Guest Morgan Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 (edited) deci sa fie foarte clar, nu vorbesc in necunostinta de cauza. Mi-au trecut prin mana cateva squier-uri: bullet, m-80, affinity strat si telecasterul meu si am fost foarte multumit de calitatea lor, toate fiind in price-range sub 10 milioane. La domnul Grosu in schimb singurele chestii care pot spune ca mi-a placut au fost dozele bill lawrence de pe chitar, si basii care sunau binisor. Dar oricum, nu asculta o singura parere, vezi si tu ce mai zic altii (cineva ti-a recomandat washburn sau peavey, eu zic sa le incerci sau sa mergi cu cineva care se pricepe). Si nu mai stramba din nas la SH, ca garantia aia de fapt nu e mare lucru, are mai mult valoare simbolica. Cat despre reprezentantii anumitor magazine, din cate stiu eu au obiceiul sa isi ia ban-uri. Cel putin un user care era vanzator la MCmusic si-a luat suspendare sau ban, unul de la senia la fel parca, de domnul Grosu nu mai zic nimic, ca se stie deja situatia lui. later edit: nu se poate spune neaparat ca ibanez e mai bun decat squier sau viceversa, sunt 2 chitari total diferite din toate punctele de vedere, daca merita RG321 mai mult decat fat strat e doar problema de gust (squier- chitara mai versatila, buna pt orice dar in special pt chestii mai cuminti, ibanez- in special pt genuri mai dure) Edited May 31, 2007 by Morgan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldrian Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 de domnul Grosu nu mai zic nimic Cu Xbass se avea mai rau. A fost primit inapoi pe forum si s-a linistit in mesaje, cu atit mai putin in a ataca si a se zburli ca un arici. esti incepator, deci transpunindu-ma in punctul tau, eu as face asa ... 0. Vreau chitara electrica 1. Ce forma a corpului imi place ? (telecaster, stratocaster, les paul, hollowbody,SG, etc. ) - o chitara cu care ai senzatia ca "arati bine" te ajuta un pic, dar un pic la cintat (iti da incredere ) . 2. In ce bani ma incadrez ? Asa, sunt liste de chitari pe internet, impartite pe forme, din care tai pragul de sus si verifici, pe site-urile de review-uri ce e mai jos de acel prag. 3. Am preferinta, "afinitate" pentru vreo firma ? Cine ofera garantie ? Cine ofera service ? 4. Trebuie sa faci si ceva sondaj "de teren" . Unele chitari in magazin sunt mai scumpe decit daca ar veni de la Ursu de la thomann cu tot cu transport. Deci ia in calcul si solutia asta. Iertare pentru limba de lemn, azi-noapte am baut 7 cafele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adiiiii Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Cu Xbass se avea mai rau. A fost primit inapoi pe forum si s-a linistit in mesaje, cu atit mai putin in a ataca si a se zburli ca un arici. esti incepator, deci transpunindu-ma in punctul tau, eu as face asa ... 0. Vreau chitara electrica 1. Ce forma a corpului imi place ? (telecaster, stratocaster, les paul, hollowbody,SG, etc. ) - o chitara cu care ai senzatia ca "arati bine" te ajuta un pic, dar un pic la cintat (iti da incredere ) . 2. In ce bani ma incadrez ? Asa, sunt liste de chitari pe internet, impartite pe forme, din care tai pragul de sus si verifici, pe site-urile de review-uri ce e mai jos de acel prag. 3. Am preferinta, "afinitate" pentru vreo firma ? Cine ofera garantie ? Cine ofera service ? 4. Trebuie sa faci si ceva sondaj "de teren" . Unele chitari in magazin sunt mai scumpe decit daca ar veni de la Ursu de la thomann cu tot cu transport. Deci ia in calcul si solutia asta. Iertare pentru limba de lemn, azi-noapte am baut 7 cafele Iti multumesc pentru raspunsuri. 0, 1, 2 - Crede-ma ca asta am facut. 3 - nu pot avea afinitate pentru vreo firma pentru ca nu am intrat in contact cu niciuna. Habar n-am ce si cum. D-aia intrebam aici. 4 - Sondaj pe teren sigur trebuie sa fac. Dar doar ca sa vad preturile, poate sa discut cu niste oameni. Chiar daca merg intr-un magazin, nu pot testa o chitara pentru ca nu ma pricep. Pot doar sa ma uit la ele si sa aleg una dupa pret si infatisare, ceea ce cred ca ar fi gresit. Sper ca zilele astea sa fac ceva investigatii la fata locului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 iute o idee: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=13350&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adiiiii Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 iute o idee: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=13350&hl= Merci, dar vad ca e din Oradea.Cam departe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mike2142 Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Incerc si eu sa vin cu o sugestie - daca tot ai zis ca iti place forma Les Paul, ce zici de chitara asta: http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=107 Nu doar arata fain, dar are si pickup-uri f bune (EMG HZ-H4), din pacate pe site-ul Cort nu apare vreun distribuitor direct in Romania (desi exista in Ungaria), dar la firma Triola (din pacate magazine au doar in Timisoara si Arad, si tu cauti in Bucuresti, dar au totusi site) gasesti chitari Cort si am inteles ca pot si trimite in tara. Din pacate