www.rgc.ro Web analytics

Jump to content


Photo

Multieffect Cu Pedale


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 01:41 PM

Salut. Ma bate gandul sa folosesc pedale doar distorsiune si compressor si restul effectelor de modulatie sa le folosesc dintr-un mini multieffect, Cam asa ar arata setupul, wah ,chitara, dist , dist2, compressor, multieffect , booster.

A mai folosit cineva asa ceva? de acea as vrea acel multieffect sa am toate effectele de modulatie phaser, flanger, delay ,rotary, reverb. M-am gandit la o varianta de digitech RP70 sau ceva de genul.

 

 



#2 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 20 September 2016 - 02:20 PM

Sure. ai grijă la nivel, să nu distorsionezi intrarea multiefectului.


ip_sig.gif


#3 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 02:22 PM

Pai probabil se poate pune efectele inaintea distorsului



#4 FiveseveN

FiveseveN
  • Location:Iasi
  • Nume:Mihai Florea

Posted 20 September 2016 - 03:35 PM

Da man, dar INTRAREA efectului (partea analogică, nu simulările sale de distorsiune) are un nivel maxim, i.e. se așteaptă la un semnal de chitară. Oricum, îți dai seama imediat dacă e prea tare, că nu-i foarte plăcut.


Edited by FiveseveN, 20 September 2016 - 03:35 PM.

ip_sig.gif


#5 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 04:48 PM

Da am inteles de acea am zis ca as intra direct din wah in multiefect si din multi in pedalele de distorsiune. Numai nu stiu cum ar suna modulatiile inainte de distorsiune, de obicei se pun dupa.\

Eventual foloseste cineva asa ceva si cu ce multieffect?



#6 Blackthorn

Blackthorn
  • Location:Bucharest
  • Nume:Marius

Posted 20 September 2016 - 06:10 PM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,



#7 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 20 September 2016 - 06:26 PM

Merci!



#8 red

red
  • Location:Bucuresti

Posted 20 September 2016 - 09:59 PM

Nu stiu cum e cu multiefectul, dar nu e gresit sa preferi un phaser / univibe / etc. inainte de overdrive / distors. Sunt nume mari care prefera asta.


Suzuki told an old Chinese folk tale about the difference between heaven and hell. In hell everyone has very short arms. They sit around tables full of sumptuous food, trying to eat with very long chopsticks, but they can’t get the food in their mouths because the chopsticks are too long and their arms too short. They try in agony to feed themselves, to no avail. In heaven everyone also has short arms, but everyone is feeding each other across the table and having a lovely time.

#9 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 20 September 2016 - 11:07 PM

Un multiefect de obicei duce/primeste  si semnal de chitara si semnal de "orga"  , de ex la un Boss  are un buton de selectare semnal mic sau mare .

 

De fapt  efectele "de obicei "  nu amplifica    ..dar in cazul distorsului si al wah-wah pot sa apara verfuri mai mari decat ampliudinea semnalului din chitara ...

 

dar ..daca totusi amplifica de obicei acestea au  reglaj de volum  pe iesire la distors   este rezolvata treaba ..

 

Oricum reglezi pe rand  nivelurile de intrare si iiesire ca sa ai semnal nedistorsiuonat  " la capat " ( in unele procesoare chiar si  trebuie " aliniate " ca nivel de in/out intre afectele interne )

 

Este OK cum ai  gandit .=

...>chit ....wah ,..(  aici se poate un compresor )..dist1 , dist 2 ,...( aici poate un  limitator ) . procesor cu efectele  ambientale  ( nu mai ai nevoie de booster   caci procesorul poate aveae  semnal mare pe iesire  poti sa ataci direct si etaj final   )

 

Nici al doilea distors 2   nu stiu daca trebuie caci ai in procesor o colectie intreaga de distors-uri  si de  acel "distors1 "  ai nevoie daca este ceva special ceva  ce nu poate procesorul ..

 

Ptr unele sounduri wah-ul poate fi pus dupa distors si dupa compresor ..

 

 

In unele cazuri pe scena am folosit  intrarea loop-ului amplifului   "effect return "( la o scena cu ampliful pus la disppozitie )  ca sa scap de preampliful din statie  ce "decolora/colora  ".soundul si nu puteam altfel sa scot sunetul setat de mine cu efectele / procesoarele mele ......toate procesoarele au  semnal mare pe iesire ( cu volum rerglabil )  poti sa ataci un etaj final direct  fara preampliful statiei ...

 

Un procesor Zoom  .G3. cred ca ar fi OK 

 

si  Boss  are de toate , de ex un Boss G8 ,sau 10  ce se vand acum ca s-au " invechit moral "

 

Au  o sumedenie de posibilitati  si scoti cam orice ton si efect vrei i 

 

eventual un Wah extern ce are  " unele  calitati  speciale " este necesar daca nu esti multumit cu cel intern ..in rest ai cam de toate intern .. 

 

La procesoarele acestea  mai noi ...se poate aranja ordinea efectelor ...cum doresti tu ..

