Sympthom Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 (edited) La magazinul de muzica mai este o chitara care este semi-acustica... Imi puteti spune niste detalii despre ea ? Adica care sunt diferentele intr-o chitara semi-acustica si una electrica ? Si inca o intrebare : Ce firme de chitari mi-ati sugera ? Stiind ca bugetul meu este pana in 800-900 de lei cu tot cu amplificator Eu ascult , Guns n Roses , Aerosmith , AC/DC , Pink Floyd etc Edited February 11, 2012 by Sympthom Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Chitarele electrice au, corpul realizat din lemn solid, pe cand cea semi-acustica (hollow body) are corpul sub forma unei cutii de rezonanta. Din acest motiv, o poti folosi si ca o chitara acustica, sa o folosesti neamplificata. Ca diferente, in general, corpurile chitarelor hollow body sunt mai mari. In ceea ce priveste tonul, este o preferinta de gust. In general, hollow body-urile sunt folosite in blues, jazz, stiluri de muzica ce nu necesita foarte mult gain. Insa se pot folosi si pentru rock, sau chiar metal fara probleme, circuitul si dozele fiind cam la fel cu cele de pe chitarele electrice. (Formele de f de pe chitara lui Paul Gilbert sunt doar stickere, chitara fiind un solid body). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Aceste raspunsuri mi-au schimbat total conceptia asupra chitarilor ! Multumesc pentru raspunsuri ! Bine ca nu am facut greseala sa comand de pe net ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 uneori...dar desatul de rar...e bunsi de pe net..daca ai noroc iti vine un produs bun... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cognek Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 "Parerea mea: o chitara cu valoare minima de 200 Euro nu trebuie cumparata online! Nici din Romania, nici de aiurea!" Călin Ilie - McMusic [ http://forums.rgc.ro...post__p__634239 ] Deci, orice sfat îl poţi accepta pe riscul tău doar... Deci, cel mai bine e să probezi chitări în banii ăştia, de preferat împreună cu un amic, care să ştie la ce să se uite... Sau poate la Mica Publicitate, una second-hand ... . ...daca te duci in america cu 200 de dolari ai toate sansele sa gasesti in pawn shopuri o chitara care sa sune mai bine decat ce vezi pe net si costa 1000 - 2000 de dolari... chestia e ca nu e noua... da ma rog... are experienta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 (edited) ...daca te duci in america cu 200 de dolari ai toate sansele sa gasesti in pawn shopuri o chitara care sa sune mai bine decat ce vezi pe net si costa 1000 - 2000 de dolari... chestia e ca nu e noua... da ma rog... are experienta... Absolut ! Din perspectiva mea, în momentul ăsta, am la fel de mai mari şanse de a face o călătorie dus-întors USA şi să găsesc pawn-shopul şi chitara de 200 $, cam cât ar fi ca să se rătăcească un colet cu noua chitară a lui Angus Young, expediată la adresa greşită... Ok ! Ideea mea e că low-budget-urile sunt riscant de recomandat, iar recomandările se fac, în mod normal, pentru o chitară corect construită. Uite, de exemplu, mult lăudata pe 2011, pe RGC, Vintage V100 o încasat în ultima perioadă nişte "şuturi în fund" serioase, încât ţi-e şi frică s-o mai recomanzi... Concluzia mea, pe care am mai zis-o, e că n-ar trebui începătorii trimişi la probat prin magazine... Câţi ştiu la ce să se uite şi ce să asculte ? Late edit : Sau, ar putea fi trimişi, dar înainte de asta, să primească şi un link spre topicul " La ce să mă uit când îmi cumpăr chitară din magazin". . . Edited February 13, 2012 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Nu stiu cum sunt altii, dar la chitari e ca la femei, adica cu proba, nu o iei fara proba in prealabil. Si exact ca in analogia de mai devreme iti place o iei, nu iti place fara nici o suparare, dar asta e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Nu stiu cum sunt altii, dar la chitari e ca la femei, adica cu proba, nu o iei fara proba in prealabil. Ai dreptate ! Bună analogia şi profit de ea, adăugând că aici este şi o asemănare, întrucât atât lemnul, cât şi femeia "lucrează" în timp... Deci contează să ştii ce probe să-i faci de la început... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Cand la chitara (acustica) de aprox. 2 ani... Dar daca m-as duce in momentul de fata la un magazin de muzica si mi-as alege o chitara electrica , nici n-as sti de unde sa incep... Este ceva theard in care se dezbate asemenea probleme ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Cam asta ar fi threadul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Nu cunosc pe nimeni foarte bun la chitara electrica , adica nu prea am prieteni care stiu canta la chitara in general... Asa ca pot sa zic ca atunci cand o sa ma duc la magazinul de muzica sa imi iau chitara electrica , o sa ma duc singur...Si revin cu intrebarea : Cum stiu daca chitara electrica e buna sau rea ? Am vazut in alte thearduri ca unele chestii de pe spatele chitarii electrice nu sunt bine amplasate sau stiu eu ce... Sincer sa fiu eu cant la chitara acustica de mult dar habar n-am cum ar trebui sa fie o chitara electrica ! Some tips ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 O intorci pe toate partile. Te uiti la imbinarea dintre griff si corp, sa nu fie nimic aiurea pe-acolo, te uiti la partile metalice, sa nu fie nimic ruginit, tocit, etc, te uiti la neck, sa fie cat mai drept (bine, aici ar trebui sa nu fie twisted, daca e putin curbat, poate fi ajustat din truss rod), in orice caz, pentru ca ai de unde alege, cat mai drept. Incerci toate pozitiile, cauti fretbuzz, te uiti la taste, sa nu fie unele mai iesite decat altele, asculti cand invarti de potentiometre, sa nu auzi pacaneli sau brum aiurea, etc. Sunt multe... Nu stiu cum sunt altii, dar la chitari e ca la femei, adica cu proba, nu o iei fara proba in prealabil. Si exact ca in analogia de mai devreme iti place o iei, nu iti place fara nici o