nu am avut ocazia sa incerc personal chitara respectiva, dar a incercat-o un prieten si a zis ca suna chiar f bine. A, inca ceva - pe site-ul firmei de care am mai amintit, e trecut 1000 ron, dar cand am intrebat, mi-au spus ca de fapt e 1100, oricum diferenta nu e asa mare, sau poate gasesti o firma in Bucuresti care sa aduca chitari Cort. Si un ultim sfat: pt niste review-uri la tot ce tine de chitari (si nu numai), poti incerca site-ul asta: http://reviews.harmony-central.com/ Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adiiiii Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Incerc si eu sa vin cu o sugestie - daca tot ai zis ca iti place forma Les Paul, ce zici de chitara asta: http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=107Nu doar arata fain, dar are si pickup-uri f bune (EMG HZ-H4), din pacate pe site-ul Cort nu apare vreun distribuitor direct in Romania (desi exista in Ungaria), dar la firma Triola (din pacate magazine au doar in Timisoara si Arad, si tu cauti in Bucuresti, dar au totusi site) gasesti chitari Cort si am inteles ca pot si trimite in tara. Din pacate nu am avut ocazia sa incerc personal chitara respectiva, dar a incercat-o un prieten si a zis ca suna chiar f bine. A, inca ceva - pe site-ul firmei de care am mai amintit, e trecut 1000 ron, dar cand am intrebat, mi-au spus ca de fapt e 1100, oricum diferenta nu e asa mare, sau poate gasesti o firma in Bucuresti care sa aduca chitari Cort. Si un ultim sfat: pt niste review-uri la tot ce tine de chitari (si nu numai), poti incerca site-ul asta: http://reviews.harmony-central.com/ Bafta! Da, arata cumva acea chitara. Merci pt indicatii Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexyz Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 (edited) si pretul e chiar mai mic decat pe thomann(fara a socoti macar comision sau transport). ai facut 2 oameni fericiti Edited June 1, 2007 by alexyz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adiiiii Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Pana la urma am comis-o. Am achizitionat Squier Fat Stratocaster si un procesor RP80. Daca am facut bine sau nu cred ca o sa-mi dau seama mai tarziu.Deocamdata sunt multumit. Acum, pentru un amplif in jur de 400 RON aveti sugestii? M-ar interesa pentru acasa, o camera de max 30 mp. Vreau in primul rand sa se auda bine si suficient de tare pentru un asemenea spatiu. Va multumesc pentru reply-urile date pana acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norbi Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Buna as vrea si eu sa-mi iau o chitara dar nu stiu din care! Eu as vrea un "Grosmann FatStrat" la ce pret ar fi? sau ceva mai bun dar sa fie in jur de 5 mil sau mai ieftin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 (edited) Buna as vrea si eu sa-mi iau o chitara dar nu stiu din care! Eu as vrea un "Grosmann FatStrat" la ce pret ar fi? sau ceva mai bun dar sa fie in jur de 5 mil sau mai ieftin mai bine nu mai pomenesti cuvantu "grosmann" aici, ca iar incepe o cearta de 3 pagini. Citeste ce s-a scris pana acum ca sa vezi parerile despre grosmann Edited June 4, 2007 by Morgan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EPSYLON_CURSE Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 E ok in pretul lui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norbi Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Buna as vrea si eu sa-mi iau o chitara dar nu stiu din care! Eu as vrea un "Grosmann FatStrat" la ce pret ar fi? sau ceva mai bun dar sa fie in jur de 5 mil sau mai ieftin atunci ce sa fac ca eu vreau sa-mi iau chitaram nu ma intereseaza ca se cearta astia (sry) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hiro Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 chill ur heads a little and take a look at this : http://www.musician.com/product/Gretsch-Gu...t-II?sku=511588 sau dati search la un Melody Maker by Gibson ce ziceti ? eu as tinde spre gretsch mai ales la pret(poate gasesc pe ebay) canada here i come ! btw, afaik, gibson sunt made in USA si gretsch in AUS ? corectati-ma daca gresesc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulfhednar Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Gretsch all the way... dar cred ca mai bine iti iei un Pro Jet Electromatic de la Gretsch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 projet e 17 milioane la noi http://www.proguitar.ro/produs.php?pid=28 , avand in vedere ca omu a aratat o chitara de 280 $ cred ca nu-si permite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chitaristul_innascut Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 ce ziceti baieti care e bine sa-mi iau?? dintre : Washburn x10 http://www.washburn.com/products/electrics/x/x10.aspx# , Aria MAC55 http://www.ariaguitars.com/int/03_products..._eg_mac_55.html sau Ibanez GRG170DX-BKN poza cu ibanezul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marilena Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Multumesc pentru acceptarea in forum. Doresc sa pun niste intrebari, dar daca s-au mai pus, nu ma certati 1. Se poate incepe invatarea instrumentului la varsta de cinci ani? 2. Care este varsta optima pentu chitara? 