kiske13 Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 (edited) Buna. A incercat cineva sa transforme un bolt on neck in set in neck! Oare suprafata de contact ar tine gatul la loc? Edited February 5, 2018 by kiske13
Crypto Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 https://guitar-dreamer.blogspot.ro/2010/11/flying-v-guitar-ultra-mod.html 1
Airhead Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 in principiu set-neck are o limba care se duce pana sub doza de neck, la bold on gatul se termina inainte de doza de neck. asta cel putin la majoritatea modelelor. cei de la RAN Guitars au un neck care este bolt on, insa se duce pana sub doza de neck si se poate transforma usor in set-neck. 2
dani_rosu5 Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 In principiu ar trebui sa tina,doar ca este o problema,gatul bolt on este lacuit iar pt o priza buna intre gat-adeziv-corp trebuie o suprafata rugoasa nefinisata - ceea ce inseamna ca o sa ai un gap intre gat si corp daca iei finisajul jos (asta implica adaugarea unei fasii subtiri de furnir ca sa anulezi gapul) ; ce a facut tipul cu flying v-ul - ca a adaugat pana aceea triunghiulara in spate e doar de ordin estetic pt ca gatul e tras in directia opusa fata de pozitia panei. Concluzia zilei : se poate,dar nu are sens - doar ca sa zici ca e set in nu are rost sa refinisezi toata nebunia, diferenta mare nu vei auzi (asta daca vei auzi vreo diferenta....)
FiveseveN Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 54 minutes ago, dani_rosu5 said: o sa ai un gap Cât de gros o fi lacul ăla?! Și lipsa sa nu e compensată de pelicula de adeziv pe care o adaugi?
lefmir Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 una peste alta de ce ai vrea sa faci asta? de ce n-o lasi asa? 1
FiveseveN Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Da, până la urmă ai rămâne cu toate neajunsurile unui bolt-on și fără avantajul principal (că se poate schimba ușor).
Blackthorn Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Lasa ca am vazut eu Fender Stratocaster facut set neck cu ... superglue
kiske13 Posted February 5, 2018 Author Posted February 5, 2018 Am vrut sa iau un kit diy les paul. Neck joint-ul este prea butucanos pentru mine. Am renuntat la idee!
Crypto Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Neck joint-ul la un Les Paul e butucanos si set neck. Nu te impiedica nimeni sa montezi neckul cu suruburi incastrate, ba chiar poti face si variatii mai moderne:
Recommended Posts