www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Multieffect Cu Pedale


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 01:41 PM

Salut. Ma bate gandul sa folosesc pedale doar distorsiune si compressor si restul effectelor de modulatie sa le folosesc dintr-un mini multieffect, Cam asa ar arata setupul, wah ,chitara, dist , dist2, compressor, multieffect , booster.

A mai folosit cineva asa ceva? de acea as vrea acel multieffect sa am toate effectele de modulatie phaser, flanger, delay ,rotary, reverb. M-am gandit la o varianta de digitech RP70 sau ceva de genul.

 

 



#2 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 20 September 2016 - 02:20 PM

Sure. ai grijă la nivel, să nu distorsionezi intrarea multiefectului.


ip_sig.gif


#3 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 02:22 PM

Pai probabil se poate pune efectele inaintea distorsului



#4 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 20 September 2016 - 03:35 PM

Da man, dar INTRAREA efectului (partea analogică, nu simulările sale de distorsiune) are un nivel maxim, i.e. se așteaptă la un semnal de chitară. Oricum, îți dai seama imediat dacă e prea tare, că nu-i foarte plăcut.


Edited by FiveseveN, 20 September 2016 - 03:35 PM.

ip_sig.gif


#5 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 04:48 PM

Da am inteles de acea am zis ca as intra direct din wah in multiefect si din multi in pedalele de distorsiune. Numai nu stiu cum ar suna modulatiile inainte de distorsiune, de obicei se pun dupa.\

Eventual foloseste cineva asa ceva si cu ce multieffect?



#6 Blackthorn

Blackthorn
  • Location:Bucharest
  • Nume:Marius

Posted 20 September 2016 - 06:10 PM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,



#7 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 06:26 PM

Merci!



#8 red

red
  • Location:Bucuresti

Posted 20 September 2016 - 09:59 PM

Nu stiu cum e cu multiefectul, dar nu e gresit sa preferi un phaser / univibe / etc. inainte de overdrive / distors. Sunt nume mari care prefera asta.


Suzuki told an old Chinese folk tale about the difference between heaven and hell. In hell everyone has very short arms. They sit around tables full of sumptuous food, trying to eat with very long chopsticks, but they can’t get the food in their mouths because the chopsticks are too long and their arms too short. They try in agony to feed themselves, to no avail. In heaven everyone also has short arms, but everyone is feeding each other across the table and having a lovely time.

#9 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 20 September 2016 - 11:07 PM

Un multiefect de obicei duce/primeste  si semnal de chitara si semnal de "orga"  , de ex la un Boss  are un buton de selectare semnal mic sau mare .

 

De fapt  efectele "de obicei "  nu amplifica    ..dar in cazul distorsului si al wah-wah pot sa apara verfuri mai mari decat ampliudinea semnalului din chitara ...

 

dar ..daca totusi amplifica de obicei acestea au  reglaj de volum  pe iesire la distors   este rezolvata treaba ..

 

Oricum reglezi pe rand  nivelurile de intrare si iiesire ca sa ai semnal nedistorsiuonat  " la capat " ( in unele procesoare chiar si  trebuie " aliniate " ca nivel de in/out intre afectele interne )

 

Este OK cum ai  gandit .=

...>chit ....wah ,..(  aici se poate un compresor )..dist1 , dist 2 ,...( aici poate un  limitator ) . procesor cu efectele  ambientale  ( nu mai ai nevoie de booster   caci procesorul poate aveae  semnal mare pe iesire  poti sa ataci direct si etaj final   )

 

Nici al doilea distors 2   nu stiu daca trebuie caci ai in procesor o colectie intreaga de distors-uri  si de  acel "distors1 "  ai nevoie daca este ceva special ceva  ce nu poate procesorul ..

 

Ptr unele sounduri wah-ul poate fi pus dupa distors si dupa compresor ..

 

 

In unele cazuri pe scena am folosit  intrarea loop-ului amplifului   "effect return "( la o scena cu ampliful pus la disppozitie )  ca sa scap de preampliful din statie  ce "decolora/colora  ".soundul si nu puteam altfel sa scot sunetul setat de mine cu efectele / procesoarele mele ......toate procesoarele au  semnal mare pe iesire ( cu volum rerglabil )  poti sa ataci un etaj final direct  fara preampliful statiei ...

 

Un procesor Zoom  .G3. cred ca ar fi OK 

 

si  Boss  are de toate , de ex un Boss G8 ,sau 10  ce se vand acum ca s-au " invechit moral "

 

Au  o sumedenie de posibilitati  si scoti cam orice ton si efect vrei i 

 

eventual un Wah extern ce are  " unele  calitati  speciale " este necesar daca nu esti multumit cu cel intern ..in rest ai cam de toate intern .. 

 

La procesoarele acestea  mai noi ...se poate aranja ordinea efectelor ...cum doresti tu ..

 

Ecou nu prea merge inainte de distors ..din aceasta cauza au facut "loop" la amplifuri ..etc distorsul. face pe "compresor "-ul ...deci . ridica semnalele "mici"  cea ce face ca repetitia ecoului sa fie greu de setat ca nivel ..incontinu  apare la nivelui semnalului primar ..si este deranjant ...

 

Wah, Phaser, flanger , chorus ..se pot pune si inainte de distors   ..dar de obicei doar ptr un overdrive  unde varfurile aleatoare ale frecventelor ce apar si dispar ( sweep  ) trec de nivelul overdrive si intra in distors  iar celelalte frecvente care au nivelmai mic sunt mai putin didtorsionate  asa astfel ai un efect mai interesant ...trebuie experimentat ...

 

La procesoarele acestea  mai noi ...se poate aranja /seta ordinea efectelor interne ...cum doresti tu ..


Edited by karpi, 20 September 2016 - 11:21 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#10 dHeinrich

dHeinrich
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ion
  • Trupa:The Funk Society

Posted 21 September 2016 - 06:33 AM

Eu asa fac cu unul din set-up-uri. Am wah, compresor, cateva pedale de dist/fortaj, si apoi tc electronic nova system (stie si intrare de linie si iti anuleaza toata sectiunea lui analog de dist). Pentru mine functioneaza foarte bine.

#11 alinu_tau

alinu_tau
  • Location:Cluj-Napoca
  • Nume:Alin

Posted 21 September 2016 - 10:18 AM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,

 

Si eu sunt perfect de acord. Eu am renuntat de tot la pedale si folosesc 2 procesoare Zoom, unul inainte pentru pedala de volum. dist, amp sim, compressor, cab sim si unul dupa pentru modulatii, reverb, delay. Eu intre drive-urile si distorsurile din Zoom (vorbesc de genaratia noua de procesoare) si pedale nu simt nici o diferenta si eu chiar sunt pretentios. Puteam sa imi iau un singur Zoom G3 sau G5 dar mi se pare mai usor si mai versatil asa. In fata lor am mai pus doar un wah.

Asa pot canta in orice, in monitoare/boxe active, portabile, direct in mixer sau calculator pentru inregistrari, PA-uri portabile si chiar in boxe portabile pentru smartphone chiar si in astea suna de rupe... ceea ce n-am resit sa fac nici cu Boss, nici cu Line6 si nici cu Digitech...


Edited by alinu_tau, 21 September 2016 - 10:24 AM.


#12 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 21 September 2016 - 04:20 PM

Merci pentru informatii



#13 ADELE

ADELE
  • Location:PLOPENI
  • Interests:Chirurgie
  • Nume:ADI

Posted 22 September 2016 - 02:08 PM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,

Din ce am inteles eu seria RP de la DigiTech este construita pentru incepatori, nu prea gasesti tonuri de calitate inalta prin ele, nicidecum la calitatea pe care o ai de la o pedala.



#14 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 22 September 2016 - 02:35 PM

am si renuntat de la RP. Acu-s cativa ani am avut un RP chiar la inceput dar chiar ca nu are tonuri bune. 



#15 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 22 September 2016 - 10:21 PM

Am vazut doar pe net ..prezentare ..distors digital /procesor cu algoritm special  ce asigura soundul optim pe tot griful ,

Nu mai stiu ce tip era ..( cred ca Boss ) am trecut peste deoarece eram obosit noaptea si  cautam altceva     dar "sa nascut idea " si  acum  caut sa vad ce zic chitaristii .sau sa aud ceva demouri ..

 

 

Presupun ca este vorba de " balansul " tonal dintre corzile " joase " si cele "inalte "  ca sa ai fara a schimba doza ton  "inteligibil / plin etc " pe tot gatul ..cu " un singur reglaj "...ce ar fi ceva ..


Edited by karpi, 22 September 2016 - 10:22 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#16 kiske13

kiske13
  • Location:Oradea

Posted 03 October 2016 - 05:52 PM

dHeinrich, m-ai pus pe ganduri.
Esti a doua persoana care recomanda nova.
Am vrut si eu un distors bun, gen Triple Wrack si niste pedale aditionale. Cu nova as rezolva toata treaba combinand cu T.W.
Singura mea problema este ca nova din cate am vazut nu are headphone in.

