www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Klon Centaur


Recommended Posts

Sunt curios daca cineva la noi  a facut vreo clona Klon Centaur.M am tot uitat si documentat pe net la cam tot ce se poate gasi despre schema,sunet si legenda din jurul acestei pedale.Inteleg ca din 2009 exista public schema originala si ca sunetul ``vine`` din doua diode cu germaniu1N34A rusesti.Se spune ca doar cu alea ar suna in felul in care suna.Multi spun ca nici o clona nu suna ca alta si ca diferenta ar fi deci din cele 2 diode.La fel se insista pe niste condensatori panasonic

Nu ma astept sa avem cu ce compara in Ro:banuiesc ca nu exista nici una originala.Am ascultat pe Yt comparatie cu clonele chinezesti in jur de 30$ ,iar diferenta este colosala,in sensul ca nu consider ca are sens sa ai o copie de 30$ doar pt faptul ca e atat de ieftina.In acelasi timp insa exista tot pe la chinezi niste copii mai scumpe ,care au pcb -ul identic cu originalul si evident mult mai scumpe.

Asadar daca exista cineva care a testat,clonat sau are ceva informatii despre aceasta pedala,sunt curios sa aflu pareri.

 

Link to comment
Share on other sites

Clone chinezești cu PCB identic cu originalul? "Originalul" e hand wired, ulterior au scos varianta de serie numită Klon KTR. Creatorul, ușor amuzat de isteria din jurul circuitului, zice că aia sună identic cu ceea ce făcea el de mână, experții în mitologie au însă altă părere.

Asta e varinta de producție "oficială", "originalele" hand wired se dau la prețuri absolut cretine pe reverb, ebay etc.:

https://m.thomann.de/ro/klon_ktr_centaur_overdrive.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQiA0-6ABhDMARIsAFVdQv-t7Ki0Fqg6JOLYtcmZHJzRkmcaxtPn2YvDpMK29lXxd4uUjAHXxGEaAvoQEALw_wcB

La fel de bine poți lua EHX Soul Food și probabil multe altele ca J.Rocket archer etc. la prețuri peste 30 USD dar mult sub KTR.

Don't let net bullshit get you GAS'd. Sună majoritatea ălora buni de rup și mulți n-au atins nici KTR nici originalul nici cu o prăjină de 10 metri :)

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Vince Windrider said:

Am ascultat pe Yt comparatie cu clonele chinezesti in jur de 30$ ,iar diferenta este colosala

Care exact? La ăsta te-ai uitat?

În rest da, se spune multe. Presimți că ai nevoie de un fel de Klon sau ești doar curios despre experiența altora? Te aștepți să fie altfel decât încântați dacă au dat o căruță de bani pe un overdrive? Adică presupunem că s-au gândit bine dacă merită, nu? :D

Link to comment
Share on other sites

Da, am facut 2.

https://hgecontraptions.blogspot.com/2017/05/built-my-second-klon-centaur-clone-with.html

L-am facut prin 2017 al doilea (ambele erau cam dark ale mele, dar e o varianta fara o modificare la un anume capacitor sa fie brighter, si trebuia tone dat mult mai mult, dar si eu aveam tonul dark anyway, iar potul de gain dual l-am scos in 2 poturi separate, pt more tweaking). Customers liked it so...dunno. Mi-a placut mai mult ca light booster, cu putin od din el. Nu as putea spune cert ca e ceva cu schema sau nu, dar the dudes from tagboardeffects sunt destul de psycho cu astea, asa ca dunno, poate o fi o alta varianta anume clonata. Se poate face sa sune ''in multe feluri'' bagand 2 switchuri pt enspe mii de variante de diode/si enspe mii de capacitori diferiti dar....scheletul e acelasi anyway. 

Mie mi se pare un overhyped piece of whatever ''insert X pedal here with GE diodes for clipping''. E ok dar...nimic special. E un circuit/o schema/are o reteta/nimic magic. Ma amuz maxim cand vad hype la pedale ce chiar n-au nimic special sau nu e nimic WOW inside/diferit.

