www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Nu stiu ce ai vrea sa stii, dar in mare e o copie de Les Paul cu corpul din baswood mai subtire decat cel standard Gibson, dozele nu sunt grozave, dar nici foarte proaste, are griful comod cu taste jumbo, arata bine si costa destul de mult pentru ce stie sa faca. Mult mai reusita la acelasi pret (de fapt mai ieftin) este Vintage V100. ALte modele comparabile care se gasesc pe piata noastra ar fi Epiphoen Les Paul Standard si Studio, Dean Evo Noir si Special, Hamer Archtop, seria Artist (ART) de la Ibanez, Ibanez SZR520, PRS SE Tremonti (e ceva mai scump, dar e o chitara foarte reusita), Peavey HP Signature EX si altele. Din punctul meu de vedere, majoritatea celor enumerate de mine sunt mai bune decat LTD EC-100, nu stiu exact ce doresti sa canti sau cum vrei sa arate ca sa iti pot recomanda ceva care sa fie cat mai aproape de ce iti doresti tu.

 

Mersi mult!

Link to comment
Share on other sites

Dintre toate cele enumerate de mine cele mai apropiate de conceptul de Les Paul sunt Epiphone si Vintage. Cea mai rentabila pret calitate mie personal mi se pare Vintage. Avantajele fata de Epiphone ar fi pretul foarte bun, lemnul de calitate ceva mai buna si dozele putin mai bune dupa parerea mea. Ca dezavantaj ar fi cheile de acordaj ceva mai slabe, dar oricum decente.

Link to comment
Share on other sites

Dintre toate cele enumerate de mine cele mai apropiate de conceptul de Les Paul sunt Epiphone si Vintage. Cea mai rentabila pret calitate mie personal mi se pare Vintage. Avantajele fata de Epiphone ar fi pretul foarte bun, lemnul de calitate ceva mai buna si dozele putin mai bune dupa parerea mea. Ca dezavantaj ar fi cheile de acordaj ceva mai slabe, dar oricum decente.

 

sint curios cum ai ajuns la concluzia asta.

Link to comment
Share on other sites

Guest malakian
Hi,

 

Am tot cautat o chitara acustica si am gasit : CHITARA WESTERN C.AEMON

 

http://www.fly-music.ro/western-guitars/88...ern-caemon.html

 

Imi puteti spune si mie daca este buna pentru inceput ? :3

 

 

Thx !

 

cam cat dai, atata face...pt inceput e buna, dar mai tarziu, probabil vei avea nevoie de ceva mai bun...decat sa iti iei un noname, mai bine cauta la mica publicitate si sigur vei gasi ceva mai bun la banii astia...

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=47948

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=50023

Link to comment
Share on other sites

salut . vreau si eu o parere pertinenta . care din cele de mai jos si dc?? multumesc :lol:

 

http://www.thomann.de/gb/schecter_solo_custom_fsb.htm

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec1000_bk.htm

http://www.thomann.de/gb/dbz_guitars_boler...lack_cherry.htm

http://www.thomann.de/gb/prs_se_single_cut_trem_bk.htm

http://www.thomann.de/gb/epiphone_slash_les_paul.htm

http://www.thomann.de/gb/hagstrom_super_swede_vs_tremar.htm

http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...ndProductID=227

 

sau feel free sa imi recomandati o chitara mai buna pana in 800 eur :) (prefer forma lp.... dar sunt interesat de orice optiune) :lol:

Edited by Burb
Link to comment
Share on other sites

 

Uite o sa incerc sa fac un scurt review la fiecare chitara:

 

Schecter Solo Custom - per total e o chitara foarte reusita, fara a fi o chitara cu ton 100% Les Paul, are corpul ceva mai subtire si tastiera din abanos, suna ceva mai bright decat un Les Paul construit dupa reteta clasica, mai ales ca si dozele Seymour Duncan alese sunt destul de reci ca si ton (59 cel putin are multe inalte si mult bas,medii mai putine).

 

LTD EC 1000 - o chitara construita foarte bine si finisata extraordinar, griful confortabil si subtire, 24 taste jumbo, doze active EMG. Nu e chiar un Les Paul traditional adevarat din cauza corpului mai subtire si a dozelor EMG, in schimb este o chitara extraordinara pentru metale.

 

DBZ Bolero - nu stiu cam nimic despre aceasta firma, din specificatii si poza imi dau seama ca e finisata atent si per global arata ca o chitara buna, totusi as incerca-o inainte sa o cumpar.

