liviusnop Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 recent afland ca toate chitarele epiphone les paul ( studio, standard si custom ) au aceleasi doze am decis sa nu imi mai iau un custom de altfel frumos ci sa raman la un goth si sa ii schimb macar doza din bridge pe care o folosesc mai des : imi trebuie sunetul ala misto de punk gen blink 182 , relientk , fall out boy ! recomandari va rog .. ! multumesc P.s. : inainte sa imi iau astea tre sa imi vand gretschul
FiveseveN Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pai cum ai descrie sunetul pe care il obtii acum, in contrast cu unde vrei sa ajungi?
liviusnop Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 il descriu ca fiind prost ... poate deoarece am setari aiurea la efect ...chitara e mai mult rock blues ... pt clean si chestii rock blues mai linistite e super ...dar pt un punk ( uite un demo de la craciun ! sunt ala din mijloc )
FiveseveN Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Exact, ce te face sa crezi ca e vina chitarei sau mai specific, a dozelor? S-a mai discutat, nu exista "chitara pt. metal", "chitara pt. blues" s.a.m.d. Insa ca sa obtii un anumit "sound" sunt anumiti factori ce trebuie considerati. Insa acestia trebuie mai intai determinati. Artistii mentionati au echipament serios in spatele lor si nu stiu cat de relevanta ramane personalitatea chitarelor pana ajunge la difuzoare, microfoane, filtre si compresoare, sistem de redare si in final urechile noastre.
liviusnop Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 ok atunci poate e mai potrivita intrebarea cum fac sa obtin sunetul acela avand in vedere ca tinem cont de buget ?
FiveseveN Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Procesorul e destul de potent, deci cu asta poti incepe. Sa citesti cu atentie manualul si sa explorezi toate ampsim-urile, cabsim-urile si efectele. Also, e important sa monitorizezi printr-un sistem full range de calitate, si eventual prin casti de calitate cand esti constrans. Daca-l folosesti doar prin combo te limitezi foarte mult. Also, ca punct de plecare poti studia setup-ul artistilor pe GuitarGeek, articole din reviste de specialitate si videoclipuri. Dar retine ca ceea ce auzi pe album e filtrat, suprapus, mixat, taiat, procesat s.a.m.d.
Guest vlad romulus Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 wow dude ma bucur sa mai vad fani blink.si eu majoritatea melodiilor pe care le stiu canta sunt de la blink.am vazut ca vrei un tom delonge epiphone si mie asa miar placea unu:x si un fender tom delonge:x dar pacat ca nu se mai fabrica am gasit destule pe e-bay in america dar nu vreau sa ma complic cu transport si din alea... anyway bafta la cantat si sper sa mai aud de tine ma bucur ca mai sunt fani blink 100%
Guest vlad romulus Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 recent afland ca toate chitarele epiphone les paul ( studio, standard si custom ) au aceleasi doze am decis sa nu imi mai iau un custom de altfel frumos ci sa raman la un goth si sa ii schimb macar doza din bridge pe care o folosesc mai des : imi trebuie sunetul ala misto de punk gen blink 182 , relientk , fall out boy ! recomandari va rog .. ! multumesc P.s. : inainte sa imi iau astea tre sa imi vand gretschul btw daca ai vrea sunet gen blink 182 iti sugeres sa iti iei seymour duncan http://www.thomann.de/de/seymour_duncan_ssh8b_wh.htm din acelea folosea tom in inceputurile blinkului sau iati dirty fingers ce are el acuma pe gibson heh imi pare rau ca stai in bucuresti,miar placea sa imi fac formatie gen blink 182 si punkareli din alea dar aici in satu mare mai greu ca nu prea is asa fani si nah tre sa canti numa metal si prostii succes
Guest david_stevevai4ever Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Eu recomand dimarzio sau emg.
AddRien Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Eu iti recomand toate tipurile de doze. Inclusiv pe ale tale stoc. Precum ti s-a mai spus,conteaza mai mult restul setup-ului. Cumpara-ti un amplificator mai bun si savezi cu adevarat diferenta.
ramurel Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dozele Wilkinson, cu care sunt echipate chitarele Vintage ale producatorului JSH ( vezi link-ul ) au raport pret/calitate excelent. Foarte versatile. Eu cand mi-am luat chitara mea nu m-asteptam sa sune asa de bine.. Asa ca am renuntat la ideea de a-mi lua Gibson. In Timisoara le aducea Muzikia. Dar au si in tara reprezentante. http://www.jhs.co.uk/ .
Guest WolfRain Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 btw daca ai vrea sunet gen blink 182 iti sugeres sa iti iei seymour duncan http://www.thomann.de/de/seymour_duncan_ssh8b_wh.htm din acelea folosea tom in inceputurile blinkului sau iati dirty fingers ce are el acuma pe gibson heh imi pare rau ca stai in bucuresti,miar placea sa imi fac formatie gen blink 182 si punkareli din alea dar aici in satu mare mai greu ca nu prea is asa fani si nah tre sa canti numa metal si prostii succes metal si prostii? da` are dreptate, un ssh8 e ft bun pt sound punk si amplifurile VoX vlad, si eu`s din satu mare,de vrei sa cantam punkareli is oricand disponibil )
liviusnop Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 hey guys ...ms pt reply-uri si propuneri ... la un moment dat eram hotarat sa imi vand chitara pt alta dar acum vreau pur si simplu alta ... si da as vrea un sh8 si un vox ad50vt(212)(poate xl)() si acuma imi trebuie dineros ... thanks again
Recommended Posts