Guest mircea pantea Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Pai... am doua intrebari: ce fel de chitare sunt (electrice sau acustice)? ce modele? epiphone les paul jr si stagg f 300 bk eu as prefera epiphone-ul dar nu stiu daca merita sa dau 500 de lei.chitara e folosita dar e bine intretinuta si suna bine(cel putin pt mine) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Cristian Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) Aaa, Stagg f 300-le e flying v-ul ala. Sincer sa fiu eu am ramas cu impresie destul de proasta (subliniez: EU) asupra Epiphone-urilor de-alungul timpului... mie mi-au parut foarte rigide. Imi aduc aminte ca Stagg-ul de care zici tu era a doua mea optiune, dupa o chitara tip Les Paul (culmea e ca tot n-am o copie Les Paul:)). Depinde de cum iti par tie chitarele. Degeaba ne-am da noi cu parerea si ne-am arunca in care stie mai bine lemnul si piesele ce alcatuiesc chitarele facand-o pe cunoscatorii, daca una din ele "pute", pur si simplu pentru ca a fost prost asamblata sau ingrijita. Stabileste-ti prioritatile si vezi care suna mai bine. Daca, de exemplu, Epiphone-ul suna putin mai bine decat Stagg-ul, dar iti place forma de Flying V mai mult... atunci ai putea sa treci peste anumite lucruri, nu? Depinde de tine... Eu spun F 300. Acuma, na! aruncati cu rahat... Sper sa alegi si cu urechea dar si cu simtul (tactil si cel al naturaletii). Bafta! Edited January 22, 2011 by Andrei Cristian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mircea pantea Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 Aaa, Stagg f 300-le e flying v-ul ala. Sincer sa fiu eu am ramas cu impresie destul de proasta (subliniez: EU) asupra Epiphone-urilor de-alungul timpului... mie mi-au parut foarte rigide. Imi aduc aminte ca Stagg-ul de care zici tu era a doua mea optiune, dupa o chitara tip Les Paul (culmea e ca tot n-am o copie Les Paul:)). Depinde de cum iti par tie chitarele. Degeaba ne-am da noi cu parerea si ne-am arunca in care stie mai bine lemnul si piesele ce alcatuiesc chitarele facand-o pe cunoscatorii, daca una din ele "pute", pur si simplu pentru ca a fost prost asamblata sau ingrijita. Stabileste-ti prioritatile si vezi care suna mai bine. Daca, de exemplu, Epiphone-ul suna putin mai bine decat Stagg-ul, dar iti place forma de Flying V mai mult... atunci ai putea sa treci peste anumite lucruri, nu? Depinde de tine... Eu spun F 300. Acuma, na! aruncati cu rahat... Sper sa alegi si cu urechea dar si cu simtul (tactil si cel al naturaletii). Bafta! intr-adevar epiphone-ul suna putin mai bine decat stagg-ul dar oricum fiind incepator nu cred ca o sa ating nu stiu ce performante cu vreouna din ele deocamdata.chestia e ca toata lumea imi spune ca daca vreau sa ma apuc de cantat sa nu-mi iau o chitara ieftina ca nu o sa invat k lumea(nu vad de ce dar ma rog).Eu tind mai mult spre epi de aceea vroiam sa stiu daca isi merita banii.Mersi mult de sfat.toate cele bune! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Cristian Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 (edited) Ma... acum.. nu stiu ce sa spun. Epiphone-ul ar trebui sa fie mai comod la cantat... de fapt. Poate ar fi chiar mai indicat pentru tine, la inceput acum. Ti-am mai spus... cumpara ce simti nevoia sa cumperi, nu ce ti se spune. Si personalitatea ta trebuie sa aiba un cuvant. E posibil sa fi testat eu numai chitare proaste de le Epiphone. Doar mi-am expus parerea si pe urma te-am sfatuit Uite... putin mai mult: te sfatuiesc sa cumperi Epiphone-ul. De ce? Pentru ca se poate canta mai usor pe el (poti sa-l tii in brate). E mai putin voluminos... Si e firma cu pretentii. Avand in vedere chestiile astea 3 pe care ti le-am spus... poti sa trasezi niste limite si sa alegi ce-ti doresti in functie de cat de util iti poate fi instrumentul. Succes cu achizitia si merci, la fel de