Popular Post avatar2100 Posted January 28, 2016 Popular Post Share Posted January 28, 2016 (edited) Salutare, aceasta chitara avea nevoie de un pic de atentie, din fabrica acest model are mai multe defecte de proiecare, din fericire acestea se pot remedia. In primul rand am dezasamblat toate componentele, am inlocuit radiusul grifului din 12" in 14" deoarece proprietarul a dorit sa putem lasa corzile subtiri cat mai jos fara buzz, montat alte taste, peste grif am aplicat lac nitrocelulozit usor colorat cu diversi pigmenti alesi de mine, nivelat si polishat taste, grif si corp, setat actiune etc.. Am pus cateva poze pentru cei interesati. Avatar2100 Edited January 28, 2016 by avatar2100 26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Doc Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Nice job !, mai ales faza cu ceasurile comparatoare,felicitari pentru rabdare!. Totusi ce lemn are neck-ul? este chiar estetic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post barbarossa Posted January 28, 2016 Popular Post Share Posted January 28, 2016 (edited) Desi apreciez ce faci, in general, acest topic imi pare facut sa prosteasca fraierii, fara suparare. 1. Designul bridge-ului este tocmai astfel incat sa se aseze pe corp cu acea tablita. Tocmai astfel e one way si nu floating. Si nu aduce setup sau intonatie defectuasa. Aberezi 2. Gatul este o alta chestie specifica MM, daca-l vrei lacuit iei altceva, gen esp etc. Dar niciodata nu va avea feel-ul EBMM.sa schimbi caracteristica asta a gatului inseamna sa furi sufletul chitarii aleia. 3 cu tastele si radius-ul e sa zicem chestie de preferinta, desi nu vad ce nu ti-e suficient radius-ul de12 sau 10 cat o avea axis In concluzie, desi repet, apreciez cum lucrezi, zic asa: Ramai la reconditionat gibsonuri busite sau proiecteaza chitari originale si nu mai prostii lumea cu abureli ieftine. Te-ai gasit tu sa spui ca EBMM Axis, una dintre chitarile pe care multi o considera up there with the greats, are probleme de proiectare sau mai stiu eu ce. Castigi si tu o paine, si un prost se naste in fiecare minut, dar nu sari calul, spun eu. respecta si vei fi respectat Ebmm e un producator lejer in aceiasi liga cu gibson sau fender, usa Edited January 28, 2016 by barbarossa 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ibanozzi Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Nice job !, mai ales faza cu ceasurile comparatoare,felicitari pentru rabdare!. Totusi ce lemn are neck-ul? este chiar estetic. Neck-ul este din paltin/artar (maple) "ochi de paun" (bird`s eye)... http://www.wood-database.com/lumber-identification/hardwoods/birdseye-maple/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posho Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Neck-ul este din paltin/artar (maple) "ochi de paun" (bird`s eye)... http://www.wood-database.com/lumber-identification/hardwoods/birdseye-maple/ Exact ala care nu-mi place mie. Nu dati cu pietre, rogu-va! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin_popovici Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 cam vehement barbarossa, poate putin alt ton ...just saying nu vreau sa ma bag in discutie. Doar vroiam sa zic ca imi place neckul la ebmm prea mult Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 #Barbarossa iti multumesc pentru comentariile tale si pentru interesul acordat muncii mele. Imi pare rau ca esti singurul care nu a inteles despre ce este vorba, dar voi incerca sa-ti explic si tie, asa cum i-am explicat si baiatului meu de 9 ani. In primul rand voi incerca sa te lamuresc cu griful. Cei din fabrica au aplicat un grund poliesteric gros, acolo unde vezi tu ca luceste, unde scrie sigla si ce mai vezi tu sa citesti, au montat tastele lor si au lacuit integral lemnul cu un produs nitro . Dupa ce au trecut cateva zile/saptamani, au aplicat o banda izolatoare (ti-am pus multe sageti sa vezi clar) si au matuit restul, pentru acea senzatie minunata de care povestesti. Eu mi-am permis sa curat in totalitate straturile groase aplicate de ei, si sa-l relacuiesc cu un produs nitrocelulozic pur, iar pentru a scoate in evidenta frumusetea lemnului am ales sa nu-l matuiesc, dar am avut grija sa-i explic proprietarului cum sa faca asta, in cazul in care-si doreste. Am avut grija sa-l ung cu ceara de Carnauba, pentru ca mana sa nu se opinteasca, iar senzatia de atingere sa fie foarte placuta. Mai departe nu stiu daca poti intelege ce vezi din pozele atasate, dar locul in care se monteaza griful a fost rutat stramb ( este al patrulea AXIS la care lucrez si are aceleasi probleme ) din aceasta cauza a fost destul de dificil sa pot echilibra corzile/nutul/tremolo. Ca un bonus, firma pe care o lauzi aplica sub grif niste bucatele mici din carton, pentru a remedia ?! aceasta problema. Am mai facut un topic cu aceasta problema mai demult, se pare ca nu ai fost atent: https://forums.rgc.ro/topic/100685-modificare-music-man-axis/ Menghina/nutul nu face contact in totalitate cu lemnul, deoarece aceasta este perfect dreptunghiulara, raman margini inestetice. Referitor la intonatia chitarei si pozitia gresita a vibratorului.. Aceasta este tema ta pentru acasa, dupa ca o rezolvi, te rog sa ne comunici tuturor. In speranta ca am reusit intr-o mica masura sa te lamuresc, iti doresc numai bine. Augustin 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 mai adaug ceva. nu am studiat problema radius-ului pe care il are gotoh-ul de pe axis sau bridge-ul de pe orice chitara, dar cand modifici radius-ul gatului si/sau al tastelor si nu mai corespunde cu cel al bridge-ului, atunci da, ai o problema de setup. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 #Barbarossa - Off Topic Am inteles ca ti-ai cumparat mai demult un Gibson pe care l-ai ales dupa ce ai cautat prin magazin sa vezi care sigla cea mai drept pozitionata? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 @avatar2100 nu stiu exact de unde culegi tu informatiile, dar conform producatorului, multe modele, printre care si axis au finisaj pe gat cu tru-oil si gunstock wax, nu au nicio treaba cu lacul. iar head-ul fata verso si corpul sunt finisate cu polyester si nu au nicio treaba cu nitrocellulose http://www.music-man.com/faq 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 As vrea sa adaug o mica precizare pentru cei ce nu inteleg de ce am modificat radiusul chitarei. Radiusul fretboard-ului era 10", al nutului 12" iar cel al floyd-ului 14". Pentru a putea lasa corzile relativ jos dar sa se poata face si bending, am considerat ca radiusul potrivit este 14", ideal ar fi fost sa pot schimba si menghina (nutul metalic) dar nu am avut. Multumesc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 Repostez o parte din fotografii, restul le puteti viziona accesand linkul: https://flic.kr/s/aHsma33BA3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 wow. te urmaresc de multa vreme ! respect!!! spune-mi te rog, daca vreau sa aduc o chitara la tine in ce localitate esti? ( eventual pe PM ). multumesc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatar2100 Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 Multumesc frumos pentru aprecieri. Te rog sa folosesti mesageria privata. O zi frumoasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts