rokyronnie Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Am de vreo cateva luni un bass HB, ca atata mi-am permis, suna destul de ok pentru pretul lui, de cel m-ai ieftin de pe thomann, dar are o problemutza , are un neck dive destul de nasol, problema e ca nici eu nu am un strap de strap , am ceva Hora, dar urmeaza in curand sa-mi iau ceva m-ai bun, poate imi recomandati si aici ceva, in fine, intrebarea de baza e urmatoarea, cum scap de Neck Dive? solutii, pe net am gasit ceva de genu O fi buna ideea? La ne'a harris din ce am vazut in anumite poze, are o chestie care atarna la capatu curelii Stiu ca fenomenu persista si la bassi mai vechi, chiar si cei "d'a firma", nu stiu sigur ce rol are acel lucru dar poate ma lamuriti voi.
FiveseveN Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Din pacate cam asta e singura solutie, ingreunarea "fundului", pentru ca nu poti muta pivotul anterior mai in fata. Si desigur headstock-ul n-ai cum sa-l mai usurezi. Mai poti eventual sa-l prinzi ca pe o acustica, dupa nut .
rokyronnie Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Ingreunarea sa zicem ca nu ar fi problema majora, am cantat pe bassi grei, dar o fi ceva strap cu ceva pe care sa ageti, prinzi in vreun fel ceva greu?
PUNKMANIA Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Incearca sa te obisnuiesti cu bassul in felul in care sta el. Nu va cadea in cap. Cel mult se va aseza orizontal. Eu cant pe Warwick Thumb, care dupa ce ca e greu ca dracu mai cade si in cap. De fapt nu cade ci se aseaza cumva orizontal si sta asa . Da un plus de imagine bassul orizontal.
vektor Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Planet Waves si asta ajuta ... cum ? Curelele de piele [in special cele late] au tendinta sa alunece mai putin decat cele de nylon si majoritatea iti permit si sa agati ceva de curelusa de prindere, daca vrei neaparat.
kuolematon Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 am avut si eu problema asta, eu am rezolvat cat de cat problema cu greutari de plumb invelite in banda izolanta bagate in cavitatea de potentiometre
eduard.alexandru Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 O placa de lemn bun prinsa BINE pe spatele corpului poate rezolva problema si va adauga sustain. Cauta mahon, artar sau paltin. Iti va schimba si tonul poate in ceva mai interesant si mai bun.
guitarhead Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 La ne'a harris din ce am vazut in anumite poze, are o chestie care atarna la capatu curelii Stiu ca fenomenu persista si la bassi mai vechi, chiar si cei "d'a firma", nu stiu sigur ce rol are acel lucru dar poate ma lamuriti voi. La basoo lu' Harris (ca la orice tip Fender)nu era cazul de contragreutate... ce vezi tu acolo este transmitatorul de la sistemul wireless.
EugenRo2001 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Cred ca de aici: http://fretsnet.ning.com/forum/topics/p-bass-has-dead-spot reiese de ce basii sunt "grei de cap"
George M. Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Stiu cum sunt basurile HB, au corpul incredibil de usor si evident, nu au cum sa fie echilibrate din simpla constructie. O varianta ar fi sa atasezi contragreutati; alta, sa-ti cumperi o curea lata din piele care nu are dosul captusit cu material ci doar pielea naturala (piele intoarsa) ca sa nu-ti mai alunece pe haine.
Recommended Posts