urare! Edited January 23, 2011 by Andrei Cristian Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 @mircea pantea era aici pe forum un topic (nush dc nu-l mai gasesc) ,in care se punea problema de epiphone si cam o concluzie a acelui topic era (se facea comparatie intre Epiphone si Vintage) : "epiphone ca finisaj e mai bine facuta,dar ca sunet vintage este mai bun" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Merita luat un Ibanez rg250dx pentru metal(lamb of god,killswitch engage,etc.) sau sa caut altceva? Mentionez ca asta va fi prima chitara electrica(am o acustica de 2 ani) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Daca nu ai experienta cu chitarile electrice nu iti recomand sa iei o chitara cu Floyd Rose, vei avea ceva batai de cap pana o pui putin la punct si cand schimb corzile. Nici Floyd-ul de RG250 nu este unul prea grozav, se uzeaza destul de repede. Parerea mea ca in banii aia poti gasi chitari mai adaptate unei persoane la inceput de drum pe electrica, totul depinde de cati bani esti dispus sa investesti in chitara. Pentru ce vrei tu sa canti nu este suficienta doar chitara, vei mai avea nevoie fie de un program gen amplitude pe calculator, fie de un amplificator mic si o pedala de distors. In principiu e buna orice chitara cu una sau 2 doze duble pentru ce vrei tu sa canti, in momentul in care ne spui ce buget ai putem veni si cu optiuni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 (edited) Daca nu ai experienta cu chitarile electrice nu iti recomand sa iei o chitara cu Floyd Rose, vei avea ceva batai de cap pana o pui putin la punct si cand schimb corzile. Nici Floyd-ul de RG250 nu este unul prea grozav, se uzeaza destul de repede. Parerea mea ca in banii aia poti gasi chitari mai adaptate unei persoane la inceput de drum pe electrica, totul depinde de cati bani esti dispus sa investesti in chitara. Pentru ce vrei tu sa canti nu este suficienta doar chitara, vei mai avea nevoie fie de un program gen amplitude pe calculator, fie de un amplificator mic si o pedala de distors. In principiu e buna orice chitara cu una sau 2 doze duble pentru ce vrei tu sa canti, in momentul in care ne spui ce buget ai putem veni si cu optiuni. Bugetul ar fi de 2000Ron. Nu am banii dar pe parcusul anului voi face rost de ei(+ma voi documenta). Ca amp ma tenteaza Line 6 Spider 3 15W. Cant doar in camera deci nu cred ca am nevoie de mai mult. Cat despre chitara, as vrea sa fie ori un Ibanez ori un ESP/LTD. Acustica e o Hora Western cu cutaway pe care cand metale grele ) Deci sunt calit. Thanks for replying. Edited January 25, 2011 by Gothic Fighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Daca ai restrans aria de chitari la Ibanez si LTD eu iti recomand ca, in segmentul asta de pret sa mergi pe Ibanez, mi se par mai bine orientate catre ce vrei tu sa suni. Eu as merge in principiu pe ideea de chitara cu corp de mahon si 2 doze duble. Iti pun 3 modele care mie mi se par foarte potrivite pt ceea ce vrei tu, in ordinea preferintelor mele: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=352&BrandProductID=2103 - chitara mea preferata din ce face Ibanez in acest moment, vine cu corp si grif din mahon cu imbinare tip set neck, topul din artar, de unde rezulta un sunet plin si clar si sustain foarte bun. Finisajul este unul deosebit, lucratura foarte buna, dozele sunt active, au un sunet care se preteaza foarte bine la metale radioactive http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=354&BrandProductID=1653 - pret foarte bun, finisaje si lucratura bune, corp si grif din mahon cu imbinare tip set neck, topul din artar, de unde rezulta un sunet plin si clar si sustain foarte bun http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=353&BrandProductID=1889 - o chitara metalifera foarte corecta pentru pretul ei, corp din mahon, grif subtire din