www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ibanozzi

Active Members
  • Posts

    178
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Ibanozzi

  1. Marius... nu stiu daca iti mai poate raspunde... a murit de ceva vreme...
  2. Multumesc mult Posho! Zilele astea pun câteva poze cu cel cu f-urile dragon, mai am foarte putin sa finalizez lucrarea!
  3. Cu scuzele de rigoare pentru "tacerea" din acest topic (in anul 2015 am suferit un grav accident moto, ce m-a pus pe tusa o perioada... ) , revin cu informatii despre proiectele incepute in luna mai a anului trecut, doua chitare archtop autohtone, o Doina foarte rara cu cutaway si o Reghin deosebita din 1963, tot cu cutaway, cu f-uri de vioara, ce mi-a parvenit de la colegul Eugen! Dupa cum spuneam si mai sus , ladies first, Doamna Doina cu nr. 390, proaspat botoxata si siliconata...
  4. Cu scuzele de rigoare pentru "tacerea" din acest topic (in anul 2015 am suferit un grav accident moto, ce m-a pus pe tusa o perioada... ) , revin cu informatii despre proiectul inceput la sfarsitul anului 2014, cand am inceput lucrul la cele doua arpeggione, secundo si tertio , cu f-urile in forma de dragon si Parasaurolophus (dinozaur cu creasta), in cele ce urmeaza, va prezint cateva fotografii cu ce a iesit din "dragon"...
  5. Salut! Te ajut eu, este o doza veche de Reghin...
  6. In primul rand, NU este o chitara acustica (sau western, daca vrei, tot un drac in principiu... ), este o chitara clasica... La o chitara clasica, NU se folosesc coarde metalice... Asta este motivul pentru care cordarul (bridge-ul) s-a dezlipit, si o sa se tot dezlipeasca, chiar daca o repari si o sa insisti sa-i pui coarde metalice (mare minune sa mai ai inca gatul chitarei in parametri...)! In mare, restaurarea te va duce undeva la de 3-4 ori valoarea ei pe piata, daca o gasesti in stare decenta si undeva la de vreo 2-3 ori valoarea unei Hora Reghin cumparata azi din magazin... Daca merita? Tu ar trebui sa stii mai bine... In rest..., tot ce ti-a povestit dani_rosu5..., perfect valabil! Spor... la restaurat!
  7. Pai..., unii dintre noi expiram deja..., nu ne mai incadram in target...
  8. Nu e panica Man, costa 2 lei bucata http://magazinulrapsodia.ro/chitare/accesorii-piese/buton-cordar-chitara sau 9 lei setul http://magazinulrapsodia.ro/chitare/accesorii-piese/buton-cordar-chitara-set-6buc si iti garantez eu ca se potriveste si la grosime!
  9. Neck-ul este din paltin/artar (maple) "ochi de paun" (bird`s eye)... http://www.wood-database.com/lumber-identification/hardwoods/birdseye-maple/
  10. Salut! Un set nou costa la Guitar Shop 150 de lei (adica 25 de lei / bucata), ia de vezi in link-ul de la ei... http://www.guitarshop.ro/cheite-acordare-fender-standard-machine-heads_p2321.html Vino cu un pret rezonabil si ti le cumpar eu, dar nu cere mai mult ca in magazin!
  11. Poftim, "mura-n gura" si cu acordaj din cuie (pegs), dar si din fixuri (fine tuners)...
  12. Salut! Incearca si la www.instrumentalozon.ro, tatal meu vinde in mod normal numai viori de maestru (master level), dar poate iti gaseste de ocazie si una pentru incepatori (student level)!
  13. Azi..., ne-am luat la revedere definitiv de la Georgica... A fost un moment de maxima tristete resimtit de toti cei prezenti la înmormântare... Memento mori!
  14. Multumesc mult Liviu , am preluat legatura, da, vreau niste poze adevarate sau sa vad/tin obiectul live!
  15. Asta cu 40-ul mi-a placut... Ce, nu poate avea peste 40, un instrumentist sau compozitor bun?
  16. Merita! Am avut privilegiul si onoarea de a-i fi elev lui Marius Rosiu timp de 2 ani, timp in care am invatat chitara poate mai mult decât altii in 20!
  17. Scuze de întârzierea răspunsului... Nu, nu se folosea shellac datorita faptului ca nu rezista la fel de bine in timp ca un nitro sau vopsea, spre exemplu... In schimb, tatal meu mi- a reconditionat câteva in shellac si pe lângă faptul ca sunt superbe, vad ca rezista destul de bine, bineinteles necesitând o polisare din când in când...
  18. George esti de belea! Poza cu bridge-ul (calus) "tune-o-matic" (asta n-am mai stiut sa traduc inteligibil ) de la mama lui!
  19. Da , am uitat sa precizez si faptul ca este toata hollow body (ca sa nu-l supar pe George , are corpul gol, adica are cutie de rezonanta)!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.