suparare, dar asta e. Asta depinde de situatie. Daca n-ai magazin in localitate, decat sa dai 100-150 de lei pe transport pana intr-un oras doar ca sa-ti cumperi o chitara de 400 de lei, mai bine comanzi pe net. Eu am luat vreo 3 chitare pe care n-am avut ocazia sa le testez in prealabil. N-am avut probleme cu nici una. La Ibanez Gio, daca o vedeam asa in magazin, poate ca n-o luam, actiune mare. Am rezolvat-o repede cu un imbus si o surubelnita. Depinde. Uite, eu am in oras un magazin care are vreo 5 chitare acustice. Arata ingrozitor, nu stiu ce firme sunt, ca nici nu scrie pe headstock. Decat sa aleg de-acolo "pe cea mai buna", prefer sa dau cu banul pe internet. In plus, nu-i asa neagra situatia nici cu magazinele online. Poti sa trimiti produsul inapoi, majoritatea o sa ti-l schimbe daca e vreo problema cu el. Repet, ma refer la chitare de-astea ieftine. Pentru restul, merita sa o vezi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sabin Yano Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 (edited) Am si eu o nelamurire... Nu pot sa ma decid ...INTRE IBANEZ rg321 sau IBANEZ rg370dx ( apropo nu folosesc tremolo) ... astept indicatii pretioase .. Cant mai toate genurile la chitara..Care ar fi mai buna... ?? Edited February 21, 2012 by Sabin Yano Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Eu mi-as lua fara sa stau pe ganduri RG321MH. Daca tot nu folosesti floyd-ul ala, n-are rost sa-ti bati capul cu el. Bridge-ul fix e mai usor de intretinut, se schimba corzile mai repede, etc. Vezi ca RG321 e in vreo 2 variante. Una cu corp din basswood si alta din mahon, de-acolo vine MH. RG370DX este doar din basswood. Nu o sa ma pronunt despre calitatile tonale, este la latitudinea fiecaruia. Personal prefer mahon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Eu personal ma cam feresc de Ibanez, mai ales la modelele ieftine. Sunt si alte solutii la aceleasi preturi, din punctul meu de vedere mult mai reusite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sabin Yano Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 http://www.esound.ro/Ibanez-RG321MH-Chitara-electrica,p-830.html Asta e din mahon Deci nu stiu sigur.. alta firma nu ma mai pasioneaza. Asta mi-a captat atentia . Imi plac cam toate tipurile de la punk pana la rock "nesimitit" Deci mi-ar placea sa fie perfecta pt. drop'uri si syn metal.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sabin Yano Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 imi puteti spune diferenta dintre mahon si basswood ? ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Unul e roșcat, dur și dens, celălalt e palid, moale și poros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest edi_b1 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 as dori sa imi iau o chitara acustica si as opta intre un ibanez v50 (este la set cu toate accesoriile) si un ibanez v72E care nu este la set. ce imi recomandati? Mentionez ca sunt incepator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Hmm.. setul pare destul de ok pentru un incepator... Dar la ce pret sunt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 la set iti da nsit chestii nu ft bune..adica iti atrag doar atentia..//nu te bucura foarte tre de o husa..niste pene o curea si un tuner cam vai de capu lui.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest edi_b1 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 v50 la set la 340lei si v72e la 450 lei doar chitara...ce spuneti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sympthom Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Daca ai bani.. cumparati v72e... Daca vrei sa te apuci serios de chitara si esti hotarat sa nu te lasi a-ti v72e. Daca crezi ca , chitara nu o sa fie "punctul tau culminant" al zilei ia-ti setul si vezi daca o sa-ti placa si dupa un timp o sa iti cumperi alta mai buna parerea mea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest edi_b1 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Thanks! cine stie care e diferenta intre ibanez v72E si v72 ECE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 in multe cazuri parte din denumirea unei chitare acustice e logica. trbuie doar sa stii putina engleza si sa gandesti logic. de ex: e=electric, c=cutaway, s=solid (probabil doar top), sw= solid wood (top, back, sides) probabil o litera ( de obicei ultima) e culoarea (n=natural, b=black etc), iar alta litera poate fi tipul lemnului Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 Ia mai bine V50 set la 340 lei, nu e asa mare diferenta incat sa merite sa platesti inca 100 lei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mandolina Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Thanks! cine stie care e diferenta intre ibanez v72E si v72 ECE? V72E - chitara acustica cu tuner on-board V72ECE - chitara electro-acustica Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.chiken Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 V72ECE are si cutaway in plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipovici Emil Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Salutare ! Ce parere aveti de electrica Behringer iAXE393 ? E buna pentru un incepator ? mentionez ca o iau ca sa zdrangan de placere/distractie. (2nd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_one Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Am revenit ... Tot am intins treaba asta cu cumparatul chitarii .... maine revin in bucuresti si cel mai probabil saptamana asta o sa trec pe la guitarshop( ?? ) sa ma uit la squierul recomandat ceva mai demult ... intre timp mi-a crescut bugetul pentru chitara si m-a trecut gandul sa iau un fender strat standard ( american - am inteles ca la guitarshop fenderele sunt din sua ?? ) si ma gandeam daca merita si in acelasi timp vream sa vad ce recomandati voi .... Ca amp ma gandeam la un fender mustang I ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts