www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Conectare Chitara Electrica La Calculator


Guest Gold
 Share

Recommended Posts

Imi cer scuze daca intrebarea este prea de incepator, insa nu imi dau seama de ce am nevoie pentru a conecta chitara la placa mea de sunet. de unde pot sa cumpar adaptor/cablu pentru chitara->calculator? va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

adaptorul o sa fie 6.3 mono - 3.5 mono? sau trebuie sa fie strreo?

 

 

iti trebuie adaptor de la jack mic la jack mare kre il bagi in intrarea de microfon in soundboard si scoti p speakers

Link to comment
Share on other sites

Guest chitaristul_innascut

daca ai chitara , cablul , calculatorul , programul si un adaptor care face mufa din 6.3 in 3.5 si care nu are intreruperi atunci iti instalezi totul si reglesi un pic in program si te-ai scos cu distorsiune, wah-wah si toate efectele alea...

Link to comment
Share on other sites

am citit threadul ala....dar nu pra stiu cum sa imi fac singur un bufeer ca cel din schema respectiva. pot sa cumpar unul? si pana la urma nu am inteles daca jackul 3.5 care intra in palca de sunet este mono sau nu... va multumesc ca sunteti rabdatori :)

L.E. asa ceva este bun? http://www.thomann.de/de/millenium_die_dibox_passiv.htm

Edited by Gold
Link to comment
Share on other sites

Poate fi ori mono ori stereo, oricum semnalul tau e mono. Si poti transforma un jack stereo intr-unul mono, e la mintea cocosului.

DI-ul ala de pe Thomann e pasiv, adica doar un transformator. Pentru intrare de line-in (spre deosebire de intrarea de mixer, that is) cred ca-i mai potrivit un preamplificator (activ). Se gasesc la General Systems, in jur de 10 lei, dar tot trebuie sa mai lipesti niste fire. Si pentru chitara are gain-ul cam mare, poate distorsiona in functie de cat de "hot" sunt dozele. Daca schimbi rezistenta din bucla de feedback cu un potentiometru poti regla gain-ul. Un astfel de circuit am integrat direct in chitara, plus alte ingrediente magice :)

O alternativa ar fi sa folosesti o pedala fara true bypass (de la BOSS, de ex.) inainte. Acestea au buffere inainte si dupa efectul propriu-zis, care sunt active mereu.

Daca eram in Iasi te ajutam, dar sarbatorile, familia...

Link to comment
Share on other sites

http://www.thomann.de/gb/behringer_pb100.htm o pedala gen chestia asta merge? si ce ar face gainul de la aceasta?

 

 

 

LE : sau este posibil sa imi iau mai bine un procesor de efecte http://www.thomann.de/gb/digitech_rp50_mod...ffektpreamp.htm ? as putea sa conectez boxele la el?

boxe active vorbesc. din nou multumesc pentru rabdare.

Edited by Gold
Link to comment
Share on other sites

buuuuun. n-am inteles nimic. deci mi-am luat un squirer si un amplificator frontman 15g (http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=298). sunt total noob la chestii de electronica si sunet. am calculator foarte bun, am o placa de sunet SB care are 4 gauri. verde pt boxe, rosu pt microfon si inca 2 care nu stiu ce sunt.

 

ce am incercat eu ca noob-ul: chitara am bagat-o in amplificator, am luat cablu care are la 2 capete jack mic (de microfon,boxe). la un capat i-am pus adaptor de jack mare, si l-am bagat in amp si celalalt capat l-am bagat in placa de sunet in gaura rosie (de microfon). am pornit Guitar Rig 3, am acolo setata input/output SB Live. Cand bag niste riffuri, se aude cu intreruperi si delay si ft slab.

 

Ce vreau sa fac? Sa conectez chitara la calculator astfel incat sa obtin efectele dorite prin Guitar Rig 3, si sa se auda prin boxe calumea.

 

AM CITIT SI CITESC IN CONTINUARE FORUMUL, dar nu inteleg anumite denumiri tehnice, va rog daca se poate o explicatie sau un link catre o explicatie simpla. Momentan incerc sa citesc tot topicul de la http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=1152 , dar mentionez ca nu se aude nimic, la input in Guitar Rig 3 nu pot sa selectez nimic.

 

va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Gold, la pretul ala merita sa iei un RP50 ca efect pentru inceput. Merge si ca preamplificator pentru placa de sunet - are preset bypass deci poti sa intri cu sunetul curat si preamplificat in placa de sunet, ca sa procesezi in calculator. Da, merge si pentru casti, si pentru boxe active.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
imi trebuie cumva un sofware pt a face chitara sa s auda in boxe?k am bagat mufa cu un adaptor si nu s aude nimic.. :)

 

nu`ti trebuie nici un software. incerca si la mic si la line in. ai verificat volulmul la chitara?

Link to comment
Share on other sites

Si eu tot placa SB creative am. Folosesc intrarea de line in (aia albastra). Nu uita sa o debifezi casuta cu "mute" din setarile placii de sunet, pentru intrarea pe care o folosesti.

 

Cat despre delay, foloseste drivere ASIO4ALL - sunt freeware. Cred ca placa ta de sunet nu are (nici a mea dealtfel). Iar la imput selecteaza ASIO.

 

Set-up-ul meu e in felul urmator:

chitara --> procesor --> placa sunet (line in). Debifez casuta cu mute si dau drumul la boxe. Se aude de n-ai treaba (asa ca pt casa).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Noxified

si imi pot conecta chitara la calc prin placa de sunet sa se auda fara nici`un fel de problema dak imi fac setarile corect la calculator, folosesc programele si driverele , fara procesor, pedale, amplificator?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.