Septi Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Cauta mai bine ceva la mica publicitate.Nu merita atatia bani hora.
Guest Aladina Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 <P> </P> Incearca la mica publicitate. http://forums.rgc.ro...itare-acustice/ Chitarile in 200 de lei sunt cam la fel de bune toate. In cazul tau problema e ce fel de muzica vrei sa canti ca vad ca te uiti si la clasica si la "western". Pe clasica daca vrei sa canti ritm e cam naspa. Cel putin mie unul nu mi-a sunat bine deloc. Daca nu iti doresti sa te apuci de chitara clasica atunci mergi pe o chitara acustica "western". M-am hotarat, acustica. Nu gasesc nimic pana in 200 la mica publicitate, care sa vina pana la mine. Aaaaaa. Probabil o sa ma opresc la Hora. Mai am timp sa ma gandesc pana joia viitoare . Daca aveti alte oferte...
shedow11 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Sunt si Hore bune dar trebuie sa le incerci inainte de a cumpara ceva. Neaparat sa le incerci si sa le inspectezi cu mare atentie. Si din moment ce esti un incepator absolut (ma gandesc ca asta ii prima chitara care ti-o iei) ar trebui sa iti aduci un prieten care stie sa cante ceva macar(cu cat mai multa experienta cu atat mai bine) care sa te ajute sa alegi,dar la 200 lei sincer nu cred ca prea ai ce sa alegi,cam toate is la fel...
Guest ManhattaN Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Buna ziua ! Sunt incepator si as vrea sa imi achizitionez o chitara (acustica de preferinta) . Am vazut FLAME MJG 100 C BK la 250 Ron si un HARLEY BENTON HBD120BK la 260 Ron( eu zic ca sunt preturi rezonabile ) Si as dori sa aflu care dintre acestea 2 este mai de "calitate" . Sau sa imi recomandati una , bugetul maxim 300 ron Multumesc.
shedow11 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Buna ziua ! Sunt incepator si as vrea sa imi achizitionez o chitara (acustica de preferinta) . Am vazut FLAME MJG 100 C BK la 250 Ron si un HARLEY BENTON HBD120BK la 260 Ron( eu zic ca sunt preturi rezonabile ) Si as dori sa aflu care dintre acestea 2 este mai de "calitate" . Sau sa imi recomandati una , bugetul maxim 300 ron Multumesc. Am vaut ca Flame-ul are culoarea albastra si forma cu cutaway lucru foarte interesant, dar la banii astia si cutaway si forma asta ma gandesc ca nu prea ii de calitate:-?... Daca ar fi sa ma uit numai la poze as zice Harley-ul, dar din nou nu stiu cat de bune is pana nu le incerci.La material is la fel(la pretul asta nu prea ai ce sa ceri),dar acuma depinde si de preferintele tale,poate iti place mai mult cea albastra... Acum pot sa zic sa meri la magazin sa le incerci pe amandoua,de preferat daca ai un prieten sau o cunostinta care a cantat sau canta la chitara cat de cat si sa iti zica el care ii mai bun SAU poti sa te orientezi la alte modele putin mai scumpede intre 300-450 lei ca Stagg sau Ephiphone care is marci cat de cat bune pentru low-bugdet. Si nu te axa pe zicala "lasa ca imi iau acuma o chitara ieftina si imi iau alta mai buna cand o sa fiu mai bun", pentru ca pana sa ajungi tu bun poti sa te lasi tocmai din cauza chitarii care nu ii de calitate... Deci eu zic daca poti sa mai astepti nitel si sa-ti iei una pe la 300-450 lei care is destul de bune si alea te tin mult timp,sau daca chiar nu ai bani cauta-ti un prieten sau cineva sa te ajute sa alegi chitara,tinand cont ca trebuie si tie sa iti placa acea chitara.
