-a interesat ce foloseam atata timp cat scoteam oarecum ce vroiam ) Eu de exemplu folosesc ts8 gain max, vol maxim + power booster pe la ora 2 + compressor cu sustain la ora 3, nici nu mai stiu asta ce e , daca e overdrive sau distors sau nimic , o suprasaturare de semnal. Trebuie sa testezi, dar nu vei observa diferente imense intre pedale low budget.
Vali184 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 aoleu, m-am uitat pe youtube si am ramas uimit. fiecare pedala scoate alt sunet. mi-am cam dat seama de ce sunet vreau sa scot si stiu dupa ce pedala sa ma uit cand ies la "cumparaturi". multumesc inca odata, baieti. ps: overdrive are mai mult sustain?
karpi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 (edited) aoleu, m-am uitat pe youtube si am ramas uimit. fiecare pedala scoate alt sunet. mi-am cam dat seama de ce sunet vreau sa scot si stiu dupa ce pedala sa ma uit cand ies la "cumparaturi". multumesc inca odata, baieti. ps: overdrive are mai mult sustain? se vede pe desen ... 6tacul chitarei este foart emare se vede cum se limiteaza la "overdrive" deci se comprima amplitudinea. la distors puternic semnalul este limitat /comprimat si distorsionat ( catre rectangular prin limitare) pe o lungima mai mare de timp pe care are o amplitudine constatnta dupa acre scade incet ..deci o portiune de "sustain" mai mare/lunga . Asa ca distorsurile se mai cheama si Sustainer .....depinde de ce este la moda asa se schimba denumirea...hehehe Distorsiunea este la fel aproape la fiecare tip de pedala DAR filtrele de intrare si iesire sunt diferite de aici sunete diferite.... Iata schema unui distors mai universal .Un distors /overdrive serios trebuie sa aiba ..EQ pe intrare ..reglaje de distors ...EQ pe iesire .. Se fabrica si "Dist/sustainer Dinamic " la care nivelul ( amplitudinea) semnalului sau nivelul de distorsuiune este aproximativ constant pe toata lungimeas sunetului indiferent de cat de tare ciupesti coarda .Anvelopa unui asemenea sunet se apropie de cea al unei orgi sau sintetizator ... Chitaristi folosec mai multe tipuri de formatoare de sunet in functie de ce au nevoie ptr interpretare ..... Edited June 14, 2010 by karpi
Recommended Posts