artar, unora le place mult feelingul grifului, altii (eu de exemplu) il detesta. Fata de celelalte 2 are sustain ceva mai slab si datorita corpului mai subtire si sistemului de prindere a grifului de corp prin suruburi. Dozele sunt active si destul de bune pentru metale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Petrecce Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Daca ai restrans aria de chitari la Ibanez si LTD eu iti recomand ca, in segmentul asta de pret sa mergi pe Ibanez, mi se par mai bine orientate catre ce vrei tu sa suni. Eu as merge in principiu pe ideea de chitara cu corp de mahon si 2 doze duble. Iti pun 3 modele care mie mi se par foarte potrivite pt ceea ce vrei tu, in ordinea preferintelor mele: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=352&BrandProductID=2103 - chitara mea preferata din ce face Ibanez in acest moment, vine cu corp si grif din mahon cu imbinare tip set neck, topul din artar, de unde rezulta un sunet plin si clar si sustain foarte bun. Finisajul este unul deosebit, lucratura foarte buna, dozele sunt active, au un sunet care se preteaza foarte bine la metale radioactive http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=354&BrandProductID=1653 - pret foarte bun, finisaje si lucratura bune, corp si grif din mahon cu imbinare tip set neck, topul din artar, de unde rezulta un sunet plin si clar si sustain foarte bun http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=353&BrandProductID=1889 - o chitara metalifera foarte corecta pentru pretul ei, corp din mahon, grif subtire din artar, unora le place mult feelingul grifului, altii (eu de exemplu) il detesta. Fata de celelalte 2 are sustain ceva mai slab si datorita corpului mai subtire si sistemului de prindere a grifului de corp prin suruburi. Dozele sunt active si destul de bune pentru metale. Eu nu te contrazic dar pentru a avea un sound inspre high gain cum am observat ca ar vrea; atunci mult mai importanta decat chitara va fi alegerea tipului de amplificare;pedale;difuri;etc pe care le alege sau si le poate permite si mai ales cum le poate pune in valoare ptr ca din cate am inteles acum vrea sa faca trecerea pe taramul distorsiunilor nervoase. Am simtit nevoia sa precizez asta in ideea ca cel care a intrebat sa fie constient ca doar cu o chirara ESP; ibanez sau oricare alta, scumpe sau ieftine tot nu va avea cum sa sune ca LOG de exemplu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Master011 Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Ce parere aveti de ibanezv72ece? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 (edited) Eu nu te contrazic dar pentru a avea un sound inspre high gain cum am observat ca ar vrea; atunci mult mai importanta decat chitara va fi alegerea tipului de amplificare;pedale;difuri;etc pe care le alege sau si le poate permite si mai ales cum le poate pune in valoare ptr ca din cate am inteles acum vrea sa faca trecerea pe taramul distorsiunilor nervoase. Am simtit nevoia sa precizez asta in ideea ca cel care a intrebat sa fie constient ca doar cu o chirara ESP; ibanez sau oricare alta, scumpe sau ieftine tot nu va avea cum sa sune ca LOG de exemplu. Un amp bun care ar fi? Vreau sa cant doar in camera. Cat despre efecte, am GuitarRig(si o intrebare): Chitara vine in amp, iar amp'ul se conecteaza direct la PC sau mai am nevoie de ceva? Edited January 25, 2011 by Gothic Fighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 E ceva mai complicat de atat, depinde foarte mult ce vrei sa canti. Daca folosesti Guitar Rig sunt mai indicate niste boxe bune de calculator. Poti in schimb sa iti iei un amplificator care vine cu efecte integrate gen Vox VT20+. In principiu cu un amplificator genul acesta poti obtine tonuri destul de bune de la country, blues , classic rock pana la cele mai distorsionate metale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 