Guest ManhattaN Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 (edited) Am vaut ca Flame-ul are culoarea albastra si forma cu cutaway lucru foarte interesant, dar la banii astia si cutaway si forma asta ma gandesc ca nu prea ii de calitate:-?... Daca ar fi sa ma uit numai la poze as zice Harley-ul, dar din nou nu stiu cat de bune is pana nu le incerci.La material is la fel(la pretul asta nu prea ai ce sa ceri),dar acuma depinde si de preferintele tale,poate iti place mai mult cea albastra... Acum pot sa zic sa meri la magazin sa le incerci pe amandoua,de preferat daca ai un prieten sau o cunostinta care a cantat sau canta la chitara cat de cat si sa iti zica el care ii mai bun SAU poti sa te orientezi la alte modele putin mai scumpede intre 300-450 lei ca Stagg sau Ephiphone care is marci cat de cat bune pentru low-bugdet. Si nu te axa pe zicala "lasa ca imi iau acuma o chitara ieftina si imi iau alta mai buna cand o sa fiu mai bun", pentru ca pana sa ajungi tu bun poti sa te lasi tocmai din cauza chitarii care nu ii de calitate... Deci eu zic daca poti sa mai astepti nitel si sa-ti iei una pe la 300-450 lei care is destul de bune si alea te tin mult timp,sau daca chiar nu ai bani cauta-ti un prieten sau cineva sa te ajute sa alegi chitara,tinand cont ca trebuie si tie sa iti placa acea chitara. Gata am remediat problema cu bugetu :400-450 . Nu am cum sa le incerc deoarece acele chitare l-am vazut pe un site de muzica . Multumesc pentru sfaturi Edited November 4, 2011 by ManhattaN
andydufresne Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Fara sa fac reclama, in perioada asta e reducere la Takamine la MCMusic si modelul cel mai ieftin vine la 495 lei.
Guest ManhattaN Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Ce parere aveti despre acest model Citara acustica western 12 corzii My link
Guest mufla Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 (edited) Salut! vreau sa-mi iau o electro acustica , buget max 850 de ales intre ibanez aeg8/talman si takamine eg320C/eg220C Edited November 5, 2011 by mufla
shedow11 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Salut! vreau sa-mi iau o electro acustica , buget max 850 de ales intre ibanez aeg8/talman si takamine eg320C/eg220C Takamine cu siguranta cea mai buna electro-acustica la banii astia.De fapt chitara isi merita banii foarte bine numai pentru unplugged,ce sa mai zic si de preamp care ii bunicel si pe langa ca mai are si tunerul inclus. Acuma depinde ce gen canti, eg220C,260C si eg440C au forma mai mult pentru solo-uri si chestii de genu, iar 320-ul basii se aud putin mai tare, vezi cum se simte si cum iti plac, numai sa stii ca 220,440 si 260 sunt cam aceeasi chitara numai ca la 220 gatul nu este dat cu lac si se simte extrem de bine cand canti(pe asta o am eu),440 ii aproape la fel ca 220 dar gatul este cu lac si 260-ul are o culoare parca mai faina decat restul(pe asta mi-as fi luato- daca as fi avut bani mai multi akm 2 luni). Deci eu categoric as alege Takamine tinand cont ca are si reducere la MCMusic si ele sunt de obicei de calitate,mergi la magain,incearca-le plugged si unplugged si vezi cum suna. Si recomand sa-ti iei si ceva de ingrijit corzile ca fast-fret(corzile care vin din fabrica is D'adarrio foarte bune de '12 cred ca, eu de la inceput le ingrijesc si suna ca in prima zi,in afara de primele 2 corzi B si E care s-au rupt si incep sa falseze dupa 1 luna si cv).
shedow11 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Gata am remediat problema cu bugetu :400-450 . Nu am cum sa le incerc deoarece acele chitare l-am vazut pe un site de muzica . Multumesc pentru sfaturi Dupa reducerea care am vazut-o la MC,recomand 1000% sa-ti iei o takamine,nu conteaza daca nu iti place culoarea,o vopesesti tu:)). Is de calitate astea,chiar merita.