Asta e ce am tras original mai dark, si al doilea e ulterior mai enhanced putin, ca totu facusem sa fie mai plush dark da a iesit cam prea dark haha.

116581822_HGEContraptions-KLONCentaur.mp3

 

KLON Centaur clone 16khz enhanced.mp3

IMG_20170430_192316_jpg_fdf0e3fcc5d2cd51f25243bc14f2501e.jpg

************************************************************************************************************************************

Am preferat in aceiasi idee/vena, Maxon OD820, caruia I se mai spune si the ''Unicorn Killer''.  (si prefer 1n4148 la diode in varianta asta decat the germanium low forward meh, iese si better gain content, devine si super nervoasa, nu too fuzzy-ish etc)

HGE Contraptions - Maxon OD820 (samples single-hb).mp3

 

IMO, multi cam urmaresc ''centauri verzi pe pereti'' :tardlol: 

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Exista si the real deal la noi si exisa si persoane care fac niste copii reusite. ( @sorin65 )

Am avut pedala aia multa vreme, exact cat "KLON"-ul a fost ceea ce cautam. Acum m-am mai maturizat; am trecut pe fuzz-uri :))))) (glumesc)

 

Acolo e si un soi de review, pe care l-am facut. Din pacate nu mai am sound sample-ul din link.

In schimb, in perioada cand am tras primul album, am avut pedala in pedalboard. Singura piesa la care mai stiu combinatiile exacte, e asta....

 

Acolo a fost tot timpul pornita, pentru ca se intelegea foarte bine cu univibe-ul de atunci. Am cantat printr-un Twin Reverb si un Plexi 50, ambele setate relativ clean (pentru a supravietuii sesiunii, nu de alta), iar pedala de mai sus a servit drept "crunch tone"-ul din piesa asta. Ce se aude pe solo-uri e klon + ts808 + octavia (pe primul) si klon + ts808 + wah wah pe al doilea.

E foarte posibil sa fi tras tot albumul in combinatia asta (mai putin o piesa), dar te-as minti daca as zice ca asa e.

Marele adevar este ca nu iti vei da seama pana nu pui mana si incerci.

Nu stiu exact care-i tonul care-ti place tie, dar, din experienta proprie, iti zic ca trebuie sa fi atent la mult mai multe chestii decat pedalele, de exemplu: tonul care-mi place mie, nu se poate obtine decat dintr-o statie intrata in overdrive (si aici nu ma refer la overdrive-ul de pe canalu doi - ala din lampi de preamp puse in cascada), ci de overdrive-ul ala care apare cand fortezi finalii. Eh, cand ai "panza" aia, ai sa fi foarte surprins cum reactioneaza niste pedale pe care, poate, le considerai cu rahat.

Cam asta e si cazul Klon-ului. Daca vrei sa il pui in fata unui am clean, iar in momentul cand il actionezi, sa ai un drive/distors cum nu ai mai auzit, poti sa pui cruce subiectului asta, pentru ca nu este ceea ce cauti.

E cam aceeasi treaba ca si cu fuzz-urile. Ma distrez cand vad pe cineva ca-si seteaza fuzzul cu output-ul la ora 9 si gain/fuzz-ul la maxim. Is unele care suna frumos, la volum de bloc, dar sunetul n-are nici o treaba cu cel de fuzz.

In fine, discutia e lunga. Ia o pedala de la Sorin, mergi acasa, da putin in gura la amp si pune pedala in fata lui.

Bafta!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

+1' fuzz exista si Electric Wizard style, Sleep, samd 😈 - fiecare cu gusturile lui

 

In alta ordine de idei, chiar zilele trecute radeam de un dude care vindea un cip original de TS cu 100 de lei 😱 - cred ca la fiecare 2 luni am cate o discutie cu psudo smartos care zic ca "alea vechi" suna cel mai bine si alea noi nu au "suflet". Il urmaresc si pe tipul de la JHS si vad cum ii evolueaza cifra de afaceri si mai "scapa" cate o garla dinasta rupta din legende ca sa mai prosteasca cativa fraieri (tipul stie foarte bine cum sta treaba, dar na...marketing)

Don't get it started....again

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.