3. Exista chitara de marime "jumatate", asa cum e la vioara? 4. Daca da, unde pot gasi, si cam cat costa? 5. Daca nu exista, sau daca varsta e prea mica, ce alt instrument recomandati (potrivit varstei de cinci ani), in pregatirea momentului cand va incepe studiul chitarei? Cunosc un baietel care isi doreste mult sa cante la chitara, numai si numai la chitara, nu vrea sa auda de vioara, pian sau alte instrumente. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 (edited) Multumesc pentru acceptarea in forum. Doresc sa pun niste intrebari, dar daca s-au mai pus, nu ma certati 1. Se poate incepe invatarea instrumentului la varsta de cinci ani? 2. Care este varsta optima pentu chitara? 3. Exista chitara de marime "jumatate", asa cum e la vioara? 4. Daca da, unde pot gasi, si cam cat costa? 5. Daca nu exista, sau daca varsta e prea mica, ce alt instrument recomandati (potrivit varstei de cinci ani), in pregatirea momentului cand va incepe studiul chitarei? Cunosc un baietel care isi doreste mult sa cante la chitara, numai si numai la chitara, nu vrea sa auda de vioara, pian sau alte instrumente. bun venit! 1. se poate. 2. cu cat mai devreme, cu atat mai bine. 3. exista. 4. incearca la reprezentanta reghin, care, candva, era pe la piata alba-iulia. este preferabil sa gasesti, inainte, un profesor care sa vada ce si cum e cu baietelul si, eventual, sa dea diverse indrumari, inclusiv in privinta instrumentului. 5. --------- mult succes! Edited June 12, 2007 by StratMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marilena Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Multumesc, StratMan, sunt sfaturi bune si le voi urma. Mult succes forumistilor, va voi tine la curent cu "progresele" piciului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin N Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 vreau sa imi cumpar un model LP la cel mult 6mil dar sa fie mai buna decat chitara mea actuala Jackson JS1. Ce imi puteti recomanda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Pai tu vrei les paul pentru ca iti place forma sau pentru ca vrei o chitara mai versatila? In 6 milioane nu cred ca gasesti niciun model de LP decent. Poate doar un epiphone la mana a 2-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin N Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 atunci care ar fi suma minima la care ash putea sa gasesc un LP bun de ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Jack Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 epiphone les paul special II pe la 700 ron cred. mai ieftin nu stiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asy Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 eu mias lua un gibson Xplorer ,SG sau Les Paul cea mai buna varianta ,sau Jackson BC Rich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Distorsed Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 What about this one??...nu imi permit mai scumpa din pacate...da am auzit ca ESP-urile isi merita banii ( in general ) http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=369 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin N Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 (edited) mai am o singura intrebare....gasesc gibson les paul asa ieftin?adica...pe chitara mea nu imi iau foarte mult...si bani sa mai pun nu prea am...deci maxim 7mil imi permit...nu mai mult...cam asa...gibsonurile credeam ca sunt mai scumpe Edited June 15, 2007 by metal_messiah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted June 15, 2007 Author Share Posted June 15, 2007 Gibson Les Paul nu gasesti nici nou nici second hand la asa bani. Poate alte chitare care seamana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest claxonn Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 What about this one??...nu imi permit mai scumpa din pacate...da am auzit ca ESP-urile isi merita banii ( in general ) http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=369 Atentie, este ESP-LTD si nu ESP simplu. Nu zic ca LTD-urile nu sunt OK, insa ESP e cu totul alta poveste. Eu sunt posesorul unui ESP-LTD MH100 care in principiu e cam ca si chitara care vrei sa ti-o cumperi. Din experienta proprie, sa te pregatesti pentru: floyd care dezacordeaza, schimbat de doze (alea care vin din fabrica sunt un fel de gluma proasta). Ca parere personala, da, este o chitara bunicica la pretul respectiv. Nu am sa te indrum sa-ti iei o chitara fara floyd pentru ca nici eu nu am putut fi convins pana nu mi-am luat. Acum, nu mai sunt atat de entuziasmat de floyd (inca nu am invatat sa-l folosesc intr-un mod util pentru muzica) insa cand mi-am cumparat chitara asta a fost conditia numarul 1, SA AIBA FLOYD. Ma tot gandesc acum ca a fost o alegere proasta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 @asy: daca omu zice ca are 6 milioane de dat, nu mai sari cu gibson ca nu ii vinzi tu gibson la 6 milioane. Cu 6 milioane nu-ti iei nici macar un grif de gibson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts