www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Serban G.

Newcomers
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Other Information

  • Gear
    Fender Squier (upgraded)
    Sculpted BC Rich Mocking Bird Custom (upgraded)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Serban G.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

  1. @adrianni multumesc! Sumarul imbunatatirilor: in loc de bridge-ul in 2 puncte am pus Kahler re-fretting interior screening nut replace and fix intonatie (head, bridge, neck insert)
  2. Au trecut 4 ani de la postul original. Am perseverat si am gasit un lutier bun - http://www.antonioguitars.ro/ - pentru lucrarea pe care mi-o doream pentru Squier. Rezultatul:
  3. Am inlocuit ieri bridge-ul vintage (il inlocuisem pe cel original cu unul luat din SUA) cu unul modern in 2 puncte. Sunt in sfarsit multumit de bridge, e mega fin la palma si arata destul de bine. Mai am sa ma joc cu tensiunea din arcuri si e done. Dupa asta o duc la re-fretting.
  4. Salut, Sunt chitarist (ritm si solo) si caut un baterist cu care sa invat melodii cap coada. In principiu caut sa invat rock-n-roll si blues, spre exemplu imi plac formatii variate, de la: Oasis, AC/DC pana la Zakk Wylde, Slash, etc. Fara pretentii, cu dorinta de invatare. Gasim de comun acord o sala decenta si timp. Eu imi aleg melodiile si tab-urile de pe Songsterr (am cont platit) si am niste aplicatii pe tableta. Compozitii random: https://soundcloud.com/serban-ghita 10x
  5. @Pava, nu dozele au fost ok, pickguard-ul in schimb de pe un Fender difera de cel Squier standard. Trebuie sa mai dau niste gauri in body. Pick-up-urile asa sunt ele, par mai subtiri. Din poza nu se vede dar si restul componentelor sunt noi: Pickguard (cu toate ca e mai penal decat cel de la Squier) Pots - Full sized 500k CTS Caps - 0.022 Orange Drops Pickups - Axesrus TT73 Single Coil Sized Humbuckers. Resistance = 12.5k (+/- 10%) Inductance = 8.88h Wiring = Green - Live, Black & Silver - Ground, Red & white - Coil Tap (Joined for normal operation) Magnets = Alnico V Pole Style = Curved Blades Wire = .42 Gauge Polysol Covers = Non-Removable Face Plate Hookup Wire - Highly Insulated 4 Core, Coil Tappable
  6. Sunt cateva opinii interesante aici. Nu stiu ce pot adauga acestui topic ... pe mine m-ar interesa lemnul daca: 1. Chitara ar fi din lemn ) 2. Ar trebui sa calatoresc cu ea excesiv (umiditate, transpiratie, socuri) In rest ii pun sustainer si iau un Eleven Rack dupa mine cu efectele dorite. There i fixed it! PS: propun o continuare a discutiei cu: "conteaza materialul din care este facut bridge-ul, saddle-urile si blocul de sustain?"
  7. Ieri noapte am reusit sa instalez noile doze. Cineva de pe forum aici mi-a sugerat AxeRUs si initial ignorasem oferta lor. Am instalat http://www.axesrus.co.uk/Axesrus-TT73s-Single-Coil-Sized-Humbu-p/stt.htm Sunt socat de diferenta pe 'clean', inca nu mi-am revenit ) Mai am de gasit un bridge cu lamele, cel pe care l-am instalat nu imi mai place pentru ca nu pot sa fac dive bombs (cel cu 6 suruburi de prindere) PS: o sa revin mai incolo cu niste recording-uri cu diferenta dintre dozele vechi si cele noi
  8. @avatar2100 - de acord! Nu inteleg totusi ce inseamna tija grifului. Te referi la truss rod sau la spring trees?
  9. @'mnezău - Esti nesimtit. Thread-urile mele contin argumente si sfaturi practice. Ma astept la reply-uri cu contra argumente logice nu vorbe. @slash93 - Daca problema e rezolvata atunci ma opresc aici. Nu mi-am dat seama ca ai rezolvat problema, am vazut ca threadul continua cu discutii.
  10. @EugenRo2001 - intonatia pe coarda libera + tasta 12 apasata o fac la tuner. Am omis sa spun asta. Daca schimb gauge-ul corzilor (grosimea), se schimba si pozitia saddle-urilor. Daca B-ul are 0.11 inch adica 3mm (rotunjit), mut saddle-ul de la B in spate 3 mm, si tot asa. La G e un pic diferita treaba.
  11. Nu ma refeream la Mi gros, ci la Mi mic, dupa ai in functie de el setez restul saddle-urilor. Distanta de la mijlocul fretwire-ului 12 pana la locul unde face string-ul contact cu saddle-ul ... deci nu de la tasta 12. Eu imi intonez chitara (Fender Squier Affinity) asa: 1. Verific ca distanta din interiorul nut-ului pana la mijlocul fretwire-ului 12 inmultit cu 2 sa dea 648mm adica scale lenght-ul chitarii mele 2. Verific ca de la mijlocul fretwire-ul 12 pana la locul de contact cu saddle-ul Mi mic am 648/2 = 324mm Nu sunt specialist in chitari dar urmez manualul Fender. Va rog sa detaliati unde gresesc.
  12. Nu cred ca e nevoie de lutier/inginer/whateva. Ar fi utila cu o poza close-up cu saddle-urile de la bridge si profilul string-urilor fata de fretboard. Poti sa-mi spui exact ce model de Stratocaster ai? Masoara distanta in milimetri de la mijlocul fretwire-ului al 12-lea pana la mijlocul saddle-ului (acolo unde atinge coarda saddle-ul). Ar trebui sa fie 324mm My guess is: 1. Daca distanta de mai sus nu este 324mm inseamna ca ai saddle-urile aranjate prost. 2. Fiindca ai scos arcul de la saddle (ceea ce nu e normal) ca sa poti intona, cred ca ai o problema de truss rod. Ai incercat vreodata sa ajustezi truss rod-ul? Sfatul meu personal este sa nu umbli la nut, pentru ca acolo e posibil sa trebuiasca sa mergi la lutier daca nu ai scule de precizie.
  13. Sunt dator cu un update, mi-ati dat multe sfaturi si am tinut cont de majoritatea. In momentul de fata am reusit urmatoarele: 1. upgrade de chei la FENDER LOCKING TUNER SCH - a trebuit sa dau gauri noi pentru piciorusele de sustinere. 2. upgrade la string retainere Pair of Roller String Trees Black Finish 3. upgrade la bridge (placuta si saddle-uri) Vintage Black Tremolo 4. string-uri noi evident 5. curatat fret-uri si fingerboard evident 6. am dat cu lubrifiant pe bridge si nut 7. am schimbat placuta din spate de la neck cu una mai groasa un pic FAILURI 1. Block sustainer-ul pentru bridge GFS Solid Steel Tremolo Block nu se potriveste pe corpul de Squier care este mai suplu. Ma asteptam sa nu se potriveasca fix dar credeam ca e nevoie de mici ajustari, din pacate trebuie marita cavitatea si scurtat - prea multa bataie de cap. 2. Nu am avut tupeu sa inlocuiesc pragusul de la nut cu cel nou pentru ca nu am inca cu ce sa masor adancimea stringurilor 3. Saddle-urile de la GRAPH TECH PS-8000-F0 STRINGSAVER GT8FO nu se potrivesc pentru ca au 11mm si mie imi trebuie de 10mm - inca nu am subler sa masor exact. Prioritatea mea este sa rezolv cu blocul de sustain al tremoloului si cu saddle-urile! Abia dupa asta o sa trec la componenta electrica. Sunetul acustic al chitarii a devenit mult mai bright, sta in tune chiar si dupa folosirea tremoloului, am perfect pitch pe toate string-urile, G-ul mai oscileaza ... Pana acum sunt multumit!
  14. Am citit toata discutia, multumesc pentru detalii! O sa schimb corzile La cheite am sa aleg: http://www.magazinuldemuzica.ro/Kluson-MK6LB-Machineheads-BK-_-62548.html - Kluson MK6LB Machineheads BK La bridge astept o oferta de saddle-uri buna pe forum (gen http://forums.rgc.ro/topic/91973-schimb-fender-vintage-stamped-saddles/); daca nu-mi place dupa, merg pe un bridge nou, cu toate ca asta mi se pare solid! Faptul ca insist pe Squier este ca eu cred ca poti sa faci o chitara buna din orice. Prefer sa experimentez foarte mult pe modele low-cost pentru a avea experienta si a observa exact cum evolueaza sunetul de la o chitara la alta. Spre exemplu luna trecuta am testat la un lutier o chitara Fender David Gilmour #0004 si mi s-a parut senzatie, dar cred ca si amplificatorul la care am cantat facea diferenta. Exact diferentele astea subtile de sunet ma intereseaza! Mai tarziu cand o sa investesc intr-o chitara vreau sa stiu exact daca suna bine sau nu si daca merita banii, sunt multe copii si facaturi pe piata si e greu sa sesizezi diferentele (ce putin pentru mine).
  15. @sam - Da man vreau sa bag, e prima mea chitara si tin la ea, nu vreau sa o vand. @CernoBill - multumesc, intr-adevar au multe chestii interesante, o sa ma uit in urmatoarele zile. Sper sa nu ma rupa cu shipping-ul pana in Romania ...
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.