 

PRS SE Singlecut - chitara lucrata foarte bine, ca minusuri as putea remarca dozele de fabrica ceva mai slabe decat la concurenta. Are corpul ceva mai subtire si bridge-ul tip stratocaster, de o calitate buna, poate fi un avantaj sau un dezavantaj in cazul in care nu il folosesti deloc. Mie personal mi se pare destul de scumpa fata de ce ofera concurenta,

 

Epiphone Slash Les Paul - mie personal mi se pare cea mai apropiata de reteta clasica Les Paul, ca plusuri ar fi dozele Alnico Pro II, dupa parerea mea cele mai reusite doze Seymour Duncan din cele low si mediu output, long tenon neck si partea electrica de calitate. ca minusuri ar fi faptul ca nu prea o gasesti pe stoc cam pe la nici un magazin.

 

Hagstrom Super Swede - o chitara lucrata foarte bine, lemnul bunicel, dozele reusite, corpul ceva mai subrite, bridge gen Bigsby. grif foarte comod. Per total o chitara reusita, singura "problema" poate fi bridge-ul, daca il folosesti e un plus, daca nu ai nevoie de el mai bine fara si iei modelul cu brige fix, macar nu mai ai probleme de acordaj.

 

Peavey HP Signature EXP - o chitara care arata foarte bine, dar pe care pe mine nu m-a convins in nici un fel, e lucrata si finisata bine, doar ca mi se pare ca nu are personalitate, e doar o chitara ca multe alte chitari. Griful este interesant, de sunat suna ceva spre PRS Standard sau Custom (ma refer la modelele SE), dar parca nu e asa de definita ca PRS-urile. Dupa parerea mea sunt si alte optiuni de luat in seama la banii astia, un concurent serios fiind Schecter seria C1, cam toate mi s-au parut ca fiind cam acelasi gen de chitara ca si Peavey-ul, doar ca per total ceva mai bune.

 

Eu din toate modelele de mai sus as cauta un Epiphone Slash daca se gaseste de vanzare prin vreun magazin, asta pentru o chitara foarte versatila, care merge pe aproape orice gen muzical, sau un LTD EC 100 pentru metal, sau si mai bine un Gibson Les Paul Studio second hand cam pentru orice gen muzical.

Link to comment
Share on other sites

Sã începem prin a spune cã nu e clãtitã. :)

 

Si Gibson facea LPurile cu "pancake body" intr-o perioada, asa ca asta cu clatita nu prea tine. In plus, poti sa faci clatite si din palisandru brazilian sau abanos african. Deci treaba cu clatita nu are legatura cu calitatea lemnului.

 

Ca o paranteza, pancake body e doar un alt tip de corp, la fel ca chambered. Nu-i nici mai rau, nici mai bun, e doar diferit, asa ca "pancake" nu e un minus. Preconceptii... parca facusei un topic despre ele.

 

In al doi-lea rind, Epiphone nu au pancake body, cel putin eu n-am vazut pina acum. Te rog sa postezi o poza cu o clatita Epiphone, cu care sa-ti sutii argumentele.

 

Scuze de off-topic.

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Clãtita este unul dintre motivele pentru care Gibson-urile din era Norlin sunt blamate. Cã pânã la urmã se reduce la gusturi, e o altã chestiune.

 

Epiphone au avut la un moment dat o combinație de mahon și alder în corp (scria și pe site). Nu am de gând sã caut acum dovezi clare, oricum nu am sã te conving.

Link to comment
Share on other sites

Tokai caut , dar nu se prea gãsesc doar sa îmi iau noua si e cam scumpã

Multumiri maxime blackthorn, apreciez timpul pe care mi l-ai acordat

Trebuie sa merg sãptãmâna asta sa probez ltd 1000 sa vad ce e de capul ei.

Dar din ce am vazut pe net review_uri bune au si schecterul si slashul.

Nu țin neaparat sa am chitara de greutate si sunet identic cu gibson. Iar de gibson studio nu am auzit chestii f dragute

Link to comment
Share on other sites

ce inseamna mana a doua ??? max 500 eur, avand in vedere ca cea mai ieftina noua e 800 eur? stiu ca au multe probleme de constructie .

 

Iar chitara DBZ este facuta de Dean B. Zelinsky, fondatorul Dean Guitars ... :lol: cred ca are ceva credibilitate :)

Edited by Burb
Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa merg sãptãmâna asta sa probez ltd 1000 sa vad ce e de capul ei.

Vezi ca aveau la Musica Store acum 3 saptamani pe Calea Victoriei vis-a-vis de Magazinul Muzica (daca esti din Bucuresti). Poate ii convingi sa schimbe corzile.

 

Daca tot vorbiti de LTD, eu am pus ochii pe una dintre

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec401vf_faded_cherry_sb.htm

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec500_bk.htm

Prima are SD JB+59, a doua EMG 81+60

Vreau o chitara versatila si imi place mult forma de LesPaul.

Ce parere aveti de aceste chitare? Alte recomandari in acelasi buget sau mai mic? Pot fi si double cut, nu neaparat LP.

PS: Faded-ul la prima chitara, aveti idee daca e nelacuita la fel ca Gibson Les Paul Studio sau e lacuita si are o culoare mai putin "aprinsa".

Aceeasi chitara pe alt finish: http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec400vf_tsb.htm

 

 

Merci.

Edited by Viking
Link to comment
Share on other sites

e destul de usor cu LTD pt ca poti sa mergi la muzica sa le probezi . din cate stiu eu , de la modelul 401 in sus pana la eclipse sunt facute in korea , eclipsul e japan

modelele mai slabe sunt facute in indonezia. dar am vazut unul facut in indonezia si arata si suna impecabil...

Link to comment
Share on other sites

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=50236&hl=

 

Uite, domnu' Burb, mai bun ca orice LTD sau alte groznicãrii.

 

Nu stiu daca neaparat mai bun, dar cred ca merita macar probat. Chitara cea mai buna este cea care raspunde cel mai bine necesitatilor tale legate de sunet, comfort, imagine etc.

Link to comment
Share on other sites

Guest Baumwolle

Vrei sã suni ca Gary dar Gibson nu e soluția? În cazul ãsta, LTD Eclipse este și mai departe de rețeta câștigãtoare. Despre ce Gibson GM vorbești? Cel pe care îl știm amândoi sau modelul BFG? Mie mi-a plãcut chitara aia...

Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce sa zic.. copia de LP pe care o am acum imi place f mult . problema ei e ca nu se decupeaza f bine in cantare, nu are armonicele necesare, lemnul nu e cine stie ce, e cam prost decupata si nu prea pot sa ajung mai sus de tasta 15 ( pot dar e chinuitor) ... ma rog . in schimb imi place forma , griful ( care este mai subtire decat la gibsonuri ) ... ma inteleg bine cu ea .. m-am obisnuit.... am incercat si multe fenderuri , dar nu m-am inteles cu ele .

 

iar legat de gibsonul gary moore , nu stiu ce varianta( cred ca aia normala... bfg parca avea p90 doza neck si 3 potentiometre) .... problema e ca nici gary saracu nu canta cu ea in concerte decat 1 piesa .. si destul de rar... plus ca repet ... costa prea mult , poate sa sune identic cu gary moore ( problema e ca nu suna ca el.. si asta se poate auzi si in concertele lui )

Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce sa zic.. copia de LP pe care o am acum imi place f mult . problema ei e ca nu se decupeaza f bine in cantare, nu are armonicele necesare, lemnul nu e cine stie ce, e cam prost decupata si nu prea pot sa ajung mai sus de tasta 15 ( pot dar e chinuitor) ... ma rog . in schimb imi place forma , griful ( care este mai subtire decat la gibsonuri ) ... ma inteleg bine cu ea .. m-am obisnuit.... am incercat si multe fenderuri , dar nu m-am inteles cu ele .

 

iar legat de gibsonul gary moore , nu stiu ce varianta( cred ca aia normala... bfg parca avea p90 doza neck si 3 potentiometre) .... problema e ca nici gary saracu nu canta cu ea in concerte decat 1 piesa .. si destul de rar... plus ca repet ... costa prea mult , poate sa sune identic cu gary moore ( problema e ca nu suna ca el.. si asta se poate auzi si in concertele lui )

 

In cazul asta iti recomand un Gibson cu gat de 60, ce ai incercat tu era cu gat gen 50, care este mult mai gros. LTD-ul are griful foarte subtire si comod, este foarte posibil sa iti placa, sau te poti uita si dupa un Schecter, seria C1 de la ei este excelenta, chiar daca nu are forma de LP.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.