#17 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 10:44 AM

Am scos pedalele behringer din pedalier si am pus Zoom g3 pentru effecte si chiar si unele distorsuri.

Am pus in ordinea urmatoare chitara-wah-hardwire-zoom-lbp1

 

Functioneaza super pot sa scot si zgomotul produs de hardwire, am facut un preset special pentru pedala analog cu putin delay si noisegate.

 

Insa am niste probleme, sunetul scos din zoom distorsurile si simularile de amp mi se par fara frecvente inalte.

 

De ex pentru un crunch bun trebuie sa pun la maxim si treble si presence, sau la TS tonul trebuie sa-l dau la maxim.

 

 

Attached Thumbnails

  • 16252483_1299299053463984_568415685506199640_o.jpg


#18 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 03 February 2017 - 11:27 AM

Ai cabsim activat cumva? Presupun că intri într-un amp de chitară.


ip_sig.gif


#19 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 11:37 AM

DA am si cabsim activat, dar si cand l-am dezactivat tot  acelasi lucru e. Sau cand n-am pus altceva doar un overdrive tot acelasi lucru e



#20 alinu_tau

alinu_tau
  • Location:Cluj-Napoca
  • Nume:Alin

Posted 03 February 2017 - 01:10 PM

Da ce rol are LPB-1 dupa iesirea din procesor, ca eu nu inteleg? Pedala in cauza nu-i chiar asa transparenta, taie din inalte si adauga joase, iar procesorul oricum are destul output, nu-i nevoie de inca un preamp... Cab-sim-ul nu trebuie activat daca intri in amp de chitara cu cabinet, altfel la volum mare o sa faca o microfonie infernala.


Edited by alinu_tau, 03 February 2017 - 01:12 PM.


#21 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 01:57 PM

Da ce rol are LPB-1 dupa iesirea din procesor, ca eu nu inteleg? Pedala in cauza nu-i chiar asa transparenta, taie din inalte si adauga joase, iar procesorul oricum are destul output, nu-i nevoie de inca un preamp... Cab-sim-ul nu trebuie activat daca intri in amp de chitara cu cabinet, altfel la volum mare o sa faca o microfonie infernala.

LPB ul il folosesc la solouri, Imi place mai mult ca boosterul din zoom. Am sa incerc si fara cab sim cand ma duc acasa



#22 alinu_tau

alinu_tau
  • Location:Cluj-Napoca
  • Nume:Alin

Posted 03 February 2017 - 02:38 PM

LPB ul il folosesc la solouri, Imi place mai mult ca boosterul din zoom. Am sa incerc si fara cab sim cand ma duc acasa

 

De-aia ai procesor unde poti salva 100 de patch-uri ca sa poti schimba tonul cant faci un solo, inclusiv un patch cu output reglat mai mare. Iar procesorul mai are si un jack pentru pedala de expresie... trebuie folosita si optiunea respectiva... cu care poti da chiar si volum cu range reglabil, poti adauga delay, poti seta delay-ul din proc. sa adauge volum in momentul in care il activezi... infinite posibilitati :)


Edited by alinu_tau, 03 February 2017 - 02:42 PM.


#23 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 02:41 PM

Acuma mie asa imi convine nu asta era intrebarea. 



#24 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 03 February 2017 - 02:43 PM

taie din inalte si adauga joase

 

Hai să vedem:

 

lpb1.gif

 

Nu este nici un filtru trece-jos și nici o metodă de a amplifica preferențial joasele. Banda e liniară de la 10 Hz la radio. Poate ai rămas cu impresia asta pentru că l-ai folosit direct după chitară și înaltele au fost atenuate din cauza impedanței de intrare mici. După procesor nu e cazul.


ip_sig.gif


#25 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 02:47 PM

Mie chiar imi place acel booster 



#26 alinu_tau

alinu_tau
  • Location:Cluj-Napoca
  • Nume:Alin

Posted 03 February 2017 - 02:48 PM

nu

 

Hai să vedem:

 

lpb1.gif

 

Nu este nici un filtru trece-jos și nici o metodă de a amplifica preferențial joasele. Banda e liniară de la 10 Hz la radio. Poate ai rămas cu impresia asta pentru că l-ai folosit direct după chitară și înaltele au fost atenuate din cauza impedanței de intrare mici. După procesor nu e cazul.