http://forums.rgc.ro...tru-incepatori/ Foarte informativ Din video-uri VT20+ arata si suna perfect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenzoru Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Salutare, Este primul meu post asa ca aveti mila... Doresc sa cumpar o chitara electrica si un amplificator. vreau sa ma incadrez intr-un buget de maxim 3000 ron. Preferinte ar fi un model Les Paul, un SG 400 D si ultima optiune ar fi un stratocaster. M-am tot orientat intre marcile Vintage, Epiphone, eventual un Fender la mana a doua bineinteles. Vreau sa existe posibilitatea in viitor si de un upgrade la chitara (doze mai bune sau ceva de genul). Cat despre amp imi face cu ochiul, dar fara cunostinte doar asa ca marca, un Marshall 30 dfx. (cant doar in casa pentru mine nu scene sau sali, concerte sau altceva). Ce stil as vrea sa abordez???!! pai ma incanta blues, un lead guitar ( Angus, Slash Gibbons si nu in ultimul rand Gilmour). Experienta 0. Actualmente detin un Takamine g320 propaspat cumparat. Imi place la nebunie. Am inceput cu lectii de chitara cu acorduri si nebunii. Cred ca am dat banii degeaba pe ea sincer din moment ce mi s-a explicat ca puteam trece din prima pe electrica. Oricum nu imi pare rau este mereu ok sa poti sa iei chitara cu tine sa mai canti cate ceva la vreun gratar cu prietenii sau vreo faza de genul. Ce ma sfatuiti ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Părerea mea este să rămâi pe acustică până înțelegi cu ce se mănâncă instrumentul numit 'chitară'. Cei care afirmă că poți cânta de la început, cu succes, pe electrică, fie sunt genii, fie sunt paraleli. Edited January 26, 2011 by Baumwolle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Ca vrei sa treci de la acustica la electrica nu prea e treaba mea. Daca iti plac chitarile gen Les Paul, dupa parerea mea cea mai buna investitie ar fi un Vintage V100 pentru ca este din start o chitara decenta in care nu trebuie sa investesti prea multi bani pe viitor ca sa o upgradezi. Practic singurul lucru care merita schimbat pe ea sunt dozele, cele standard oricum sunt decente, deci le poti tine ceva timp pe chitara fara nici o problema. Amplificator eu iti recomand Vox VT40+, eventual si cu un footswitch VFS5, asta ca sa ai acces rapid la preseturi. Vintage-ul este 1300 RON nou, Voxul 1000 RON, footswitchul 300 RON, in total 2600 RON. Iti mai raman bani si de un set de doze second hand pana la 3000 RON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Nu stiti ce chitara e asta? Edited January 26, 2011 by Gothic Fighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Dupa cautari prin mai multe site-uri cred ca un Schecter ar fi bun. E ieftin si din review-uri am vazut ca suna bine si ca e facut pentru metal. Cu tot cu Vox-ul VT20+ intra intr-un buget de 2000RON. Si arata bestial http://www.esound.ro...n-6,p-3086.html Pareri? edit: scuze de double post. nu puteam edita reply-ul de mai sus. Edited January 26, 2011 by Gothic Fighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Buffaloh Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Salutare ...ce parere aveti despre http://www.guitarsho...odus.php?pid=23 + http://www.guitarsho...odus.php?pid=81 ...eu fiind incepator Astept pareri si alte sugestii. LE: Bugetul este pana in 2000 RON Edited January 26, 2011 by Buffaloh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Dupa cautari prin mai multe site-uri cred ca un Schecter ar fi bun. E ieftin si din review-uri am vazut ca suna bine si ca e facut pentru metal. Cu tot cu Vox-ul VT20+ intra intr-un buget de 2000RON. Si arata bestial http://www.esound.ro...n-6,p-3086.html Pareri? edit: scuze de double post. nu puteam edita reply-ul de mai sus. Mie nu imi plac deloc chitarile cu corpul din basswood, e un lemn mai moale care nu accentueaza (coloreaza) nici o