www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema


Guest mytzui566
 Share

Recommended Posts

Guest mytzui566

Sunt incepator..total ca sa zic asa...Tocmia mi-am cumparat u jackson js20 de la proguitar..si un amp peavey rage 258 de la Muzica...BUn, chitara in magazin suna bine in mainile vanzatorului, am asteptat pana am ajuns acasa, si am incercat sa cant practic ceva la ea si se aude un bazait enervant... la mi-ul de sus si la inca doua de la mijloc, de parca ar atinge coarda freturile superioare.e normal?

am mai zdranganit la cateva chitare electrice si nu se auzea asa ceva..am incercat s-o acordez, dar oricat as incerca tot se aude.nush,poate asa ar trebui sa faca, chitara are un grif destul de ingust,nu sunt eu expertul,dar puteti sa-mi explicati si mie ce as putea sa fac ???

Link to comment
Share on other sites

bazaitul ala se o sa il gasesti prin alte locuri ca "fret-buzz". Practic coarda se loveste de freturi. Folosind imbusurile din dotare poti ridica putin corzile care iti fac probleme.

Corzile se sprijina pe niste sei metalice care la randul lor sunt sustinute de niste mici surubele. Ridicand saua vei ridica si coarda si astfel nu o se mai loveasca. Partea proasta este ca pe masura ce corzile se ridica va fi mai difici de cantat. O sa ai nevoie de mai multa forta in degete si o sa fie mai frustrant. Corzile putin mai ridicate au totusi un avantaj: sustainul va creste putin.

Daca problema persista mergi la un prieten mai priceput sau la un specialist (lutier).

Link to comment
Share on other sites

Guest mytzui566

M-am mai linistit putin, o sa incerc azi sa ridic saua putin cate putin sa vad ce rezultate am, k practic folosind tehnica "magica" a acordari EBGDAE chitara e "well tuned"...

Link to comment
Share on other sites

Guest mytzui566

nu..din pacate am putut sa rezolv doar o coarda din 3. Se pare ca e de la altceva,oricum am vb cu cativa oameni mia specializati, or stie ei ce sa-i faca. DIn fericire nu mi-a luat din avantul de a invata sa cant :) cum,necum o sa se rezolve pana la urma .

Link to comment
Share on other sites

S-ar putea ca unele taste (in cazul tau, intre 1 si 5-6) sa fie mai inalte si, cum zicea Cosu, corzile se lovesc de ele. In cazul asta ar trebui sa slefuiesti tastele cu probleme, pentru a ajunge la aceeasi inaltime cu restul.

Sau gaurile din pragus sa fie prea adanci si de aici fret buzz pe tastele inferioare.

Am inteles ca ai vorbit deja cu "cativa oameni mai specializati". Poate te ajuta ei sa faci operatiile necesare, daca intr-adevar astea-s cauzele problemei.

Bafta!

 

Later: karpi, la asta chiar nu m-am gandit :). Poate nu pune degetele unde trebuie.

Edited by Geologu
Link to comment
Share on other sites

Guest DoomShadow

Scuze ca ma bag unde nu-mi fierbe oala dar cum sa se loveasca corzile intre ele? :)

 

aaaa lol scuze nu am citit bine :)) scuze scue scuze :)

Link to comment
Share on other sites

Guest mytzui566
post-4116-1170707207_thumb.jpgmi se pare ca griff-ul e putin stramb..nush ..parerea mea, poate ca am inceput sa-mi imaginez chesti daor ca sa-mi dau explicatii :).dar oricum, as vrea si opinia altora, poate o fi o caracteristica a chitarilor jackson?? :) . scuzati miseria din camera in poza....
Link to comment
Share on other sites

Guest mytzui566

mda.asa o sa fac... ma duc la atelier si iai fac eu un grif nou :) o sa incerc la diferite persoane sa ma lamuresc,asta e acuma, dar o sa se rezolve

Link to comment
Share on other sites

Guest DoomShadow

Pai la grif RARE ORI poti avea "Bow" sau "Hump" (datorita schimbarii climatice sau a tensiunii dintre corzi) cateodata chiar foarte putin vizibil ... ia o cheie de inbus si pentru "bow" strangi (spre dreapta" si pentru "Hump" destrangi (spre stanga). numa vezi ai grija ... mai bine mergi la un "professionist" :)

Edited by DoomShadow
Link to comment
Share on other sites

Am si eu o intrebare...

Cum poti vedea in poza daca e griful drept sau nu? Tare is curios...

Eu ma benoclez dintr-un capan in altul al grifului si abia se vede daca e indoit putin si mai invart de tija aia din grif...sincer...chiar nu pricep.

 

P.S.Cel mai bine...sa teduci cu chitara la ei sa o regleze,sau cineva care se pricepe...daca nu...schimba tastele...sau alta!

 

Am uitat ceva:

Griful nu se priveste pe lateral sa vezi daca e stramb! :)

Edited by BCRich
Link to comment
Share on other sites

Fii atent . Cum sta citara in poza ia un card (bancar , telefon , metro etc ) si pune-l de-a lungul corzilor pe la tastele alea care zici tu ca bazaie (trebuie sa prinzi 3 taste sub card). Ar trebui sa stea perfect drept,paralel cu griful ( dar PERFECT paralel) . Daca se inclina inseamna ca nu ai tastele egale si trebuie sa te duci la cineva sa iti faca un polish !

Link to comment
Share on other sites

Daca un grif e sramb chiar si la jumatate pot bazaii corzile la tastele respective...asa ca nu e prea sigura chestia cu cardul.

Stii cum te uiti sa tzintesti cu o pushca? Asa trebue sa te uiti pe griful chitrei pe langa floyd,tremolo sau ce are chitara, pe toata lungimea grifului...sper ca am fost explicit :)

Asa se vede cel mai bine curbura,chiar insesizabila si la cartela.

Link to comment
Share on other sites

Inca ceva..acu mi-a trecut prin cap...daca griful e drept vezi imbinarea dintre corp si grif...intre ele vezi ce faci cu cartela...acolo trebuie bagata o bucata (parerea mea..la faza asta...consulta un cunoscator)

Sau tastele prinse aiurea sitrebuie, cum a zis cineva mai sus, shlefuite :)

Edited by BCRich
Link to comment
Share on other sites

Guest mytzui566

am ridicat din sei putin cate putin(acum e aproape de maxim la 3 corzi) si acum nu se mia aude..decat la mi gros daca dau foarte tare..

ma multumesc cu atat pana cand mai pot sa ma duc la bucuresti cu ea, oricum mersi mult de sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Orice chitara bazaie daca dai foarte tare pe corzi.

Action-ul (inaltimea corzilor) se regleaza specific pentru ce stil de cantat ai. Cu stanga dar si cu dreapta.

 

Chitara fiind noua a fost setata corespunzator din fabrica (nu umbla degeaba la truss-rod). Eventual mergi la Proguitar (ca este in garantie) si spune-le oamenilor ca esti incepator si ca dai o bere, dar sa te lamureasca. Si sa o regleze pe gustul tau.

 

Good luck!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.