 

Ecou nu prea merge inainte de distors ..din aceasta cauza au facut "loop" la amplifuri ..etc distorsul. face pe "compresor "-ul ...deci . ridica semnalele "mici"  cea ce face ca repetitia ecoului sa fie greu de setat ca nivel ..incontinu  apare la nivelui semnalului primar ..si este deranjant ...

 

Wah, Phaser, flanger , chorus ..se pot pune si inainte de distors   ..dar de obicei doar ptr un overdrive  unde varfurile aleatoare ale frecventelor ce apar si dispar ( sweep  ) trec de nivelul overdrive si intra in distors  iar celelalte frecvente care au nivelmai mic sunt mai putin didtorsionate  asa astfel ai un efect mai interesant ...trebuie experimentat ...

 

La procesoarele acestea  mai noi ...se poate aranja /seta ordinea efectelor interne ...cum doresti tu ..


Edited by karpi, 20 September 2016 - 11:21 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#10 dHeinrich

dHeinrich
  • Location:Bucuresti
  • Nume:Ion
  • Trupa:The Funk Society

Posted 21 September 2016 - 06:33 AM

Eu asa fac cu unul din set-up-uri. Am wah, compresor, cateva pedale de dist/fortaj, si apoi tc electronic nova system (stie si intrare de linie si iti anuleaza toata sectiunea lui analog de dist). Pentru mine functioneaza foarte bine.

#11 alinu_tau

alinu_tau
  • Location:Cluj-Napoca
  • Nume:Alin

Posted 21 September 2016 - 10:18 AM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,

 

Si eu sunt perfect de acord. Eu am renuntat de tot la pedale si folosesc 2 procesoare Zoom, unul inainte pentru pedala de volum. dist, amp sim, compressor, cab sim si unul dupa pentru modulatii, reverb, delay. Eu intre drive-urile si distorsurile din Zoom (vorbesc de genaratia noua de procesoare) si pedale nu simt nici o diferenta si eu chiar sunt pretentios. Puteam sa imi iau un singur Zoom G3 sau G5 dar mi se pare mai usor si mai versatil asa. In fata lor am mai pus doar un wah.

Asa pot canta in orice, in monitoare/boxe active, portabile, direct in mixer sau calculator pentru inregistrari, PA-uri portabile si chiar in boxe portabile pentru smartphone chiar si in astea suna de rupe... ceea ce n-am resit sa fac nici cu Boss, nici cu Line6 si nici cu Digitech...


Edited by alinu_tau, 21 September 2016 - 10:24 AM.


#12 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 21 September 2016 - 04:20 PM

Merci pentru informatii



#13 ADELE

ADELE
  • Location:PLOPENI
  • Interests:Chirurgie
  • Nume:ADI

Posted 22 September 2016 - 02:08 PM

Dupa parerea mea cu Digitech-ul ala strici orice ton analogic de distors ai. Ia mai bine un Zoom G3, sta mult mai bine la capitolul efecte si strica mai putin tonul,

Din ce am inteles eu seria RP de la DigiTech este construita pentru incepatori, nu prea gasesti tonuri de calitate inalta prin ele, nicidecum la calitatea pe care o ai de la o pedala.



#14 baltazar181

baltazar181
  • Location:Salonta
  • Nume:Lacziko Laszlo
  • Trupa:Wrong Way

Posted 22 September 2016 - 02:35 PM

am si renuntat de la RP. Acu-s cativa ani am avut un RP chiar la inceput dar chiar ca nu are tonuri bune. 



#15 karpi

karpi
  • Location:TIMISOARA

Posted 22 September 2016 - 10:21 PM

Am vazut doar pe net ..prezentare ..distors digital /procesor cu algoritm special  ce asigura soundul optim pe tot griful ,

Nu mai stiu ce tip era ..( cred ca Boss ) am trecut peste deoarece eram obosit noaptea si  cautam altceva     dar "sa nascut idea " si  acum  caut sa vad ce zic chitaristii .sau sa aud ceva demouri ..

 

 

Presupun ca este vorba de " balansul " tonal dintre corzile " joase " si cele "inalte "  ca sa ai fara a schimba doza ton  "inteligibil / plin etc " pe tot gatul ..cu " un singur reglaj "...ce ar fi ceva ..


Edited by karpi, 22 September 2016 - 10:22 PM.

The Owls Are Not WhatThey Seem

compoziti si teme audio si video @karpi

AcidPlanet

http://www.acidplane...s=386149&T=6797
Video pe AP :
http://www.acidplane...o...6646&T=9125
JamWave
http://www.jamwave.c...orytellerguitar
Video pe Jamwave :
http://jamwave.com/u...?cid=18906&UT=B
Youtube:
http://www.youtube.c...orytellerGuitar
http://www.youtube.c...ohnnyLennon2008
http://www.youtube.com/user/westsound

viodeourile au fost filmate si prelucrate de @johnnylennon

Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane. (Murphy)

#16 kiske13

kiske13
  • Location:Oradea

Posted 03 October 2016 - 05:52 PM

dHeinrich, m-ai pus pe ganduri.
Esti a doua persoana care recomanda nova.
Am vrut si eu un distors bun, gen Triple Wrack si niste pedale aditionale. Cu nova as rezolva toata treaba combinand cu T.W.
Singura mea problema este ca nova din cate am vazut nu are headphone in.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users