frecventa de unde rezulta un sunet plat, fara prea multe armonici. Schecterul ala e lucrat si finisat destul de bine, dar la capitolul sunet nu e cea mai buna alegere. Treaba cu aspectul e subiectiva, unora le place, atlora nu. Pe mien de exemplu nu ma mai incanta asa mult genul ala de chitari, sunt si forme ceva mai interesante decat aia, de exemplu PRS Custom are o forma foarte interesanta si eleganta in acelasi timp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 (edited) Este ceva mai bun la acelasi pret? Nu vreau sa trec de 2000RO(cu tot cu amp care mai mult ca sigur va fi voxul) Edited January 26, 2011 by Gothic Fighter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 In cazul asta orienteaza-te catre piata second hand, ai sanse sa prinzi o chitara buna la un pret decent sau chiar foarte bun. Totusi nu ar strica sa iei pe cineva mai priceput cu tine cand iti cumperi chitara, mai ales daca nu ai experienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Salutare ...ce parere aveti despre http://www.guitarsho...odus.php?pid=23 + http://www.guitarsho...odus.php?pid=81 ...eu fiind incepator Astept pareri si alte sugestii. LE: Bugetul este pana in 2000 RON Spre ce tip de sunet te îndrepți? Ce muzicã ți-ar plãcea sã cânți? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenzoru Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Pãrerea mea este sã rãmâi pe acusticã pânã înțelegi cu ce se mãnâncã instrumentul numit 'chitarã'. Cei care afirmã cã poți cânta de la început, cu succes, pe electricã, fie sunt genii, fie sunt paraleli. Sunt de acord cu parerea ta adica e logic si rezonabil. Chestia cu trecutul direct pe electrica mi-a fost sugerata de tipul suparat de la MC Music. Poate s-a gandit doar la partea comerciala a problemei. Atunci am sa mai astept pana..... pana nu stiu. .. Un singur lucru stiu sigur, bani se vor duce pe altceva . Merci de sfat anyway ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei Cristian Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Bai, nu! I-ati ce vrei numai sa-ti iei! ) Nu-i da pe prostii (nintendo nu-stiu-ce; xbox-uri sau alte de-astea). Daca simti ca te arde cumpara-ti chitara electrica acum sau asculta sfatul baietilor si cumpara-ti o acustica. Sau... ma rog, poate ai o caruta de bani si-i ii strangi repede... nu stiu. In orice caz.. sfatul meu e sa-ti cumperi chitara daca asta simti intr-adevar. Daca mai ai intrebari pune-le tot aici si mai stau si eu cu ochii pe thread-ul asta si-ti raspund cum pot. Habar n-am de ce mi-ar pasa de asta, dar uite ca se intampla. Sau, have it your way si poate ne auzim in alta viata ) Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Electric sau acustic... depinde ce vrei sa canti (daca asculti brutal-death/grind e clar ca nu te intereseaza un instrument acustic). Eu am invatat cateva lucruri elementare pe acustica, dar nu am avut niciodata una. Primul meu echipament a fost o chitara cu humbuckere, o pedala high-gain, simulator de cabinet si un casetofon rusesc de 2 ori mai in varsta decat mine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Pãrerea mea este sã rãmâi pe acusticã pânã înțelegi cu ce se mãnâncã instrumentul numit 'chitarã'. Cei care afirmã cã poți cânta de la început, cu succes, pe electricã, fie sunt genii, fie sunt paraleli. Pe-asta chiar ca n-am inteles-o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 (edited) Ba eu cred ca am inteles, conform a ceea ce spune Bumbac mai exista o clasa de chitaristi, cea a geniilor. Ideea este ca daca vrei sa ajungi geniu in acest domeniu trebuie sa incepi direct pe electrica, orice alta cale decat aceasta duce neconditionat catre chitaristul negenial. Exemplul cel mai la indemana care imi vine acum ar fi Tommy Emmanuel, sau chiar Al Di Meola. Edited January 27, 2011 by Blackthorn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts