Guest szekely Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Buna ziua am o intrebare: cum fac chitara electrica sa scartaie ??? e nevoie de echipament special chitara speciala sau ce??? e vreo tecnica speciala ??? scartait.mp3
CiocanelBloodyCIocanel Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 ce ai pus tu acolo seamana a pinch harmonic + amp feedback... pinch harmonic e o tehnica... amp feedback... =... nu stiu sa-ti explic termenii prea bine... google them...
Guest Mayol Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Cred k e vorba fix de asta: http://justinguitar.com/en/TE-012-PinchHarmonics.php
Mosh Craciun Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Cred k e vorba fix de asta:http://justinguitar.com/en/TE-012-PinchHarmonics.php pare mai degraba amp feedback....
karpi Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Buna ziua am o intrebare: cum fac chitara electrica sa scartaie ??? e nevoie de echipament special chitara speciala sau ce??? e vreo tecnica speciala ??? distors-->ecou,--->statie la maxim ,totul la "100%" si va "scartai" , scrasni , fluiera, marai depinde de ce coarda estompezi se care lasi sa sune..
catalinsapasu Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Apropie dozele de la chitara de difuzor. Se cheama microfonie si in mod normal nu trebuie sa apara, dar daca vrei da scoti un zgomot enervant ca ala poti sa apropii doua difuzoare, un microfon si un difuzor, sau dozele de difuzor. Zgomotul ala apare cand interfereaza campurile magnetice ale celor doua.
Dimitriyus Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 In functie de pozitia ta fata de cabinet / difuzor si de nivelul de distorsiune si de nivelul de volum dozele intra in feed-back. Desigur si apropierea chitarei cu dozele de boxa produce sunetul respectiv. Acum ca e enervant sau nu, depinde de ce si cum...
marduk Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 feedback.. cred ca intrebarea era cum sa-l controlezi..ca de obtinut cu totii l-am obtinut din greseala. in general merge sa dai un acord si sa palmezi toate corzile mai putin una, s-o lasi in sustain apoi va intra in feed, si deacolo te joci cu floyd/tremolo dar foarte usurel (iese bine cu gain mare si cu macar 2 300 de wati in spate
Guest szekely Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 am resusit amp feedback ieri seara cu un marshal mg30 doar 30 de veti si volum knob era sub jumatate si scartaia uraa cat despre pinch armonics pare mai calumea k e controlat insa e greu... totusi facand feedback sper k nu tune difu. nu ???
CiocanelBloodyCIocanel Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 eu am facut un ton mai cu feedback si cu boxele de la calculator (cu un hot head si guitar fx)... nu marimea conteaza (in cazul asta)... ( http://www.youtube.com/watch?v=str6XP3GGdU ) pinch harmonics nu e greu... doar tre exersate putin... depinde si unde tii mana pe chitara si cum tii pana si ce pana ai... daca ai un dulop sharp ies greu... sau deloc... pentru ca distanta intre deget si coarda e mai mare... pentru armonice mai bune eu tin pana invers... astfel sare coarda repede in deget... daca tii mana mai spre neck armonicele vor suna altfel fata de cele obtinute langa bridge...
karpi Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 eu am facut un ton mai cu feedback si cu boxele de la calculator (cu un hot head si guitar fx)... nu marimea conteaza (in cazul asta)... ( http://www.youtube.com/watch?v=str6XP3GGdU ) pinch harmonics nu e greu... doar tre exersate putin... depinde si unde tii mana pe chitara si cum tii pana si ce pana ai... daca ai un dulop sharp ies greu... sau deloc... pentru ca distanta intre deget si coarda e mai mare... pentru armonice mai bune eu tin pana invers... astfel sare coarda repede in deget... daca tii mana mai spre neck armonicele vor suna altfel fata de cele obtinute langa bridge... vezi ca sunt pe net articole despre Guitar harmonix armonicele acestea apar cand atingi coarda la 1/2,1/4,1/5,1/6 ....1/n din lungimea reala a corzi de la octava in stanga si in dreapta se repeta nodurile la aceste distante. In momentul cand de exemplu ti bareu pe pozitia .I. ( spatiul 1) 1/2 se muta cu o tata mai sus si asa se mota si toate celelalte puncte de nod al armonicelor. Daca prinzi coarda pe pozitia III. octava 1/2 va fi pe pozitia XV .( spatiul 15 respectiv aprox deasupra tastei 15) Asa ca daca vrei o anumita armonica la un sunet dat de pe coarda trebuie sa atingi coarda la o distanta data . Depinde si de care doza o folosesti unele armonice vor suna numai cu doza bridge.
Guest szekely Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 foarte kalumea am dat ampu la 3 sferturi prima data in viata mea k sa fak asta si amu ink tot asta aud foarte klumea mersi
Metabog Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 In momentul cand de exemplu ti bareu pe pozitia .I. ( spatiul 1) 1/2 se muta cu o tata mai sus si asa se mota si toate celelalte puncte de nod al armonicelor. Cu o tata? Man vreau si eu tate pe chitara, de unde ti-ai luat? Da unele mari. Nu-mi plac alea care sunt prea despartite.
Recommended Posts