mike56 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 (edited) se apropie craciunul si ma gandesc in achizitionare unei noi chitari ) m-am gandit la un 7 string :-? ibanez apex(http://www.mcmusic.r...dProductID=1177) ce spuneti de aceasta chitara ? (pentru genuri metal gen korn , truda) pana acum am cantat numai pe 6 string si nu stiu ce sa zic despre aceste chitari :-s daca aveti alte sugestii care se "invart" in jurul sumei de 3.000 de ron as fi recunoscator daca mi-at spune ? Edited November 7, 2011 by mike56
Guest Pinhead Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 M-am hotarat sa ma apuc de chitara. Din ce mi s-a recomandat am decis sa o iau pe asta Fender CD-60. Voi ce ziceti? http://www.guitarshop.ro/produs.php?bid=3&pid=51
shedow11 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 M-am hotarat sa ma apuc de chitara. Din ce mi s-a recomandat am decis sa o iau pe asta Fender CD-60. Voi ce ziceti? http://www.guitarsho...hp?bid=3&pid=51 Este destul de bun si fenderul acela,dar la 475 lei cat ii dai pe fenderul ala mai ai pune vreo 20 lei si ti-ai lua asta: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=37&BrandCategsID=325&BrandProductID=2579 iti zic eu ca merita diferenta,mai ales ca sunt la reducere acuma.Chitarile takamine sunt cele mai de calitate low-budget pe care le vei gasi,si au un sunet placut indiferent ca vrei sa dai niste acorduri andri popa,un fade to black sau fingerstyle,se aude foarte bine si umpic mai tare deoarece (daca nu ma insel) Fenderul acela ii laminat(mai multe straturi de lemn) pe cand Takamine-urile is dintr-o singura bucata si te tin mult timp si stii ca ai ceva de calitate si poti sa-l vinzi dupaia, Fender si astea in genu lumea nu prea cumpara second hand (adica la un pret cat sa merite sa il vinzi) pentru ca mai pun putini bani si isi pot lua ei una noua,dar la Takamine mai gasesti cumparatori,mai ales dupa ce trec reducerile. Dar la fel de important ii si cum iti place tie si numai tie cum arata si cum se simte...Eu recomand daca ai un prieten care poate sa cante cateva acorduri sa meri in mai multe magazine si sa incerci cat mai multe,cine stie unde iti descoperi "cenusareasa" ta? Dar in pretul acesta cel mai bun ii Takamine-ul cu siguranta. Apropo uite aici ghidul lui "Monkey Lord" in a cumpara o chitara(se aplica foarte bine si la chitara,in afara de partea cu ampul,in cazul asta chitara rece trebuie sa sune bine).
EugenRo2001 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Este destul de bun si fenderul acela,dar la 475 lei cat ii dai pe fenderul ala mai ai pune vreo 20 lei si ti-ai lua asta: http://www.mcmusic.r...dProductID=2579 iti zic eu ca merita diferenta,mai ales ca sunt la reducere acuma.Chitarile takamine sunt cele mai de calitate low-budget pe care le vei gasi,si au un sunet placut indiferent ca vrei sa dai niste acorduri andri popa,un fade to black sau fingerstyle,se aude foarte bine si umpic mai tare deoarece (daca nu ma insel) Fenderul acela ii laminat(mai multe straturi de lemn) pe cand Takamine-urile is dintr-o singura bucata si te tin mult timp si stii ca ai ceva de calitate si poti sa-l vinzi dupaia, Fender si astea in genu lumea nu prea cumpara second hand (adica la un pret cat sa merite sa il vinzi) pentru ca mai pun putini bani si isi pot lua ei una noua,dar la Takamine mai gasesti cumparatori,mai ales dupa ce trec reducerile. Imi pare rau sa te contrazic dar si acest Takamine este laminat, inclusiv top-ul. Este o regula nescrisa, cand in descrierea chitarei nu se specifica "solid", inseamna ca este laminat. In gama asta de pret nu prea gasesti chitare cu top solid (dintr-o singura bucata).
shedow11 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Imi pare rau sa te contrazic dar si acest Takamine este laminat, inclusiv top-ul. Este o regula nescrisa, cand in descrierea chitarei nu se specifica "solid", inseamna ca este laminat. In gama asta de pret nu prea gasesti chitare cu top solid (dintr-o singura bucata). Ooops,my bad. Stiam ca cele umpic mai scumpe is facute din solid, si la cat de bine se aud cam toate takamine-urile si mai ales a mea, credeam ca era din solid top....sorry for that. Deci se pare ca m-am pacalit singur cand am zis ca macar mi-am luat o chitara din solid top....da nu regret ca mi-am luat-o pe asta nici macar umpic. In orice caz tot raman la varianta mea ca takamine-urile is cele mai bune in zona pretului asta. Si la faza cu laminatul...ei bine defapt ii vorba de cele mult prea ieftine ca nu se vand la un pret cat de cat. Everyday you learn something new.... merci Eugen ca m-ai facut sa ma uit la chitara mea cu alti ochi acuma
EugenRo2001 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 (edited) Exista laminat si laminat.... depinde de lemnul folosit si de metoda de lipire a straturilor. De exemplu, Yamaha, Suzuki, Morris, etc din anii '70-'80 sunt recunoscute ca instrumente laminate dar de calitate si care suna bine. Takamine mi-au trecut putine prin mana si au fost toate dintr-o clasa superioara asa ca nu ma pronunt. Edited November 18, 2011 by EugenRo2001
Guest Pinhead Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Pana la urma m-am hotarat si raman la Takamine-ul recomandat mai sus. Am gasit multe chestii pozitive despre el + ca are o nuanta mult mai placuta decat fender-ul care era aproape alb. Multumesc.
mike56 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 la ce magazine se gasesc chitari acustice modele mikro ?
EugenRo2001 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 la ce magazine se gasesc chitari acustice modele mikro ? adica asa ceva?
Guest mocsu Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Salutare oameni buni! Frunzaresc de ceva timp forumurile si site-urile in cautare de o chitara buna pentru mine care nu m-am mai atins de chitara de 10 ani. Am discutat, negociat, ba chiar am fost la un pas de a cumpara o hora fara corzi de prin campus doar fiindca o dadea cineva foarte ieftin. Acum sunt interesat de Takamine G320 (495ron) in detrimentul unui Ibanez V50NJP<Gig Bag/Guitar Strap/Tuner/PickPouch> (400ron) sau Fender Squier SA 105 <husa Thomann/3pene/aparat de acordaj Thomann CTG-10/corzi de rezerva> (399ron). Multumesc anticipat pentru raspuns!
Blackthorn Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nu cred ca te pacalesti deloc cu acel Takamine, e cam cea mai ok chitara in segmentul ei de pret din ce gasesti pe la noi. Daca vrei sa o iei la pretul ala promotional iti recomand sa te grabesti sa o iei luna asta, de la 1 decembrie va fi din nou la 550 lei.
mike56 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 adica asa ceva? adica la o "scara" mai mica incat sa poata canta un copil de 10 ani la ea. ceva in genul acesta: http://www.ibanez.co.jp/eu/products/jumpstart/GRGM21GB.html , dar sa fie acustica
kapak Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Sunt multi care fabrica. De exemplu Hora. http://www.hora.ro/pages/guitars_ro.htm Trebuie sa cauti dupa marime: 1/2, 3/4, dar mai sunt si alte intermediare. Dar, din cate stiu eu, mai curand sunt pe nylon. Hora mai are si modelul Turist care este 4/4, adica are griful de 612mm, dar are corpul mic. http://www.hora.ro/popup/travel.htm
Guest Meli Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Ce ar trebui sa aleg dintre un Fender CD 60 si un Epiphone DR 100?<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 13px; line-height: 19px; background-color: rgb(250, 251, 252); ">Cred ca Epiphone suna mai cald....sau poate doar mi se pare? Voi ce spuneti?
Victor Gus. Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Salutare oameni buni! Frunzaresc de ceva timp forumurile si site-urile in cautare de o chitara buna pentru mine care nu m-am mai atins de chitara de 10 ani. Am discutat, negociat, ba chiar am fost la un pas de a cumpara o hora fara corzi de prin campus doar fiindca o dadea cineva foarte ieftin. Acum sunt interesat de Takamine G320 (495ron) in detrimentul unui Ibanez V50NJP<Gig Bag/Guitar Strap/Tuner/PickPouch> (400ron) sau Fender Squier SA 105 <husa Thomann/3pene/aparat de acordaj Thomann CTG-10/corzi de rezerva> (399ron). Multumesc anticipat pentru raspuns! SI stagg e o firma apreciata de acustice. http://www.soundcreation.ro/chitare-chitari-acustice-cid9_1702/stagg-sw201sb-id4295.html Eu am stagg si as vrea sa o vand ca am primit cadou o electrica, Ibanez370Rg si cu acustica nu prea mai am ce face. Daca te-ar interesa o acutica second, da-mi un mesaj pe privat si discutam.
Blackthorn Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 (edited) Nu stiu de cine este apreciata firma Stagg, eu din cate am probat nu am putut aprecia mai nimic la ele. Scuze, am putut aprecia faptul ca dupa cativa ani distanta dintre corzi si grif creste simtitor, dar fara sa seschimbe neck relieful. Edited November 28, 2011 by Blackthorn
manbearpig Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Nu stiu de cine este apreciata firma Stagg, eu din cate am probat nu am putut aprecia mai nimic la ele. E apreciata de cei care considera Dean o "firma fantoma".
Victor Gus. Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Interaba pe cine vrei tu de pe-aici, ce ar alege intre.. sa spunem.. un Jackson si un Dean, cu acelasi pret. Mai intreaba ce ar alege intre o Hora si un Stagg la acelasi pret. Rspunsul va fi covarsitor pt prima varianta in primul caz si a doua varianta in cel de-al doilea caz.
Doctor X Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Interaba pe cine vrei tu de pe-aici, ce ar alege intre.. sa spunem.. un Jackson si un Dean, cu acelasi pret. Bre, baga un ochi la sectiunea "Artists" de pe site-ul Dean. Dupa aia mai discutam despre "firme fantoma". PS: Mustaine a ales Jackson si Dean.
Recommended Posts