 

Nu-i corecta schema ta, condensatorii de intrare-iesire sunt de 0.22uF ceea ce adauga destule joase si taie inaltele. Eu am inceract sa-i schimb cu o valoare mai la jumatate (0.11) dar asa adauga medii, pana la urma am vandut pedala respectiva, dar nu despre asta-i vorba aici, parerea mea e ca pedala respectiva nu-si prea are rostul in schema asta.



#27 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 03 February 2017 - 02:59 PM

Oricum nu asta era intrebarea. Mie asa imi place foarte mult. Nu mai mut de pe crunch ci ii dau un boost si ii foarte buna la solouri



#28 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 03 February 2017 - 03:00 PM

condensatorii de intrare-iesire sunt de 0.22uF ceea ce adauga destule joase si taie inaltele

Ăh... ești sigur că știi cum funcționează un filtru RC?!

 

hpf.giflpf.gif

 

Arată-mi în circuit unde apare tipul de filtru din dreapta.


ip_sig.gif


#29 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 03 February 2017 - 11:45 PM

Am scos pedalele behringer din pedalier si am pus Zoom g3 pentru effecte si chiar si unele distorsuri.

Am pus in ordinea urmatoare chitara-wah-hardwire-zoom-lbp1

 

Functioneaza super pot sa scot si zgomotul produs de hardwire, am facut un preset special pentru pedala analog cu putin delay si noisegate.

 

Insa am niste probleme, sunetul scos din zoom distorsurile si simularile de amp mi se par fara frecvente inalte.

 

De ex pentru un crunch bun trebuie sa pun la maxim si treble si presence, sau la TS tonul trebuie sa-l dau la maxim.

Intri in MENIU  si ai tot felul de reglaje  ai EQ  pe trei benzi din acesta reglezi ce sound doresti ,  NOISE ( eu am un G1 ) probabil si la al tau aceleasi  setari ....deci am vre-o 5  tipuri de noisegate care la randul lor au diferite sounduri ( un fel de Cabsim )

 

Daca nu vreau Noise Reduction ..pun pe "1" unde nu simt "gate"-ul si nu ma deranjeaza la solouri  ptr diferite sounduri alegand una din cele 4 sau 5 tipuri .primul  din acestea este liniar deci numai "Noise Gate " restul fiecare are  alt sound .( fiecare tip de filtru +noisegate are o litere "S" , "B" ..si nu mai stiu

Pe langa asta ai EQ pe trei benzi ..

La fiecare tip de "amplif simulat " ( distorsuri de tot felu ) am un "gain " ce pot sa-l atribui la pedala de expresie si astfel pot regla cu piciorul nivelul de distors ..la unele sounduri de la clean la distoirs , altele de la crunch la distors high gain etc ..bineinteles si volumul de iesire va creste odata cu saturatia mai mare ..

 

Apoi in functie de Amplif / boxa  cauti ce-ti convine .

 

In meniu la unul din efecte am Compresor , Preamp /booster , tremolo , phaser, ring modulator , , doua tipuri de  Wah , AutoWah  .

 

Aici se poate  folosi  compresrul sau Booster-ul ca sa ai gain mai mare ..

 

Nu stiu de ce nu ai tu pe iesire semnal sufucient de mare , toate procesoarele  ce le-am avut duc direct  orice etaj final pana in saturratie si pe clean ..

Practic daca folosesc procesr  pe un amplif de chitara trebuie sa reduc volumul de iesire la aprox 30% din total .ca sa nu  innec intrarea amplifului ..

 

Poate tu "inneci" acel booster si de aici ai un sound ce-ti convine .


Edited by karpi, 03 February 2017 - 11:50 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#30 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 04 February 2017 - 08:15 AM

Nu stiu de ce nu ai tu pe iesire semnal sufucient de mare , toate procesoarele  ce le-am avut duc direct  orice etaj final pana in saturratie si pe clean ..

Practic daca folosesc procesr  pe un amplif de chitara trebuie sa reduc volumul de iesire la aprox 30% din total .ca sa nu  innec intrarea amplifului ..

 

Poate tu "inneci" acel booster si de aici ai un sound ce-ti convine .

 

 

 

Nu ma intelegeti. Am semnal suficient pe iesire as putea face sound de solo lejer insa nu imi place textura boosterului din pedala.

Acel LBP ma multumeste total chiar imi place foarte mult ca ii da niste "carne" la sound. 

 

Nu imi place sa fac 100 de preseturi. Folosesc doar cateva 2 tipuri de clean vreo 3 de distors si larevedere.

Cu acel booster din oricare sound pot face sound de solo






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users